2021. március 30. kedd

márc. 30
0:03
Az export már kikapaszkodott a gödörből (Infostart)
Friss számokkal állt elő a KSH.
márc. 30
0:03
ITM: az áprilisi bérekre is kérhető ágazati bértámogatás (Adó)
A bértámogatásra a vállalkozások április 30-áig adhatnak be kérelmet a területileg illetékes kormányhivatalhoz, míg akik a továbbiakban nem kérik a támogatást, ezt április 6-áig jelezhetik – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
márc. 30
0:03
Április 19-én nyitnak az iskolák (SzakmaPortál)
A szombaton a Magyar Közlönyben megjelent egy új kormányrendelet szerint április 19-től nyitnak az iskolák. A kormányrendelet alapján a köznevelési intézmények – az óvoda kivételével – és a szakképző intézmények április 19-től rendes munkarendben működnek. Az óvodákban a 2021. március 8-ával elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésre kerül. A közne
márc. 30
0:06
Elkeseredett üzenet Venezuelától: vakciáért cserébe kőolajat ajánl fel (Hírstart)
Koronavírus elleni oltóanyagokért cserébe kőolajat ajánl Nicolás Maduro venezuelai elnök egy hétfői közlemény szerint.
márc. 30
0:07
Komoly terveik vannak az oltásokkal kapcsolatban a cégvezetőknek (Infostart)
A világ cégvezetőinek közel fele nem számít 2022-nél előbb a normál üzletmenetre való visszarendeződésre, míg a válaszadók egyharmada úgy véli, már az idén így lesz – derült ki a KPMG friss kutatásából.
márc. 30
0:07
Húsvét is ajándékozási időszak lett a cégenél (Adó)
Egyre jellemzőbb, hogy a vállalkozások nemcsak egyszer az év végén, hanem év közben, így például húsvétkor is motiválják dolgozóikat lehetőleg minél kedvezőbb közteher mellett – derül ki a Moore Hungary közleményéből.
márc. 30
0:10
Újabb fordulat a leomlott egri várfal ügyében: már nekiálltak a rekonstrukciónak (Hírstart)
Várhatóan április végére, május elejére lehet újra biztonságos a Szép-bástya környéke az egri várban, ahol elkezdték a korábban leomlott támfalszakasz helyreállítását - közölte a Dobó István Vármúzeum hétfőn az MTI-vel.
márc. 30
0:11
Matolcsy György új irányba állítaná a magyar gazdaságelméletet (Infostart)
A fenntartható magyar felzárkózáshoz biztos gazdaságelméleti alapok kellenek, miközben a korábbi alapok megváltoztak. A korábbi közgazdasági elméletek már nem érvényesek, helyükre új, most formálódó elmélet lép. Ez a hosszútávú, fenntartható közgazdaság elmélete – vetette fel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.
márc. 30
0:11
Meghosszabbodtak a védelmi intézkedések (Adó)
A kormány az operatív törzs javaslatára április 8-ig meghosszabbította az érvényben lévő védelmi intézkedések hatályát - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.
márc. 30
0:12
A tavaszi árpa és a búza felét már elvetették Zala megyében (ProfitLine)
A tavaszi árpa, valamint a búza felét már elvetették Zala megyében, a tritikálé- és zabföldeken is megkezdődtek a tavaszi vetési munkák - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke hétfőn az MTI-vel.
márc. 30
0:14
Merkely Béla: Még másfél hónapot kell kitartani (Hírstart)
A keleti vakcinák beszerzésének köszönhetően Magyarországon jóval magasabb az átoltottsági arány az Európai Unió átlagánál. Utóbbi 12,5 százalék, míg Magyarországon immár 20 százalékosra nőtt az átoltottság - mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
márc. 30
0:15
Lehet egy-két csavar a bolti négyzetméteres szabály alkalmazásában (Infostart)
Több vásárlót engedne be a kormány a boltba, mint amit a kamara javasolt, csak éppen később.
márc. 30
0:15
Három nap múlva új időszámítás kezdődik a NAV-nál (Adó)
Március 31-én véget ér a három hónapos szankciómentes időszak – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.
márc. 30
0:19
A 4iG megvásárolhatja a Digit (Infostart)
Ezzel a társaság a legnagyobb hazai műsorszolgáltatók, szélessávú internetes, valamint vezetékes és mobiltelefon szolgáltatást nyújtó nagyvállalatok közé léphet be.
márc. 30
0:23
Kiverheti a biztosítékot a Szuezi-csatorna jövőjének ügye (Infostart)
Az InfoRádiónak nyilatkozó Közel-Kelet-szakértő szerint a Szuezi-csatorna kétirányúvá tétele oldhatja meg hosszú távon azt a problémát, ami a napokban kialakult egy teherszállító hajó elakadása miatt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora azt mondta: a tulajdonos Egyiptom nemzeti ügynek tartja a csatorna működtetését.
