2021. március 26. péntek

márc. 26
0:00
Hiába a torlasz a Szuezi-csatornánál, öt százaléknál is többet esett a kőolaj ára (168 Óra Online)
A befektetők attól tartanak, hogy visszaesik a kereslet.
márc. 26
0:00
Századvég: Fokozatos kilábalás várható (hirado.hu)
A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legújabb negyedéves makrogazdasági előrejelzése.
márc. 26
0:00
Hiába vártuk, mégsem lesz Nyugdíjkötvény! De mi van helyette? (Bankmonitor)
Az állami vezetők régóta beszéltek egy új típusú nyugdíjcélú megtakarítási forma bevezetéséről. Most kiderült, hogy végül mégsem lesz Nyugdíjkötvény. Ezért összegyűjtöttük, milyen lehetőségeik maradtak azoknak, akik mégis szeretnének takarékoskodni idős korukra. A nyugdíjcélú megtakarítások a legnépszerűbb államilag támogatott befektetési konstrukc
márc. 26
0:00
Ismét nőni kezdtek az albérletárak (Azenpenzem)
Fél év óta először februárban enyhén emelkedtek az albérletárak. Piaci elemzés szerint márciusban egyelőre nem érezhető további drágulás.
márc. 26
0:03
Példátlan számok a hitelmoratóriumról, de marad-e június után is? (Infostart)
Az első járványhullám levonulása után a korábban érintett hitelek több mint negyedét kiléptették az ügyfelek a moratóriumból. A bankpiac arra számít, hogy valamilyen formában júliustól is marad a kedvezmény.
márc. 26
0:03
Ingatlanbáró lehet a legutóbbi lottó ötös nyertese (Napi)
A legutóbbi telitalálatos lottó nyereménye csaknem 4 milliárd forint volt, ha a nyertes a teljes összeget az ingatlanpiacon „verné el”, igazi ingatlanbáró lehetne belőle.
márc. 26
0:03
A T-Systems részvételével fejlődik tovább a Zalazone tesztpálya (Növekedés)
A T-Systems Magyarország Zrt. tervezheti és építheti meg az önvezető járművek zalaegerszegi próbapályájának speciális irányítási és IT-alépítményi rendszerét. A beruházás keretében a kommunikációs hálózaton túl 5G-s campus hálózat tervezése és részben alapinfrastuktúrája is megvalósul, melynek révén erősödnek az európai összehasonlításban jelenleg
márc. 26
0:04
Szárnyal a luxuskocsik piaca a világjárvány közepette is, megannyi Porsche talált gazdára Magyarországon (hirado.hu)
A Porsche tavalyi bevétele 28,7 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 28,5 milliárd euróról.
márc. 26
0:04
Felújítási támogatás: mire nem fordíthatod a pénzt, ha társasházban laksz? (Bankmonitor)
A 2021-től elérhető otthonfelújítási támogatással a gyermeket nevelő családok kedvező feltételekkel újíthatják fel ingatlanjukat. A kedvezményből rengeteg dolog elvégezhető, ugyanakkor a munkálatok köre szűkül, ha valaki társasházban, vagy osztatlan közös tulajdonban lévő lakásban él. A lakásfelújítási támogatás komoly lendületet adhat a hazai laká
márc. 26
0:04
Korlátokat vezet be a Kifli.hu (Azenpenzem)
Példátlan mértékben nőtt az igény az online bevásárlásra, ezért a Kifli.hu kapacitáskorlátai miatt korlátozásokat vezet be – jelezte ügyfeleinek a társaság. Korlátozták az egyszerre rendelhető termékfajták számát és egyes termékek darabszámát is
márc. 26
0:06
Amikor a bitcoin körüli vita már a családi békét fenyegeti: Peter Schiff és fia Twitteren kezdtek el csatározni (Hírstart)
Miután a népszerű befektető Peter Schiff Elon Musk tegnapi bejelentését követően akadt ki a bitcoinra, az álláspontjával egyet nem értők
márc. 26
0:07
Ezért a legrosszabbkor csattant a járvány harmadik pofonja (Infostart)
Nehéz helyzetben indultak neki a cégek a koronavírus-járvány harmadik hullámának – derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatás eredményeiből. A második hullám ugyanis tízből kilenc kkv-t hátrányosan érintett, amelyek miatt a cégek több mint felénél megszorító intézkedések alkalmazására volt szükség. A legtöbb vállalkozás számára a belföldi kereslet c
márc. 26
0:07
Ennyi lehet a 2021-es rezsióradíj az építőiparban (Napi)
A 2021. évre ajánlott építőipari rezsióradíj - általános forgalmi adó nélküli - legkisebb összege 8,8 százalékkal növekedve, 4165 forintról 4530 forintra emelkedhet. Az ajánlást megalapozó számítás több mint 20 költségféle 2020-as minimális értékeket veszi alapul - közölte lapunkkal a szakszövetség.
