2021. március 7. vasárnap

márc. 7
0:06
Riadót fújtak a társasházak, két miniszter segítségét is kérik (Napi)
A járványhelyzet miatt nem lehet megtartani sok társasház közgyűlését, így Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének (TTOE) elnöke kéri Varga Judit igazságügyi minisztert és Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy engedélyezzék a beszámolók és a tervezések írásbeli szavaztatását.
márc. 7
0:06
Hajlandó bíróság elé állni a BitMex volt igazgatója (Kripto Akadémia)
A múltkor beszámoltunk róla, hogy egy írással visszatért a kriptopénz közösségbe Arthur Hayes, a hírhedt BitMEX tőzsde volt igazgatója. Hayes azért tűnt el , mert tavaly a BitMEX kapcsán az amerikai árutőzsdei kereskedést felügyelő hatóság bíróság elé akarta őt állítani.…
márc. 7
0:06
K&H; alapok kezelője: előkerült az áremelkedéstől való félelem (Hírstart)
A koronavírus-járvány utáni kilábalás időszakára készülnek a piacok. Könnyen lehet, hogy a korábban vártnál drágább lesz az olaj és egyre nagyobb rizikót jelent az infláció – derül ki a K&H alapok kezelőjének portfóliómenedzsere, Kovács Mátyás összefoglalójából. A jelenlegi helyzetben a kötvénypiacok kerülendők, hozamkilátással továbbra is a részvé
márc. 7
0:10
A „Bitcoin effektus”: Bezuhantak a MicroStrategy részvényei (Kripto Akadémia)
A jelenlegi bitcoin bikapiac és mostani hullámzás nem csak a spot kriptotőzsdéken, de a hagyományos piacokon is érezteti a hatását. Amikor részvénytársaságok kiteszik magukat a bitcoin árfolyamának, kénytelen-kelletlen kiteszik magukat a magas volatilitásnak és a sokkal gyorsabban lezajló piaci ciklusoknak…
márc. 7
0:10
Bonyolult a helyzet: így dől majd el, kötelezővé teszik-e a Covid-védőoltást (Hírstart)
Ahogy egyre több, a munkapiacon aktív magyart oltanak be az elérhető koronavírus-vakcinák egyikével, jogosan merül fel a kérdés, hogy a munkáltató kötelezheti-e a munkavállalóit arra, hogy beoltassák magukat. Ezt és más, vakcinával
márc. 7
0:12
Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül (ProfitLine)
Új Nemzeti Biztonsági Laboratóriumot épít a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
márc. 7
0:14
Bitcoin bányát ábrázol az első magyar képzőművészeti Nft (Kripto Akadémia)
Az ICO-k, majd a DeFi után az idei évnek is megvan a maga slágere, különösképp az elmúlt hetek során egyre hangosabban van jelen az életünkben a legújabb részpiac, az NFT. Azt nem tudjuk, hogy múló hóbortról, vagy forradalmi változásról van-e…
márc. 7
0:14
Fürjes Balázs: hamarosan egyeztetnek a Budapestet érintő uniós forrásokról (Hírstart)
Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a Facebookon jelentette be, hogy sikerült néhány pontban megegyezniük Karácsony Gergellyel, hamarosan pedig szó eshet a uniós források budapesti felhasználásáról is.
márc. 7
0:24
Meg is jelent a fontos kiegészítő szabály a korlátozó intézkedésekhez (Portfolio)
Rendkívüli időket élünk a koronavírus-járvány miatt, a jogalkotási folyamatban is. Ezt bizonyítja, hogy szombaton jelent meg friss közlöny, benne két új rendelettel.
márc. 7
0:24
Tippek a vállalati energiahatékonyság javítására (GazdaságPortál)
A mai, március 6-ai Energiahatékonysági Világnap már több mint két évtizedes múltra tekint vissza, megünnepléséről egy 1998-as ausztriai konferencián született döntés. Az energiahatékonyság azóta az EU célkitűzéseiben is fontos szerepet kapott, az uniós direktívák az energiafogyasztás csökkentésére vonatkozóan egyre ambiciózusabb célokat tűznek ki.
márc. 7
0:42
Befőtt helyett szamócanápolyi a spájzban (Startlap)
Már akár otthonunkban is tartósíthatunk gyümölcsöket, zöldségeket és kész ételeket is, a fagyasztva szárítás technológiájával.
márc. 7
0:42
Súlyos a helyzet a magyar kórházakban, megkezdődött a rezidensek bevonása (Portfolio)
A rezidensek átirányításával is segíti a kormány a kórházi betegek ellátását - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság szombaton az MTI-vel.
