2016. január 31. vasárnap

jan. 31
6:51
Támad a Zika-vírus: csak egy módon állítható meg (ATV)
Európában egyelőre nem kell félni a Zika-vírus elterjedésétől, az itteni szúnyogok ugyanis nem képesek a betegség terjesztésére - állítja a László kórház főorvosa. A vírus csak a várandós nőkre illetve a magzatokra veszélyes, rájuk viszont rendkívüli mértékben. A szakemberek ezért arra figyelmeztetnek, hogy aki gyermeket vár, semmiképpen ne utazzon olyan területre, ahol már kimutatták a vírus…
jan. 31
7:27
Robbantott a holland hadsereg a Bakonyban (ATV)
Hangosak a holland lövészek a környéken lakók szerint. A Bakonyban földalatti robbantásokkal kísért éles lövészetet tartott a holland hadsereg, amely miatt 20-30 kilométerre is remegtek a házak falai, és a zaj miatt sokan nem tudtak pihenni. A katonai járművek több helyen okoztak károkat az utakban is.
jan. 31
8:12
Magyarországon 125 éve vezették be a vasárnapi munkaszünetet (Infostart)
Százhuszonöt éve, 1891. január 31-én fogadta el az Országgyűlés a vasárnapi munkaszünetről szóló törvényt.
jan. 31
8:12
Halálos tömegkarambolt okozott a sűrű köd, magyar sérült is van (Alternatív Energia)
Hetven (!) gépjármű ütközött össze.
jan. 31
8:39
Tűz ütött ki Moszkvában, 12 holttestet találtak (ATV)
Leégett Moszkvában vasárnapra virradóra egy varróüzem, a tűzvészben 12 ember meghalt - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. Egyelőre nem derült fény a tűzvész okára, de a nyomozóhatóságok gyújtogatásra gyanakszanak, és "vagyon szándékos megsemmisítése" címén indítottak büntetőjogi eljárást.
jan. 31
8:41
Videó: A Saul fia főszereplője Budapesten koncertezett (ATV)
Röhrig Géza az AMEN zenekar vendégeként lépett fel a budapesti Hit Parkban.
jan. 31
8:43
Titkos megállapodás Arafat és Svájc között (ATV)
A 70-es években a háborús konfliktusokban semleges félként fellépő Svájc hathatósan közreműködött abban, hogy Arafat és a PFSZ diplomáciai sikereket érjen el az ENSZ-ben, az alpesi ország ellen irányuló terrortámadások beszüntetéséért cserébe – derül ki a Neue Zürcher Zeitung oknyomozó riportjából. 45 évvel később azonban diplomáciai dokumentumokból és a még élő érintettek vallomásaiból kiderült,…
jan. 31
8:57
Leszámolás a maffiában: "Nagy halat" ölt meg a saját veje (ATV)
Torontóban saját veje ölte meg a calabriai maffia egyik helyi vezetőjeként számon tartott, élemedett korú bűnözőt, Rocco Zitót - jelentette szombaton a helyi média.
jan. 31
9:06
Moszkva provokál? - Újabb orosz gép sérthette meg a török légteret (Alternatív Energia)
Az orosz védelmi minisztérium "minden alapot nélkülöző propagandának" minősítette a hírt.
jan. 31
9:15
A volt amerikai alelnök lánya is indul a kongresszusi választásokon (ATV)
Liz Cheney - Richard Cheney egykori amerikai alelnök idősebb lánya - kongresszusi képviselőnek készül az Egyesült Államokban idén tartandó választásokon.
jan. 31
9:17
Lázár miatt térne haza Szász Jenő? (ATV)
A Lázár János által bejelentett bürok­ráciacsökkentő intézkedések nyomán megszűn­het a Nemzetstratégiai Kutatóintézet is, de azt még nem tudni, hogy hazaküldik-e Szász Jenőt Székelyudvarhelyre vagy sem. A volt udvarhelyi polgármestert – a Magyar Polgári Párt alapítóját – még ma is befolyásos politikusként tartják számon Erdélyben, de hazatérése egyelőre nem biztos, hiszen ehhez még politikai…
jan. 31
9:24
70 éves a második Magyar Köztársaság (Infostart)
A nemzetgyűlés hetven éve, 1946. január 31-én fogadta el és hirdette ki a Magyarország államformájáról szóló 1946. évi I. törvényt, létrehozva a második Magyar Köztársaságot, amelyet február 1-jén kiáltottak ki.
