Hírarchívum - Gazdaság - 2021 április 9.

2021. április 9. péntek

ápr. 9
0:03
Varga Mihály részt vett az IMF ülésén (Infostart)
Egyetértettek abban, hogy várhatóan még 2021-ben talpraáll a világgazdaság.
ápr. 9
0:03
Vörösben zárt Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 163,48 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 44 194,16 ponton zárt csütörtökön - írja az MTI.
ápr. 9
0:03
Meglehetősen libikókázott a forint (Hírstart)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök reggel: az euróval és a svájci frankkal szemben árnyalatnyit erősödött, míg a dollárhoz képest kissé gyengült adta hírül a távirati iroda.
ápr. 9
0:03
Varga Mihály részt vett az IMF ülésén (444.hu)
A pénzügyminiszter szerint a Nemzetközi Valutaalap ajánlásai több ponton is egyeznek Magyarország eddigi törekvéseivel.
ápr. 9
0:03
Coface: az építőipar, a szolgáltató szektor és a kiskereskedelem a legkockázatosabb (Adó)
Magyarországon idén az építőipar mellett a szolgáltató szektorban és a kiskereskedelemben érintett cégek számítanak a legrizikósabbnak a felszámolási eljárások alapján - közölte a Coface hitelbiztosító legújabb elemzésének részleteit.
ápr. 9
0:03
Magyarországon nincs több trombózisos eset, folytatódik az oltás az AstraZenecával (Növekedés)
Minden oltás biztonságosabb, mint az oltás hiánya, az AstraZeneca is biztonságos – közölte a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter, egyértelművé téve, hogy Magyarország az eddigi rendben folytatja az oltást a vakcinával. A tisztifőorvos pedig arról beszélt az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, hogy az oltásokat megelőzően több trombó
ápr. 9
0:07
Európában Budapest lógott ki a sorból (Napi)
Pozitív kezdés után többségében indexemelkedéssel, rekordközeli szinten fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok - írja az MTI.
ápr. 9
0:07
Katasztrófavédelem: A szentendrei SPAR-tűznek szerencsére nem volt személyi sérültje (Hírstart)
A szentendrei áruháztűz megfékezése és az oltási munkálatok után a kutatómentők kutyás egysége átvizsgálta az épületet, és nem talált sérültet az üzlet maradványai között -
ápr. 9
0:07
Újranyitnak a boltok, egyes áruházakban a hatóságilag előírtnál is nagyobb a szigor (Adó)
A legtöbb, az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzlet kinyitott, miután Magyarországon a beoltottak száma meghaladta a 2,5 milliót. A boltokban 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat, ennek ellenőrzése a kereskedők feladata, amit különböző módon oldanak meg, és vannak olyan nagyáruházak, amelyek ennél is szigorúbb létszámkorlátot tartanak b
ápr. 9
0:07
Táblázat arról, mennyi vakcinát használtak fel és milyen a beoltottak korosztályos aránya (Növekedés)
Messze még a tervezett 70 százalékos koronavírus elleni átoltottság Európában: a lakosság alig több, mint 6 százaléka kapta meg eddig mind a két dózis oltást, de azok aránya is csak 15 százalék, akik legalább az első adagban részesültek. Magyarországon kiemelkedő, majdnem 30 százalékos a legalább egy, és 11 százalékot meghaladó a mindkét dózis vakc
ápr. 9
0:11
Eladja szállodáját a Rába (Napi)
A Rába Nyrt. igazgatósága közgyűlési hatáskörben jóváhagyta csütörtökön a társaság tulajdonában lévő Konferencia Hotel értékesítését árverés útján - írja az MTI.
ápr. 9
0:11
Gulyás: sosem járnak le a SZÉP-kártyára feltöltött összegek (Adó)
A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely azt mondta, azért döntöttek így, mert a juttatások felhasználása akadályokba ütközött.
ápr. 9
0:11
Hárommillió beoltott után dönthetnek az újraindítás következő lépéseiről (Növekedés)
Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ez öt-hat napon belül várható.
ápr. 9
0:15
Felzárkózott az euróra és a dollárra a forint (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon - írja az MTI.
ápr. 9
0:15
Németország tárgyalásokat kezd a Szputnyik V vakcina beszerzéséről (Növekedés)
Németország tárgyalást kezd Oroszországgal az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz vakcina beszerzéséről kétoldalú alapon, az Európai Uniótól függetlenül - jelentette be a német szövetségi egészségügyi miniszter csütörtökön.
