2021. március 3. szerda

márc. 3
0:06
Növekedési Garanciaprogramot hirdetett a kormány (Napi)
A Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében az MFB Növekedési Garanciaprogram meghirdetéséről döntött a kormány. Az állam a hitelek, illetve kötvények 90 százalékára készfizető kezességet vállal, évi 0,4 százalék díj ellenében.
márc. 3
0:06
Hihetetlen: elveszett térkép vezetett a dinók nyomára Erdélyben (Blikk)
Erdélyről első blikkre a barna medve jut az ember eszébe, most azonban egy magyar őslénytankutató révén a dinoszauruszok is felkerültek a térképre.
márc. 3
0:06
Menekültek: rossz körülmények között tartott egy terhes nőt és egy gyereket is a magyar állam (168 Óra Online)
A jogsértés miatt Magyarországnak jóvátételt kell fizetnie.
márc. 3
0:06
Ha a Fidesz ki is lép, a Kdnp akkor is marad az Európai Néppártban (444.hu)
Semjén Zsolt és Hölvényi György maradni szeretne.
márc. 3
0:06
György István: Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson (Ripost)
529 ezer koronavírus elleni védőoltást adnak be a következő, szerdától szerdáig tartó oltási héten, ennyi idő alatt ekkora mennyiségre még nem volt példa Magyarországon.
márc. 3
0:10
Vírushatás: a magyarok luxusutak helyett most máshova tették a pénzüket (Napi)
Magyarországon folyamatosan szélesedik az a réteg, amelyik megengedheti magának, hogy műtárgyakkal foglalkozzon. Miközben a korlátozó intézkedések miatt az elmúlt egy évben a műtárgypiacon az értékesítési csatornák beszűkültek, a kereslet nőtt hazánkban. Az online árveréseken olyanok is megjelentek, akik korábban nem vettek részt műtárgy-aukciókon
márc. 3
0:10
A járvány miatt durván felpezsdült az iparág: hasítottak a videójátékok a karantén időszaka alatt (Blikk)
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb nyertese az online kereskedelem. Úgy tűnik, hogy a karanténba vagy otthoni munkára kényszerülők körében a lakókörnyezetük komfortosabbá tétele az elsődleges szempont, erre hajlandóak a legtöbbet áldozni a magyarok.
márc. 3
0:10
Ötezer orvos és ápoló hagyja ott az állami egészségügyet (168 Óra Online)
Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató szerint a 110 ezer dolgozónak nagyjából a 95 százaléka írta alá az új szerződését. A hiányzó munkaerőt átcsoportosítással pótolják majd.
márc. 3
0:10
Müller Cecília nem követett el bűncselekményt a félrement emailben az Orfk szerint (444.hu)
Hivatali visszaélés? Milyen hivatali visszaélés?
márc. 3
0:10
A rezsióradíj, avagy mi kerül ebben ennyibe?! (Ripost)
A soros diagnosztikában alkalmazott műszerek feladata, hogy az irányítóegységgel való kapcsolattal a rendszerben bekövetkezett hibákról diagnosztikai információt adjanak. Az 1/1990. (IX.29.) KVHM rendeletben a soros diagnosztikai ellenőrzést az elektronikusan irányított rendszerek öndiagnosztikai állapotfelügyeletében tárolt hibák rendszer teszterr
márc. 3
0:14
Megérkezett az újabb Pfizer szállítmány, már 850 ezer adagot szállított Magyarországra a gyártó (Napi)
Kedden, a megszokott heti szállításoknak megfelelően újabb, csaknem 115 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra. Ez már a tizenegyedik magyarországi szállítmány a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból, ezzel meghaladja a 850 ezret a vállalat által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége.
márc. 3
0:14
Itt az Orfk döntése: kiderült, követett-e el bűncselekményt Müller Cecília (Blikk)
Kiderült, indult-e nyomozás, illetve bűncselekménynek számít-e Müller Cecília országos tiszti főorvos félreküldött levele, amely miatt Szél Bernadett független parlamenti képviselő hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést ellene.
