2021. március 7. vasárnap

márc. 7
0:06
Oltási igazolvány: változtat a védettség szabályán a kormány (Napi)
A alapimmunizáláshoz korábban két oltás volt szükséges, de most már az első oltásukat megkapottakra is kiterjeszti a védettségi igazolvány kiadhatóságát a kormány.
márc. 7
0:06
Megrohamozták a boltokat a lezárás előtt az emberek (Blikk)
Voltak olyan bevásárlóközpontok, ahol tömött sorokban álltak az emberek: megrohamozták azokat az üzleteket, amiket hétfőtől bezárnak. Azért nem volt jellemző országszerte ez a fajta "pánikvásárlás" de több helyen előfordult.
márc. 7
0:06
Elhunyt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja (168 Óra Online)
Csillagászok generációit tanította.
márc. 7
0:06
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje (Ripost)
A rendőrségi ügyintézést nem érintik a koronavírus-járvány miatti szigorítások, az változatlan marad.
márc. 7
0:10
Százezer magyar kaphat oltást a hétvégén (Napi)
Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a közmédiának. A 74 ezer tervezett AstraZeneca-oltást végül most nem oltják el a hétvégén a kisebb kommunikációs káosz után.
márc. 7
0:10
Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai: több mint kétmilliárd a tét (Blikk)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
márc. 7
0:10
Nagy István: folyamatos és biztonságos a hazai élelmiszerellátás (168 Óra Online)
Az alapanyag-előállítástól kezdve a logisztikáig az élelmiszeripar minden szegmense megfelelően működik, így az esetlegesen növekvő vásárlói igényeket most is ki tudják elégíteni.
márc. 7
0:10
Annak ellenére, hogy bezárnak az iskolák, óvodák, ebéd lesz a gyerekeknek (Ripost)
Hétfőn bezárnak az iskolák és az óvodák, de ügyelet lesz, és a gyerekek akkor sem maradnak éhen, ha a szülők dolgoznak és nincs idejük főzni.
márc. 7
0:14
Megszólalt az oltásokról Szlávik János (Napi)
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már "nagyon komoly átoltottságot jelent".
márc. 7
0:14
Zárás: a rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje (Blikk)
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.
márc. 7
0:14
Miniszterelnökség: továbbra sem szükséges a lejáró okmányok miatt kormányablakba menni (168 Óra Online)
Nem befolyásolják a kormányablakok nyitva tartását a március 8-án életbe lépő szigorítások, de azt kérik, hogy az ügyfelek csak a halaszthatatlan ügyekkel keressék fel ezeket.
márc. 7
0:18
Koronavírus: nyilvános a várva várt telefonszám (Napi)
Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.
márc. 7
0:18
Újabb család nyert értékes nyereményt a Blikk játékával (Blikk)
Frissítse fel ruhatárát egy C&A-﷯utalvánnyal, nyerje meg a havi bevásárlásának összegét, vagy gazdagodjon akár 1 millió forinttal, a Blikk Bumm – Legyen ön is győző! játéka most ennél többet is lehetővé tesz!
márc. 7
0:18
A rezidensek átirányításával segíti a kormány a kórházi betegek ellátását (168 Óra Online)
Mostantól a kirendelés ideje a rezidens szakképzési idejébe is beleszámít.
márc. 7
0:22
Karácsony bemutatta Budapest városfejlesztési terveit (Napi)
Az a cél, hogy Budapest mindannyiunk közös otthona legyen - fogalmazott a főpolgármester szombati online programján a főváros következő hétéves, Otthon Budapesten című városfejlesztési terveit bemutatva.
márc. 7
0:22
Az IKEA jelezte, nem tudnak mindenkit beengedni (168 Óra Online)
Előfordulhat, hogy várakozni kell a bejutáshoz.
márc. 7
0:26
Elhunyt Balázs Béla csillagász (Napi)
Életének 86. évében elhunyt Balázs Béla csillagász, professzor emeritus, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja - közölte a család az MTI-vel szombaton.
márc. 7
0:30
Korlátozások: jó hírt kaptak a szülők (Napi)
Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.
márc. 7
0:34
Fontos tudnivaló a lejáró okmányokról (Napi)
Nem befolyásolják a kormányablakok nyitva tartását a március 8-án életbe lépő szigorítások, de azt kérik, hogy az ügyfelek csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekkel keressék fel ezeket, lehetőség szerint válasszák az elektronikus ügyintézési lehetőségeket - közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.