jan. 31
9:24
Elfogták a dohánybolti rablót (Metropol)
Őrizetbe vettek egy 21 éves türjei férfit, aki péntek este késsel fenyegetőzve kirabolt egy zalaegerszegi dohányboltot.
jan. 31
9:24
Párizsban a rendkívüli állapot ellen tüntettek (Alternatív Energia)
"A demokráciának erősebbnek kell lennie a terrorizmussal szemben."
jan. 31
9:42
Magyar sérültje is van a szlovéniai tömegbalesetnek (Metropol)
Egy magyar sérültje is van a Szlovéniában szombat délután történt tömegbalesetnek, amelyben legalább hetven gépjármű ütközött össze.
jan. 31
9:51
Amerika felszólította Oroszországot, Törökország pedig megfenyegette (ATV)
A Pentagon szerint is megsértette egy orosz harci repülőgép Törökország légterét pénteken - közölte Mark Wright, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel.
jan. 31
10:09
Nagy lépésre szánta el magát Barack Obama, de sokaknak nem tetszik (ATV)
Az amerikai elnök jövő szerdán ellátogat Baltimore-ban a muzulmán közösségi házba, ahol a többi között mecset is működik. A bejelentésnek máris élénk sajtóvisszhangja van.
jan. 31
10:11
Február elsejétől utalják a CSOK-ot (ATV)
Februárban kezdődhet az újfajta CSOK-os támogatások kiutalása. Az elbírálás egyelőre hosszadalmas, a még most is alakuló szabályok miatt ugyanis a bankoknak is idő kell a felkészülésre. A kormány így is azzal számol, hogy több 10 ezer család élhet majd a támogatással. További részletek a videóban.
jan. 31
11:21
Az Iszlám Állam bajba sodorta az iraki költségvetést (ATV)
Iraknak több 1,56 milliárd dollárra van szüksége az idén arra, hogy az Iszlám Állam okozta humanitárius válságot kezelni tudja - áll a bagdadi kormány vasárnapi jelentésében.
jan. 31
11:39
A Coca-Cola terjeszkedésének újabb állomása (ATV)
A Coca-Cola cég afrikai terjeszkedésének újabb állomásaként mintegy 240 millió dollárért megvásárolta a nigériai Chi gyümölcslégyártó és tejipari vállalat 40 százalékát.
jan. 31
11:57
Ezért mentették fel Biszku Bélát a két legsúlyosabb vádpontban (ATV)
Három enyhébb vádpontban ugyan bűnösnek mondta ki a bíróság Biszku Béla egykori kommunista belügyminisztert, ám az aljas indokból, felbujtóként elkövetett háborús bűntettek alól felmentette két olyan cselekmény kapcsán, melyek 130 halálos áldozatot követeltek. A Hetek megszerezte a 170 oldalas bírói indoklást, amiből kitűnik, hogy a bíróság ebben az eljárásban is egy sor ügyészi mulasztásra hívta…
jan. 31
11:59
"Itt az idő": Elstartol az amerikai elnökválasztási kampány (ATV)
A közelgő amerikai elnökválasztás republikánus és demokrata párti elnökjelölt-aspiránsai Iowa szövetségi államot járják a hétvégén, hogy a hétfőn este kezdődő első hivatalos jelölőgyűlés előtt még mindenkit megpróbáljanak mozgósítani és maguk mellé állítani.
jan. 31
12:06
Magyarországon lesz a következő eucharisztikus világkongresszus (Infostart)
Magyarországon rendezik meg a következő eucharisztikus világkongresszust 2020-ban - jelentette be Ferenc pápa vasárnap az 51. kongresszust lezáró szentmisére küldött videoüzenetében a Fülöp-szigeteki Cebuban.
