2021. március 10. szerda

márc. 10
0:00
Friss felmérés: erre költenék a legtöbben a lakásfelújítási támogatást (Napi)
Egy friss felmérésben megkérdezettek több mint kétharmada tervez idén lakásfelújítást, az állami lakásfelújítási támogatásra jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget, míg a támogatásra nem jogosultak 50 százaléka 1 és 3 millió forint közötti összeget költene erre.
márc. 10
0:00
Így lehet komfortos munkahely az otthonunk (Üzlet és Utazás)
Home office? Távmunka? A koronavírus miatt az elmúlt évben egyre több ember életében játszanak fontos szerepet ezek a fogalmak. A kormány friss korlátozásai miatt ráadásul most újra a lakosság egy jelentős része otthonról kényszerül dolgozni. Szakértői tippek azoknak, akik most kezdenek bele az otthoni munkaállomásuk kialakításába vagy átalakításáb
márc. 10
0:00
Még átvételi pontként sem üzemelhetnek azok a boltok, amelyeknek be kellett zárni két hétre (168 Óra Online)
Van, aki a parkolóban alakított ki átvételi pontot.
márc. 10
0:00
A Dove tulajdonosa ejti termékei nevéből a „normál” jelzőt (444.hu)
Az Unilever szerint, ha van sampon „normál” hajra, az azt a látszatot kelti, hogy a száraz vagy a zsírosodó haj abnormális.
márc. 10
0:00
Áder János is szerepet vállal a globális Víz- és Klímaügyi Vezető Testületben (Tiszta Jövő)
Áder János államfő is szerepet vállal a Víz- és Klímaügyi Vezetői Testületben a Meteorológiai Világszervezet főtitkára és az ENSZ vízügyi kérdéseket koordináló szervezete, a UN-Water elnöke felkérésére - tájékoztatta szerdán a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.
márc. 10
0:03
Beruházásösztönző programot fogadott el az Európai Parlament (hirado.hu)
Az InvestEU programmal az unió több támogatást kíván biztosítani.
márc. 10
0:03
Egy magyar cég, amely közel száz országban van jelen (Demokrata)
Idén harmincöt éves a 77 Elektronika Kft., egy teljesen magyar tulajdonú, orvosdiagnosztikai műszereket gyártó cég. Zettwitz Sándor ügyvezető-tulajdonossal beszélgettünk.
márc. 10
0:04
Itt a tavasz, ideje színesebben öltözködni! (Üzlet és Utazás)
Ahogy virágba borulnak a fák, úgy mi emberek is szívesebben használunk élénkebb színeket az öltözködésünkben. Jönnek a lengébb, vidámabb ruhadarabok, de a pandémia is befolyásolja a 2021-es tavaszi trendeket. Ahogy tavasszal a természet is kezd csodálatos színekben pompázni, úgy az öltözködésben is megnő az igény arra, hogy előkerüljenek a színeseb
márc. 10
0:04
Algák 3D-modelljeit alkották meg magyar kutatók (Tiszta Jövő)
Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) munkatársai háromdimenziós vizualizáció segítségével alkották meg az algák valósághű térbeli modelljeit, amelyek segítségével hamarosan tankönyvek lapjain, múzeumok kiállításain fogják szemléltetni a vízi mikrovilág lélegzetelállító formai sokféleségét, emellett a kutatók algabiomassza-becslést lehetővé tévő szá
márc. 10
0:06
Igazolásra van szükség a lakástámogatásokhoz? A fővárosi kormányhivatalokban március 22-ig már nincs időpont! (Hírstart)
Számos lakástámogatás igényléséhez szükség van igazolásra: például arról, hogy megvan az igényléshez szükséges minimális társadalombiztosítási jogviszony. Relatív hosszú ügyintézési időre számíthat az, aki személyesen szeretné intézni a dokumentum beszerzését: a fővárosi kormányhivataloknál ugyanis nem lehet március 22-ig szabad időpontot találni.