márc. 30
0:27
Új világ jön áprilistól a számlázásban (Infostart)
Március 31-én véget ér a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak, és április 1-től új időszámítás veszi kezdetét a vállalkozások adóügyintézésében is, olyan, amelyben az adóhivatal jelentős szolgáltatásokat nyújt – közölte Tállai András.
márc. 30
0:36
Tavaly 30 százalékkal több használt sütőolajat gyűjtött be a Mol (ProfitLine)
Tavaly 464 tonna használt sütőolajat adott le a Molhoz a lakosság országszerte, 30 százalékkal többet, mint az előző évben - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.
márc. 30
1:54
Ez gyors volt: a zalai gazdák már a tavaszi árpa és a búza felét elvetették (Hírstart)
A tritikálé- és zabföldeken is megkezdődtek a tavaszi vetési munkák.
márc. 30
2:36
Nem tesznek jót a lelkünknek a negatív hírek (ProfitLine)
Még nem lélegezhetünk fel - írták a lapok tavaly áprilisban. Aztán novemberben, idén januárban és márciusban is. A koronavírus-járvány kitörése óta mindenhonnan áradnak a negatív hírek, így nem csoda, ha egyre fáradtabbak vagyunk, a kiégés egyre több tünetét tapasztaljuk, amikor olvassuk őket. Pedig a választás a mi kezünkben van.
márc. 30
2:42
Pontosan tudhatják a magyarok, hogy hány covidos van a településükön - Romániában (Startlap)
Torockón regisztrálták népességarányosan a legtöbb fertőzöttet Romániában, ahol már településszintű adatokat közölnek a hatóságok a járványról.
márc. 30
3:06
Duplájára nőtt a virtuális térben lebonyolított műkereskedelem bevétele (ProfitLine)
A műtárgypiaci tendenciák azt mutatják, hogy az elmúlt egy évben új vásárlói réteg kezdett érdeklődni a műkincsek iránt. A befektetési szándék és az online aukciók terjedése mellett ez annak is köszönhető, hogy a lezárások miatt fókuszba került a lakótér dekorációja, otthonosabbá tétele. A nemrégiben megjelent Art Market Report szerint a biztos bef
márc. 30
3:45
A zöldfelület-intenzitás és a felszíni hőmérséklet összefüggései Győr példáján (Agrofórum)
A globális éghajlatváltozás napjaink egyik legfőbb kihívása, közvetlenül és közvetetten is jelentős hatást gyakorol a környezetre, társadalomra és a gazdaságra egyaránt. A klímaváltozás okozta hatások enyhítésére a városok adaptációs tervei jelentik a megoldás meghatározó részét, melynél kiemelten fontos, hogy illeszkedjen a helyi viszonyokhoz és a
márc. 30
4:06
Gyümölcsültetvény-telepítés: hogyan csináljuk? (Startlap)
Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy új gyümölcsültetvány-beruházás kapcsán? Milyen műszaki megoldások érhetők el? – Megkérdeztük.
márc. 30
4:06
Miért nem bírnak a nyugdíjasok otthon maradni?! Tudományos válasz van rá (ProfitLine)
A 70 év feletti korosztály van leginkább kitéve a koronavírus általi fenyegetésnek. Mégis attól hangos a világháló, hogy pont ez a generáció az, amelyik továbbra sem marad otthon, hanem tömegközlekedéssel jár piacra. Steigervald Krisztián generációs szakértőt kérdeztük arról, hogy mi állhat ennek hátterében.
márc. 30
4:10
4IG elemzés (ProfitLine)
.
márc. 30
4:12
Otthonfelújítás állami milliókból? A felújítás felét az állam állja! (Alternatív Energia)
Sokat spórolhatnak a családok a januárban indított otthonfelújítási programmal.
márc. 30
4:42
Négyzetméteres szabály: mikor fújnak a sípba? (GazdaságPortál)
Lehet, hogy mikor ébredsz, már élni fog a szabály, csak vekkercsörgéskor még nem fogsz tudni róla. Több vásárlót enged be a kormány a boltba, mint amit a kamara javasolt, csak éppen később. És ez még nem a családos vásárlások ideje lesz, anyuka és apuka külön számít, de kell-e lakcímkártya is? A 13 éves gyereknek kell-e ...