márc. 7
0:46
Debreceni startup reformálja meg az online nagykereskedelmet az Alibabával (Startlap)
Az Alibaba Group, a világ egyik legnagyobb internetes üzleti vállalata egy debreceni székhelyű startupot, a Syncee-t választotta technológiai partneréül az új e-kereskedelmi megoldásának elindításához, amit várhatóan 2021 tavaszán tesznek elérhetővé a kereskedők számára.
márc. 7
1:06
A járvány hátrányos hatást gyakorolt a nőkre nézve (ProfitLine)
Az Európai Bizottság pénteken közzétett, a nemek Európai Unión belüli egyenlőségéről szóló éves jelentése szerint a koronavírus-járvány jelentősen súlyosbította a nők és férfiak között fennálló egyenlőtlenségeket az élet szinte minden területén, és visszavetette az elmúlt évek előrehaladását e téren.
márc. 7
1:18
Debreceni startup reformálja meg az online nagykereskedelmet az Alibabával (Hírstart)
Az Alibaba Group, a világ egyik legnagyobb internetes üzleti vállalata egy debreceni székhelyű startupot, a Syncee-t választotta technológiai partneréül az új e-kereskedelmi megoldásának elindításához, amit várhatóan 2021 tavaszán tesznek elérhetővé a kereskedők számára.
márc. 7
1:54
Több mint 250 milliárd forint lesz idén falufejlesztésre (Startlap)
A kormány több mint 250 milliárd forintot biztosít idén a magyar falvak fejlesztésére, a Magyar falu programban többek között óvodák, játszóterek, temetők megújítására lehet pályázni – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken a Nógrád megyei Sóshartyánban, ahol óvodai játszótér épült meg a programnak köszönhe
márc. 7
1:58
Mikor vásárolunk többet online, mint hagyományos boltokban? (Startlap)
Nem is olyan rég még elképzelhetetlen volt, de idén a kínaiak már többet vásárolhatnak az interneten, mint offline. Mi várható idehaza?
márc. 7
2:06
Nagyot drágulnak a dohányáruk hétfőn, nőnapon (ProfitLine)
Nem elég, hogy 2021 március 8-án, hétfőtől komoly szigorítások lépnek életbe a koronavírus járvány megfékezése céljából, de még számos cigaretta és dohányáru ára is jelentősen emelkedik hétfőtől. Listánkban mutatjuk a NAV által publikált azon dohánytermékeket melyek ára változik (drágul természetesen) hétfőtől.
márc. 7
2:24
Mikor vásárolunk többet online, mint hagyományos boltokban? (Hírstart)
Nem is olyan rég még elképzelhetetlen volt, de idén a kínaiak már többet vásárolhatnak az interneten, mint offline. Mi várható idehaza?
márc. 7
2:30
A vírus hatására a horgászat a korábbinál is népszerűbb (Startlap)
Az Agrárminisztérium célja, hogy a természeti erőforrások által nyújtott lehetőségekkel a lehető legnagyobb mértékben éljen Magyarország, és a megújuló energiaforrások fenntartható módon hasznosuljanak – mondta Nagy István agrárminiszter Győrzámolyon, ahol a Mosoni-Duna partján átadtak egy sólyát.
márc. 7
4:00
Másfél százalékkal bővült az élelmiszerek kiskereskedelme (Agrofórum)
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 1,5 százalékkal bővült januárban éves alapon. Az élelmiszer-kiskereskedelem nagy részét adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,4 százalékkal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,3 százalékkal csökkent. 2021. januárban, az e
márc. 7
4:06
Leleplezzük, a lottón miért nem nyertél megint! (ProfitLine)
Téged is felcsigázott a 2,3 milliárd forint az ötös lottón, ugye? Mégsem nyerted meg tegnap sem. Vagy a 6-os lottón megnyerhető több, mint 300 millió forint is bőven elég lenne, ami a hétvégén elvihető? Aztán mi lesz (lett) a vége megint? Savanyú mosoly, dühösen széttépett szelvények, és a halk mormolás (esetleg hangosabb dünnyögés), hogy 'soha töb
márc. 7
4:24
Súlyos a helyzet a magyar kórházakban, megkezdődött a rezidensek bevonása (Startlap)
A rezidensek átirányításával is segíti a kormány a kórházi betegek ellátását - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság szombaton az MTI-vel.
márc. 7
4:42
Kik pályázhatnak nyártól napelemes, ingyen pénzre? (Alternatív Energia)
Tavaly ősszel már meghirdették a programot, de a napokban újabb részletek derültek ki a vélhetően vissza nem térítendő napelemes támogatásról.
márc. 7
5:00
Kinek áll jól a podcastok világa?! A Reboot Hungary március 11-i adásának gondolatébresztő írása. (Startlap)
étegtartalomból egyre inkább mainstream médiafelületté válik a podcast, amit már a hirdetőknek is egyre fontosabb figyelembe venni. A Reboot Hungary adásában vállalati, reklámügynökségi és médiavállalati oldalról is megvizsgáltuk a podcastok jelenét és jövőjét.
