2021. március 7. vasárnap

márc. 7
0:06
Oltási igazolvány: változtat a védettség szabályán a kormány (Napi)
A alapimmunizáláshoz korábban két oltás volt szükséges, de most már az első oltásukat megkapottakra is kiterjeszti a védettségi igazolvány kiadhatóságát a kormány.
márc. 7
0:06
Megrohamozták a boltokat a lezárás előtt az emberek (Blikk)
Voltak olyan bevásárlóközpontok, ahol tömött sorokban álltak az emberek: megrohamozták azokat az üzleteket, amiket hétfőtől bezárnak. Azért nem volt jellemző országszerte ez a fajta "pánikvásárlás" de több helyen előfordult.
márc. 7
0:06
Elhunyt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja (168 Óra Online)
Csillagászok generációit tanította.
márc. 7
0:06
Az államtitkár szerint Kálmán Olga még aznap is az oltás ellen kampányol, amikor megkapta a vakcinát (Hírstart)
Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja miután felvette az oltást Facebook oldalán szidta kormányt.
márc. 7
0:06
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje (Ripost)
A rendőrségi ügyintézést nem érintik a koronavírus-járvány miatti szigorítások, az változatlan marad.
márc. 7
0:06
Orbán már Mészárost is nyíltan fenyegeti? Furcsa összefüggésre mutattak rá (Propeller)
Kemény lenne, ha saját állítólagos strómanjának is nekimenne.
márc. 7
0:10
Százezer magyar kaphat oltást a hétvégén (Napi)
Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a közmédiának. A 74 ezer tervezett AstraZeneca-oltást végül most nem oltják el a hétvégén a kisebb kommunikációs káosz után.
márc. 7
0:10
Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai: több mint kétmilliárd a tét (Blikk)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
márc. 7
0:10
Nagy István: folyamatos és biztonságos a hazai élelmiszerellátás (168 Óra Online)
Az alapanyag-előállítástól kezdve a logisztikáig az élelmiszeripar minden szegmense megfelelően működik, így az esetlegesen növekvő vásárlói igényeket most is ki tudják elégíteni.
márc. 7
0:10
Szigorítások: a rendőrségen változatlan az ügyfélfogadás (Hírstart)
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.
márc. 7
0:10
Annak ellenére, hogy bezárnak az iskolák, óvodák, ebéd lesz a gyerekeknek (Ripost)
Hétfőn bezárnak az iskolák és az óvodák, de ügyelet lesz, és a gyerekek akkor sem maradnak éhen, ha a szülők dolgoznak és nincs idejük főzni.
márc. 7
0:12
Berendelhetik az állami egészségügybe a magánegészségügyben dolgozókat és eszközeiket (Hírstart)
A HVG szúrta ki, hogy a pénteken késő este megjelent kormányrendeletek között (most tehát nem arról van szó, amely a szigorításokat tartalmazza) az egyik arról szól, hogy “az országos kórház-főigazgató az általa meghatározott időtartamra, de legfeljebb a veszélyhelyzet megszűnéséig állami vagy önkormányzati egészségügyi intézményhez „rendelhet be”
márc. 7
0:14
Megszólalt az oltásokról Szlávik János (Napi)
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már "nagyon komoly átoltottságot jelent".
márc. 7
0:14
Zárás: a rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje (Blikk)
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.
márc. 7
0:14
Miniszterelnökség: továbbra sem szükséges a lejáró okmányok miatt kormányablakba menni (168 Óra Online)
Nem befolyásolják a kormányablakok nyitva tartását a március 8-án életbe lépő szigorítások, de azt kérik, hogy az ügyfelek csak a halaszthatatlan ügyekkel keressék fel ezeket.
márc. 7
0:14
Ukrán szellemlakosok Szabolcsban, így ment a lakcímbiznisz Tornyospálcán (Hírstart)
340 ember volt bejelentve egy szabolcsi falu romos házába. A lakcímet kiárusító férfi Ukrajnából szerezte a kuncsaftokat. Az egyik kamu lakos és a lakcímnepper segítője is elmesélte a Szabad Európának, hogy ment a biznisz.
márc. 7
0:16
Kovács Zoltán: a hétvégén újabb százezer ember kaphatja meg az oltást (Hírstart)
Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt - jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a közmédiának.
márc. 7
0:18
Koronavírus: nyilvános a várva várt telefonszám (Napi)
Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.
márc. 7
0:18
Újabb család nyert értékes nyereményt a Blikk játékával (Blikk)
Frissítse fel ruhatárát egy C&A-﷯utalvánnyal, nyerje meg a havi bevásárlásának összegét, vagy gazdagodjon akár 1 millió forinttal, a Blikk Bumm – Legyen ön is győző! játéka most ennél többet is lehetővé tesz!
