Hírarchívum - Gazdaság - 2021 április 3.

2021. április 3. szombat

ápr. 3
0:03
Már látszik az oltás és a válságkezelő csomag eredménye, tömegesen mehetnek vissza dolgozni az amerikaiak (Hírstart)
Annál is sokkal jobban nőtt az amerikai munkahelyek száma, mint amekkora javulást a szakértők vártak.
ápr. 3
0:03
Már mobilapplikáción is kereshetnek önkéntes fogadóhelyeket a fiatalok (SzakmaPortál)
Már mobilapplikáción is kereshetnek önkéntes fogadóhelyeket a fiatalok, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez – tájékoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-t. Lezárult a Máltai Szeretetszolgálat Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata című programja, melynek célja oly
ápr. 3
0:45
Vi. Locsolóversíró verseny! Virtuális locsolkodás – valódi nyereményért! (Startlap)
Második éve locsolkodunk virtuálisan – és ebben a helyzetben még fontosabb, hogy ápoljuk a hagyományainkat! Immár hatodik alkalommal hirdetünk versenyt olvasóinknak: Ragadjatok tollat és küldjétek el nekünk a saját szerzeményű locsolóverseteket!
ápr. 3
1:15
A kormányzati támogatások komoly húzóerőt jelentenek a gazdaságban (Startlap)
Februárban havi összevetésben emelkedett a foglalkoztatottak száma, vagyis 14 ezerrel többen dolgoztak, mint az előző hónapban.
ápr. 3
4:03
Az áprilisi nyugdíjakat már korábban elutalják (ProfitLine)
A Magyar Államkincstár hivatalosan közzétette már honlapján a 2021. évi nyugdíjak várható időpontjait, így ebből minden jogosult nyomon követheti az aktuális havi (most 2021 április havi) nyugdíjak átutalásának és banki jóváírásának időpontjait.
ápr. 3
4:39
Kell aggódni az új napelemes elszámolási rendszer miatt? (Alternatív Energia)
Aki a közeljövőben napelemes rendszert terveznek, jogosan teszik fel a kérdéseiket a bruttó elszámolással kapcsolatban. Az Eu-Solar ezt a kérdést járta körbe.
ápr. 3
4:45
Növények okozta mérgezések kezelése (Agrofórum)
Minden évben több száz olyan mérgezési esettel találkoznak a szakemberek, amelyeket növények elfogyasztása váltott ki. Mi a teendőnk abban az esetben, ha egy kirándulás vagy akár a kertben végzett munka közben gyermekünk belekóstol egy mérgező növénybe?
ápr. 3
5:03
Életveszélyes lehet a felelőtlen egészségügyi kommunikáció, a digitális térben még veszélyesebb. (Startlap)
Sokszorosára – nemcsak nőtt – hanem ugrott a szociális és segítő tartalmak iránti érdeklődés az online világban a Covid időszaka alatt. A gyógyító, orvosló, tanácsadó és terápiás szolgáltatások is új életre keltek a digitális felületeken. A civil szervezetek elkezdték megtalálni a saját útjaikat az ellátottakhoz és a támogatókhoz a social média és
ápr. 3
5:09
Exatlon Hungary: Betelt a pohár, Somhegyi Krisztián kikelt magából (Márkamonitor)
Soha nem látott izgalmakon vannak túl a Bajnokok, de eddig Somhegyi Krisztiántól még nem láttunk ilyen viselkedést…   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Betelt a pohár: Somhegyi Krisztián kikelt magából https://tv2play.hu/exatlon/betelt_a_pohar_somhegyi_krisztian_kikelt_magabol   EXATLON HUNGARY – ADÁSBÓL KIMARADT A Bajnok lányok sírva idézték fel
ápr. 3
5:15
Javul a gazdasági hangulat, de Kelet-Európa még nem elég optimista (Startlap)
Mivel a Covid-19 járvány a különböző régiókat eltérő mértékben érintette, és az egyes országok a megfékezésére is más-más intézkedéseket hoztak, nem csoda, hogy a kelet-európai, közel-keleti, afrikai és latin-amerikai országok vállalatainak kilátásai is jelentős eltéréseket mutatnak.
ápr. 3
5:39
Meghódíthatja-e a világot a magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép? (Tiszta Jövő)
Napelemes tetőcsépről sokunknak a Tesla terméke jut eszünkbe, de egy hazai vállalkozás megpróbálja ezt megváltoztatni a saját fejlesztésű termékével.