márc. 7
5:06
Nem módosul az ügyintézés rendje a rendőrségen (ProfitLine)
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.
márc. 7
5:12
Lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban (SzakmaPortál)
Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel. Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az
márc. 7
5:12
Intelligens közlekedésirányítási rendszert fejlesztenek (okosipar.hu)
Intelligens városi közlekedésirányítási rendszert fejleszt stratégiai együttműködésben a Gamax Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft., a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék valamint a Racionet Zrt. – közölte a Gamax Kft. az MTI-vel. A konzorcium a 2,371 milliárd forint összeköltségű projekthez 1,456 milliárd forint támogatást nyert e
márc. 7
5:18
Telenor: a nőegyletektől a Facebook-csoportokig (Márkamonitor)
Karrier, hobbik, praktikák vagy anyaság: mi köti össze igazán a nőket 2021-ben? A nőnap történelme során mindig meghatározó jelentősége volt a női csoportoknak, közösségeknek, amelyek manapság egyre inkább átkerülnek az online térbe, szerepük azonban továbbra is változatlan: egymás támogatása és segítségnyújtás. Ez pedig a világjárvány alatt kiemel
márc. 7
5:36
Nem módosul az ügyintézés rendje a rendőrségen (Hírstart)
A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.
márc. 7
5:42
Bill Gates ott talált energiát, ahol senki nem várta (Tiszta Jövő)
Bill Gates és a mérnökei által kifejlesztett új vízerőmű technológia nem csak halak millióit menti meg, de hatékonyabb működést is biztosít.
márc. 7
5:42
Trendriport 2020 - a belföld az új külföld! (KKV Magazin)
2020 márciusáig úgy tűnt, ez lesz a legjobb év a magyar turizmus történetében, hiszen 43 millió vendégéjszakával rekordévet zárt az ágazat 2019-ben, és még az év első két hónapja is kiemelkedő számokat produkált. A koronavírus-járvány azonban márciustól 60 nap alatt derékba törte a magyar turizmust, veszélybe sodorva százezrek megélhetését.
márc. 7
5:42
Az innováció ünnepe – CES 2021 (New Technology)
2021. január 11. és 14. között rendezték meg a világ legfelkapottabb műszaki eseményét, a CES-t. A rendezvényen a kiemelkedő technológiák és fejlesztőik kaptak helyet, a világ legnagyobb vállalatai találkoztak egymással, illetve neves innovátorok léptek színpadra. Az első CES 1967-ben volt New Yorkban, azóta az új év kezdetét jelenti, inspirációs l
márc. 7
5:42
Komoly előnyt nyújtanak a gazdáknak a Syngenta technológiai újdonságai (Mezőhír)
Hibrid vetőmag, csávázó, gombaölő, gyomírtó, talajlakó kártevők ellen – teljes a választék.
márc. 7
5:42
Intelligens targoncamenedzsment a logisztikában (Transpack)
Az intelligens targoncamenedzsment jó lehetőség a nehezen felügyelhető területek – mint a raktárkezelés és árumozgatás – monitorozására, és fejlesztésére.
márc. 7
5:48
Kinek áll jól a podcastok világa?! A Reboot Hungary március 11-i adásának gondolatébresztő írása. (Hírstart)
étegtartalomból egyre inkább mainstream médiafelületté válik a podcast, amit már a hirdetőknek is egyre fontosabb figyelembe venni. A Reboot Hungary adásában vállalati, reklámügynökségi és médiavállalati oldalról is megvizsgáltuk a podcastok jelenét és jövőjét.
márc. 7
6:00
Vakcina-ügyi különkiadás március 15-én egyenesen South Parkból! (Márkamonitor)
Csak egy pici szurinak indul… de lehet, hogy egy hatalmas oltás lesz a vége? Újabb egyórás különkiadással jelentkezik a South Park! A legendás animációs sorozat készítői ezúttal a járványtagadást, az oltásszkepticizmust, és a QAnon mozgalom elszállt összeesküvés-elméleteit állítják pellengérre, természetesen a védjegyükké vált groteszk, polgárpukka
márc. 7
6:12
Másfél százalékkal bővült az élelmiszerek kiskereskedelme (Startlap)
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 1,5 százalékkal bővült januárban éves alapon. Az élelmiszer-kiskereskedelem nagy részét adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,4 százalékkal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,3 százalékkal csökkent. 2021. januárban, az e
márc. 7
6:12
Fontos kijelentés érkezett az idei érettségiről (Portfolio)
Az idei érettségi egyértelműen a járványhelyzet alakulásától függ - többek között ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Kásler Miklós.
