2016. február 18. csütörtök

febr. 18
0:45
Több a jótékony omega-3 zsírsav az organikus tejben és húsokban (WebBeteg)
Majdnem 50 százalékkal több omega-3 zsírsav található az organikus tejben és húsokban, mint hagyományos változataikban - állapította meg egy nemzetközi szakértőkből álló csoport a témában végzett eddigi legnagyobb tanulmány során.
febr. 18
6:00
Tartós fáradtság: ne halogassuk az orvosi kezelést! (WebBeteg)
A krónikus fáradtságot gyakran mi okozzuk az életmódunkkal, de van, amikor ez az állapot betegséget jelez. Ha az alábbi tanácsokat megfogadva, három hónap után sem érezzük magunkat frissebbnek, akkor érdemes utánajárni, mi okozza a tartós energiahiányt a szervezetben.
febr. 18
9:09
Vészhelyzet a Zika-vírus miatt (Metropol)
Nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a Zika-vírus okozta kisfejűség (mikrokefália) egyre gyakoribb esetei miatt a WHO.
febr. 18
11:39
Még több kórházban tilos a látogatás (Infostart)
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi adatai szerint újabb kórházakban van teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések miatt.
febr. 18
18:15
Az Onyx étterem séfje jutott be a Bocuse d'OR európai döntőjébe (Infostart)
Széll Tamás, a budapesti Onyx étterem séfje nyerte csütörtökön a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny Budapesten megrendezett magyarországi döntőjét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy az országot képviselje az európai kontinensdöntőn május 10-11-én, szintén Budapesten.
febr. 18
18:33
Feltörtek a bükki gejzírek (Infostart)
A csapadékos időjárásnak köszönhetően ismét feltörtek a mélyből a bükki gejzíreknek nevezett ideiglenes karsztforrások a Vörös-kő és az Imó-kő környékén - tájékoztatta az InfoRádió Barangoló című műsorát Kozma Attila, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának ökoturisztikai referense. A Barangolót szombaton délelőtt 9 órakor hallgathatják meg az InfoRádióban.
febr. 18
21:45
Rákra utaló tünetek, amiket a nők gyakran figyelmen kívül hagynak (WebBeteg)
Ismerem a testem, és észre fogom venni, ha valami bajom van – gondolja sok nő, és ez a legtöbb esetben így is van. Ennek ellenére vannak olyan látszólag ártalmatlan tünetek, melyek kezdődő rákos megbetegedést jelezhetnek. Cikkünkben azokat a legfontosabb, korai figyelmeztető jeleket szedtük össze, melyek okát nőként részletesebben ki kéne vizsgáltatnia.
febr. 18
22:48
Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás (WebBeteg)
Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés…

Keresés