2021. március 2. kedd

márc. 2
0:06
A guru változatlanul hisz abban, hogy Amerika a nyerő (Napi)
Nem ingatta meg Warren Buffet, a legendás befektető Amerikába vetett hitét a koronavírus járvány. Hosszú hallgatását törte meg a guru részvényeseknek írott levelével.
márc. 2
0:06
Online tanfolyamok, ha érdekel az informatika világa (Üzlet és Utazás)
Továbbra is hatalmas a kereslet az informatikusokra. Az elmúlt évben rendszeresen lehet értesülni a sajtóból, hogy Magyarországon mekkora hiány van az informatikai szakemberekből, még a rendkívüli kereseti lehetőség ellenére is több tízezer képzett fejlesztőt, rendszergazdát is elbírna a piac. Az informatikai szakmák ma már egyértelműen a legjobban
márc. 2
0:06
500 BTC-t követelnek támadók a Tether-től, a cég nem fizet (Hírstart)
Ransomware támadás sújtotta a Tether-t, 500 BTC-t követelnek a támadók. Ha a Tether nem fizet közel 24 millió dollárnyi bitcoint,
márc. 2
0:06
Keddtől sztrájkolnak a Continental makói dolgozói (444.hu)
A dolgozók szerint a gyárban rosszak a munkakörülmények, rengeteg a túlóra, a cég pedig egyoldalúan felbontotta a kollektív szerződést.
márc. 2
0:06
Elstartolt a Pénz7, pénzügyekről okosodnak a diákok (Azenpenzem)
Hetedik alkalommal, a mostani tanévben március első hetében rendezik meg az általános- és középiskolás diákok pénzügyi tudatosságát fejlesztő Pénz7 rendezvénysorozatot. A digitális tananyagok a témahét után is elérhetőek lesznek, így a tanórákat később is meg lehet tartani.
márc. 2
0:06
Financial Times: Debrecen a legjobb tíz város között (Demokrata)
Debrecen felkerült a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjainak top 10-es listájára.
márc. 2
0:06
A MEKH Energiadíj-kalkulátor a vállalkozásoknak (okosipar.hu)
A cégek mostantól egyszerűen összehasonlíthatják a villamosenergia-kereskedők aktuális árajánlatait a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) új Energiadíj-kalkulátora (EKA) segítségével – közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel. A közlemény idézte Tóth Tamást, a MEKH elnökhelyettesét, aki elmondta, hogy a szakembereik által kifejleszte
márc. 2
0:10
Félmilliós támogatást adnak redőny felszerelésére Bécsben (Napi)
Mivel egy lakást a megfelelő árnyékolással lehet a legkörnyezetbarátabb módon megvédeni attól, hogy a nyári kánikulában átforrósodjon, az osztrák főváros idén is 1500 eurós (mintegy 540 ezer forint) támogatást nyújt redőnyök, zsalugáterek és különböző árnyékolók utólagos felszerelésére - adta hírül Bécs Város Külképviseleti Irodája.
márc. 2
0:10
Debrecen felkerült a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjainak Top 10-es listájára (Üzlet és Utazás)
Debrecen kimagasló eredményt ért el a világszerte elismert, nemzetközi gazdasággal és pénzügyekkel foglalkozó lap, a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó divíziója, az fDI Intelligence globális felmérésén, és felkerült a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjainak TOP 10-es listájára – közölte az EDC város
márc. 2
0:10
MKB Consulting: a versenyképesség kulcsa a folyamat- és adatelemzés (Hírstart)
A kis- és középvállalkozások működését javító és optimalizáló szolgáltatás fejlesztésébe kezd az MKB Consulting Zrt. A tervezett platform – amely a folyamatbányász, mesterséges intelligencia, valamint felhőalapú technológiákon alapul – lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára folyamataik fejlesztését és az adataikkal való hatékony gazdál
márc. 2
0:10
Kivonul Magyarországról a Commerzbank (444.hu)
A német bank tavaly több mint 10 éve a legnagyobb veszteségét szenvedte el, több másik országban is megszünteti a tevékenységét.
márc. 2
0:10
Jön az uniós vakcinaútlevél (Azenpenzem)
Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja jogalkotási javaslatát a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásról. Az úgynevezett zöld igazolvánnyal a szabadabb utazást akarják elősegíteni.
márc. 2
0:10
Magyarország érdekeit külföldi gazdasági szereplők is megismerhetik (Demokrata)
Az egyik legfontosabb feladat továbbra is az, hogy Magyarország érdekeit más országok gazdasági szereplői is megismerjék – mondta Varga Judit.
