2016. február 10. szerda

febr. 10
0:18
Fogászati csontpótlás (WebBeteg)
Ma már olyan esetekben is beültethető fogászati implantátum, amikor nincs megfelelő csontszövet egy baleset vagy hosszan tartó foghiány miatt. Ilyenkor a fogászati csontpótlás lehet a megoldás, ami ma már rutineljárásnak számít.
febr. 10
8:03
A jövő Párizsa (Metropol)
Nemrég hirdettek győztest a Párizs városfejlesztési, építészeti megújulására kiírt pályázaton.
febr. 10
10:48
A porclágyulás tünetei és kiváltó okai (WebBeteg)
A porclágyulás (chondromalatia) a porc szerkezetének megváltozását, lágyulását, felrostozódását jelenti. Ha más ízületi eltérés nincs, önmagában nem feltétlenül okoz panaszt. Leggyakrabban a térdet, térdkalácsot érinti.
febr. 10
10:54
A gyerekek öt százalékának korai fejlesztésre van szüksége (Metropol)
A legveszélyeztetettebb csoport a koraszülötteké, valamint a kis súllyal született gyermekeké.
febr. 10
11:48
Veszett rókát találtak Szerencsen - a Nébih fokozott óvatosságra int! (Infostart)
Veszett rókát találtak a múlt héten a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ezért azt kéri, hogy aki szokatlanul viselkedő állatot vagy elgázolt, elpusztult rókát lát, azonnal értesítse az állategészségügyi hatóságot.
febr. 10
11:51
Téves állítások szerepelnek a sajtóban a kórházi fertőzésekről (WebBeteg)
Megtévesztő nyilatkozatok jelentek meg a sajtóban az úgynevezett MRSA (Methicillin Rezisztens Staphylococcus aureus) fertőzésekről. A magát egy érdekvédelmi szervezet képviselőjeként bemutató megszólaló több interjúban is azt sugallta, hogy az adatokat titkosították. A valóság ezzel szemben az, hogy az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések adatai nyilvánosak, mindenki számára szabadon…
febr. 10
12:54
Háromszorosára növelheti az öngyilkosság kockázatát az agyrázkódás (WebBeteg)
Háromszorosára növelheti az öngyilkosság kockázatát az agyrázkódás egy nagy esetszámmal végzett kanadai tanulmány szerint.
febr. 10
15:00
A méhnyakrákszűrés patológiai hátteréről (WebBeteg)
A méhnyak laphám karcinómáját hosszú lappangási-átalakulási folyamat, ún. diszplázia előzi meg, melynek során a hámsejtek fokozatosan elvesztik az alapvető határoló és szigetelő funkciójukat, és ezzel egyidejűleg a küllemük is megváltozik. Mindennek hátterében a humán papillomavírus vagy röviden HPV fertőzése áll.
febr. 10
17:06
Influenzajárvány - A betegek majdnem fele 14 éven aluli (WebBeteg)
Tovább nőtt az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma 2016. ötödik hetében - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdai közleményében. A megbetegedések száma az előző héthez hasonló mértékben emelkedett, a lakosság körülbelül 0,3 százaléka fordult orvoshoz influenzás panaszokkal.
febr. 10
17:48
Kisöprik Magyarországot! (Infostart)
Erős szél söpör végig Magyarországon szerdán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki.
febr. 10
22:21
A bőrrák veszélyeire figyelmeztet Hugh Jackman (WebBeteg)
Egy példa arra, hogy mi történik, ha nem használsz naptejet - ezzel a figyelemfelkeltő mondattal töltött fel magáról képet Hugh Jackman a legnépszerűbb közösségi oldalra. A bekötött orrú színész a naptej használatára és a szűrővizsgálatok fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet.

Keresés