márc. 26
0:07
A világgazdaság változó térszerkezete (Növekedés)
A világ gazdasági gravitációs központja erősen kelet felé mozdult el az elmúlt negyven év alatt. A világ térszerkezete pedig nemcsak nyugat-kelet irányban változott, de észak és déli tekintetben is jelenetős változás állt be.
márc. 26
0:08
Megszületett az első helyi Airbnb-szabályozás (Azenpenzem)
A terézvárosi önkormányzat annak előírását tervezi, hogy a rövid távú lakáskiadáshoz a társasház engedélyén és a szálláshely bejegyzésén túl többek között a tulajdonosoknak gondoskodniuk kell folyamatosan elérhető diszpécserszolgálatról, házirendről is.
márc. 26
0:10
Oszkó Péter: szükséges a hitelmoratórium újabb meghosszabbítása (Hírstart)
A hitelmoratórium nélkül jelentősen megnőne a nem-teljesítő hitelek aránya és összedőlne számos olyan vállalkozás, mely később nyereségesen működhetne és munkahelyeket biztosíthatna – mondta a Növekedésnek a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere. Oszkó Péter szerint a magyar gazdaság teljesítménye 2022 közepére elérheti a koronavírus előtti szintet
márc. 26
0:11
Oszkó Péter: idő kell, hogy kiderüljön, ki az, aki képes túlélni (Infostart)
A hitelmoratórium nélkül jelentősen megnőne a nem-teljesítő hitelek aránya és összedőlne számos olyan vállalkozás, mely később nyereségesen működhetne és munkahelyeket biztosíthatna, véli a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere. Oszkó Péter szerint a magyar gazdaság teljesítménye 2022 közepére elérheti a koronavírus előtti szintet.
márc. 26
0:11
Olyan figyelmeztetést küldött Kína, amire az egész világnak figyelnie kéne (Napi)
A kínai tőzsde egyelőre többet esett a február óta kibontakozó korrekcióban, mint bármely más vezető részvénypiac. Erre nem árt figyelni, mert a kínai részvények az elmúlt másfél évben mindig a többi tőzsde előtt jártak.
márc. 26
0:11
MKB Bank: meglévő ügyfelek már digitálisan igényelhetik a Mosoly Személyi kölcsönt (Növekedés)
Az MKB Bank meglévő ügyfelei személyes fióklátogatás nélkül, online igényelhetik az MKB Mosoly Személyi Kölcsönt; az akár 2 millió forint hitelösszegre vonatkozó kérelem elbírálása egy munkanapon belül megtörténik.
márc. 26
0:14
Mészáros Lőrinc ennivalóit kapják húsvétra a Budapest Bank dolgozói (Hírstart)
Tojást, lisztet, bort és egy kis kolbászt is adnak a felcsúti expolgármester cégei a Budapest Bank dolgozóinak, miközben a cég hamarosan összeolvad a Mészáros-féle MKB-val.
márc. 26
0:15
Váratlanul kevés magyar vállalatot érintett hátrányosan a világjárvány (Infostart)
Világjárvány, szakemberhiány, árfolyam-ingadozás, bizonytalan gazdasági növekedés, kiberfenyegetettség – sorrendben ezektől tartanak a legjobban a PwC által megkérdezett magyar vállalatvezetők.
márc. 26
0:15
Lakást bérelne? Így alakulnak most az árak (Napi)
Fél év után először, februárban emelkedtek kissé a lakbérek: országosan 1,1, a fővárosban 0,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt. Budapesten a pesti belső és átmeneti kerületekben stagnálást, máshol a januárihoz képest enyhe növekedést mutat a KSH és az ingatlan.com közös lakbérindexe. A 2020. januári csúcshoz képest a budapesti árak 16 százalékkal
márc. 26
0:15
Ezen az oldalon ellenőrizheti oltási regisztrációját (Növekedés)
A megbetegedések szinte száz százalékát már a koronavírus brit variánsa okozza Magyarországon - közölte az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
márc. 26
0:18
Felszámolás indult az ISD Dunaferr ellen (Hírstart)
Felszámolási eljárás indult ISD Dunaferr ellen, amely állítólag már ki sem tudja fizetni a követeléseket, írja a Világgazdaság.
