2016. február 19. péntek

febr. 19
6:00
30 éve lőtték fel a Mir űrállomást (Infostart)
Harminc éve, 1986. február 19-én lőtték fel a Szovjetunióban a Mir űrállomást, amely a tervezettnél háromszor hosszabb ideig, tizenöt éven át működött, tíz évvel élte túl a Szovjetuniót, és az 1990-es évek közepén addig példátlan orosz-amerikai tudományos együttműködés helyszíne lett.
febr. 19
6:18
Tudja, milyen hosszútávú hatásai lesznek a klímaváltozásnak? (Infostart)
Hogyan hat Magyarország társadalmi és gazdasági viszonyaira a klímaváltozás? - ezt a kérdést vizsgálja az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont friss tanulmánya, amelynek részleteiről a kutatásvezető beszélt az InfoRádióban.
febr. 19
14:24
Génmódosított banánt etetnének diákokkal kísérleti céllal amerikai kutatók (Infostart)
Egy tucatnyi diáknak fizetnének az Iowai Állami Egyetem (ISU) kutatói azért, hogy egy sokak által vitatott tudományos kísérlet részeként génmódosított (GMO) banánt fogyasszanak.
febr. 19
20:06
Pompeji romjainak védelméről tanácskoztak Münchenben (Infostart)
Pompeji maradványainak pusztulását akarják megállítani régészek és műemlékvédelmi szakemberek, akik pénteken egy müncheni konferencián vitatták meg az állagmegőrzés lehetőségeit.
febr. 19
21:18
Rekordszámú pályázó jelentkezett a NASA űrhajósképzésére (Infostart)
Rekordszámú, több mint 18 ezer pályázó jelentkezett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) legújabb űrhajósképzésre. Ez több mint kétszerese az 1978-as képzésre jelentkezők mintegy 8 ezres számánál - közölte pénteken a NASA, mely ez alkalommal közösségi portálokon is hirdette a lehetőséget.
febr. 19
21:54
Megszámolták a beporzókat (Infostart)
A virágokat beporzó rovarok számának és sokféleségének növelése jelentősen javíthatja a terméshozamot - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport tanulmánya.

Keresés