márc. 2
0:12
Év végére 4093 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon (Hírstart)
Tavaly a negyedik negyedévben 4093 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon, 4,8 százalékkal több mint az előző negyedévben - közölte a pénzügyminiszter hétfőn a Facebookra feltöltött posztjában.
márc. 2
0:14
Lendületben Budapest: nagyot erősödött a Mol (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 920,08 pontos, 2,10 százalékos emelkedéssel, 44 710,25 ponton zárt hétfőn.
márc. 2
0:18
Térdre rogyott a forint hétfőn (Napi)
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
márc. 2
0:24
Kormányzati támogatást kap a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. (ProfitLine)
Százhuszonhárommillió forint támogatást kap a magyar kormánytól a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére - jelentette be a Sportegyesületek Országos Szövetsége (Sosz) elnöke hétfőn, Szolnokon.
márc. 2
0:30
Tankokkal a Binance ellen (Startlap)
Tavaly nyár óta rendkívül népszerűvé váltak az Ethereumon futó DeFi alkalmazások, amelyek próbára is tették a hálózat teljesítőképességét. Az egekbe szökő tranzakciós díjak miatt egyre többen pártoltak át a más platformokon futó decentralizált tőzsdékre és hitelező oldalakra, aminek nagy nyertese…
márc. 2
0:42
Hány bolti eladót tett utcára a járvány? (Startlap)
2020 végén elmosta a járvány a vásárlók ünnepi rohamát a boltokban. A tavaszi első járványhullámot követően feljebb tornázott eladóhad létszámát a novembertől beléptetett korlátozások ellenére nem csökkentették.
márc. 2
1:06
Kinyitottak a horvát vendéglátóhelyek teraszai (ProfitLine)
Kinyitottak a kávézók és éttermek teraszai hétfőn Horvátországban, a vendéglátósok mintegy 75 százaléka élt ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően - közölte a helyi sajtó hétfőn.
márc. 2
1:36
Minden eddiginél több optikai elérést épített a Telekom (ProfitLine)
Tavaly a Magyar Telekom minden eddiginél több, 377 ezer új optikai elérést épített, 117 ezer kábeles elérési pontot pedig gigabit-képessé fejlesztett, ezzel csaknem 2,5 millióra nőtt hálózatán a gigabites elérések száma - közölte a vállalat az MTI-vel hétfőn.
márc. 2
1:48
Új generációs kultivátor, ami felismeri a növényeket, sőt hozambecslésre is képes! (Startlap)
Egyre fontosabbá válnak a professzionális, precíziós gazdálkodásban is alkalmazható kultivátorok, a költséghatékony és egyben vegyszermentes gazdálkodásban. Íme egy új modell!
márc. 2
2:36
Folytatódnak a fejlesztések a Magyar falu programban (ProfitLine)
Folytatódik a helyi életminőséget javító beruházások sora a falvakban a Magyar falu programban - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
márc. 2
3:06
Kis nyugdíj matek - miért nagy szívás az infláció a nyugdíjasoknak? (ProfitLine)
Van ugye az infláció, ami egy elég összetett kérdéskör, olyannyira, hogy 977 tételből áll. És van az un. nyugdíjas infláció is, mely igyekszik másképp modellezni a fogyasztói árakat. De ki érti ezt egyáltalán? Szerintünk egy kisnyugdíjast leginkább az érdekel, hogy a nyugdíjából mire futja, ha leballag a közértbe vagy épp a piacra vásárolni. Mennyi
márc. 2
3:54
Fehéroroszország lendületesen növelné gabonatermését (Agrofórum)
Fehéroroszország azt tervezi, hogy 2021-ben 8,5 millió tonnára növeli az ország gabonatermését a 2020-as 8 millióról – derült ki a minszki mezőgazdasági minisztérium adataiból. Közben Kijev bejelentette, hogy Ukrajna gabonaexportja csaknem 20 százalékkal esett vissza éves alapon. A gazdaságok 1,85 millió hektár őszi gabona és 2,36 millió hektár tav
márc. 2
4:06
676 magyar vasúti kocsi gördül Egyiptomba (okosipar.hu)
A DHL Industrial Projects, a DHL Global Forwarding komplex logisztikai és tengeri charter hajózási, illetve nehézáru-szállítási tevékenységet végző részlege nyújt segítséget a TMH International AG és Magyar Vagon Zrt. tulajdonában lévő Dunakeszi Járműjavító Kft. számára, Magyarország eddigi legnagyobb mennyiségű gördülőállományának elszállításában.