ápr. 9
0:19
Kell-e tartanunk a magasabb kamatoktól és kötvényhozamoktól? (Növekedés)
A fejlett piaci hozamemelkedés továbbra is kockázatot jelent a hazai kötvényhozamokra nézve. Az MNB erős kötvénypiaci jelenlétének, az időarányos tervet meghaladó állampapír-kibocsátásnak és Magyarország mérsékelt kockázatosságának köszönhetően ugyanakkor szűk maradhat a német-magyar hozamfelár. Az átmenetileg megugró infláció csak rövidtávon okozh
ápr. 9
0:23
Csengdu: Kína kreatív és kulturális fővárosa (Növekedés)
Csengdu, Szecsuán fővárosa, Kína egyik fő pénzügyi, közlekedési és kommunikációs központja. 14 312 négyzetkilométernyi területén 16 millió fő él.
ápr. 9
0:27
Müller Cecília: már látszik a járvány harmadik hullámának tetőzése (Növekedés)
Úgy tűnik, talán elértük, illetve a napokban elérhetjük a járvány harmadik hullámának platófázisát - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján az adatok alakulására hivatkozva.
ápr. 9
0:31
Magyar exportsikerek a világ negyedik legnagyobb országában (Növekedés)
36 indonéz városban a magyar Fővárosi Vízművek beruházásában valósulnak meg víztisztító üzemek, hazai vállalat építi ki és üzemelteti a teljes indonéz útdíjhálózatot. Dinamikusan nő a magyar gazdasági jelenlét Indonéziában, a két országnak közös oktatási projektje és startupokat működtető programja is van. A magyar vállalatokat az Exim Bank is segí
ápr. 9
0:35
Kétszázezer lakossági napelemes rendszert akar az Energiahivatal (Növekedés)
Magyarország célkitűzése a Nemzeti Energiastratégia, illetve a Nemzeti Energia- és Klímaterv szerint, hogy naperőművi kapacitása 2030-ra közel 6500, 2040-ig pedig csaknem 12000 MW-ra bővüljön. A fejlesztések jól ütemezett megvalósításával a 2030-as cél hamarabb elérhető, és a tíz évvel későbbi is tarthatóvá válik – mondta Tóth Tamás, a Magyar Energ
ápr. 9
0:39
Már öt kismamát kellett műtüdőre tenni Covid miatt a Semmelweis Egyetemen (Növekedés)
Gyógyszergyári érdekharcot gyanítanak az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatos aggályok mögött magyar professzorok, akik egy csütörtök esti online fórumon egyértelműen kiálltak a brit oltás mellett. A webináriumon arról is beszéltek: akár három hónapnál hamarabb is olthatók az igazolt covidosok, a poszt-Covid-szindróma pedig a brit variáns miatt so
ápr. 9
0:57
Elkezdte megszervezni a PDSZ az újranyitás megakadályozását (Hírstart)
"Megírtuk a levelet, amivel megakadályozhatjuk az április 19-i jelenléti munkavégzést!" - írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amely leveket küldött az intézményvezetőknek. A szervezet többször kérte a kormányt, hogy ne nyissák újra az iskolákat, amíg ilyen súlyos a járványhelyzet, de a kabinet ragaszkodik az iskolák kinyitásához.
ápr. 9
1:33
Törökországban elérte a csúcsot a járvány (ProfitLine)
Törökországban az elmúlt huszonnégy órában újabb 55 941 ember szervezetében azonosították a SARS-CoV-2 koronavírust, ami rekordmennyiség a járvány kezdete óta - közölte csütörtök este a török egészségügyi minisztérium.
ápr. 9
2:03
Romániában felfüggesztik a kijárási tilalmat (ProfitLine)
Romániában országszerte felfüggesztik a kijárási tilalmat a május elsejéről másodikára virradó éjszakán, hogy az ortodox hívők részt vehessenek a húsvéti szertartásokon.
ápr. 9
2:03
Romániában felfüggesztik a kijárási tilalmat az ortodox húsvét napjára (Hírstart)
Romániában országszerte felfüggesztik a kijárási tilalmat a május elsejéről másodikára virradó éjszakán, hogy az ortodox hívők részt vehessenek a húsvéti szertartásokon.
ápr. 9
2:09
Romániában felfüggesztik a kijárási tilalmat (Hírstart)
Romániában országszerte felfüggesztik a kijárási tilalmat a május elsejéről másodikára virradó éjszakán, hogy az ortodox hívők részt vehessenek a húsvéti szertartásokon.
ápr. 9
2:33
Nevet váltott a CIB Alapkezelő (ProfitLine)
A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. csütörtöktől felvette anyavállalata nevét, Eurizon Asset Management Hungary néven folytatja tevékenységét - közölte az alapkezelő az MTI-vel.
ápr. 9
3:03
Az áprilisi nyugdíjat mikor utalják? (ProfitLine)
A Magyar Államkincstár hivatalosan közzétette már honlapján a 2021. évi nyugdíjak várható időpontjait, így ebből minden jogosult nyomon követheti az aktuális havi (most 2021 április havi) nyugdíjak átutalásának és banki jóváírásának időpontjait.