márc. 3
0:14
Szubkultúrából néplap – így jött az Index (168 Óra Online)
Kétrészes műsorban dolgozta fel az Index történetét az RTL Klub Házon kívül című riportmagazinja. Az első adás ma este kerül képernyőre.
márc. 3
0:14
Sufnituning – Így autózunk mi?! (Ripost)
Hazánk járműparkja fokozatosan korosodik, de ez önmagában még nem indok arra, hogy miért találkozni életveszélyes állapotú járművekkel az utakon. A karbantartások, javítások elmaradása a műszaki állapot romlásához vezet, ami pedig a közúti közlekedés biztonságának csökkenését idézi elő. Az új cikksorozatunkban bemutatunk pár elrettentő példát, felh
márc. 3
0:18
Nagyot gurított 2020-ban a magyar export (Napi)
Tavaly, amikor minden visszaesett a világgazdaságban, a magyar export újra meghaladta a 100 milliárd eurót.
márc. 3
0:18
Megkapták a bértámogatást, amit a hivatal rögtön le is emelt a számlákról: ez az igazi záróra a vendéglátósok számára (Blikk)
Egy örömteli kurjantásra sem volt idejük azoknak a vendéglátósoknak, akik megkapták a kormány által beígért bértámogatást, a Fővárosi Önkormányzat ugyanis leemelte az összeget a számlájukról.
márc. 3
0:18
Tömeges oltás lesz a hétvégén Magyarországon (168 Óra Online)
A következő napokban 74 ezer adag AstraZeneca-vakcina érkezik a kórházi oltópontokra, segítségükkel a 60 év alatti, krónikus betegek kaphatják meg az oltást.
márc. 3
0:18
Szörnyű dolgot tett az otthon vezetője a gondozásra szoruló idősekkel (Ripost)
Hatalmas kárt okozott a férfi, aki az idősotthont vezette.
márc. 3
0:22
Vigyázat, csalók próbálkoznak a Posta nevében! (Napi)
Az óvatlan ügyfelek adatait igyekeznek megszerezni.
márc. 3
0:22
A kormány szerint az egész unióban érvényes lesz a magyar vakcinaigazolvány (168 Óra Online)
Csak a tagállamok közötti megállapodást szegjük meg.
márc. 3
0:22
A GB & Partners a legnagyobb hazai magántőkealap-kezelőként jelent meg Európa tőkepiaci térképén (Ripost)
14,25 milliárd forint tőkekihelyezést valósított meg a GB & Partners 2020-ban, az i5invest 2021-es európai tőkepiaci térképén pedig a legnagyobb hazai magántőkealap-kezelőként jelent meg. Az Alapkezelő – hazai elsőként – a régió tíz legerősebb magántőkealap-kezelője között érdemelte ki pozícióját a közel 70 milliárd forint kezelt vagyonnak köszönhe
márc. 3
0:26
Visszavonulóban a tiszai ár- és a belvíz (Napi)
Felgyorsult az apadás üteme a Közép-Tiszán, miután a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) megkezdte a duzzasztást a Kiskörei Vízlépcsőnél.
márc. 3
0:26
Minden, amit tudni kell a Magyarországra érkezett vakcinák típusáról és mennyiségéről (Ripost)
Ma újabb 114.660 adagot tartalmazó Pfizer-vakcina szállítmány érkezett Magyarországra és hamarosan megérkezik az újabb Szputnyik-vakcina szállítmány is, amely 180 ezer adag első és 100 ezer adag második komponensű vakcinát tartalmaz. Magyarország immár 5 oltóanyaggal rendelkezik, ennek is köszönhető, hogy felgyorsulhatott az oltás és uniós átlag fö
márc. 3
0:30
Egészségügyi reform: a dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését (Napi)
Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt.
márc. 3
0:30
Videón, ahogy megérkezett az első fekete gólya Gemencre (Ripost)
Megérkezett az első fekete gólya a Gemenci erdőbe! A fészek elfoglalása után közel fél óráig rendezgette és takarította, majd feltehetőleg élelem után nézve elrepült.
márc. 3
0:34
Szijjártó Pétert zavarja a lassú szabadkereskedelem (Napi)
Fel kell gyorsítani a szabadkereskedelmi megállapodásokról folyó uniós tárgyalásokat - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.