márc. 2
4:12
Melyik évszakban termel a legtöbbet a napelem? (Alternatív Energia)
A legtöbben biztosan a nyári hónapokra tippelnének, de nem nekik van igazuk.
márc. 2
4:24
India, Mexikó és Kína a legnagyobb citromtermesztők (Agrofórum)
India a legnagyobb citromtermesztő ország a Földön, Mexikó a második, a harmadik helyet pedig Kína szerezte meg a rangsorban. Egy év alatt 3,48 millió tonna citromot termesztettek Indiában, amely első ebben a rangsorban a világon. A citromtermelői világranglista dobogójára Mexikó és Kína fért még fel 2,7 millió és 2,66 millió tonnával. Argentína ne
márc. 2
4:42
A Bosch a Microsofttal közösen fejleszt szoftveralapú járműplatformot (New Technology)
A Bosch és a Microsoft közösen fejlesztenek szoftverplatformot az autók és a felhő közötti zökkenőmentes kapcsolat létrehozására. Az együttműködés célja, hogy egyszerűsítsék, valamint felgyorsítsák a járműszoftverek fejlesztését, bevezetését az autó teljes életciklusa alatt – az autóipar minőségi követelményeinek megfelelően. Az új platform, amely
márc. 2
4:48
Exatlon Hungary: a Kihívók közt újra felütötte fejét a viszály (Márkamonitor)
Könnyek a táborban: A Kihívók közt újra felütötte fejét a viszály.   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Könnyek a táborban: A Kihívók közt újra felütötte fejét a viszály https://tv2play.hu/exatlon/konnyek_a_taborban_a_kihivok_kozt_ujra_felutotte_fejet_a_viszaly   EXATLON HUNGARY – ADÁSBÓL KIMARADT Szabó Franci megható videóban vallott családi hely
márc. 2
4:54
Magyarországnak meg kell lovagolnia az új évtized hullámait (Startlap)
Az új évtized kockázatos lesz, és Magyarország csak akkor nyerhet, ha annak minden változását ki tudja használni – írta Matolcsy György.
márc. 2
4:54
A traktorgyártók jól kezdték az évet a tőzsdéken (Agrofórum)
A vizsgált huszonöt, agráriumhoz kötődő cég közül a saját devizában nézett tőzsdei árfolyammozgás alapján a globális traktorgyártó Cnh Industrial Nv résztulajdonában álló török traktorgyártó, a Türk Traktör szerepelt a legjobban a tőkepiacokon februárban. Ehhez 22,3 százalékos árfolyamralira volt szükség. Igaz a török líra árfolyama is segítette ez
márc. 2
5:06
Újabb gyorssegélyt kapnak a művészek (ProfitLine)
Harmadik alkalommal döntött a járvány kezdete óta rendkívüli szociális támogatási keretről az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI). Ezúttal 60 millió forintot különítettek el a meghosszabbított hatósági korlátozó intézkedések következtében nehéz helyzetbe került előadóművészek megsegítésére.
márc. 2
5:12
Mit tehetnek a munkáltatók a védettségi igazolvánnyal? (Márkamonitor)
Márciustól állítják ki a védettségi igazolványokat azok számára, akik már igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy akik oltással váltak védetté. A jelenlegi jogszabályok még nem adnak egyértelmű iránymutatást arról, milyen jogosítványokkal járhat majd a védettségi igazolvány. Ahogy arra sem adnak választ, hogy mit tehet a munkáltató a munka
márc. 2
5:12
Jó hír a Pest megyében élőknek, napelemre igényelhetnek ingyen pénzt (Tiszta Jövő)
Ismét elérhető a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) programja.
