2021. március 15. hétfő

márc. 15
0:00
Növekedés.hu a Trend FM-en - Podcast (Növekedés)
Az olajár és a tőzsdei folyamatokról beszélt kollégánk Harsányi Péter a Trend FM műsorában.
márc. 15
0:04
Hogyan változtatja meg a hazai autógyártást az elektromos autók térnyerése? (Növekedés)
Globális konkurenciaharc bontakozott ki az elektromos autók gyártásában: egyelőre Európa vezeti a piacot, a kontinensen a személygépjárművek 12 százaléka már elektromos vagy hibrid meghajtású. Összehasonlításképp Kínában 6, az USA-ban 2 százalék ez az arány.
márc. 15
0:06
A magyar gazdaság nemcsak túlél, de növekedni is tud (hirado.hu)
Meglódultak a beruházások a tavalyi IV. negyedévben.
márc. 15
0:08
Elhunyt Murányi Marcell (Növekedés)
Ötvenöt éves korában váratlanul elhunyt Murányi Marcell újságíró, főszerkesztő, kommunikációs tanácsadó - tudatta a család vasárnap az MTI-vel.
márc. 15
0:12
A Cápák között amerikai verziójának sztárbefektetője elmondta, milyen vállalkozásba érdemes kezdeni (Növekedés)
Mark Cuban a Cápák között című műsor amerikai verziójának (Shark Tank) egyik sztárbefektetője ha ma alapítana céget, egész biztosan a legújabb technológiák felé indulna el – a blockchain, azaz a blokklánc technológiára, az okos szerződésekre és a nem helyettesíthető tokenekre (NFT) összpontosítana.
márc. 15
0:16
Több ezer munkahelyet szüntet meg a Volkswagen (Növekedés)
Költségcsökkentő programja részeként megszüntet több ezer munkahelyet a német Volkswagen csoport (VW), a világ legnagyobb autógyártó társasága - jelentették vasárnap német hírportálok.
márc. 15
0:20
Merítőszákok a megakasztott halak biztos kiemeléséhez (Növekedés)
Ennek a cikknek az elsődleges célja praktikus segédletet biztosítani a horgászataink jellegéhez leginkább passzoló merítőszák kiválasztásában. Úgyhogy ennek céljából fogjuk egyenként végigvenni a leginkább praktikusnak és értékesnek számító merítőszákok ismérveit.
márc. 15
2:06
Mi a helyzet az AstraZenecával? Tényleg baj van vele? (ProfitLine)
Az AstraZeneca gyógyszergyár vasárnapi közleménye szerint semmiféle tudományos adat nem utal arra, hogy a cég által az új típusú koronavírus ellen kidolgozott oltóanyag növelné a vérrögképződés kockázatát.
márc. 15
3:06
Több ezer munkahelyet megszüntet a Volkswagen csoport (ProfitLine)
A Handelsblatt című üzleti lap értesülése szerint akár ötezer állás is megszűnhet. Más források szerint nagyjából négyezer munkahelyet számolhatnak fel, valamennyit a csoport névadó márkája, a Volkswagen hazai, németországi üzemeiben. A VW a sajtóhírekre reagálva közölte, hogy a társaság vezetése megállapodott a munkavállalókat képviselő üzemi taná
márc. 15
3:42
A Horsch is beszáll a roboterőgép-fejlesztésbe (Agrofórum)
A hírek szerint a Horsch cég is beszáll a roboterőgépek fejlesztésébe. Erről Philipp Horsch Twitter-bejegyzéséből értesült a világ, amelyben a fotó mellett csak annyit jegyzett meg: „működik”!