jan. 31
12:24
A Budaörsi úton ismét megváltozott a forgalmi rend! (Infostart)
A Budaörsi úton a Sasadi út és a Rahó utca között megváltozott a forgalmi rend. A befelé vezető oldalon a középső sávot lezárták, de továbbra is három sáv járható.
jan. 31
12:24
"Kedves vezető, riszpekt!" - Jakartában izzad Orbán Viktor (Videó) (Alternatív Energia)
A magyar kormányfőt a köszöntők mellett a 30 fokos hőség is fogadta.
jan. 31
12:42
Ketten haltak meg frontális ütközésben Lajosmizsénél (Metropol)
Két személyautó frontálisan összeütközött az 5-ös főúton Lajosmizse közelében vasárnap, ketten meghaltak.
jan. 31
12:51
Videó: Nézze meg, hogyan készül az űrbeli tojásrántotta (ATV)
Nyomjon meg egy gombot, adjon hozzá egy kis fizet, és várjon pár percet - ez az űrbeli tojásrántotta különleges receptje, amelyet brit asztronauták mutattak be a Nemzetközi Úrállomásról küldött rövid videóban.
jan. 31
13:00
Hitler megtiltotta a német főpapok Budapestre utazását (Infostart)
Az első budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 1938. májusában tartották. A Pápai Bizottság 1936. novemberében Párizsban egyhangú döntéssel Budapestnek ítélte a 34. kongresszus rendezésének jogát, ami hatalmas elismerésnek számított. A magyar főpapokon kívül 14 bíboros, 48 érsek, 197 püspök jött el, a német és osztrák főpapoknak Hitler megtiltotta a részvételt.
jan. 31
13:02
A Fidesz parlamenti bizottsági vitát kezdeményez az igazságszolgáltatásról (Infostart)
A Fidesz vitát kezdeményez az Országgyűlés igazságügyi bizottságában az igazságszolgáltatásról a Hagyó-ügyben és a vörösiszap-katasztrófa ügyében született ítéletekkel kapcsolatban - jelentette be Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 31
13:27
Lánczival rúgatná ki G. Fodort az MSZP (ATV)
Lukács Zoltán nyílt levelet írt Lánczi Andrásnak: a Századvég Alapítvány elnökét arra kéri, tegye meg a "szükségszerű intézkedéseket."
jan. 31
13:36
Nagykőrös már nem akar megyét váltani (Infostart)
Visszavonta Nagykőrös önkormányzata a helyi népszavazási kezdeményezését, amely alapján Bács-Kiskun megyéhez csatlakozott volna a település - közölte a polgármesteri kabinetiroda vasárnap az MTI-vel.
jan. 31
13:45
"Feldíszítettek" - mondta Orbán Viktor, miután megérkezett Indonéziába (ATV)
Díszsorfallal és virágfüzérrel köszöntötték Orbán Viktor miniszterelnököt és feleségét, Lévai Anikót Indonéziában.
jan. 31
14:03
Véres robbantások egy szíriai síita szentély közelében (ATV)
Legalább 50 ember életét vesztette abban a három robbantásban, amelyet a Damaszkusztól délre található síita szentély, Sayyida Zeinab közelében követtek el az Iszlám Állam fegyveresei. A szíriai állami média 110 sérültről is beszámolt.
jan. 31
14:21
Migránsválság: Ausztria megtalálta a "megoldást" (ATV)
Összesen mintegy ötvenezer, vagyis évente 12 500 menekültet toloncolnak ki Ausztriából 2019-ig a belügyminisztérium hétvégi közlése szerint.
jan. 31
14:23
577 milliárd dollárt költenek vasútfejlesztésre Kínában (ATV)
A kínai kormány a 2016-2020 közötti új, 13. ötéves terv keretében 3800 milliárd jüant (577 milliárd dollárt) tervez vasútfejlesztésre fordítani. A tervet még a márciusban ülésező parlamentnek is jóvá kell hagynia.
jan. 31
14:25
Elindult a világ leghosszabb buszjárata (ATV)
Vélhetően a világ leghosszabb autóbuszjárata kezdte meg működését a hét végén a perui főváros, Lima és a brazíliai Rio de Janeiro között.
