2022. február 7. hétfő

febr. 7
0:09
Beneteau First 53 – Első az egyenlők között (AQUA)
A Beneteau 2020 elején mutatta be a First 53-as modellt, és a cég nem csinált titkot abból, hogy zászlóshajónak szánja az új, 50 lábas vitorlást. Ugyanakkor semmiféle csinnadratta nem kísérte a premiert, mert a franciák úgy vélték, a jacht magáért beszél. Ami elsőre feltűnik a First 53-ason, az a szélessége. És ehhez nem kell tudni
febr. 7
0:12
Al Ghaoui Hesna: Tömeges trauma, tömeges feldolgozás – Hesna amerikai naplója (WMN)
Hesna esete a félig üres/félig tele pohár dilemmájával. És a feloldás, ami ugyanannyira köszönhető az afganisztáni háborús veteránoknak, mint a saját gyerekeinek.
febr. 7
0:13
Nézegessen luxusvitorlásokat testközelből! (AQUA)
Tekintve, hogy még mindig rengeteg hajóskiállítást törölnek vagy halasztanak el, a gyártók elkezdtek új megoldások után kutatni. A virtuális tér az egyik lehetőség. A Nautor’s Swan például virtuális bemutatóterem megnyitásával szeretne közel maradni a világ jó néhány pontján élő közönségéhez. Így viszont bárki számára adott a lehetőség, hogy elmerü
febr. 7
0:16
Vetkőzhet-e egy fiatal színésznő, ha azt szeretné, hogy komolyan vegyék? (WMN)
Fiatal nőként (pláne előnyös külsővel) az embernek folyton tepernie kell azért, hogy elhiggyék róla: a fejében is van valami, de még speciálisabb helyzet, ha színésznő az illető, és a szerepeiben a szexualitását is kell használnia. Erről beszél mostanában az interjúiban az Eufória egyik szereplője.
febr. 7
0:20
Megtanulhatunk újra vágyni arra, ami a miénk – Így éleszthető fel a tűz egy (hosszú) kapcsolatban (WMN)
A szakértő szerint nem is kell feltétlenül több évtized óta tartó, hosszú kapcsolatban élni ahhoz, hogy a vágy elmúljon – a láng kihunyásának ugyanis számtalan oka lehet. De szerencsére több módja is vannak, hogy elkezdjünk újra közeledni egymáshoz.
febr. 7
0:24
Úton a világsiker felé: az őshonos prémium mangalica újrafelfedezése (x) (egy.hu)
Mangalica, az őshonos prémium sertés, nemcsak védett, őshonos és régi magyar állatfajta, de nemzeti kincsünk is. (x)
febr. 7
2:09
A testmozgás nem csak a fogyást segíti elő! (WebBeteg)
A rendszeres testmozgás, különösen pedig a nagy kitartást igénylő sportok pedig nem csak a fogyást segítik elő, de a hangulatra és az önértékelésre is pozitívan hatnak – így pedig a depressziós tüneteket is csökkentik.
febr. 7
4:27
Baj, ha úgy tekintek a kutyámra, mintha a gyerekem lenne? (Joy)
Mert ma már a kutyák nem csak házőrzők, és a cicáknak bent van a helyük!
febr. 7
4:51
Hülyét kapok, ha valaki még egyszer azt mondja: "Engedd el"" (She)
Láttam egyszer egy cuki képet, amin a következő felirat szerepelt: „Még egyszer valaki azt mondja, hogy engedd el, kilógatom az illetőt az erkélyről és meglátom, pofázik-e még az elengedésről." Nos, félreértés ne essék, senkit sem szeretnék kilógatni az erkélyről, de ezzel a mondattal tudok azért azonosulni.
febr. 7
4:57
3 tuti módszer, amivel garantáltan fel tudsz bosszantani egy nárcisztikust (She)
Ha beleesel egy nárcisztikus ember csapdájába, rémesen nehéz kiszabadulni onnan. Ha éppen jó periódusban vagytok, lehozná érted a csillagokat, elhalmoz az imádatával, és úgy érzed, te vagy a legfontosabb, legszerencsésebb ember az egész világon. Viszont sosem tudhatod, mikor üt be a krach.
febr. 7
5:15
Az összetett munka megelőzheti az elbutulást (WebBeteg)
Egy tanulmány szerint, melyet a Dél Floridai Egyetem öregedéstudományi tanszékén végeztek, azoknál, akiknek a munkája az átlagosnál összetettebb, jelentősen kisebb az esélye az Alzheimer- kór és demencia (időskori elbutulás) kialakulásának.