márc. 30
4:48
Exatlon HUngary: Durva Végjátékkal folytatódott a Kéthetes Hajsza (Márkamonitor)
Durva Végjátékkal folytatódott a Kéthetes Hajsza https://tv2play.hu/exatlon/durva_vegjatekkal_folytatodott_a_kethetes_hajsza   EXATLON HUNGARY – ADÁSRÉSZLETEK: Kővári Viktor: ˝Ha úgy alakul, én állnék elébe egy Párbajnak˝ https://tv2play.hu/exatlon/kovari_viktor_ha_ugy_alakul_en_allnek_elebe_egy_parbajnak_ Palik László nagy bejelentése: Következik
márc. 30
4:54
Megvásárolná a Digit a 4iG (Startlap)
A 4iG Nyrt. előzetes, nem kötelező érvényű, megállapodást írt alá az RCS & RDS konzorciummal a Digi Távközlési Szolgáltató Kft.és leányvállalatai, azaz Invitel Zrt. és az I TV Zrt. megvásárlásáról.
márc. 30
4:58
Livestream Keny jóvoltából [03.28.] (Startlap)
Kereskedőnk Keny tartott egy élő stream-et a tegnapi nap, ezt tesszük közzé most.    ◆ Redukáld 20%-kal kereskedési költségeidet a Binance-en ezzel a linkkel! ◆ Ha forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a Coinmixed.eu szolgáltatását! ◆ Kereskedj az FTX-en indexeket, frissebbnél frissebb DeFi tokeneket akár…
márc. 30
5:06
Svédország 2023-ra készpénzmentessé válhat (ProfitLine)
Svédország 2023-ra készpénzmentessé válhat, Kína pedig már a 2022-es téli olimpiai játékokon megismertetheti a világgal az első digitális jegybankpénzt. Az euroövezeti felnőttek közel 50 százaléka már most is a digitális fizetést részesíti előnyben, többek között a koronavírus-világjárvány, valamint az e-kereskedelem felfutása miatt. A digitális fi
márc. 30
5:06
Hidrogént keverne a földgázhoz az MVM és az FGSZ (NRGreport)
Nyílt levélben szorgalmazza több mint kilencven energiaipari vállalat – köztük az MVM és az FGSZ - az Európai Bizottságot, hogy a hidrogén földgázba keverését fogadja el átmeneti megoldásként Európa azon részein, ahol még nem engedhetik meg maguknak a kimondottan a hidrogén szállítására szolgáló új hálózat építését.
márc. 30
5:09
KPMG: a cégvezetők közel fele szerint az idén még nem normalizálódik az üzleti élet (okosipar.hu)
A cégvezetők közel fele 2022 előtt nem tartja valószínűnek, hogy   visszazökkenjen az üzlet a normalitásba, a válaszadók egyharmada viszont úgy véli, ez még az idén megtörténik – közölte a KPMG könyvvizsgáló friss kutatásának eredményeit az MTI-vel hétfőn. A járvány okozta változások a menedzserek 24 százaléka szerint tartós módosulásokat hoznak üz
márc. 30
5:12
Hamarosan érkezik a Toyota Yaris Cross Adventure (Márkamonitor)
Már a Toyota vadonatúj, hibrid hajtású B-kategóriás SUV-ja, a Yaris Cross európai forgalmazásának megkezdése előtt bemutatkozik a robusztusabb külső megjelenésű és egyedi utasterű Yaris Cross Adventure modellváltozat. Az Adventure változat leggazdagabb felszereltségű Premiere Edition kivitele exkluzív kárpitokat és tartozékokat kínál, az autó a Yar
márc. 30
5:12
Kamatmentes hitelt ad az állam napelem telepítéshez (Tiszta Jövő)
Akár napelemek telepítésére is fordíthatjuk a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) újranyitott hitelprogramját.
márc. 30
5:24
Leszámolnak a szélsőségesekkel a világ legerősebb haderejében: kiszivárgott a lista, hogy kikre vadásznak (Startlap)
Január óta gőzerővel dolgozik az amerikai védelmi minisztérium azon, hogy kiszűrje a fegyveres szervezetekből a politikai szélsőségeseket, most kiszivárgott egy tréning-kézikönyv is, melyben az áll, hogy pontosan milyen szempontok alapján lehet azonosítani az ilyen embereket. A kézikönyvből az látszik, hogy a Pentagon elsősorban a „hazafias” szélső
márc. 30
5:26
A zöldfelület-intenzitás és a felszíni hőmérséklet összefüggései Győr példáján (Startlap)
A globális éghajlatváltozás napjaink egyik legfőbb kihívása, közvetlenül és közvetetten is jelentős hatást gyakorol a környezetre, társadalomra és a gazdaságra egyaránt. A klímaváltozás okozta hatások enyhítésére a városok adaptációs tervei jelentik a megoldás meghatározó részét, melynél kiemelten fontos, hogy illeszkedjen a helyi viszonyokhoz és a
márc. 30
5:33
Pintér Sándor volt államtitkárának cége is beszállt a Covid-bizniszbe (Privátbankár)
Tesztelni, tesztelni, tesztelni - ez a jelszó a koronavírus elleni harcban. Sok cégnek lett ez a profilja, a magánegészségügyben pedig ismert magyar vállalkozók, például Tasnádi László, eddig a biztonsági piacról ismert társasága is látott fantáziát.
