2016. február 1. hétfő

febr. 1
0:06
Fókuszban a JANPA projekt - Keressük a gyermekkori elhízás megelőzését célzó jó gyakorlatokat (WebBeteg)
A gyermekkori elhízás megfékezésének lehetőségeiről az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben tanácskoznak az Európai uniós országok szakemberei. A Táplálkozással és fizikai aktivitással foglalkozó együttes fellépés uniós projekt OGYÉI által vezetett nemzetközi munkacsoportja 2016. január 29-én, Budapesten ülésezik.
febr. 1
7:48
Mire ugranak a kamaszok? (Infostart)
Fontos, hogy a gyerekek az életkoruknak megfelelő mozgásformát űzzék - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának mestertanára. Darabosné Tim Irma arra figyelmeztetett, ha egy kamasz a testépítést választja, figyelni kell arra, hogy a testsúlyánál nagyobb súlyt ne emeljen.
febr. 1
9:18
Igazságtalan, de tény: a férfiak bőre később öregszik (Infostart)
A férfiak napi bőrápolási rutinja általában lényegesen egyszerűbb és rövidebb, mint a nőké. A problémás bőrrel járó gondok azonban őket sem kerülik el, és a borotválkozás kapcsán is jelentkezhetnek kellemetlen tüneteik - mondta Peterman Krisztina gyógykozmetikus.
febr. 1
14:48
A tüdődaganatok szövettani típusai (WebBeteg)
A világszerte legtöbb áldozatot követelő daganattípus a tüdődaganat. A tüdőt érintő rákos megbetegedés tüneteket már csak előrehaladott stádiumban okoz, ezért kiemelten fontos a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel. Milyen típusai lehetnek a tüdődaganatnak?
febr. 1
16:54
Reggelizzünk a belvárosban, egészségesen! (WebBeteg)
A nap egyik legfontosabb része a reggeli, és szerencsére egyre több olyan hely van, ahol a péksütemények, szendvicsek nemcsak finomak, hanem egészségesek is!
febr. 1
16:56
Az igazi kulináris élmény: Egy jó bor és egy finom étel (WebBeteg)
Magyarországon a rendszerváltás után szerencsére a mennyiségi borfogyasztás minőségivé alakult át, nemcsak a szakemberek értékelik a minőségi magyar borokat, hanem a fogyasztók is.
febr. 1
16:58
Hová vezethet az egyoldalú táplálkozás? (WebBeteg)
A hosszú, egészséges élethez oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra is.
febr. 1
17:00
A szűrővizsgálatok fontosságáról nem lehet eleget beszélni! (WebBeteg)
Magyarországon még mindig kevesen járnak szűrővizsgálatokra, pedig jó néhány betegség, például a vastagbélrák és a tüdőrák, amik vezető halálokok az országban, megelőzhetőek, csökkenthetőek lehetnének a rizikócsoportok rendszeres szűrésével.
febr. 1
19:00
Horkolás miatt is kialakulhat hörghurut? (WebBeteg)
Krónikus bronchitisz esetén érdemes alvásvizsgálatot végeztetni - erre hívják fel a figyelmet dél-koreai kutatók. Vizsgálatuk szerint ugyanis a rendszeres horkolás és a tartós hörghurut gyakran együtt jelentkezik és kialakulhat alvás közbeni légzéskimaradás is.

Keresés