ápr. 9
3:51
Komoly károkat okozhatott a fagy a cukorrépaföldeken Franciaországban (Agrofórum)
A fagyos időjárás ezen a héten Franciaország nagy részén súlyos károkat okozhatott az újonnan ültetett cukorrépában, ami tovább fokozta a növénytermesztés és az elmúlt évszakok alacsony árai által sújtott ágazat nehézségeit. Franciaország egyes részein kedd óta rekordalacsony hőmérsékletet mértek. Ez arra készteti a termelőket, hogy fagyvédő rendsz
ápr. 9
4:03
Biztosan nyerhetsz a skandináv lottón egy módszerrel! Most eláruljuk! (ProfitLine)
A skandináv lottó az a hazai lottójáték, ami talán a legkevésbé kedvelt a játékosok körében. Oka lehet ennek az (talán), hogy a legkésőbb vezették be a szerencsejáték-piacra, hiszen az első szelvényt 1999 október elején adhattuk fel Magyarországon, míg az ötös lottó már 1957-ben indult! Pedig ha tudnák a játékosok, hogy mennyivel könnyebb telitalál
ápr. 9
4:07
MOL elemzés (ProfitLine)
.
ápr. 9
4:09
Teljesen legális módszerrel nullázzák a villanyszámlát az élelmes magyarok (Alternatív Energia)
Napelemes rendszerekhez is igényelhető az otthonfelújítási támogatás, 3 millió forintig.
ápr. 9
4:09
Majd 3000 cég igényelt már újraindítási gyorskölcsönt (okosipar.hu)
Eddig csaknem 3000 mikro-, kis- és középvállalkozás hitelkérelmét rögzítették az MFB Pontokon a rugalmas felhasználású kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre, együttesen 20,4 milliárd forint értékben – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás a minisztérium csütörtöki közleményéb
ápr. 9
4:21
A Rába igazgatósága jóváhagyta a Konferencia Hotel értékesítését (Startlap)
A Rába Nyrt. igazgatósága közgyűlési hatáskörben jóváhagyta csütörtökön a társaság tulajdonában lévő Konferencia Hotel értékesítését árverés útján - adta hírül a távirati iroda.
ápr. 9
4:39
Exatlon HUngary: Hiába a győzelem, mégis súlyos csapások sújtották a Bajnok csapatot (Márkamonitor)
Nem csak a Kihívók, de a Bajnokok sem lélegezhettek fel a Végjáték után az Exatlon Hungary hetvenharmadik adásában.   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Hiába a győzelem, mégis súlyos csapások sújtották a Bajnok csapatot https://tv2play.hu/exatlon/hiaba_a_gyozelem_megis_sulyos_csapasok_sujtottak_a_bajnok_csapatot   EXATLON HUNGARY – ADÁSBÓL KIMARA
ápr. 9
4:39
Újra meghirdették a HTE Fekete László-díjat (New Technology)
Elindult a HTE Fekete László-díj pályázat, amelyre egyéni vagy céges keretek között megvalósított infokommunikációs termékkel vagy szolgáltatással lehet jelentkezni, 2021. október 1-jéig. A díjra azon magánszemélyek pályázhatnak (vagy jelölhetik őket), akik az adott innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, illetve létrehozásában vettek r
ápr. 9
4:45
A boltok több mint fele vét hibát a jótállásban (Hírstart)
Számos üzlet lassan zárkózik fel a jótállás és szavatosság 2021-től átfogóan megújított szabályaihoz. A fogyasztóvédelem az év első napjától fokozottan ellenőrzi a vásárlók jogait erősítő előírások betartását. A hatóság az első negyedévben közel 310 üzletben és webáruházban vizsgálódott, 59 százalékuknál talált kifogásolnivalót - közölte csütörtökö
ápr. 9
4:57
Megosztottak a magyarok az Iparkamara javaslatával kapcsolatban (Üzlet és Utazás)
A védettséggel rendelkező lakosság indítja újra a gazdaságot – írja közleményében az MKIK. Javaslatuk szerint a kívánt számok elérése esetén a már védettséggel rendelkező lakosság térhessen vissza a mindennapi élethez. Az Everguest megbízásából készített TÁRKI közvélemény kutatás bemutatja, hogy mit gondolnak erről a magyarok. Az Everguest turiszti
ápr. 9
5:03
Korai fejlesztéssel foglalkozó szervezeteket segített az Unicef Magyarország (ProfitLine)
Korai fejlesztéssel foglalkozó szervezeteket segített az Unicef Magyarország Felelősen a kora gyermekkorért elnevezésű pályázata a koronavírus-járvány idején.