márc. 26
0:18
NAV: Már egy évig tart a Mentor Program (Hírstart)
Az adózási szabályok megismeréséhez a kezdő vállalkozásokat segítő programot működtet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2018 óta. A korábban féléves, adókötelezettségek teljesítését segítő szolgáltatás idéntől már egy teljes éven át tart, önkéntesen és ingyenesen vehető igénybe, amihez csupán regisztrálni kell.
márc. 26
0:19
Ingyenhitel: máris az egekben az együttes kölcsönösszeg (Infostart)
Eddig közel 1500 vállalkozás nyújtott be igényt a március 8-a óta elérhető kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre.
márc. 26
0:19
A Bankszövetség is figyelmeztet az SMS-ben érkező csalási kísérletekre (Növekedés)
Több országban is aktívan terjed egy új adathalász támadási típus, amely a napokban elérte hazánkat is. A legújabb csalási kísérlet során egy csomag várható kézbesítéséről szóló SMS segítségével próbálnak visszaéléseket indítani. Az üzenetben található link egy olyan applikáció letöltéséhez vezet, amellyel az adathalászok elérhetik személyes adatai
márc. 26
0:22
Ingyenhitel: máris az egekben az együttes kölcsönösszeg (Hírstart)
Eddig közel 1500 vállalkozás nyújtott be igényt a március 8-a óta elérhető kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre.
márc. 26
0:23
Vasi vadkörtepálinka – védve vagyon (Infostart)
A Vasi vadkörtepálinka lett a 66. oltalom alá helyezett magyar földrajzi árujelző. A pálinkák sorában pedig a kilencedik ilyen.
márc. 26
0:23
Kié a felelősség, ha bajt okoz egy koronavírus-oltás? (Növekedés)
Minden korábbinál gyorsabban fejlesztették ki, majd kezdték világszerte alkalmazni a koronavírus elleni vakcinákat, ezért jogos a kérdés: kit terhel a felelősség az oltások miatt esetleg bekövetkező egészségkárosodásért? A válasz egyértelmű – vagy mégsem?
márc. 26
0:27
Több mint 15 milliárdot vont be a 4iG kötvényaukciója (Növekedés)
A 4iG Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (NKP) sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A felajánlott mennyiség névértéken 15 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat pedig 15,45 milliárd forint volt. A tőkepiaci társaság az ajánlatok
márc. 26
0:30
Már 12 év alatti gyerekeken is tesztelik a vakcinát (ProfitLine)
A Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalatok már a 12 év alatti gyerekeken is tesztelik a koronavírus elleni, közös fejlesztésű vakcinájukat - jelentette be csütörtökön Sharon Castillo, a Pfizer szóvivője.
márc. 26
0:30
Hosszabb lesz a tavaszi szünet Romániában (Hírstart)
Romániában a koronavírus-járvány megfékezését célzó erőfeszítések részeként a tavaszi vakáció a nyugati kereszténység húsvéti ünnepétől az ortodox húsvétig, vagyis április 2-ától május 4-éig tart idén a közoktatásban, kivéve a záróvizsgákra készülő osztályokat, amelyeknél a tanév szerkezete nem módosul.
márc. 26
0:31
Az irodába nem akarnak visszamenni, de a home office se jó már – mi a megoldás? (Növekedés)
A home office-szal kapcsolatos kezdeti lelkesedés már a múlté, ugyanis egyre több munkavállalón jelennek meg a folyamatos otthoni munkavégzés negatív következményei. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy az irodába visszavezető utat nem csak a covid, hanem a dolgozók időközben megváltozott attitűdje is akadályozza. Viszont úgy tűnik, hogy a munkaadók is r
márc. 26
0:35
Már tesztelnek szájon át bevehető, koronavírus elleni gyógyszert: magyar származású Nobel-díjas tudós a tanácsadó (Növekedés)
Szájon át bevehető gyógyszert tesztelnek Izraelben a koronavírus ellen - írta a The Times of Israel című helyi hírportál.
márc. 26
0:39
Már 12 év alatti gyerekeken is teszteli vakcináját a Pfizer és a BioNTech (Növekedés)
A Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalatok már a 12 év alatti gyerekeken is tesztelik a koronavírus elleni, közös fejlesztésű vakcinájukat - jelentette be Sharon Castillo, a Pfizer szóvivője.
márc. 26
0:42
Lassan mi is fügekaktuszt fogunk termeszteni? (Startlap)
A fügekaktusz korábban többnyire csak vadon növő, periferikus növénynek számított. A Nevadai Egyetem kutatói viszont meg vannak győződve arról, hogy ez a növény a jövőben kiemelt szerepet kaphat a termesztésben.