jan. 31
14:39
Világrekord: Svájcban van az eddigi legnagyobb iglu (ATV)
A világ legnagyobb igluját építették fel a svájci Zermattban a hét végén, az eredményt a Guinness-világrekordok is hitelesítette.
jan. 31
14:48
Határidőre leadták vagyonnyilatkozataikat az országgyűlési képviselők (Infostart)
Valamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló leadta a január 31-i határidőre saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyerekeinek vagyonnyilatkozatát - közölte Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke vasárnap délután az MTI-vel.
jan. 31
14:48
MSZP: G. Fodornak és Keresztesinek nincs helye a Századvég Alapítványnál (Alternatív Energia)
"Egy taktikai magyarázkodás nem mossa le azt a mocskot, amely most a Századvégre is ráfröccsent."
jan. 31
14:57
Fidesz: akár kétszámjegyű is lehet a rezsicsökkentés (ATV)
Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés, amely akár kétszámjegyű is lehet - mondta kérdésre válaszolva Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő más témában tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 31
15:15
A BKK-nak a tömegközlekedés megrendelése és a taxik maradtak (ATV)
Ahogy azt Tarlós István főpolgármester előrevetítette, szétszedik a "hatáskörén túlterjeszkedő" BKK-t. A közúti ágazat és a tömegközlekedés teljesen szétválnak, a BKK-nak a tömegközlekedés megrendelése és a taxik ellenőrzése marad, írja az Index.
jan. 31
15:24
Nem változott Orbán Viktor vagyona (Metropol)
Ingatlanvagyona változatlan, banki tartozása viszont csökkent Orbán Viktor miniszterelnöknek a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint.
jan. 31
15:33
Se autója, se nagyobb értékű ingósága nincs Orbán Viktornak (ATV)
Ingatlanvagyona változatlan, banki tartozása viszont csökkent Orbán Viktor miniszterelnöknek a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint, amelyből az is kiderül, hogy 5,5 millió forint bevétele származott könyvkiadásból.
jan. 31
15:42
Orbán Viktor legfrissebb vagyonnyilatkozata (Infostart)
Ingatlanvagyona változatlan, banki tartozása viszont csökkent Orbán Viktor miniszterelnöknek a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint. A kormányfő a honlapján közzétett adatok szerint 5 és fél millió forint bevételre tett szert könyvkiadásból.
jan. 31
16:09
Újabb magas rangú fideszes határolódott el G. Fodor lapjától (ATV)
A Fidesz alelnöke sajtótájékoztatón reagált a botrányos cikkre.
jan. 31
16:27
Február első hetében akár 15 foknál melegebb is lehet (ATV)
A következő napokban többször borús lesz az ég, csapadékra, erős szélre is készülni kell. Ezzel együtt enyhe idővel kezdődik az utolsó téli hónap: több helyen 15 Celsius-foknál melegebb is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
jan. 31
16:36
Budapest legrosszabb útjának ez lett a sorsa! (Infostart)
Újpest Önkormányzatának kezdeményezésére 2010-ben kezdődött el a Görgey Artúr út rekonstrukciója, mely a tervezést és a három ütemben végzett kivitelezést követően mostanra készült el. A közművek cseréje után teljes szélességben új burkolat épült, az út mellett aszfaltozott parkolók és kerékpársávok lettek kialakítva.
jan. 31
16:36
Tavaszi idő lesz február első napjaiban (Metropol)
Enyhe idővel kezdődik az utolsó téli hónap: több helyen 15 Celsius-foknál melegebb is lehet.
jan. 31
17:03
Nyolc napos sziámi ikreket választottak szét Svájcban (ATV)
Már nyolc nappal a születés után szétválasztottak összenőtt ikreket svájci orvosok; tudomásuk szerint eddig sehol a világon nem hajtottak végre hasonló műtétet ilyen fiatal pácienseken.
jan. 31
17:05
Jobbik: A Fidesz korrupciós ügyei is kerüljenek terítékre (ATV)
A jobbik parlamenti frakciója közleményt adott ki, melyben reagált Németh Szilárd sajtótájékoztatójára.

Keresés