márc. 10
0:08
Kapcsolatot találtak a rendszeres húsfogyasztás és betegségek hosszú sora között (Tiszta Jövő)
Kapcsolatot talált a rendszeres húsfogyasztás és a nem daganatos betegségek hosszú sora között egy nagy létszámmal végzett brit kutatás.
márc. 10
0:12
Ha ez a szám igaz, Magyarországot letarolta a brit vírusmutáns (Portfolio)
Magyarországon nem ismert hivatalosan, hogy mennyire domináns jelenleg a brit vírusmutáció és hogy az elmúlt hetekben hogyan nyert magának teret idehaza a fertőzésekben. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kedden viszont elárult egy ijesztő adatot ezzel kapcsolatban.
márc. 10
0:12
Hosszú távon a járványnak nincs hatása a klímaváltozásra (Tiszta Jövő)
A koronavírus-világjárvány megfékezésére hozott korlátozások világszerte a károsanyag-kibocsátás csökkenését hozták, hosszú távon azonban a pandémiának "elég kicsi" vagy "kimutathatatlan" a hatása a klímaváltozásra egy új kutatás szerint.
márc. 10
0:24
Egy magyar cég, amely közel száz országban van jelen (Startlap)
Idén harmincöt éves a 77 Elektronika Kft., egy teljesen magyar tulajdonú, orvosdiagnosztikai műszereket gyártó cég. Zettwitz Sándor ügyvezető-tulajdonossal beszélgettünk.
márc. 10
0:30
Milliós beruházás: szennyvízcsatorna-hálózatot építenek Pécs határában (Hírstart)
A baranyai megyeszékhely mellett fekvő Cserkút község önkormányzata a minap értesülhetett arról, hogy egy két évtizedes problémát tudnak megoldani. A település ugyanis 173 millió forintos kormányzati támogatást kapott arra, hogy a 6-os út mellett található iparterületen kiépítse a szennyvízcsatorna-hálózatot - írta meg a bama.hu.
márc. 10
0:36
Közvállalati kötvényeket vásárolhat az MNB (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kiterjesztette a Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretrendszerét, így március 16-tól nem pénzügyi közvállalkozások vállalati kötvényeiből is vásárolhat - közölte az MNB kedden az MTI-vel.
márc. 10
0:54
Kibővíti a Növekedési Kötvényprogramot és átírja a szabályokat az MNB (Hírstart)
A Monetáris Tanács úgy döntött, kiterjeszti a Növekedési Kötvényprogram keretrendszerét a nem pénzügyi közvállalatokra is - a többi válllalat esetében pedig nagyobb arányú finanszírozásra is hajlandó.
márc. 10
1:06
Az Oecd derűlátóbban ítéli meg a globális gazdaság idei helyzetét (ProfitLine)
Az Oecd derűlátóbban ítéli meg a globális gazdaság idei helyzetét előző, decemberi előrejelzéséhez képest.
márc. 10
1:36
Konyhai eszközöket hívott vissza a Pepco - Ezeket NE használd! (ProfitLine)
Konyhai eszközöket hívott vissza a Pepco Hungary Kft. az egészségre veszélyes vegyi anyagok, primer aromás aminok (PAA) kioldódása miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.
márc. 10
2:06
23 milliárd forintos hitelt biztosít az OTP a Duna Terasz Grande lakópark megvalósításához (ProfitLine)
Az OTP Bank 23 milliárd forintos hitelt biztosít a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport legújabb fejlesztéséhez, a Duna Terasz Grande lakóparkhoz, ami a Duna Terasz Lakónegyed részeként valósul meg - közölte az OTP Bank és a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport kedden az MTI-vel.
márc. 10
2:36
Erdészeti Tudásközpontot hoznak létre Sopronban (Startlap)
A Soproni Egyetem és a Kisalföldi Agrár Szakképzési Centrum kezdeményezésére erdészeti tudásközpont kialakítását tervezik. Az ágazati oktatási intézmények és a gazdálkodó szervezetek bevonásával elindított kezdeményezés célja a minél inkább gyakorlatorientált képzés megvalósítása a hazai erdők kezelésében érintett szakterületeken.