febr. 7
5:21
Te végigülsz egy randit, ha rögtön érzed, nem ő az igazi? (She)
Én az a típus vagyok, aki akkor is végigszenved egy randit, ha a másik egyáltalán nem az esetem. Viszont van olyan barátnőm, aki 5 perc után otthagyott egy srácot, mert biztos volt abban, hogy nem ő az igazi.
febr. 7
5:24
Az év egyik legjobban várt szakácskönyvei az óceán mélyére kerültek (Hamu és Gyémánt)
Egészen hihetetlen eset, de egyszerre két szerző kötete került az óceán fenekére. Még a krácsonyi ünnepek előtt jelentette be az amerikai séf, Mason Hereford legújabb szakácskönyvének, a Turkey and the Wolf: Flavor Trippin' in New Orleans című kötetének közelgő megjelenését. Hereford rajongói annyira lelkesek voltak a februári debütálás ha
febr. 7
5:27
A szerelmes levelekkel egyidőben kihalt volna a szerelem is? (She)
Napi szinten találkozunk olyan mondatokkal, mint "régen minden jobb volt" vagy "régen még jelentett valamit a házasság szentsége". Tény és való, hogy a házasságok régen kisebb arányban végződtek válással, de vajon mi lehet ennek az oka?
febr. 7
5:48
Dr. Gyurkó Szilvia: Attól, hogy téged nem bántott, még lehet, hogy mást igen – A bántalmazás párhuzamos igazságai (WMN)
„Azoknak, akik egy bántalmazónak csak a pozitív oldalával találkoztak, piszok nehéz elhinniük, hogy az áldozatok igazat mondanak” – Gyurkó Szilvi írása a bántalmazásos ügyek látszólagos ellentmondásairól.
febr. 7
5:57
Alvásriadót fújnak a tinédzsereknek (Infostart)
Az alváshiány az iskolai teljesítményt is befolyásolhatja.
febr. 7
5:57
Férfisirám: Csak heti kétszer hajlandó velem találkozni a barátnőm (She)
Te is azt hitted, hogy a férfiak sosem panaszkodnak egymásnak a párkapcsolataikról? Sosem mutatják ki az érzelmeiket egymás előtt? Akkor te is tévedtél.
febr. 7
6:15
Okozhatnak asztmát a klórozott vizű úszómedencék? (WebBeteg)
Régóta ismert a klórgáz és a vízből felszabaduló egyéb klórszármazékok légúti irritációt okozó hatása. Több, kisebb klinikai vizsgálat alapján felmerült az esetleges összefüggés gyermekek rendszeres, klóros vizű medencében való úszása és az asztma kialakulásának gyakorisága között.
febr. 7
6:18
Miért szeretjük, ha ropog? A nassolnivalók féltve őrzött titkai (egy.hu)
Az emberek szinte észrevétlenül majszolnak el egy nagy zacskó pattogatott kukoricát egy-egy mozifilmnek már az első húsz perc alatt, miközben egyáltalán nincsenek tudatában annak, hogy mit és miért csinálnak. Mert vajon hányan gondolkodtak el azon, hogy miért kell ropognia a nassolnivalónak, miért nem például krémes vagy puhán pattanó ételekkel kés
febr. 7
6:21
Napi horoszkóp február 7.: a Nyilasok változtathatnak az életükön, a Bakoknak nagyszabású terveik vannak (Joy)
A hét első munkanapján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!
febr. 7
6:45
A Szalajka-völgy csodái (AQUA)
A népszerű turisztikai célpontokat sokan épp az ismertségük és az ezzel együtt járó tömeg miatt kerülik el. De az is megtörténhet, hogy egyedül találjuk magunkat az ország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén. A völgy bejáratánál található éttermek, büfék, fagyizók most mind üresen álltak, talán csak egy helyen lehetett elvitelre sült pisztrángot re
febr. 7
6:51
Az Oroszlánra és a Skorpióra komoly döntések várnak (Metropol)
Ennek a két csillagjegynek nem lesz könnyű napja...
febr. 7
6:51
Fel sem lehet ismerni a Taxi-filmek egykori főszereplőjét (Joy)
Emlékszel még a vagány taxisofőrre?
febr. 7
6:54
Már lehet szavazni az év európai fájára (Travelo)
A magyar versenyzőket Debrecenben találjuk.