márc. 15
4:06
Kaphatsz 10 millió Ft-ot, akár ingyen, ha házas vagy és fiatal (ProfitLine)
Az elmúlt évek méltán legkedveltebb pénzügyi konstrukciója az un. Babaváró Kölcsön, amin nem csodálkozunk, mert államilag támogatott termék révén akár kamatmentesen és gyors elbírálással kaphatsz egészen 10 millió forintot, amit ráadásul szabadon arra költhetsz, amire csak akarsz (szabadon felhasználható pénzösszeg). Bemutatjuk Neked most röviden,
márc. 15
4:42
Az Yclients és az MCNtelecom integrációjának előnyei (GazdaságPortál)
A szolgáltatóipar számára számtalan lehetőséget biztosít az Yclients, amely egy online időpontfoglaló és automatizációs platform. Az Yclients mára már felhő alapú CRM és vállalatirányítási rendszerré fejlődött. Naponta több mint 200.000 szakember használja és összesen 45 országból vannak ügyfeleik. A számuk meghaladta a huszonötezret. Az Yclients-e
márc. 15
4:42
Van egy fontos fegyverünk a klímaváltozás elleni harcban (New Technology)
A világ országainak vezetői 1992-ben, az éves ENSZ-értekezleten elhatározták, hogy fel kell lépni a klímaváltozás ellen, hiszen ez a folyamat már akkor megfigyelhető volt. A megállapodás 1995-re született meg, ezt ma Kiotói Jegyzőkönyv néven ismeri a világ (a dokumentumot a névadó japán városban írták alá). Több ország ugyanakkor csak aláírta, de n
márc. 15
5:06
AstraZeneca: semmi nem utal arra, hogy az oltás vérrögképződést okozna (Növekedés)
Az AstraZeneca gyógyszergyár vasárnapi közleménye szerint semmiféle tudományos adat nem utal arra, hogy a cég által az új típusú koronavírus ellen kidolgozott oltóanyag növelné a vérrögképződés kockázatát.
márc. 15
5:12
Tömegek kaphatnak állami, ingyen napelemeket nyártól (Alternatív Energia)
Közel 90 ezer család juthat napelemes rendszer támogatáshoz, jelentette be Steiner Attila az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
márc. 15
5:12
Az AstraZeneca kevesebb vakcinát szállít, és emiatt maga is csalódott (Márkamonitor)
Az AstraZeneca az alábbi nyilatkozatot tette közzé a szállítási hírekkel kapcsolatban:   „Az AstraZeneca csalódottságának hangot adva teszi közzé, hogy az Európai Unióba (EU) a tervezettnél kevesebb COVID-19 vakcinát tud szállítani, annak ellenére, hogy fáradhatatlanul dolgozunk az ellátás felgyorsításán. A vállalat korábban közölte, hogy a terveze
márc. 15
5:36
Fekete Péter: az igazi cirkuszművészek a legnagyobb állatvédők (Növekedés)
A sokszor generációk óta az állatokkal foglalkozó cirkuszosok számára az állat nem munkaeszköz, hanem családtag – mondja Fekete Péter kulturális államtitkár, egyben a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, akit annak kapcsán kérdeztünk, hogy az Állatvédelmi konzultációban a kormány többek között a vadállatok cirkuszi szerepeltetés
márc. 15
5:42
Kiemelkedő fejlődési lendületben vannak a lézervágó gépek (New Technology)
A lézervágó gépek területén az utóbbi időben jelentős és gyors fejlesztések történtek. A fémfeldolgozás üdvöskéjeként számontartott technológia a modern tudomány termékeként van jelen a piacon. A hagyományos, mechanikus vágási módszereket lézernyalábokra váltjuk le, ami egyszerű megoldást nyújt a tradicionális metódus problémáira, egy sokkalta haté
márc. 15
5:42
Milyen tőszámmal vessük a kukoricánkat? – Bayer tanácsok (Agrárágazat)
Többéves kukoricatermesztési tapasztalat, Bayer-technológia alapján került meghatározásra a célhozam egy adott táblán.
márc. 15
5:42
Vasúti áruszállítás: lassítunk, pedig gyorsítanunk kéne (Transpack)
Nem oldja meg a vasúti árufuvarozás problémáját a Déli körvasút-projekt, kell egy a fővárost elkerülő, V0-s vasúti körgyűrű.