márc. 10
2:54
Feloldották a madárinfluenza miatti korlátozásokat (ProfitLine)
Megszűntek a madárinfluenza miatti korlátozások Magyarországon, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását Bács-Kiskun megyében is - közölte honlapján az intézmény.
márc. 10
3:06
Home office juttatások Magyarországon és külföldön (ProfitLine)
A Niveus Consulting Group és nemzetközi hálózatának (DFK International) társirodáival közös, home office támogatásokra vonatkozó régiós összehasonlítása alapján kiderül, hogy a juttatások tekintetében rendkívül vegyes a kép. Egyes országokban komoly támogatási programokat dolgoztak ki a Covid hatására, míg máshol semmi nem történt ezzel kapcsolatos
márc. 10
3:39
Home office juttatások Magyarországon és külföldön (Hírstart)
A Niveus Consulting Group és nemzetközi hálózatának (DFK International) társirodáival közös, home office támogatásokra vonatkozó régiós összehasonlítása alapján kiderül, hogy a juttatások tekintetében rendkívül vegyes a kép. Egyes országokban komoly támogatási programokat dolgoztak ki a Covid hatására, míg máshol semmi nem történt ezzel kapcsolatos
márc. 10
3:51
Rekordszintű uniós tejszállításokat regisztráltak tavaly (Agrofórum)
A nyerstej tejfeldolgozó üzemekbe szállított mennyisége az Európai Unióban tavaly rekordszintet ért el. Az Agrarmarkt Informations-GmbH (Ami) előzetes információi szerint a 27 tagállamban mintegy 145,3 millió tonna nyerstejet regisztráltak. Naptárhatástól megtisztítva ez 1,4 százalékkal több, mint 2019-ben. A nyersanyagmennyiség növekedése Németors
márc. 10
4:00
„Trabantba szállni élvezet!” – mi történik a német utakon? (Startlap)
Németországban még mindig több Trabant rója az utakat mint Tesla elektromos autó a duisburg-esseni egyetem CAR autóipari kutatóintézetének a kimutatása alapján.
márc. 10
4:06
Nyugdíjas nagyik gondja - unokázás helyett mehetnek dolgozni! (ProfitLine)
A magyar hölgyek mintegy 59 %-a nagymama szerepben képzeli el magát, mikor majd nyugdíjas lesz az OTP Nyugdíjpénztár felmérése szerint. A Nők 40-es korengedményes nyugdíjlehetőségnek hála sokan akár már a korai 60-as éveiben nyugdíjba vonulhatnak (egyébként 65 év jelenleg a nyugdíjkorhatár) és akár pihenhetnének is ha azt anyagi helyzetük lehetővé
márc. 10
4:09
3 százalékos létszámbővítést terveznek a cégek (okosipar.hu)
Magyarországon a cégek átlagosan 3 százalékkal tervezik bővíteni munkaerőállományukat április és június között – derül ki a ManpowerGroup Munkaerőpiaci Előrejelzéséből, amit kedden juttattak el az MTI-nek. A kutatás világszerte 43 országban zajlott, Magyarországon reprezentatív volt a felmérés, amelyben 560 munkáltatót kérdezték meg második negyedé
márc. 10
4:12
Félbevágták a napelemet és érdekes dolog történt (Alternatív Energia)
A SHARP mérnökei félcellás (half-cut) napelemeket fejlesztett ki.