ápr. 3
5:39
A magyar startupok 80 százaléka hisz saját nemzetközi sikereiben (SzakmaPortál)
A magyar startupok 80 százaléka hisz saját nemzetközi sikereiben – közölte a Startup Hungary az MTI-vel a magyarországi startup világot feltérképező átfogó jelentés, a Hungarian Startup Report alapján. A Startup Hungary által indított kutatás 232 magyarországi startup válaszára épül. A tájékoztatás szerint a magyar startupok 80 százaléka nemzetközi
ápr. 3
5:39
Wellbeing – munkahelyi jól(l)ét (Transpack)
A munkavállalói jólét megteremtéséhez már kevés a legújabb trendnek megfelelő irodai kialakítás. Jó közérzetet megteremtését az egészségprogram is segíti.
ápr. 3
5:45
A kalászos gabona csírakori károsító betegségei (Agrárágazat)
Vannak olyan betegségek, melyek már az egészen fiatal gabonanövényt is veszélyeztetik.
ápr. 3
5:45
A szelídgesztenye károsítói (Mezőhír)
A szelídgesztenye iránti kereslet az 1960-as években kezdett növekedni, ezután kezdődött az üzemi szintű ültetvények telepítése.
ápr. 3
6:03
Magyar Húsiparosok Szövetsége: egyre minőségtudatosabban választanak sonkát a vásárlók (Startlap)
A fogyasztók egyre minőségtudatosabban választanak sonkát, és ez különösen húsvétkor van így, hiába nőtt a különféle sonkák ára az idén.
ápr. 3
6:03
Koronavírusokkal és titkos katonai projektekkel kísérleteztek a rejtélyes vuhani víruslaborban (Portfolio)
Nemrég közzétett az amerikai külügyminisztérium egy jelentést, melyben érdekes tényeket közölve próbálják alátámasztani azt, hogy miért lehet szükséges egy részletesebb vizsgálat a vuhani víruslaborban a koronavírus-pandémia eredetét illetően. Amerika szerint a laborban egy SarS-CoV-2-höz nagyon hasonló vírussal kísérleteztek és titkos katonai proj
ápr. 3
6:09
Miből érdemes berendezni a felújított lakást, ha elfogyott az önerő? (Bank360 blog)
Sokan vágtak felújításba a legfeljebb 3 millió forintos állami támogatás segítségével. Egy új lakószoba kialakítása vagy a már meglévők rendbetétele viszont nem várt költségekkel járhat, amelyek után már nem biztos, hogy marad pénz a berendezésekre. Érdemes körüljárni a lehetőségeket, ha elfogyott az önerő és külső finanszírozásból folytatnák az ot
ápr. 3
6:21
Így csinálta ki a járvány a vendéglátóipart – csökkentek a keresetek januárban (Menedzsment Fórum)
Egymást követő két hónapban maradt el az átlagkereset az egy évvel korábbitól. Fogyóban az ágazat tartaléka.
ápr. 3
6:21
A húsvét az új karácsony – tapasztalatok az e-kereskedelem világából (Piac és Profit)
Több évet ugrott előre a hazai e-kereskedelem fejlődése a járvány következtében, és visszafordíthatatlanul megnyerte magának a magyarországi vásárlók jó részét. Ez azonban új elvárásokat is hozott magával, amelyekhez a kereskedő cégeknek igazodniuk kell.
ápr. 3
6:21
Hol és mekkora lakásban élnek a magyarok? (Növekedés)
A legkisebb falvakban mindössze 10 ember él, a legnagyobb lakásokban a Pest megyeiek laknak. Bács-Kiskun a legnagyobb megye, és Nógrádban a legkisebb a népsűrűség. Van olyan város, amelyiknek megyényi munkaerőpiaci vonzáskörzete van, de a második legnagyobb városunknak nincs valódi agglomerációja. Megmutatjuk az országot számokon keresztül.
ápr. 3
6:27
Bod Péter Ákos: most mindenki számol, találgat (Privátbankár)
A magyar gazdaság szempontjából kulcskérdés, hogy a növekedés milyen ütemű lesz, az ugyanis erősen fog hatni a GDP arányos államadósságra. Utóbbira pedig többek között a hitelminősítők is figyelnek, amelyek közül a napokban a Moody’s döntése, illetve jelen esetben elmaradt döntése kapcsán osztja meg gondolatait az MNB korábbi elnöke, Bod Péter Ákos
ápr. 3
6:39
A traktoros gépcsoportok szabályozásának új lehetőségei (Agrofórum)
Az elképzelés, mely szerint beülünk a traktorba, kimegyünk a szántóföldre, néhány gombot megnyomunk az érintőképernyőn és hagyjuk, hogy a számítógép vezérelje a gépcsoport munkáját közelebb került a valósághoz.