márc. 3
0:34
Sokkot kapott a nő, amikor meglátott egy házi szexvideót a neten, nem véletlenül (Ripost)
Szegényke, hirtelen azt se tudta, hogy reagáljon a döbbenettől, majd a világhálón kért tanácsot. Te mit javasolnál neki?
márc. 3
0:38
Az elemzők már optimisták az idei magyar növekedésről (Napi)
Londoni makrogazdasági elemzők szerint a magyar hazai össztermék (GDP) felfelé módosított tavalyi negyedik negyedévi növekedése azt valószínűsíti, hogy az idei év egészében az eddig vártnál gyorsabban, jóval 5 százalék feletti ütemben növekedhet a magyar gazdaság.
márc. 3
0:38
Meglepő, mit művelt egy férfi Budapesten, a Dunában, kirohant a rendőrség (Ripost)
Talán azért döntött így, mert ennyire érzi a tavaszt!
márc. 3
0:42
Rengeteg projekt támogatásáról döntött az Európai Bizottság (Napi)
Az Európai Bizottság kétszáznál is több olyan tagállami projekt 102,6 millió eurós (mintegy 37 milliárd forint) támogatását hagyta jóvá, amelyek célja a gazdasági növekedést ösztönző nemzeti reformok kidolgozása és végrehajtása. Az uniós bizottság tíz új magyarországi kezdeményezés támogatásáról döntött - közölte a brüsszeli testület kedden.
márc. 3
0:42
Rá biztos emlékszel: kemény büntetést kapott a hírhedt símaszkos betörő (Ripost)
A símaszkos betörő rabolt is, amikor hazaért a házigazda, majd újból pénzhez akart jutni ugyanott, ekkor azonban már nem jutott zsákmányhoz.
márc. 3
0:46
Ismét pezsgést akar a magyar jegybank (Napi)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2021. március végén eurólikviditást nyújtó devizaswap tendereket tart.
márc. 3
3:06
„A hitünk segít a nehézségek leküzdésében” – Babakora óta küzd súlyos betegségével: az ötödik veseátültetésére vár Kata (Blikk)
A negyedik veséje is kilökődött, ám nem adja fel, boldogan éli tovább az életét Kovács Kata (42), aki már egészen babakorától kezdve vesebetegséggel küzd. Bár a koronavírus-járványban a transzplantáltaknak különösen oda kell figyelniük egészségükre, Kata nem hagyja, hogy a félelem határozza meg az életét. Ahogyan a vesék kilökődésével járó sok évny
márc. 3
3:18
„Ki fog ellátni így minket?” – A bizonytalanság az úr a magyar kórházakban az orvoshiány miatt (Blikk)
Aggódnak a betegek, nem tudják, milyen ellátásra számíthatnak a kórházakban, hiszen akad, ahol egy komplett ápoló- vagy orvosgárda nem írta alá az új egészségügyi szerződését, munkaviszonyuk így március 1-jétől megszűnt. A járvány legkeményebb két hete vár ránk, miközben van olyan kórház, ahol egy egész osztály működése került veszélybe.
márc. 3
5:36
Zamárdi ultimátumot adott a Balaton Soundnak (Infostart)
Zamárdi már csak egyéves szerződést kíván kötni a Balaton Sound szervezőivel, ugyanakkor megállapodást írt alá arról, hogy a Balaton-átevezés idén nyártól Zamárdiba költözik - közölte Csákovics Gyula polgármester.
márc. 3
5:42
Újabb iskolában és óvodában kellett intézkedni a járvány miatt Pécsen (ATV)
Van ahol több csoportot kellett bezárni míg máshol rövidített tanórákkal működnek. Az egyik iskolában pedig meghosszabbították a március 15-ei hétvégét, hogy az otthonmaradással is gátolják a vírus terjedését.
márc. 3
6:00
Vadkapitalizmus Budapesten – leszorítanák az elviselhetetlen lakhatási költségeket (ATV)
Az Utcáról Lakásba! Egyesület a fővárosi önkormányzattal, valamint a Városkutatás Kft-vel közösen egy szociális lakásügynökség megvalósítási tervét készíti elő. A lakásügynökség a kutatási időszakot követően, a tervek szerint még idén elindul azzal a céllal, hogy bővítse a megfizethető bérlakások számát, enyhítve ezzel a lakhatási válságot.