márc. 15
5:45
Kényszereladások is jöhetnek a gyorsan változó földpiacon (Menedzsment Fórum)
Évtizedek óta nem tapasztalt erős kilengésekre számíthatunk a hazai földpiacon a nem régen életbe lépett új törvény hatására – véli több szakember is. Az egyik cég szerint a koronavírus-járvány nyomán újabb kényszereladások is lehetnek, akár tömegesen is.
márc. 15
5:48
Vetésforgó a köztesnövények tükrében (Mezőhír)
A leegyszerűsödött, gabonatúlsúlyos vetésszerkezet nem kedvez az optimális vetésforgónak.
márc. 15
5:54
3+1 otthoni biztonságtechnikai megoldás, pro és kontra (Növekedés)
A saját otthonát mindenki szeretné biztonságban tudni, ez tény. Hiszen manapság sosem lehetünk biztosak abban, hogy a távollétünkben nem próbál-e meg egy illetéktelen személy betörni hozzánk, és elrabolni az értékeinket.
márc. 15
6:06
Egyre terheltebbek az intenzív osztályok (ProfitLine)
Ahogy több lett a koronavírus-fertőzött sokkal nagyobb lett az intenzív osztályok terheltsége - hangsúlyozta Gál János, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
márc. 15
6:06
Koronavírus: Sokkal többen kerülnek intenzív osztályra a fiatalabb korosztályból (Növekedés)
Ahogy több lett a koronavírus-fertőzött sokkal nagyobb lett az intenzív osztályok terheltsége - hangsúlyozta Gál János, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
márc. 15
6:08
Megemelte nyereség-előrejelzését 2021-re a Pfizer (Növekedés)
Az amerikai gyógyszercég idén legalább 2 milliárd vakcinát tervez legyártani, annak érdekében, hogy sikerüljön megfékezni az eddig már 2 és negyedmillió ember halálát okozó koronavírus világjárványt - írja az Euronews.
márc. 15
6:12
Mennyi juttatás fizetendő március 8-tól az otthon maradó munkavállalóknak? (Márkamonitor)
A kormány a koronavírus-járvány alatt hozott eddigi legszigorúbb közegészségügyi célú intézkedése a március 8-tól 22-ig elrendelt általános üzletzárás, továbbá az óvodák és általános iskolák április 7-ig tartó bezárása. Ez az ún. szigorított védekezési intézkedés a juttatások szempontjából két munkavállalói csoportot is érint: azokat, akiknek a mun
márc. 15
6:12
Megvan mikor termelnek a legjobb hatásfokon a napelemek (Tiszta Jövő)
Kézenfekvő válasz lenne, hogy nyáron termelnek a legtöbbet, de a magas hőmérséklet a napelemek ellensége is lehet.
márc. 15
6:12
Milliós visszafizetés, büntetőkamat - csúnyán megjárhatja, aki nem teljesíti a csok feltételeit (Bank360 blog)
A CSOK akár 25 millió forintos segítséget is nyújthat egy új otthon megteremtéséhez. Annál nagyobb viszont a veszteség, ha valamilyen okból kifolyólag elveszítjük a támogatást. A legfájóbb magának a CSOK támogatásnak a visszafizetése, hiszen az akár 10 millió forintos összeg mellett büntetőkamatot is fizetnünk kell szerződésszegés esetén.