márc. 10
4:12
Ethereum-ot elemzünk mind az Usd és mind a Btc páron (Startlap)
Ebben a videóban kizárólag csak az ETH-tel foglalkozunk és érvelünk a 3000 dolláros szint elérése mellett.  ◆ Redukáld 20%-kal kereskedési költségeidet a Binance-en ezzel a linkkel! ◆ Ha forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a Coinmixed.eu szolgáltatását! ◆ Kereskedj az FTX-en indexeket, frissebbnél frissebb DeFi…
márc. 10
4:39
Exatlon HUngary: a Bajnokok csapatán átok ül? Ötödik napja nem szereztek pontot (Márkamonitor)
A Kihívók újabb győzelemre tettek szert, ezúttal a Jutalmat vitték el: a Bajnok csapat nem csak a pályán teljesít rosszul, megbomlani látszik szilárd egységük…   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK https://tv2play.hu/exatlon/otodik_napja_veretlen_kihivo EXATLON HUNGARY – ADÁSRÉSZLETEK Szabó Franciska kiakadt: Lencsés Luca megbocsáthatatlan bűnt köv
márc. 10
4:39
Irán és az USA a két legnagyobb pisztácia-termelő (Agrofórum)
Irán és az Egyesült Államok fej fej mellett a két legnagyobb pisztáciatermesztő ország a Földön, Kína a harmadik helyet tudta megszerezni a rangsorban, de jelentős a lemaradásuk. Egy év alatt 338 ezer tonna pisztáciát termesztettek Iránban, ezzel világelsők lettek ebben a rangsorban. Az előnyük csak 2155 tonna a második helyezett Egyesült Államokho
márc. 10
4:48
Így lehet komfortos munkahely az otthonunk (ProfitLine)
Home office? Távmunka? A koronavírus miatt az elmúlt évben egyre több ember életében játszanak fontos szerepet ezek a fogalmak. A kormány friss korlátozásai miatt ráadásul most újra a lakosság egy jelentős része otthonról kényszerül dolgozni. Szakértői tippek azoknak, akik most kezdenek bele az otthoni munkaállomásik kialakításába vagy átalakításáb
márc. 10
4:51
A befektetők a beltéri növénytermesztés felfutásában bíznak (Agrofórum)
A befektetők a beltéri növénytermesztésben komoly potenciált látnak a legutóbbi hírek szerint. Sokak szerint a járvány megzavarja az élelmiszerellátás hagyományos folyamatait, így a befektetők pénze új helyekre kerülhet globális szinten. Nemrég elkelt az Elevate Farms vertikális termesztéstechnológiával foglalkozó cég, amely mesterséges fény mellet
márc. 10
5:00
Felpezsdült a használtautó-piac februárban (Startlap)
Meglódult a használtautó-kereslet 2021 második hónapjában, a kishaszongépjárművek eladásairól azonban ugyanez már nem mondható el.
márc. 10
5:03
Magyar fejlesztésű baktériumkoktél szabadíthatja meg a világot a műanyaghulladéktól (NRGreport)
Az egyszer használatos műanyagok betiltása csak a jéghegy csúcsa, a már legyártott és forgalomban lévő műanyag termékek lebomlása továbbra is nyitott kérdés marad. Egy új biotechnológiai eljárás viszont megoldást jelenthet a problémára.
márc. 10
5:06
Állásinterjún a Covid-19 elleni oltás még kérdés sem lehet (ProfitLine)
Nagy baj lehet abból, ha a koronavírus elleni oltás a munkavállalóval kapcsolatban szóba kerül. Ez ugyanis alkalmas lehet arra, hogy a jelentkező megítélését pozitív vagy negatív irányba lendítse ki, ami pedig diszkriminációt eredményezhet. Ezen felül felmondásnak sem lehet alapja az, ha valaki a vakcina felvételét megtagadja – mutat rá az act Bán
márc. 10
5:09
Mi történik a magyar kiskereskedelemben? (Márkamonitor)
Miközben a teljes kiskereskedelmi forgalom 2020-ban 0,2 százalékkal csökkent, addig a teljes forgalom felét adó élelmiszer-kereskedelem éves szinten 3 százalékkal nőtt a járvány ellenére. Jelentős életmódbeli változások is formálták a szektort: számottevően nőtt az online értékesítés aránya – bár ez még mindig messze elmarad az európai átlagtól -,
márc. 10
5:09
Gyorsabb megtérülést hozhatnak a napelemes támogatások (Tiszta Jövő)
Az elmúlt időszakban több olyan program is indult Magyarországon, amelyeknek köszönhetően minden korábbinál könnyebbé vált az otthoni napelemes rendszerek beszerzése.