márc. 30
5:36
Egyre népszerűbb a telemedicina (ProfitLine)
A korábban sok orvos és beteg számára zavaró videós konzultáció a Covid-19 pandémia hatására egyre inkább elfogadottá vált, a Deloitte előrejelzése szerint pedig a járvány után is népszerű marad ez a forma.
márc. 30
5:36
Igazi tavasz lesz, de már látszik a bántó változás (Agroinform)
Most már tényleg nem lehet panasz az időjárásra, pénteken azonban egy hidegfront is érkezik, aminek hatására húsvétra visszaesik majd a hőmérséklet.
márc. 30
5:39
Mekkora a magyar GDP felzárkózása a rendszerváltás óta? (Növekedés)
A bérfelzárkózásról gyakran szó esik, azonban most azt is megnézzük, hogy Magyarország gazdasági összterméke, GDP-je arányaiban hogyan változott a mai EU-országok többségéhez képest a rendszerváltás, illetve az EU-csatlakozás óta.
márc. 30
5:39
Az egyedi és utánozhatatlan az almás pite az üzemből (Agrárágazat)
Az alapanyagraktárban rágcsáló jelenlétére utaló nyomokat is találtak.
márc. 30
5:39
Minden eddiginél interaktívabb az Ökoindustria 2021 (Transpack)
Már most bebiztosíthatja helyét az április 28. és 30. közti online Ökoindustria 2021-re! Siessen, mert az előregisztráció március 31-én zárul.
márc. 30
5:42
Börtönből szabadultaknak indít közösségi oldalt a Facebook (Startlap)
Egy olyan új alkalmazást tesztel a Facebook, aminek a célcsoportja kifejezetten azok az emberek lennének, akik börtönből szabadulnak.
márc. 30
5:42
A 4iG megvásárolhatja a Digi magyarországi vállalatcsoportját (Hírstart)
Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorcium tulajdonában lévő Digi Csoport magyar érdekeltségeinek a megvásárlásáról – közölte a 4iG az MTI-vel hétfőn. Így a 4iG tulajdonába kerülhet a Digi Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. Mint írták, a Digi az egyik vezető távközlési ...
márc. 30
5:42
Nem tesznek jót a lelkünknek a negatív hírek (Márkamonitor)
“Még nem lélegezhetünk fel” – írták a lapok tavaly áprilisban. Aztán novemberben, idén januárban és márciusban is. A koronavírus-járvány kitörése óta mindenhonnan áradnak a negatív hírek, így nem csoda, ha egyre fáradtabbak vagyunk, a kiégés egyre több tünetét tapasztaljuk, amikor olvassuk őket. Pedig a választás a mi kezünkben van.   “Az ismétlődő
márc. 30
5:45
Túlterhelt temetők: van, ahol napi 11 gyászszertartást tartanak (Menedzsment Fórum)
A koronavírus-járvány harmadik hullámának köszönhetően jó pár napja a napi halálozás 200 fő körül mozog, ami természetesen a temetőknek is extra terhelést jelent. Manapság az egyik legveszélyeztetettebb munkahelynek számítanak a temetők, miközben van, ahol már napi 11 gyászszertartást is tartanak.
márc. 30
5:45
Személyre szabott kiállítások az idei Agritechnicán (Mezőhír)
A novemberi még csak digitális lesz, de készülhetünk ez első élő expókra is.
márc. 30
5:48
Indul a szlovák fintech hub (FinTechRadar)
Örülnének, ha brit és szingapúri fintecheket is el tudnának hozni Európába.
márc. 30
6:06
Végérvényesen átalakul a raktárpiac: hogyan változik a jövőben a logisztikai ingatlanok iránti kereslet? (ProfitLine)
A világméretű járvány örökre megváltoztatta a logisztikai ingatlanszektort: az ellátási lánccal kapcsolatos döntések minden eddiginél holisztikusabbá, adatvezéreltebbé és időszerűbbé váltak. Ennek a fordulatnak a hátterében is ugyanazok a tényezők – az urbanizáció, a digitalizáció és a demográfia – állnak, mint amelyek az életünket, a munkavégzési

Keresés