márc. 15
6:12
Engedjük szabadjára az adatok erejét! (okosipar.hu)
Engedjük szabadjára az adatok erejét! Hogyan fejlesszük a vállalatunkat? Először is tároljuk az adatainkat egy modern storage platform segítségével, második lépésként pedig tegyük ezeket mindig, minden helyzetben hozzáférhetővé a felhasználók és az alkalmazások számára. Az adatok korszakát éljük, az információknak mindig elérhetőnek kell lenniük. E
márc. 15
6:21
Magyar cégek pénzügyi helyzete: mennyire lesz nehéz 2021? (Piac és Profit)
A vállalkozások pénzügyi helyzetének percepcióját vizsgálta a pénzügyi kötelezettségek teljesíthetősége, a finanszírozási nehézségek, a pénzügyi tartalékok szintje, a tevékenység nyereségessége és az azonos ágazatba tartozó, közvetlen versenytársak piacról való kilépési kockázatára vonatkozó percepció szempontjából az MKIK Gazdaság- és Vállalkozásk
márc. 15
6:24
Erős forintról álmodsz? Többé már nem jön el! (Portfolio)
Most mindenki azt találgatja, hogy vajon új történelmi mélypontra esik-e a forint a koronaválság második évében. Akárhogy is lesz, a kérdés inkább az, hogy mi lesz a forinttal a rémálom után? Nos, a válságok során a feltörekvő országok devizái jellemzően nagyot gyengülnek, majd a krízis lecsengésével általában a leértékelődés egy részét ledolgozzák
márc. 15
6:30
A héten kiderül, mit szólnak a jegybankok a hozamemelkedéshez (Portfolio)
Az EKB múlt heti kamatdöntése után a héten folytatódik a jegybanki döntések sora, hiszen a Fed, a Bank of England és a Bank of Japan is határoz a monetáris kondíciókról. Itthon a négynapos munkahéten nem sok izgalom lesz, de a forint árfolyamát és a kötvényhozamokat érdemes lesz figyelni továbbra is.
márc. 15
6:36
VX SE: Az új önálló szekrény a Rittaltól (New Technology)
A sorolható szekrényeket gyakran alkalmazzák önálló szekrényként, de nem mindig ez a legjobb megközelítés. A kifejezetten erre a megoldásra kifejlesztett szekrényeket, például a Rittal VX SE elõnyeit gyakran figyelmen kívül hagyják. Ez a világ egyik legjobb megoldását jelenti félúton a Rittal AX kompakt házak és a VX25 szekrény portfólió között. A
márc. 15
6:42
Karanténhatás az újlakás piacon - mindenki házat akar venni (KKV Magazin)
Az eladó új lakások kínálata már eddig is jelentősen bővült a kedvezményes 5 százalékos áfa újbóli bevezetésének köszönhetően, idén 23 százalékos növekedés következett be éves összevetésben.  A kereslet is megugrott: 2021-ben majdnem háromszor annyi érdeklődés érkezett új építésű lakóingatlanok iránt, mint egy évvel korábban. Különösen a házak irán
márc. 15
6:48
Jön a kijárási tilalom Magyarországon? Ezeket a megyéket érintheti az újabb szigor (Portfolio)
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakértője szerint Magyarországon regionális intézkedéseket is bevezethet a kormány a koronavírus gyors terjedése miatt. Szavaira érdemes figyelni, mert amikor legutóbb az iskolák bezárását vetítette előre, akkor a kormány elrendelte a tantermen kívüli oktatást. Lássuk, melyik megyékre vonatkozhatnak az újabb
márc. 15
6:48
Vegyesen alakult a hét a gabonapiacokon (Agrofórum)
Chicagóban a búza 2,6 százalékot, a kukorica 4 százalékot, a szójabab pedig 1,4 százalékot vesztett értékéből. Mindeközben a repce hosszú távú dráguló trendje nem tört meg és 1,9 százalékot szedett magára a kurzus. Európában is drágult a repce az elmúlt öt kereskedési napon, de a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza viszont olcsóbb lett.
márc. 15
6:48
Európai biztos: a nyári szezonra életbe kell lépnie a zöld útlevélnek (Növekedés)
Az európai illetékesek célja, hogy a koronavírussal összefüggő új immunitásigazolás, más néven a zöld útlevél a nyári szünet előtt életbe lépjen és megkönnyítse az Európai Unión belüli közlekedést a nyári szezonra - jelentette be Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja.
márc. 15
6:54
Budapest ötödik kerületében már drágább a luxus, mint Dubajban (G7)
Budapesten a luxuslakások ára még nemzetközi összevetésben is sokat emelkedett, a magyar főváros azonban még így is viszonylag olcsó.