márc. 3
6:03
Mit szól hozzá? – Ha a munkáltató lehetővé tenné, ön élne a járvány után az otthoni munkavégzés lehetőségével? (hirado.hu)
Hosszan lehetne sorolni az otthoni munkavégzés előnyeit, de már a home office hátrányait is látjuk. Mit szól hozzá? Ha a munkáltató lehetővé tenné, ön élne a járvány után az otthoni munkavégzés lehetőségével?
márc. 3
6:06
Napos idő várható (168 Óra Online)
A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul szerdán.
márc. 3
6:12
Ujhelyi István a magyar vakcinaigazolványról: „ellehetetleníti az európai mozgást és borzasztó helyzetbe hozza a magyarokat" (ATV)
Orbán Viktor is elfogadta azt a közös európai irányelvet, amely szerint a vakcinaútlevélnek tartalmaznia kell majd a vakcina típusát is. Az MSZP európai parlamenti képviselő szerint ha nem lesz benne az okmányban, hogy milyen vakcinával oltották be a tulajdonosát, akkor nem utazhat be az uniós tagállamokba. A Fidesz uniós képviselője viszont azt mo
márc. 3
6:14
Honvédkórház: egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra (ATV)
A koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra - hangsúlyozta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
márc. 3
6:18
Intenzív terápiás szakorvos: A koronavírusosak a kórházban levegőért küzdenek (888.hu)
A koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra – hangsúlyozta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
márc. 3
6:24
Civilek is részt vehetnek az előválasztás szervezésében (ATV)
Megalakult a Civil Választási Bizottság 2021. A Magyar György ügyvéd által vezetett szervezet már a 2019-es budapesti előválasztáson is segítette a szervezést. A technikai részletek még kidolgozásra várnak, egyelőre kérdés, hogyan szavazhatnak a kistelepülések lakói.
márc. 3
6:30
Magyar Nemzet: Új finanszírozási rendszer jön az egyetemeken ősztől (168 Óra Online)
A kormány egy osztrák mintán alapuló megoldást preferál. A céljuk, hogy a felsőoktatási intézmények versenyképesebbé váljanak.
márc. 3
6:36
Koronavírus: új adatok jöttek (Napi)
Lassabban terjed a járvány az elmúlt harminc napra vetített átlaghoz képest. Szerdán reggel a fertőzöttek száma meghaladta a 114,7 milliót.
márc. 3
6:36
Nagyon hamar véget ér a tavaszi időjárás, de ma még használja ki a napsütést (BorsOnline)
Hétvégéig még van egy kis időnk, de szombat-vasárnap lehet újra elő kell szedni a télikabátokat.
márc. 3
6:42
Megszólalt a Honvédkórház orvosa: egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra egyre fiatalabbak (Blikk)
A koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra – hangsúlyozta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
márc. 3
6:48
Nagy változás jön ősztől az egyetemeken (Infostart)
"Háromlábú" finanszírozási rendszert vezetnek be, a gazdálkodás kiszámíthatóbbá és stabilabbá válik.
márc. 3
6:48
"Háromlábú" finanszírozási rendszer jön ősztől az egyetemeken? (ATV)
Nem csak a modellváltásban érintett egyetemek élete változik meg gyökeresen, a következő tanévtől a teljes felsőoktatási rendszerre új finanszírozási rendszert vezetnek be. Míg eddig az állami támogatás jórészt a felvett diákok számától függött, a jövőben meghatározó szempont lesz a tudományos, kutatási tevékenység is - írta a Magyar Nemzet szerdán
márc. 3
6:54
A következő hónapokban folytatódhat a felmondási hullám az egészségügyben (24.hu)
Az első napon 5500-an nem írták alá szerződésüket, de a szakszervezeti vezető szerint olyanok is távozhatnak az állami ellátásból, akik most még igent mondtak a folytatásra.

Keresés