márc. 10
5:09
Az idén is elindította a Hiventures a női vállalkozóknak szóló StartupHer programot (SzakmaPortál)
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoporthoz tartozó Hiventures tőkebefektető társaság az idén harmadik alkalommal hirdette meg a StartupHER programot, amelynek célja a női vállalkozók, startupperek támogatása – közölte a Hiventures az MTI-vel. A közleményben hangsúlyozzák, a tőkebefektető társaság különösen fontosnak tartja, hogy olyan programot ind
márc. 10
5:15
Mi történik a hazai önsegélyező pénztárakkal? (Privátbankár)
Az utóbbi években több hazai önsegélyező pénztár is lehúzta a rolót. S már biztos, hogy az öngondoskodási formák között talán kevésbé ismert – mondhatni, a nyugdíj- és egészségpénztárak „árnyékában megbújó” – intézmények közül hamarosan újabb hagyja el a piacot, méghozzá az, amelyet a koronavírus-járvány kapcsán a szokásosnál is jobb
márc. 10
5:21
Hízik a bérszakadék: 70 ezerrel kevesebbet ér a nők munkája (Piac és Profit)
A nemzetközi nőnapról egy egészen "kedves" és Magyarország számára cseppet sem hízelgő összeállítással emlékezett meg az Eurostat. Megmutatták, átlagosan mennyivel keresnek kevesebbet a nők férfi kollégáiknál. Hazánk helyezésére nem lehetünk büszkék.
márc. 10
5:27
Felpezsdült a használtautó-piac februárban (Hírstart)
Meglódult a használtautó-kereslet 2021 második hónapjában, a kishaszongépjárművek eladásairól azonban ugyanez már nem mondható el.
márc. 10
5:36
Alig néhány év, és már 1 milliárd körül járhat a teljes hazai influencer médiaköltés (ProfitLine)
Összefogtak a piac vezető szereplői és a Kantar Hungary. Az együttműködés révén mostantól havi frissítésű, összesített influencer médiaköltési adatok állnak majd a megbízók és a médiatervezők rendelkezésére. A közös adatszolgáltatás fő célja a szektorral kapcsolatos edukáció és az influencer piac transzparenciájának növelése.
márc. 10
5:39
Az Unilever új szépségvíziója szerint nem használja többé a „normál” kifejezést (Márkamonitor)
Az Unilever bejelentette, hogy új Pozitív Szépség (Positive Beauty) nevű program bevezetésének részeként elhagyja a „normál” szót minden szépség- és testápolási márkájának csomagolásáról és reklámjaiból.   A Pozitív Szépség számos progresszív vállalást és fellépést határoz meg az Unilever szépség- és testápolási márkáinak, köztük a Dove, a Lifebuoy
márc. 10
5:39
A CNC-s az új sztárszakma? (New Technology)
A robotika előretörése ellenére mind keresettebb a CNC-s munkaerő, de szakember és szakember között is többszázezer forintos lehet a bérkülönbség. Megkérdezett szakértőink, Bálint Anita, a Lovász Kft. HR és vállalati kommunikációs vezetője, illetve Boros Gergő, az Emika Elektromechanikai Zrt. folyamatmérnöke vezetnek be a szakma bérrendszerének rés
márc. 10
5:39
Az Axiál Kft. virtuális keretek között értékelte az évet (Agrárágazat)
A termelőknek a veszteségeket intelligens, digitalizált gépekkel, produktívabb módszerekkel kell kompenzálniuk. Az Axiál Kft. már készen áll a kihívásokra.
márc. 10
5:42
Válasszunk környezetkímélő hordtasakot! (Transpack)
A biológiai úton lebomló hordtáska megújuló forrásból származik, a polietilén bevásárló táska tökéletes alternatívája: egy részük otthon is komposztálható.
márc. 10
5:45
Enyhébb és szelesebb időnk lesz (Agroinform)
A napsütésé lesz a főszerep, de időről-időre megnövekedhet a felhőzet. Mérsékelt északnyugati szélre számíthatunk.
márc. 10
5:45
Bajban a borsó: felzabálja a szemes kukorica a kiskultúrákat (Agrárágazat)
A zöldborsó sokat veszített versenyképességéből. Van megoldás?

Keresés