márc. 26
1:06
Újabb stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormány és a Coca-Cola HBC Magyarország (ProfitLine)
Megújította és új szintre emelte a 2012-ben indított együttműködést a magyar kormány és a Coca-Cola HBC Magyarország. A Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Békefi László, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője által a mai napon aláírt újabb stratégiai partnerségi megállapodás értelmében a cég az elkövetkező években a Coca-Co
márc. 26
1:36
Energetikai projektekben működik együtt az MVM és a Tungsram (ProfitLine)
Stratégiai együttműködési keretmegállapodást írt alá az MVM Energetika Zrt. és a Tungsram az energetikai terület részét képező világítástechnikai és -technológiai fejlesztések, piaci megoldások közös feltárásáról és piaci bevezetéséről.
márc. 26
2:00
Olyan figyelmeztetést küldött Kína, amire az egész világnak figyelnie kéne (Startlap)
A kínai tőzsde egyelőre többet esett a február óta kibontakozó korrekcióban, mint bármely más vezető részvénypiac. Erre nem árt figyelni, mert a kínai részvények az elmúlt másfél évben mindig a többi tőzsde előtt jártak.
márc. 26
2:06
Gyors kilábalásban reménykednek a magyar cégvezetők (ProfitLine)
Magyarországon a megkérdezett cégvezetők 65 százaléka szerint a globális és a magyar gazdaság növekedési üteme is gyorsulni fog, minden második vállalatvezető pedig létszámnövekedéssel kalkulál az idén - közölte a PwC Magyarország csütörtökön az MTI-vel.
márc. 26
2:18
Sínre kerülhet az élelmiszeripar: 750 milliárd forintból fejlődhet az ágazat (Startlap)
Jelentős átrendezés várható az élelmiszeripari támogatások rendszerében, ráadásul óriási keretösszeg, 750 milliárd forint áll majd rendelkezésre az ágazat modernizációjára.
márc. 26
2:22
Gyors kilábalást várnak a magyar vezetők (Startlap)
A PwC Magyarország tizedik alkalommal kérdezte meg a hazai vállalatvezetőket, idén összesen 240 első számú döntéshozót. A válaszolók 65 százaléka gondolja a globális és a magyar gazdaságról is, hogy a növekedési ütem gyorsulni fog – ez az előrejelzés az eddigi legoptimistább jövőkép. A tavalyi várakozásokhoz képest – 9, illetve 16 százalék várt növ
márc. 26
2:36
Ennyi pénzt kapnak az előadók az Előadóművészi Jogvédő Irodától (ProfitLine)
Immár harmadik szolidaritási akcióját kezdte el a járvány során az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI). Ezúttal több mint hétszáz előadó kap összesen csaknem 50 millió forint szociális támogatást.
márc. 26
2:36
Megszületett a döntés: gyorssegélyt kapnak a magyar előadóművészek (Hírstart)
Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte a segélyek folyósítását a járvány elhúzódása miatt nehéz körülmények között élő előadóművészek számára. A harmadik szolidaritási akció során beérkezett kérvények
márc. 26
3:06
Az EU közel 30 milliárd euróval támogatja az Erasmus + programot (ProfitLine)
Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette hogy a 2021-2027-es időszakra szóló Erasmus+ programot 26, 2 milliárd euróval finanszírozza, és az EU külső finanszírozási eszközei révén további 2,2 milliárd euróval egészíti ki.
márc. 26
3:36
Radikális átalakulás előtt a munka világa (ProfitLine)
A pandémia okozta változások miatt a cégvezetők többsége már úgy véli, hogy alapjaiban kell átalakítani a munkavégzést, míg korábban csak harmaduk gondolta így – derült ki a Deloitte Globális Humán Erőforrás Trendek 2021 felméréséből. A Covid-19 által teremtett helyzetben az ambiciózus hozzáállást képviselő szervezetek tudtak sikeresebbek lenni. A
márc. 26
3:42
Műanyag hulladékból locsolócső – új módszer az újrahasznosításra (Startlap)
Az új hulladékfeldolgozási technológiák hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszú távon is meg tudjuk óvni környezetünket – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Jager Csoport öntözőcső üzemének átadásán, csütörtökökön, Nemesvámoson.
márc. 26
3:54
Repülőrajttal indul az orosz oltás gyártása Szerbiában (Startlap)
Már májusban elkezdhetik az orosz Szputnyik V koronavírus-oltás gyártását Szerbiában, sokkal korábban, mint arra a szakértők számítottak. A szerbek ezzel szintet akarnak lépni a járvány kezelésében.
márc. 26
3:58
Mégsem mutatják be a Partizán SZFE-filmjét (Startlap)
A Partizán azt írja, hogy a hallgatók utólag úgy döntöttek, nem járulnak hozzá a film közléséhez. A freeSZFE közösség tagadja a letiltást.

Keresés