márc. 7
0:18
A rezidensek átirányításával segíti a kormány a kórházi betegek ellátását (168 Óra Online)
Mostantól a kirendelés ideje a rezidens szakképzési idejébe is beleszámít.
márc. 7
0:18
Figyelem: több megyében is fokozott ellenőrzést tart a rendőrség vasárnap (Hírstart)
Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.
márc. 7
0:22
Karácsony bemutatta Budapest városfejlesztési terveit (Napi)
Az a cél, hogy Budapest mindannyiunk közös otthona legyen - fogalmazott a főpolgármester szombati online programján a főváros következő hétéves, Otthon Budapesten című városfejlesztési terveit bemutatva.
márc. 7
0:22
Az IKEA jelezte, nem tudnak mindenkit beengedni (168 Óra Online)
Előfordulhat, hogy várakozni kell a bejutáshoz.
márc. 7
0:22
Falus: nincs oltási terv, nem is volt (Hírstart)
A korábbi tiszti-főorvos szerint a hétvégére meghirdetett, majd lefújt tömeges oltás azt mutatja, hogy a kormány nem készített részletes oltási tervet.
márc. 7
0:26
Elhunyt Balázs Béla csillagász (Napi)
Életének 86. évében elhunyt Balázs Béla csillagász, professzor emeritus, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja - közölte a család az MTI-vel szombaton.
márc. 7
0:30
Korlátozások: jó hírt kaptak a szülők (Napi)
Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.
márc. 7
0:30
Gyurcsány Ferenc kőkeményen megtrollkodta Orbánt (Hírstart)
Korábban Orbán Viktor azt mondta, Müller Cecília fogja elárulni a telefonszámot, amin keresztül a pontatlanul regisztrált adatok javítását lehet kérni, azonban ez nem történt meg. A 1818-as telefonszám szombat délelőtt került fel a koronavirus.gov.hu oldalra.
márc. 7
0:34
Fontos tudnivaló a lejáró okmányokról (Napi)
Nem befolyásolják a kormányablakok nyitva tartását a március 8-án életbe lépő szigorítások, de azt kérik, hogy az ügyfelek csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekkel keressék fel ezeket, lehetőség szerint válasszák az elektronikus ügyintézési lehetőségeket - közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.
márc. 7
0:38
Szereti a zöldség- és gyümölcsleveket? Erről jó, ha tud! (Napi)
A napjainkra kialakult élelmiszer-kínálatban szinte minden évszakban készíthetünk a szezonra jellemző friss zöldség- és gyümölcsleveket. A variációk végtelenek, a lényeg a frissesség. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szervezetünk számára lényeges ivóvizet nem helyettesítik, és a természetescukor-tartalmukra is érdemes odafigyelni.
márc. 7
0:42
Autósok figyelem! Szünetel a személyes ügyintézés az útdíjfizetési társaságnál (Napi)
Március 22-éig szünetel a személyes ügyintézés a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálatain - közölte a társaság az MTI-vel. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ez nem mentesíti az ügyfeleket az ügyintézés felelőssége és az úthasználati jogosultság megvásárlásának kötelezettsége alól.
márc. 7
0:42
Orbán Viktor: április elejére 2,5 millió ember lesz beoltva Magyarországon (Hírstart)
Új Facebook-videókkal jelentkezett szombat délután Orbán Viktor. A Vakcinainfó extra első részében a harmadik hullámról és az oltásokról beszélt, a 2. részben elmondta, hogy már 2,8 millióan regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Május elejére 4,5 millió beoltottal számol a miniszterelnök.
márc. 7
0:46
Koronavírus: megkezdték a rezidensek kirendelését a covidos betegek ellátására (Napi)
A rezidensek átirányításával is segíti a kormány a kórházi betegek ellátását - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság szombaton az MTI-vel.
márc. 7
0:50
Autósok figyelem! Holnap szünetelni fog az e-matrica-szolgáltatás (Napi)
A Simple alkalmazásban szombat estétől vasárnap hajnalig szünetes a csekkbefizetés, és vasárnap hajnalban autópálya-matricát sem lehet majd vásárolni. Mindenki, aki akkor vásárolna, vegye meg előre - figyelmeztet a cég.
márc. 7
0:51
Fokozott rendőri ellenőrzés fél éven át három megyében (24.hu)
Ma éjféltől indul is az ellenőrzés.
márc. 7
0:54
Új fejlemény a hétvégi oltáskáoszban (Napi)
Szombat délutánra újabb fordulatot vett a csütörtökön beharangozott, majd pénteken lemondott hétvégi AstraZeneca kampányoltás. Kiderült ugyanis, hogy a lemondó sms-ek dacára az oltópontokon személyzet és vakcina is várta az oltakozókat. Sokan csak próbaképpen jelentek meg, mások a Facebookon és a Twitteren terjedő hírek hatására, megint mások telef
márc. 7
0:58
Szigorítások: a rendőrségen változatlan az ügyfélfogadás (Napi)
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.