márc. 2
5:12
Milyen lakáscélokat valósítottunk meg 2020-ban? (Bank360 blog)
A 2021-ben bevezetett kedvezmények minden bizonnyal kedvezően hatnak majd a lakáspiacra, de a tavalyi év sem sikerült rosszul, hiszen a koronavírus-járvány ellenére is jó eredmény született. A járvány hatása azért érezhető volt, hiszen az igénylők a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektettek a biztonságra. Cikkünkben a lakáshitelek 2020-as eredmén
márc. 2
5:12
Változások az iparban, változások a méréstechnikában (okosipar.hu)
Az iparban nagy átalakulás van folyamatban. Gondoljunk az Ipar 4.0-ra, ahol a robotok és az automatizálás a gyártás elengedhetetlen részévé válnak és ez a tendencia megmutatkozik az ipari méréstechnikában is. Másik fontos terület az adatkezelés, hiszen az adatok már nem csak a jövő, de a jelen legértékesebb árucikkeivé váltak. A ZEISS büszke rá, ho
márc. 2
5:18
Többen így menekültek el az egészségügyből a felmondás helyett - sokan fordultak a TASZ-hoz (Menedzsment Fórum)
Véget ért a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) hétvégi jogsegély-kampánya, amelyet az egészségügyi dolgozók számára tartott annak érdekében, hogy tisztábban lássanak az új munkaszerződésük aláírása előtt. Arra kértük a TASZ-t, hogy osszák meg lapunkkal a tapasztalataikat.
márc. 2
5:30
Magyarország érdekeit külföldi gazdasági szereplők is megismerhetik (Startlap)
Az egyik legfontosabb feladat továbbra is az, hogy Magyarország érdekeit más országok gazdasági szereplői is megismerjék – mondta Varga Judit.
márc. 2
5:36
Ezekből az országokból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra (ProfitLine)
Néhány országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra - közölték hétfő este a kormány honlapján.
márc. 2
5:36
Az innovációs cégkultúra építése a dolgozóknál kezdődik (New Technology)
Digitális megoldásokhoz értő kollégák kellenek, hogy sikeresen felkészülj a holnap technológiáira. Egyre több gyártó keres fiatal, különféle technológiákban jártas dolgozókat, mert belátták, hogy a digitális átalakulás sikere nemcsak a modern eszközökön múlik, hanem azokon is, akik dolgoznak velük. Ehhez három dimenziót kell figyelembe venni: az eg
márc. 2
5:42
Keddtől sztrájkolnak a Continental makói dolgozói (Startlap)
A dolgozók szerint a gyárban rosszak a munkakörülmények, rengeteg a túlóra, a cég pedig egyoldalúan felbontotta a kollektív szerződést.
márc. 2
5:42
Itt a tavasz, de nem marad sokáig (Agroinform)
Kevés felhő, sok napsütés, csapadékmentes idő. Pénteken hidegfront vet véget a kora tavasznak.
márc. 2
5:42
Rekordszámú jelentkező az MVM milliós díjazású nemzetközi startup versenyén (Márkamonitor)
Rekordot jelentő, több mint 260 nevezés érkezett a régió leginnovatívabb ötleteit kereső startup versenyre, az MVM EDISON-ra. A program idén jelentősen átalakult, így már két projektérettségi fázisban, számos újragondolt kategóriában is jelentkezhettek a csapatok. A döntőbe jutó, legígéretesebb megoldások a komplex képzési program mellett milliós n
márc. 2
5:42
Általános termékhiány és drasztikus áremelkedés egész Európában (KKV Magazin)
Nem csak a bőrünkön, de a pénztárcánkon is érezhetjük a koronavírus okozta globális egészségügyi- és gazdasági hatásokat. A tavaly tavaszi felvásárlási láznak köszönhetően elkezdtek kifogyni a felhalmozott tartalékok, emiatt termékhiány lépett fel több áruházban. Ezen kívül azt is tapasztalhatjuk, hogy a szállítmányozási díjak emelkedése az élelmis
márc. 2
5:42
Amalgerol® Protect Pack – a gombafaló bacik (Agrárágazat)
Szántóföldi és kertészeti kultúrában is az egészséges talaj megőrzésére.
márc. 2
5:42
Újabb fellendülés várható? (Mezőhír)
Magyarországon évszázados hagyományai vannak a gyógynövénytermesztésnek.
márc. 2
5:42
Kivételes a Dachser színvonala élelmiszer-szállításban (Transpack)
A Dachser az új szolgáltatásával három munkanapon belül vállalja Németországba és Luxemburgba a sürgős élelmiszer-szállítmányok eljuttatását.
márc. 2
5:48
Magyar Telekom: a világjárvány példátlan helyzet elé állít minket (Növekedés)
A Magyar Telekomnál az összforgalom éves összehasonlításban 3,6 százalékkal, 188,9 milliárd forintra nőtt 2020 negyedik negyedévében. A teljes éves bevétel némileg meghaladta a publikus célkitűzésünket - mondta el a Növekedésnek Daria Dodonova a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese.
márc. 2
5:57
Matolcsy: Magyarországnak az új évtized minden változását ki kell használnia (hirado.hu)
Az új évtized kockázatos lesz.

Keresés