márc. 7
0:38
Szereti a zöldség- és gyümölcsleveket? Erről jó, ha tud! (Napi)
A napjainkra kialakult élelmiszer-kínálatban szinte minden évszakban készíthetünk a szezonra jellemző friss zöldség- és gyümölcsleveket. A variációk végtelenek, a lényeg a frissesség. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szervezetünk számára lényeges ivóvizet nem helyettesítik, és a természetescukor-tartalmukra is érdemes odafigyelni.
márc. 7
0:42
Autósok figyelem! Szünetel a személyes ügyintézés az útdíjfizetési társaságnál (Napi)
Március 22-éig szünetel a személyes ügyintézés a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálatain - közölte a társaság az MTI-vel. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ez nem mentesíti az ügyfeleket az ügyintézés felelőssége és az úthasználati jogosultság megvásárlásának kötelezettsége alól.
márc. 7
0:46
Koronavírus: megkezdték a rezidensek kirendelését a covidos betegek ellátására (Napi)
A rezidensek átirányításával is segíti a kormány a kórházi betegek ellátását - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság szombaton az MTI-vel.
márc. 7
0:50
Autósok figyelem! Holnap szünetelni fog az e-matrica-szolgáltatás (Napi)
A Simple alkalmazásban szombat estétől vasárnap hajnalig szünetes a csekkbefizetés, és vasárnap hajnalban autópálya-matricát sem lehet majd vásárolni. Mindenki, aki akkor vásárolna, vegye meg előre - figyelmeztet a cég.
márc. 7
0:51
Fokozott rendőri ellenőrzés fél éven át három megyében (24.hu)
Ma éjféltől indul is az ellenőrzés.
márc. 7
0:54
Új fejlemény a hétvégi oltáskáoszban (Napi)
Szombat délutánra újabb fordulatot vett a csütörtökön beharangozott, majd pénteken lemondott hétvégi AstraZeneca kampányoltás. Kiderült ugyanis, hogy a lemondó sms-ek dacára az oltópontokon személyzet és vakcina is várta az oltakozókat. Sokan csak próbaképpen jelentek meg, mások a Facebookon és a Twitteren terjedő hírek hatására, megint mások telef
márc. 7
0:58
Szigorítások: a rendőrségen változatlan az ügyfélfogadás (Napi)
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.
márc. 7
1:02
Így változik a bíróságokon a menetrend (Napi)
A bíróságokon hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket és szünetel a kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás - az erről szóló kormányrendelet szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben.
márc. 7
1:06
Falus Ferenc: Nem is volt oltási terv (Napi)
A korábbi tisztifőorvos szerint a hétvégére meghirdetett, majd lefújt tömeges oltás azt mutatja, hogy a kormány nem készített részletes oltási tervet.
márc. 7
1:10
Orbán Viktor: április elejére 2,5 millió ember lesz beoltva Magyarországon (Napi)
Új Facebook-videókkal jelentkezett szombat délután Orbán Viktor. A Vakcinainfó extra első részében a harmadik hullámról és az oltásokról beszélt, a 2. részben elmondta, hogy már 2,8 millióan regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Május elejére 4,5 millió beoltottal számol a miniszterelnök.
márc. 7
5:48
A bevásárlóközpontban villantott tangát a csaj (Ripost)
A csaj ruhája alól bukkant elő az alsóneműje és a popsija, a férfi vásárlók nagyon örülhettek a látványnak...
márc. 7
6:15
A Jankovich-kúria pompáját csaknem negyven évig kizárólag libák élvezhették (hirado.hu)
A rácalmási Jankovich-kúria a Bábolna Rt. tulajdonába került.
márc. 7
6:24
Legendás király sírja felett lakott a magyar férfi: Hátborzongató történeteket mesélt (Ripost)
Dér József leélt egy életet úgy, hogy tudta: egy legendás király sírja felett lakik. Még megérte az ásatások kezdetét, most pedig unokája, Enikő alig várja, hogy feltárják a ház alatti XI. századi templomot és a király sírját, hogy teljesüljön nagyapja élete álma.
márc. 7
6:39
Vaskos mínuszokkal indult a nap (hirado.hu)
Fokozatosan melegedik az idő, de még pár napig maradnak a zord éjszakák.