márc. 7
6:12
Tippek a vállalati energiahatékonyság javítására (okosipar.hu)
A mai, március 6-ai Energiahatékonysági Világnap már több mint két évtizedes múltra tekint vissza, megünnepléséről egy 1998-as ausztriai konferencián született döntés. Az energiahatékonyság azóta az EU célkitűzéseiben is fontos szerepet kapott, az uniós direktívák az energiafogyasztás csökkentésére vonatkozóan egyre ambiciózusabb célokat tűznek ki.
márc. 7
6:18
A dühöngő vírusválság idején „elmentünk” egy magyar egészségplázába – Interjú egy kórháztervező építésszel (Menedzsment Fórum)
Igazi élő fák, robotok és nem fáradt, kedves és felkészült orvosok és ápolók. Éttermek, üzletek, fitnesz és hotelminőség. Európában van, ahol már nem álom ez, mert működik. És nem feltétlenül csak a magán egészségügyben. Magyarország is efelé halad, bár nem ilyen tempóban. Az egészségplázákat tervező irodák tudják ezt a legjobban. Az egyik építészi
márc. 7
6:18
Elon Musk 6 zseniális ötlete, amivel az egész emberiség életét megváltoztathatja (Portfolio)
Elon Musk sokak szerint a világ egyik leginnovatívabb személye, aki általánosságban véve másképp gondolkodik a jövőről és ennek jegyében számos iparágat forradalmasított már az utóbbi években. Jól mutatja ezt, hogy a mai napig egy sor olyan üzleti projektet indított el és tett meghatározóvá, amelyek pozitív hatást gyakoroltak a társadalomra. Ezen p
márc. 7
6:18
Energia: a rezsi 75 százalékát fűtésre költjük! (Márkamonitor)
A világ teljes energiafogyasztásának egyharmadát Kína és az Amerikai Egyesült Államok adja, ha egyaránt figyelembe vesszük a lakossági és ipari felhasználást. Magyarországon viszont mindkét államénál nagyobb a lakosság energiafelhasználási aránya: míg hazánkban 32 százalék, addig az Egyesült Államokban csupán 18 százalék. Az Eurostat adatai szerint
márc. 7
6:24
Értelem és érzelem: már új igényekkel fordulunk az online világ felé (Piac és Profit)
A COVID-19 miatt megjelenő online megoldások használatával a lakosság digitális érettsége hatalmasat fejlődött. Azonban az emberek továbblépnének: szeretnék, ha az online interakciók sokkal emberközpontúbbak lennének.
márc. 7
6:30
Bill Gates ott talált energiát, ahol senki nem várta (Startlap)
Bill Gates és a mérnökei által kifejlesztett új vízerőmű technológia nem csak halak millióit menti meg, de hatékonyabb működést is biztosít.
márc. 7
6:30
Jelentősen megváltozott az iroda funkciója a koronavírus miatt (Növekedés)
A koronavírus miatt megváltozott az iroda funkciója: a munkavégzés helyszíne helyett a közösség építése és fenntartása az irodák legfontosabb feladata ma. Általánossá vált, hogy a cégek csökkentik a területet és változtatnak a kialakításon, a tevékenység alapú dizájn térnyerése is jól látható, mondta a Növekedésnek Bányai Norbert, a LevelUp Office
márc. 7
6:42
Az innováció ünnepe – CES 2021 (Startlap)
2021. január 11. és 14. között rendezték meg a világ legfelkapottabb műszaki eseményét, a CES-t. A rendezvényen a kiemelkedő technológiák és fejlesztőik kaptak helyet, a világ legnagyobb vállalatai találkoztak egymással, illetve neves innovátorok léptek színpadra. Az első CES 1967-ben volt New Yorkban, azóta az új év kezdetét jelenti, inspirációs l
márc. 7
6:42
Ötletek öntözéshez, a járvány hatásai a mezőgazdaságra és egy csodanövény (Agroinform)
Mivel és hogyan öntözzük kertjeinket; brutálisan terjed a sertéspestis; lezárják az országot, bezárnak a boltok; a csodanövény, ami megmentheti a magyar vidéket. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.
márc. 7
6:42
Bill Gates ott talált energiát, ahol senki nem várta (Hírstart)
Bill Gates és a mérnökei által kifejlesztett új vízerőmű technológia nem csak halak millióit menti meg, de hatékonyabb működést is biztosít.
márc. 7
6:42
Két új reklámfilmet forgatott a Republic Group a Douwe Egberts Omnia márkának (Márkamonitor)
A Jacobs Douwe Egberts HU cégcsoport a Republic Groupot kérte fel a Douwe Egberts Omnia TVC, non-spot és online filmjeinek forgatására. A reklámokkal február 22-től találkozhatnak a kávé szerelmesei, TV-ben és online platformokon.   Az ügynökség egy image filmet forgatott a Douwe Egberts Omnia számára, mely fókuszában egy klasszikus, már jól ismert

Keresés