2016. február 23. kedd

febr. 23
8:51
Perifériás idegsérülések rehabilitációja (WebBeteg)
Perifériás neurológiai betegség az, amely nem a központi idegrendszerből, vagyis az agyból vagy gerincvelőből indul ki, hanem a gerincvelőből kilépő idegfonatok, idegek, továbbá az ideg-izom kapcsolatok érintettek benne. Ez többnyire a törzsön vagy végtagokon alakul ki, és okoz tüneteket.
febr. 23
9:54
Az ápolók példát mutatnak törődésből (WebBeteg)
Az ápolók munkájukkal mindenkinek példát mutatnak törődésből - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Magyar ápolók napja alkalmából tartott budapesti ünnepségen.
febr. 23
16:12
Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály és Tanszék nyílt a PTE Gyermekklinikán (WebBeteg)
Krízishelyzetek, szorongások, magatartászavarok - egyre több a pszichés probléma a kisgyermekeknél és a fiataloknál. Magyarországon minden öt gyermekből egy pszichés zavarral küszködik. A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján megnyílt a Dél-Dunántúl első gyermekpszichiátriai osztálya.
febr. 23
18:18
Daganatellenes vakcina, amely évekkel később is emlékszik a betegségre és küzd ellene (WebBeteg)
Az immunterápia kutatóinak sikerült olyan sejteket létrehozni, melyek hatására fokozódik a szervezet természetes védekezőképessége a daganatsejtekkel szemben, és a vakcinához hasonlóan élethosszig tartó hatékony védelmet jelenthetnek.
febr. 23
22:33
Magyarországra is szállítottak visszahívott Marsokat (Infostart)
Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars-termékekből - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatósága kedden késő este az MTI-vel.

Keresés