márc. 7
6:48
Ijesztő jelenség a Balatonon: csak a vízszint csökkentésével lehet megállítani (Infostart)
Az algásodás miatt több civilszervezet és kutató is aggályosnak tartja, hogy tartósan 120 centiméter legyen a Balaton vízállása. Az MTA-BME Vízgazdálkodási Kutatócsoport tudományos tanácsadója azt mondta: a körülményeket figyelembe véve kell szabályozni a vízállást.
márc. 7
6:48
A lefújt oltási napon azt is beoltották, aki csak úgy besétált az utcáról (Napi)
Nem csak, hogy mégis oltottak az oltópontokon szombaton, a hivatalosan felfüggesztett oltási napon AstraZeneca-vakcinával, hanem olyanoknak is sikerült beoltatni magukat, akik nem is regisztráltak, hanem behívó nélkül, csak úgy besétáltak az utcáról - derül ki a Telex összefoglalójából.
márc. 7
6:54
Kisboltokból szolgáltatóhelyek (Demokrata)
Negyvenöt milliárd forinttal támogatja a kormány a kétezer főnél kisebb lélekszámú településeken működő kisboltokat, valamint új üzletek létrehozását.
márc. 7
7:12
Oktatáskutató: ha a kormánynak lenne felelősségérzete, gyorsan beoltatnák az oktatási dolgozókat (ATV)
Ercse Krisztina szerint a pedagóguskorfa olyan, mint egy fejlett bükkfa, ha a pedagógusok lerobbannak, akkor sem digitális, sem hibrid oktatás nem lesz.
márc. 7
7:21
Gulyás visszaszólt a Fideszt kritizáló Södernek (24.hu)
A Fidesz EPP-tagsága már csupán technikai kérdés.
márc. 7
7:24
„Adj életjelet, Anyu!” – üzente lánya az eltűnt Piroskának (Ripost)
Szilvia édesanyja még január közepén tűnt el, azóta semmilyen keresés nem vezetett eredményre. Lánya úgy érzi, édesanyja meghúzza valakinél magát. Most arra kéri, legalább életjelet adjon magáról.
márc. 7
7:24
Megrohamozták az üzleteket az emberek (NLC)
Tömve voltak szombaton a plázák. Már hiánycikk a digitális oktatáshoz szükséges webkamera.
márc. 7
7:42
Hétfőtől leállnak a bíróságok is (444.hu)
A büntetőügyek eljárásait április elejétől folytathatják.
márc. 7
7:42
Müller Cecília: most tudjuk megfogni a harmadik hullámot (Demokrata)
A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudják csökkenteni.
márc. 7
7:48
Gyerekfelügyelet: önkéntességet, soron kívüli oltást követelnek a pedagógusok (Napi)
A gyerekfelügyeletre jelentkező pedagógusok soron kívüli oltását, a gyerekükkel otthon maradó szülők jövedelempótló támogatását, az ügyeletre beadott gyerekek rendszeres tesztelését sürgeti a kormányhoz írt nyílt levelében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.
márc. 7
8:12
Szép időnk lesz ma: napos, csapadékmentes napra számíthatunk (168 Óra Online)
Tavaszias, de kissé hűvös lesz a vasárnap.
márc. 7
8:12
Müller Cecília: "heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal" (ATV)
A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudjuk csökkenteni; a két intézkedés azt fogja eredményezni, hogy csökken a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
márc. 7
8:12
Jövő szerdáig további 400 ezer embert oltanak be, ezzel elsők lehetünk Európában (Ripost)
Magyarország májusig 3,5 millió emberrel többet tud beoltani, mint azok az országok, amelyek csak az Európai Unió által szállított vakcinákra építik a védekezésüket.
márc. 7
8:18
Gulyás Gergely bejelentést tett a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatban (Blikk)
Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani koronavírus ellen Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
márc. 7
8:24
"Nem tudunk mást tenni" - Müller Cecília megszólalt az ország lezárásáról (Blikk)
A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudjuk csökkenteni; a két intézkedés azt fogja eredményezni, hogy csökken a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
márc. 7
8:24
Kocsis Máté: Gyurcsány csicskásai hetek óta a nyitásról beszélnek (ATV)
A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal továbbra is a vakcinák ellen hergel, "sunyi kettős beszéddel elbizonytalanítják a magyarokat, lebeszélik őket az oltásról".
márc. 7
8:24
Az álhírekkel szemben az oltási program egy percre sem állt le (Demokrata)
Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak.

Keresés