ápr. 9
5:03
Majd 3000 cég igényelt már újraindítási gyorskölcsönt (Hírstart)
Eddig csaknem 3000 mikro-, kis- és középvállalkozás hitelkérelmét rögzítették az MFB Pontokon a rugalmas felhasználású kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre, együttesen 20,4 milliárd forint értékben – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás a minisztérium csütörtöki közleményéb
ápr. 9
5:05
Korai fejlesztéssel foglalkozó szervezeteket segített az Unicef Magyarország a pandémia alatt is (Hírstart)
Pandémia idején komoly gondot okoz a korai fejlesztési programok akadozása, pedig az időben elkezdett terápia a gyermek egész későbbi életét befolyásolhatja. A lezárások és járványügyi korlátozások miatt a fejlesztésekkel foglalkozó szervezetek heroikus munkát végeztek, végeznek azért, hogy a kisgyerekek a kritikus időszakban megkapják a létfontoss
ápr. 9
5:09
Korai fejlesztéssel foglalkozó szervezeteket segített az Unicef Magyarország (Hírstart)
Korai fejlesztéssel foglalkozó szervezeteket segített az Unicef Magyarország Felelősen a kora gyermekkorért elnevezésű pályázata a koronavírus-járvány idején.
ápr. 9
5:09
Groupama Biztosító: Fair alapon, kampánybejelentő (Márkamonitor)
Kampánycél: Fair döntésekre és korrektségre buzdít a Groupama Biztosító új image kampánya, ami azzal a céllal jött létre, hogy kicsit árnyalja a biztosítókról kialakult általános megítélést, és közelebb hozza a vállalatot az emberekhez. „Hiszünk a win-win helyzetekben és abban, hogy ügyfeleinkkel, partnereinkkel és munkatársainkkal is olyan kapcsol
ápr. 9
5:09
Pozitív kilátások a Fekete-tengeri régióban (Agrofórum)
A hideg és havas időjárást hozó tavasz késleltette a 2021-es tavaszi gabonavetések kezdetét Ukrajna és Oroszország legtöbb régiójában. Ez arra késztette a gazdákat, hogy gyorsítsák fel a szántóföldi munkálatokat az optimális határidők betartása érdekében – közölték elemzők és tisztviselők. Az ukrán déli régiókban általában február végén kezdik el a
ápr. 9
5:09
A jövőre csatlakoztatva – Hamarosan indul a digitális Hannover Messe (okosipar.hu)
A Hannover Messe ipari szakkiállítást digitális platformon rendezik meg április 12. és 16. között. A rendezvényen több mint 1500 kiállító vesz részt, köztük a Robert Bosch GmbH is. A vállalat változatlanul vezető szerepet játszik az ipari digitalizáció területén, s ennek megfelelően a Factory of the Future, a jövő gyára témája köré építették fel a
ápr. 9
5:15
Jön az olcsó napelem (Tiszta Jövő)
A napelemes technológia rengeteget fejlődött az utóbbi években, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a hagyományos, szilíciumos panelek önmagukban nem lesznek elegendőek.
ápr. 9
5:21
Leugrani a boltba? Van, ahol ezt el lehet felejteni (Startlap)
Vége lehet az élelmiszerekre való várakozásnak: újabb cég indította el a 10 percen belüli házhoz szállítást garantáló szolgáltatását. A német Gorillas Németország és Hollandia után Londonban terjeszkedik. A futárok óránként mintegy 5 ezer forintot kereshetnek. Az élelmiszerek házhoz szállítása Magyarországon is felpörgött, de még a hagyományos bolt
ápr. 9
5:33
Nagy bírságot szabott ki az MNB a CIG biztosító korábbi vezetőire (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 36 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG Emabit) korábbi felsővezetőire, illetve szakmai vezetőire, mert személyi felelősségük is volt abban, hogy a cég az olaszországi határon átnyúló tiltott tevékenységet végzett - közölte a jegybank csütörtökön
ápr. 9
5:39
Dr. Sian Morris, P&G;: A fogyasztó a legjobb kritikus (Márkamonitor)
Dr. Sian Morris, a Procter&Gamble európai tudományos kommunikációs vezetője okleveles vegyész, tagja a Királyi Kémiai Társaságnak. 28 éve dolgozik a vállalatnál, szakterületei többek között a készítmény vegyészet, a termékek értékelésére szolgáló módszerek fejlesztése, a fogyasztói kutatások, valamint a termékek teljesítményfokozása a Beauty Scienc
ápr. 9
5:39
Skóciából lövi fel műholdjait a Lockheed Martin (New Technology)
A Lockheed Martin a kaliforniai ABL Space Systems-szel együttműködve indít űrprogramot, amelynek kilövőállomását az Egyesült Királyságban építik fel – ezzel az angolok hatalmas lépést tettek a felé, hogy Európa vezető műholdfelbocsátó nemzetévé váljanak. A UK Pathfinder Launch projekt Skóciában valósul meg, 2022-re, amikorra az ABL új RS1 űrrakétáj

Keresés