2016. március 15. kedd

márc. 15
7:15
Megvan az ebola gyógyszere? (Infostart)
Meggyógyította az ebolavírussal fertőzött majmokat egy két fehérjéből álló új kísérleti gyógyszer, amelynek sikeres tesztjeiről a Science Translational Medicine című amerikai folyóiratban számoltak be a szakemberek.
márc. 15
15:09
Átadták át a legmagasabb magyar állami tudományos kitüntetést, a Széchenyi-díjat (Infostart)
Kedden átadták át a legmagasabb magyar állami tudományos kitüntetést, a Széchenyi-díjat. Az Országgyűlés 1990. január 25-én döntött arról, hogy a korábbi Állami Díj helyett Széchenyi-díj adományozható annak, "aki a tudományok, a műszaki alkotások, a kutatás, a műszaki fejlesztés, a gyógyítás, az oktatás-nevelés terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert eredményt ér…
márc. 15
15:45
A brit Andrew J. Wiles kapta az idei Abel-díjat (Infostart)
Egy több évszázados matematikai sejtés, a Fermat-tétel bizonyításáért Sir Andrew J. Wiles brit matematikusnak ítélték oda a tudományág Nobel-díjaként emlegetett Abel-díjat kedden Koppenhágában.
márc. 15
16:36
A Széchenyi-díjasok életrajzai (Infostart)
Magyarország köztársasági elnöke - a kormány előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15., az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából Széchenyi-díjakat adott át. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása a kitüntetettekről:

Keresés