ápr. 3
6:39
Betegellátás perceken belül, díjnyertes appal, videóhíváson keresztül (KKV Magazin)
A pandémia következtében minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik a digitális megoldások alkalmazására az egészségügyben. Erre reagál a Start it @K&H inkubátorprogramban fejlődött, majd a 2020-as év applikációjának választott DokiApp, amelynek köszönhetően a pácienseknek nem kell napokat, vagy heteket várniuk arra, hogy szakemberrel konzultálhassa
ápr. 3
6:45
Koronavírusokkal és titkos katonai projektekkel kísérleteztek a rejtélyes vuhani víruslaborban (Startlap)
Nemrég közzétett az amerikai külügyminisztérium egy jelentést, melyben érdekes tényeket közölve próbálják alátámasztani azt, hogy miért lehet szükséges egy részletesebb vizsgálat a vuhani víruslaborban a koronavírus-pandémia eredetét illetően. Amerika szerint a laborban egy SarS-CoV-2-höz nagyon hasonló vírussal kísérleteztek és titkos katonai proj
ápr. 3
6:51
A húsvét az új karácsony – tapasztalatok az e-kereskedelem világából (Startlap)
Több évet ugrott előre a hazai e-kereskedelem fejlődése a járvány következtében, és visszafordíthatatlanul megnyerte magának a magyarországi vásárlók jó részét. Ez azonban új elvárásokat is hozott magával, amelyekhez a kereskedő cégeknek igazodniuk kell.
ápr. 3
7:03
Öt filmet tűz műsorára az idei Cseh Filmkarnevál (ProfitLine)
Öt filmet tűz műsorára az idei Cseh Filmkarnevál, amelyet április 14. és 18. között a Toldi Távmoziban követhetnek a nézők - közölték a szervezők az MTI-vel.
ápr. 3
7:03
A cseh filmek szerelmesei távmoziban randevúzhatnak (Hírstart)
Online rendezik meg a Cseh Filmkarnevált, ahol idén öt kifejezetten izgalmas filmet tűztek műsorra.
ápr. 3
7:09
Milyen mértékben határozta meg az EU keleti bővítése a régió felzárkózási esélyeit? (Portfolio)
Az Európai Unió 2004-ben induló keleti bővítése jelentős mértékben meghatározta a régió felzárkózási esélyeit az elmúlt másfél évtizedben. A Does EU membership facilitate convergence? The experience of the EU’s eastern enlargement” címmel megjelent kétkötetes tanulmánygyűjtemény egy elemzési keretet vázol fel annak vizsgálatára, hogy az EU tagság m
ápr. 3
7:09
Öt filmet tűz műsorára az idei Cseh Filmkarnevál (Hírstart)
Öt filmet tűz műsorára az idei Cseh Filmkarnevál, amelyet április 14. és 18. között a Toldi Távmoziban követhetnek a nézők - közölték a szervezők az MTI-vel.
ápr. 3
7:21
A Btc helyzete és altcoin kitekintő: Bnb, Grt, Ltc (Kripto Akadémia)
A tegnapi nap talán legnagyobb eseménye a piacokon a BNB és az ETH új csúcsa volt. Az alábbi cikkben Keny, az egyik legsikeresebb kereskedőnk, az Elliott hullámelmélet helyi mestere elemzi a Bitcoint és néhány altcoint. Ha időben szeretnél értesülni minden…
ápr. 3
7:21
A szelídgesztenye károsítói (Startlap)
A szelídgesztenye iránti kereslet az 1960-as években kezdett növekedni, ezután kezdődött az üzemi szintű ültetvények telepítése.
ápr. 3
7:21
Életveszélyes lehet a felelőtlen egészségügyi kommunikáció, a digitális térben még veszélyesebb. (Hírstart)
Sokszorosára – nemcsak nőtt – hanem ugrott a szociális és segítő tartalmak iránti érdeklődés az online világban a Covid időszaka alatt. A gyógyító, orvosló, tanácsadó és terápiás szolgáltatások is új életre keltek a digitális felületeken. A civil szervezetek elkezdték megtalálni a saját útjaikat az ellátottakhoz és a támogatókhoz a social média és
ápr. 3
7:27
Tavaly 5,6 százalékkal csökkent a cseh GDP (Privátbankár)
Csehországban tavaly éves összehasonlításban 5,6 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék (GDP) – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ). Az önálló cseh állam megalakulása óta (1993) ez a legnagyobb gazdasági visszaesés.