febr. 7
7:15
A legnőiesebb szoknyák tavasszal, melyekért megőrül a divat: ezek a csinos fazonok végre feldobják az öltözködést (Retikül)
A szoknyadivat idén valóban mindenki számára kedvez majd, hiszen elképesztően változatos fazonokkal dobja fel a tavaszi szezont. A kiszemelt darab lehet rövid vagy hosszú, vagány vagy nőies, a repertoárban minden stílus megtalálható, ráadásul az összes fazon roppant sokoldalú, irtó jól kombinálható. Bár a legtöbben télen is viselnek szoknyát, a hid
febr. 7
7:27
7 kevésbé ismert görög sziget, ami arra vár, hogy felfedezd (Igényes férfi)
Görögország az egyik legnépszerűbb turistacélpont, 2019-ben mintegy 35 millió turista látogatott el az országba. Korfu, Rodosz, Míkonosz, Santorini, Kréta – a legismertebb görög szigetek, amelyek vonzzák a látogatókat. Már a nyaralást tervezed és valami csendesebb, de mégis látványos helyre vágynál? Ha elkerülnéd a tömeget vagy a fentieket már kipi
febr. 7
7:48
Menstruációs megszégyenítés – Egy olyan zaklatás, amiről nem beszélünk eleget (WMN)
„Kezeljük a menstruációt annak, ami. Egy természetes, mindannyiunkat érintő, ráadásul csodálatos dolgokat teremtő állapotnak. Hiszen, ha nem lenne a menstruáció, egyikünk sem lenne itt – mégis hogyan lehet ezzel vitatkozni?”
febr. 7
7:48
Ezzel a módszerrel tanulmányozná a rejtélyes sötét anyagot a NASA (Hamu és Gyémánt)
A tudósok még nem látják a sötét anyagot, de hamarosan mégis képesek lesznek mérni azt.
febr. 7
7:48
„Volt, aki azért vallotta bűnösnek magát, hogy kiengedjék a mosdóba” – Janecskó Kata az ártatlanul elítéltekről írt könyvet (egy.hu)
Hogy fordulhat elő, hogy el nem követett bűncselekményekért kerülnek börtönbe és töltenek ott éveket ártatlan emberek? Egyáltalán miként lehet kibírni lelkileg és persze fizikailag a megbélyegzést, a bebörtönzést úgy, hogy közben tudjuk, nem szolgáltunk rá a bűnhődésre? Mitől vallja valaki bűnösnek magát, ha közben tudja, hogy nem követett el semmi
febr. 7
7:57
Gyümölcslébe áztatott vattagolyó és társai - A világ legbetegebb diétái (Femcafe)
Nem akarjuk elhinni, hogy ezeket valaki kitalálta és ki is próbálta! Legtöbbjük nem csak simán őrült, de egyúttal elképesztően veszélyes is az egészségre.
febr. 7
7:57
Gyorsan olvad a Mount Everest legmagasabb gleccsere (Igényes férfi)
80-szor gyorsabban olvad, mint amennyi idő alatt jég alakul ki a felszínén.
febr. 7
8:09
Tudtad? Valójában így néz ki Liptai Claudia eredeti frizurája (Femcafe)
A 48 esztendős magyar műsorvezető az utóbbi időszakban főként hullámos frizurával hódított a tévéképernyőkön, azonban - bár ezt talán kevesen tudják - eredeti haja egészen más látványt nyújt.
febr. 7
8:15
Miért vagyok allergiás a háziállatomra? (WebBeteg)
Az állati eredetű allergiák között a macskaszőr és a kutyaszőr okozta allergia gyakran fordul elő. Ezek kezelésében nehezítő tényező, hogy az allergiás panasz jelentkezése esetén is érzelmi okokból nagyon nehéz megválni a házi kedvencektől.
febr. 7
8:15
A tisztelet ereje (ridikul.hu)
Hiányzik a tisztelet! – hányszor hozza szóba az idősebb generáció a mai fiatalokkal kapcsolatban ezt a fogalmat. De vajon változott a jelentése az elmúlt évek alatt?
febr. 7
8:15
A 70 éves modell mindenkit lepipál energiájával: csodás képeken a gyönyörű Rosa (Retikül)
Az idős modell, Rosa Saito nem csak szépségével, hanem pozitív kisugárzásával is kitűnik a manökenek közül. A róla készült képeket csak ritkán retusálják, hiszen kortalan kisugárzását a személyisége határozza meg, és nem az, hogy milyen a bőre. Korábban szinte elfogadott volt, hogy a modellek karrierje harmincéves korukra már leáldozóban volt, a di
febr. 7
8:17
Szivárványbabák (ridikul.hu)
Vajon kik azok a szivárványbabák?