márc. 7
1:02
Így változik a bíróságokon a menetrend (Napi)
A bíróságokon hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket és szünetel a kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás - az erről szóló kormányrendelet szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben.
márc. 7
1:06
Falus Ferenc: Nem is volt oltási terv (Napi)
A korábbi tisztifőorvos szerint a hétvégére meghirdetett, majd lefújt tömeges oltás azt mutatja, hogy a kormány nem készített részletes oltási tervet.
márc. 7
1:10
Orbán Viktor: április elejére 2,5 millió ember lesz beoltva Magyarországon (Napi)
Új Facebook-videókkal jelentkezett szombat délután Orbán Viktor. A Vakcinainfó extra első részében a harmadik hullámról és az oltásokról beszélt, a 2. részben elmondta, hogy már 2,8 millióan regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Május elejére 4,5 millió beoltottal számol a miniszterelnök.
márc. 7
1:12
MÁV -csoport: díjmentes a márciusi helyközi dolgozó- és tanulóbérletek visszatérítése (Hírstart)
A koronavírus-járvány harmadik hulláma és a növekvő napi megbetegedések miatt az operatív törzs javaslatára több hatályban levő védelmi intézkedés szigorodik március 8-tól. Ezzel összefüggésben az Innovációs és Technológia Minisztérium elrendelte, hogy a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz a márciusban érvényes dolgozó- és tanulóbérletek visszavált
márc. 7
1:18
MÁV: díjmentes a március 10-ig kezdeményezett helyközi dolgozó- és tanulóbérletek visszatérítése (Hírstart)
Nem számol fel kezelési költséget a márciusi helyközi dolgozó- és tanulóbérletek visszatérítésénél a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz, amennyiben az igényt március 10-ig benyújtják – közölte a MÁV szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint az Innovációs és Technológia Minisztérium erre vonatkozó rendeletével összhangban a MÁV-START, a MÁV-HÉV és
márc. 7
5:12
Debrecen ad otthont a rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvalifikációs világkupaversenyének (Hírstart)
Novemberben olimpiai kvalifikációs világkupaversenynek ad otthont Debrecen rövidpályás-gyorskorcsolyában.
márc. 7
5:48
A bevásárlóközpontban villantott tangát a csaj (Ripost)
A csaj ruhája alól bukkant elő az alsóneműje és a popsija, a férfi vásárlók nagyon örülhettek a látványnak...
márc. 7
6:15
A Jankovich-kúria pompáját csaknem negyven évig kizárólag libák élvezhették (hirado.hu)
A rácalmási Jankovich-kúria a Bábolna Rt. tulajdonába került.
márc. 7
6:18
Sokak konyhájában megtalálható, de a legjobban teszed, ha azonnal kidobod az ilyen terméket (Startlap)
Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyeket műanyag és más nem engedélyezett (például növényi) alapanyagok együttes használatával állítanak elő.
márc. 7
6:24
Legendás király sírja felett lakott a magyar férfi: Hátborzongató történeteket mesélt (Ripost)
Dér József leélt egy életet úgy, hogy tudta: egy legendás király sírja felett lakik. Még megérte az ásatások kezdetét, most pedig unokája, Enikő alig várja, hogy feltárják a ház alatti XI. századi templomot és a király sírját, hogy teljesüljön nagyapja élete álma.
márc. 7
6:39
Vaskos mínuszokkal indult a nap (hirado.hu)
Fokozatosan melegedik az idő, de még pár napig maradnak a zord éjszakák.
márc. 7
6:48
Ijesztő jelenség a Balatonon: csak a vízszint csökkentésével lehet megállítani (Infostart)
Az algásodás miatt több civilszervezet és kutató is aggályosnak tartja, hogy tartósan 120 centiméter legyen a Balaton vízállása. Az MTA-BME Vízgazdálkodási Kutatócsoport tudományos tanácsadója azt mondta: a körülményeket figyelembe véve kell szabályozni a vízállást.
márc. 7
6:48
A lefújt oltási napon azt is beoltották, aki csak úgy besétált az utcáról (Napi)
Nem csak, hogy mégis oltottak az oltópontokon szombaton, a hivatalosan felfüggesztett oltási napon AstraZeneca-vakcinával, hanem olyanoknak is sikerült beoltatni magukat, akik nem is regisztráltak, hanem behívó nélkül, csak úgy besétáltak az utcáról - derül ki a Telex összefoglalójából.
márc. 7
6:54
Orbán már Mészárost is nyíltan fenyegeti? Furcsa összefüggésre mutattak rá (Hírstart)
Kemény lenne, ha saját állítólagos strómanjának is nekimenne.

Keresés