2016. február 11. csütörtök

febr. 11
8:09
Felismerik a lovak az emberi érzelmeket (Infostart)
Felismerik az érzelmeket tükröző emberi arckifejezéseket a lovak: megkülönböztetik a mérges és a vidám arcokat - derült ki egy brit kutatásból.
febr. 11
9:57
Ki felel a balesetekért egy önvezérelt autónál? (Infostart)
Az amerikai közlekedési felügyelet szerint a jogelmélet alapján a számítógépet is járművezetőnek lehet tekinteni az önállóan navigáló járművekben, az érvényes szabályozási keretek között azonban ezt a gyakorlatban nem lehet megtenni. Az állásfoglalásról Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke beszélt az InfoRádiónak.
febr. 11
14:09
Mégis találtak kapcsolatot a zikaláz és a kisfejűség között (Infostart)
Tudományos bizonyítékot tártak fel a zikavírus és a kisfejűség (mikrokefália) között szlovén kutatók, akik egy abortált magzat rendellenesen kicsi agyában azonosították a vírust. Eredményeiket a The New England of Journal of Medicine című orvostudományi folyóiratban ismertették.
febr. 11
20:27
Közvetlen bizonyítékot találtak a gravitációs hullámok létezésére (Infostart)
Évtizedekig tartó kutatás után tudósok egy nemzetközi csoportja végre közvetlen bizonyítékot talált az Albert Einstein által száz éve megjósolt gravitációs hullámok létezésére, vagyis a téridő görbületének hullámszerűen terjedő megváltozására.
febr. 11
22:33
Már öt óra alatt ki lehet mutatni a zikavírust (Infostart)
Molekuláris tesztet fejlesztettek ki brazil kutatók, amely képes öt órán belül kimutatni a zikavírus jelenlétét a betegekben.

Keresés