febr. 7
8:19
Lelkem a dallam, testem a ritmus (ridikul.hu)
A tánc egyfajta önkifejezés is – vendégeink számára biztosan, hiszen ők ebben találták meg önmagukat.
febr. 7
8:21
Hajunk, az életerő mutatója (ridikul.hu)
Hajunk a legszembetűnőbb módon tükrözi belső világunkat, egészségügyi állapotunkat, hiszen szervezetünkben zajló változások egyik indikátora is.
febr. 7
8:21
102 éve született a legendás kutató, id. dr. Béres József, a Béres Csepp feltalálója (Igényes férfi)
Béres József 1972-ben alkotta meg legendás cseppjeit, mely ma Magyarország vezető egészségvédő készítménye.
febr. 7
8:23
Gyógyító mínuszok (ridikul.hu)
Bemenni mínusz száz fokba egy szál fürdőruhában, sapkában, kesztyűben, zokniban? Átúszni a jeges Dunát, vagy fürödni a kétfokos Balatonban?
febr. 7
8:24
A primitív jövő filozófiája: Hét épület a Magyar Zene Házának tervezőjétől (Travelo)
Könnyű hatású szerkezetek, játékos elképzelések és a vissza a természethez jelszava fémjelzik pályafutását.
febr. 7
8:33
Meglepő okok miatt hullhat a hajad a kelleténél is jobban (ridikul.hu)
Kellemetlen jelenség, ha az átlagosnál jobban hullik a hajunk. Érdemes az okát minél gyorsabban kideríteni. Íme három olyan indok, amelyre eddig nem is gondoltál.
febr. 7
8:42
Rákerült a Hupikék törpikék a belga útlevélre (Hamu és Gyémánt)
Georges Remi, vagy művésznevén Hergé leghíresebb képregényhőse, Tintin is a belga útlevélre kerül. De még rengeteg világhírű karakter is csatlakozik.
febr. 7
8:45
8 dolog, amit az ezredfordulósok csináltak tiniként, de a Z-generációsoknak fogalmuk sincs róla (Joy)
A mai tiniknek fogalma sincs ezekről! Vagy mégis?
febr. 7
8:51
Hatalmas tűzvész Budapesten! Az emeletről ugrottak a halálba az emberek (Blikk)
Tíz perc múlva már lángolt minden.
febr. 7
8:51
Ennyi kávét kell meginnod egy nap, hogy annak kedvező hatása legyen a szív- és érrendszerre (Igényes férfi)
A mérsékelt kávéfogyasztás előnyeit igazolta a Semmelweis Egyetem és a brit Queen Mary Egyetem közös kutatása.
febr. 7
8:57
Hasznos lehet a mérsékelt kávéfogyasztás (WebBeteg)
Napi 0,5-3,0 csésze kávé elfogyasztása kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, sőt, a vizsgálati csoportban csökkentette az összhalálozás és a stroke kialakulásának kockázatát is.
febr. 7
9:03
Zsömi jelzi gazdája vércukorszintjét, és már az életét is megmentette – „Ha nincs velem, nincs önbizalmam” (Képmás)
Zsömi és Attila elválaszthatatlan jó barátok. Ez nem csoda, hiszen Zsömi hűségesen kíséri gazdáját mindenhová: kiképzőórákra, boltba, színházba. Ez a munkája, ő ugyanis jelzőkutya: egy-két órával hamarabb jelzi, ha gazdájának emelkedik a vércukorszintje, és inzulinra lesz szüksége. Jacsmanik Attila golden retrieverének köszönheti, hogy egészséges é
febr. 7
9:05
Ma is népszerű a „Váratlan utazás”, gyerekkorunk kedvenc tévésorozata (Képmás)
Sara, Hetty néni, a King család, Avonlea városa és a Fehér Homok szálló. Ezek a nevek és helyszínek biztosan nem ismeretlenek azoknak, akik a kilencvenes években, vagy akár később, netán jelenleg is nézik a Váratlan utazás (Road to Avonlea) című tévésorozatot. A kanadai széria hét évadot élt meg, 1989 és 1996 között forgatták, a Magyar Televízió is
febr. 7
9:09
Megtalálod az összes kakukktojást az ábrán? 140-es Iq alatt még senkinek sem sikerült (Femcafe)
A feladatod első blikkre egyszerűnek tűnik, ám valójában mégsem lesz épp sétagalopp. Megbirkózol vele?

Keresés