2016. február 17. szerda

febr. 17
6:36
Több a jótékony omega-3 zsírsav az organikus tejben és húsokban (Infostart)
Majdnem 50 százalékkal több omega-3 zsírsav található az organikus tejben és húsokban, mint hagyományos változataikban - állapította meg egy nemzetközi szakértőkből álló csoport a témában végzett eddigi legnagyobb tanulmány során.
febr. 17
7:54
Nő a cukorbetegek száma (Metropol)
A 19–70 évesek között 7,5 százalék a cukorbetegek aránya, és nagyjából ennyien vannak a cukorbetegség előszobájában.
febr. 17
10:09
Irodák, ahol jó dolgozni (Metropol)
Hatodik alkalommal hirdettek nyerteseket Az Év Irodája versenyen.
febr. 17
12:09
Közeleg az idei allergiaszezon - Mit érdemes tudni az allergiáról? (WebBeteg)
Az pollenek már megjelentek a levegőben, így a szezon hamarosan a kezdetét veszi. Prof. Nékám Kristóf allergológus az évről-évre egyre több embert érintő betegségről beszélt.
febr. 17
13:48
Tombol az influenza! (Infostart)
A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma. Február 8. és 14. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 38 százalékkal több, 43 700 beteg fordult orvoshoz - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, szerdai jelentésében.
febr. 17
14:42
Webáruházakban kínált termékek miatt tett lépéseket a Gyógyszerészeti Intézet (Infostart)
A webáruházakban hirdetett és forgalmazott ezüstkolloid tartalmú termékek közegészségügyi kockázatot jelentenek, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul - közölte a OGYÉI.
febr. 17
15:18
Tovább nőtt az influenzás betegek száma - Mit javasol az orvos? (WebBeteg)
Az elmúlt héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma, olvasható az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójában. Az előző hetinél 38 százalékkal több, összesen közel 43 700 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Olvassa el a WEBBeteg orvos szakértőjének tanácsait a megelőzés érdekében.
febr. 17
15:24
Lakhatási gondok enyhítése és a NOK (Metropol)
Egyelőre bizonytalan, hogyan fog kinézni a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK), és lesz-e hatása a lakástakarék-pénztárakra (LTP).
febr. 17
17:21
Most ne fogjunk kezet és ne adjunk puszit! - Influenza kisokos (Infostart)
Lassuló ütemben, de tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma - mondta el az InfoRádiónak Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa.
febr. 17
18:27
Minden, amit jelenleg a Zika-vírusról tudni kell (WebBeteg)
Hogyan terjed? Aki átesett a fertőzésen, védett lesz? Pontosan melyik szúnyog terjeszti? Van ellene védőoltás? A WEBBeteg összeszedte az összes információt, amit a Zika-vírus fertőzésről tudni lehet.
febr. 17
22:39
Az ezüstkolloid oldatok veszélyeire figyelmeztet az OGYÉI (WebBeteg)
Elkerülhető kockázatnak teszi ki magát az, aki a nem bizonyított hatású ezüstkolloid készítményeket választ engedélyezett gyógyszerek helyett – figyelmeztet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója annak apropóján, hogy egyre több webáruház kínál ezüstkolloid oldatot a lakosság számára.

Keresés