márc. 15
7:06
Bitcoin tőzsdéken köthet ki az amerikai segélycsomag egy része (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok elnöke csütörtökön írta alá azt a törvényt, ami egy 1400 dolláros gyorssegéllyel fogja kisegíteni a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő amerikai állampolgárokat. A stimulus csekkeket, vagy ahogy csak az interneten becézik, a stimmi-t ezen a héten fogják…
márc. 15
7:12
Amerika és Oroszország a világ két legnagyobb fegyvereladója (Portfolio)
Továbbra is az Egyesült Államok és Oroszország a világ vezető fegyverexportőrei - derül ki a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) hétfőn ismertetett jelentéséből.
márc. 15
7:12
Van egy fontos fegyverünk a klímaváltozás elleni harcban (okosipar.hu)
A világ országainak vezetői 1992-ben, az éves ENSZ-értekezleten elhatározták, hogy fel kell lépni a klímaváltozás ellen, hiszen ez a folyamat már akkor megfigyelhető volt. A megállapodás 1995-re született meg, ezt ma Kiotói Jegyzőkönyv néven ismeri a világ (a dokumentumot a névadó japán városban írták alá). Több ország ugyanakkor csak aláírta, de n
márc. 15
7:18
Újabb vérontás Mianmarban - A junta statáriumot vezetett be (Portfolio)
A mianmari junta újabb tüntetések nyomán vasárnap statáriumot vezetett be Rangun két kerületében, jogvédők szerint legalább 38 demonstrálót öltek meg biztonsági erők az országszerte zajló megmozdulásokon.
márc. 15
7:18
Brit tanulmány: Akár kétszer halálosabb lehet a brit variáns a korábbiaknál (Növekedés)
Harminc vagy akár 100 százalékkal halálosabb a Covid-19 brit variánsa, mint a korábban kimutatott domináns változatok - derül ki egy nemrég közzétett brit tanulmányból.
márc. 15
7:24
Orbán Viktor: a '48-as honvédek mai örökösei a fertőzés veszélye ellenére is munkába járó emberek (Növekedés)
A mostani, rendhagyó körülmények ellenére is "lélekben együtt emlékezve", levélben köszöntötte a világ magyarságát Orbán Viktor "a magyar szabadság születésének napján" - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.
márc. 15
7:30
A vártnál jobban teljesített a kínai ipar (Portfolio)
A várakozásokat meghaladva nőtt a kínai ipar és a kiskereskedelem is január-februárban, ám az adatok értékelését nehezíti, hogy a múlt év bázisadatai a koronavírus-járvány miatt szokatlanul alacsonyak voltak.
márc. 15
7:36
Februárban 16 százalékkal drágult az uborka (Agrofórum)
Átlépte az ezer forintos kilogrammonkénti szintet az uborka ára februárban. Ez a drágulás ütem még az étolaj 7,6 százalékos két havi drágulását is meghaladja. Ennek a két élelmiszernek nőtt leginkább az ára a Központi Statisztikai Hivatal inflációs kosarában szereplő élelmiszerek közül.
márc. 15
7:42
Szerszámoskamra: ideje rendet rakni (Agrofórum)
Rohanó léptekkel közeledik a tavasz, vagyis inkább a kerti szezon és most már biztos nem halogatható a kerti szerszámok rendbetétele. Ilyenkor még talán van idő javítani őket, új nyelet venni vagy épp takarítani a szerszámoskamrában, ami sokszor akár kincseket is rejthet.
márc. 15
7:48
Magyar Sajtódíj – az idei díjazottak (Üzlet és Utazás)
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) idén is március 15-én hozta nyilvánosságra sajtónapi díjazottai: a Magyar Sajtódíj, a Földes Anna Interjúdíj, a Gazdasági Újságíró Díj és az Aranytoll Díj kitüntetettjeinek névsorát. A Magyar Sajtódíj a MÚOSZ három éve alapított szakmai díja a legmagasabb színvonalú újságírói teljesítményt nyújtó sajtó
márc. 15
7:48
Az almafa szakszerű metszése II. rész (Agrofórum)
Mi az a termőkaros orsó forma?

Keresés