ápr. 3
7:33
Javul a gazdasági hangulat, de Kelet-Európa még nem elég optimista (Hírstart)
Mivel a Covid-19 járvány a különböző régiókat eltérő mértékben érintette, és az egyes országok a megfékezésére is más-más intézkedéseket hoztak, nem csoda, hogy a kelet-európai, közel-keleti, afrikai és latin-amerikai országok vállalatainak kilátásai is jelentős eltéréseket mutatnak.
ápr. 3
7:35
Magyar Húsiparosok Szövetsége: egyre minőségtudatosabban választanak sonkát a vásárlók (Hírstart)
A fogyasztók egyre minőségtudatosabban választanak sonkát, és ez különösen húsvétkor van így, hiába nőtt a különféle sonkák ára az idén.
ápr. 3
7:39
Hírek az Agritechnica-ról, újdonságok és traktorpiaci helyzetkép (Agroinform)
Többek között ezek is a gépészet rovatunk heti témái között szerepeltek.
ápr. 3
8:03
A keleti multik ugyanarra használnak minket, mint a nyugatiak (G7)
Összeszerelést igen, kutatás-fejlesztést nem, vagy csak elenyésző mértékben hoznak ide a régióban befektető feltörekvő piaci cégek. A G7 Podcast vendége Szunomár Ágnes.
ápr. 3
8:15
Újra rekord mennyiségű tőke van a DeFi-ben és nincs megállás (Kripto Akadémia)
Az adatok azt mutatják, hogy újra lendületben van a DeFi szektor: a legnagyobb protokollok egy felívelést jegyeztek, mind a tranzakciók számának, mint a teljes lekötött értéknek (TVL) a tekintetében. A Total Value Locked az összes DeFi platformon fokozatosan emelkedett, amióta…
ápr. 3
8:15
A szállítás és a „zéró emisszió” érdekében mindent (Transpack)
Az üzleti felhasználóknak „beltér konfigurátor” szolgáltatás.
ápr. 3
8:21
Néhány film, amelyet a csemetéknek látnia kell – Remek családi mozik a hosszú hétvégére (Növekedés)
Összeválogattunk néhány családi filmet, amelyek a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt szórakoztatóak lehetnek.
ápr. 3
8:21
Csodát tett a járvány a magyar salátakereskedelemben (Mezőhír)
Magyarország salátatermelése csökken. A járvány viszont külkereskedelmi meglepetést hozott.
ápr. 3
8:21
Ez nem csak pálinka, ez a vasi vadkörte (Agrárágazat)
A vackor fanyar, pikáns ízvilágát adja vissza.
ápr. 3
8:27
A siker kulcsa a folyamatos fejlődés, fejlesztések és befektetés (GépMax)
Axiál Kft. évértékelés – virtuális keretek között.
ápr. 3
8:45
Koronavírus: nagy a baj Brazíliában, a kórházak telítettsége már meghaladja a 90 százalékot (Portfolio)
Negyedik hete sorra rekordszámú fertőzöttje és halottja van a koronavírus-járványnak Brazíliában.
ápr. 3
8:57
Koronavírus Magyarországon: kijöttek a szombat reggeli adatok (Portfolio)
8637 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 679 413 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 242 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 504 főre emelkedett - derül ki a friss számokból.
ápr. 3
9:03
Újabb balaton-felvidéki faluban hirdettek építési tilalmat (Napi)
Terjedőben a Balaton környékén az építkezések helyhatósági hatáskörben való betiltása. Ezúttal a tó középső medencéjének felvidékén, Szentantalfán függesztettek fel egy sor, korábban még el nem indított építési lehetőséget.
ápr. 3
9:03
Szentantalfán is építési tilalmat rendeltek el (Hírstart)
Paloznak után újabb balatoni településen rendelt el változtatási tilalmat az önkormányzat – igaz, itt csak külterületen.
ápr. 3
9:09
Újabb balaton-felvidéki faluban hirdettek építési tilalmat (Hírstart)
Terjedőben a Balaton környékén az építkezések helyhatósági hatáskörben való betiltása. Ezúttal a tó középső medencéjének felvidékén, Szentantalfán függesztettek fel egy sor, korábban még el nem indított építési lehetőséget.
ápr. 3
9:15
Nem csitul a járvány: 8637 új fertőzöttet találtak, 242 koronavírusos beteg hunyt el (Pénzcentrum)
8637 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 679 413 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.  Elhunyt 242 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 504 főre emelkedett. A gyógyultak

Keresés