2016. március 12. szombat

márc. 12
6:12
A világ legvékonyabb lencséjét alkották meg ausztrál kutatók (Infostart)
A világ legvékonyabb optikai lencséjét alkották meg ausztrál kutatók, akiknek áttörése forradalmasíthatja a nanotechnológiát.
márc. 12
8:00
PET-palackot eszik egy baktérium - Szenzációs felfedezés! (Infostart)
A műanyagtermékek gyártásában széles körben használt, ám nehezen újrahasznosítható polietilén-tereftalát (PET) lebontására képes baktériumot azonosítottak japán kutatók, akik a Science című amerikai tudományos folyóiratban számoltak be eredményeikről.
márc. 12
12:27
Ember által soha nem lakott vidékeken kutatnak magyarok (Infostart)
Hazatért Peruból az a természetfilmes stáb, amelynek tagjai Oláh György zoológust kísérték el az amazóniai őserdőkbe. Az Andok előhegyei által övezett Candamo-medencében a kutató az arapapagájok élőhelyét és genetikáját kutatja. A vidék az Amazonas vízgyűjtőjének egyik utolsó olyan szeglete, ahol soha nem élt ember.
márc. 12
16:51
Novák Katalin nyitotta meg az európai magzatvédők első fórumát (Infostart)
Jean-Frédéric Poisson, a francia jobboldali Köztársaságiak egyik elnökjelölt-aspiránsa, Alberto Ruiz Gallardon volt spanyol igazságügyi miniszter és Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyitotta meg az európai magzatvédők első fórumát szombaton Párizsban. A nemzetközi kezdeményezés azt célozza, hogy az Európai Unió szüntesse be olyan…
márc. 12
19:45
A zikaláz elleni oltóanyag csak évek múlva kerülhet forgalomba (Infostart)
Szlávik János infektológus szerint a következő hónapokban még sok minden ki fog derülni a zikavírusról, az oltóanyag pedig csak évek múlva kerülhet forgalomba.

Keresés