2021. március 20. szombat

márc. 20
0:03
A vírus lenyomta a BÉT-et is (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,63 pontos, 0,95 százalékos csökkenéssel, 44 042,12 ponton zárt pénteken.
márc. 20
0:06
Megkezdődött a bioüzemanyagok előállítása a Dunai Finomítóban (Alternatív Energia)
Bioüzemanyag-termelést indított el a százhalombattai Dunai Finomítóban a Mol, az új eljárásban nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel a bioalapanyagot - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.
márc. 20
0:06
Egy év zárva tartás után újranyit a Michelin-csillagos Bábel (Hírstart)
Egy év zárva tartás után újranyit a  Michelin-csillagos budapesti Bábel étterem - írja a Dining Guide.
márc. 20
0:06
Az újranyitás dobhatja majd fel a gazdaságot az elemzők szerint (hirado.hu)
A járvány harmadik hulláma befolyásolja a konjunktúraérzetet – derül ki a Századvég Gazdaságkutató legfrissebb elemzéséből.
márc. 20
0:06
Újabb mérföldkő az OTP Csoport életében (Növekedés)
Az OTP Csoport vezető társforgalmazóként vett részt a horvát állam 2 milliárd euró össznévértékű kötvénykibocsátásának megszervezésében és lebonyolításában. A kibocsátást a volatilis piaci helyzet ellenére jelentősen túljegyezték, összesen 7 milliárd euró vételi ajánlat érkezett. Az OTP Bank az elmúlt néhány évben kiemelkedő eredményeket ért el a v
márc. 20
0:07
Hirtelen erősödött a forint (Napi)
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon pénteken.
márc. 20
0:10
Házat építene? Ingyenes tervrajzokat ad az állam! (Alternatív Energia)
Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat, jelenleg negyven mintaterv közül lehet választani - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.
márc. 20
0:10
Megszólalt a WHO az AstraZeneca-botrányról (Hírstart)
Az AstraZeneca/Oxford oltása felhasználásának folytatására szólította fel pénteken az országokat az Egészségügyi Világszervezet (WHO), csatlakozva az európai és a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság hasonló állásfoglalásához.
márc. 20
0:10
Újabb segítséget kapnak a családok, ha építkezni szeretnének (hirado.hu)
Egyre több család építkezik vagy vásárol ingatlant, amelyet utána át szeretne alakítani.
márc. 20
0:10
Tavalyhoz képest 30%-kal nőtt a Corvinusra első helyen jelentkezők száma (Növekedés)
Az Oktatási Hivatal adatai alapján a tavalyihoz képest jelentősen nőtt a Budapesti Corvinus Egyetemre első helyen jelentkező diákok száma. A 2020-as felvételi eljáráshoz képest idén februárban 30%-kal többen írták be jelentkezési lapjuk első helyére a Corvinus Egyetem valamely képzését.
márc. 20
0:12
Tavaly nőtt a Nitrogénművek árbevétele és eredménye (ProfitLine)
A Nitrogénművek Zrt. árbevétele 7,7 százalékkal 94,7 milliárd forintra, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (Ebitda) 31 százalékkal 23,05 milliárd forintra nőtt tavaly az előző évhez képest - tájékoztatta a vállalat az MTI-t a pénteken közzétett konszolidált éves beszámolója alapján.
márc. 20
0:14
Alig egy hét után visszavonták Kaderják Péter miniszteri biztosi kinevezését (Hírstart)
Visszavonta Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter Kaderják Péter hazai akkumulátor iparág fejlesztéséért felelős miniszteri biztosi kinevezését.
márc. 20
0:14
A járvány ellenére is beruházási rekordot döntött tavaly a gazdaság (hirado.hu)
Eddig 1494 magyar vállalat kötelezte el magát a fejlesztések mellett.
márc. 20
0:14
Árverésen értékesíti a NAV a használaton kívüli hivatali járműveit (Növekedés)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összesen 841, korábban hivatali célra használt járművét bocsátja árverésre. Az elektronikus aukciósorozaton a következő hetekben személygépkocsik, tehergépkocsik, autóbuszok, pótkocsik és motorkerékpárok kerülnek „kalapács alá” – a 12 ezer forintostól egészen a 4,6 milliós kikiáltási árig.
márc. 20
0:18
A koronavírusos évben is gyarapodott az élelmiszeripar (hirado.hu)
Az élelmiszeripar 147 ezer embernek ad munkát.
márc. 20
0:18
Egy pici szúrás is elég ahhoz, hogy a kisgyermekeknél elvégezzék a tesztet (Növekedés)
Kevés vérből is lehet sok információhoz jutni gyorsan, és szinte fájdalommentesen. Az ezt elősegítő mintavételi eljárásoknak kiemelt jelentősége van a gyermeksürgősségi osztályokon. Minél kisebb a gyermek, annál kevesebb vér levétele a cél.
márc. 20
0:22
Európában nem számítanak drágának a pesti albérletárak (hirado.hu)
Közép-Európa fővárosai közül Bécsben a legdrágább lakást bérelni.
márc. 20
0:22
Az életre nevelnek és gondolkodni tanítanak a leginnovatívabb pedagógusok (Növekedés)
A vírushelyzet ugyan megnehezítette az oktatás szereplőinek a dolgát, de néhány pozitív folyamatot is felerősített. A pedagógusok és a diákok is kiléptek komfortzónájukból, s mindez új szemléletet, gyakorlatias megoldásokat és helyenként hatékonyabb oktatási módszereket hozott magával. A Pénziránytű Alapítvány pedig Tanári Díj kitüntető címmel és a
márc. 20
0:26
Matolcsy György: Élni és élni hagyni (hirado.hu)
Matolcsy György válasza az America’s best hope of hanging together is China (Amerika egyben maradásának legnagyobb esélye Kína) című cikkre.
márc. 20
0:26
Közel 70 millió dollárt fizettek egyetlen JPG fájlért (Növekedés)
Hatalmas lehetőség rejlik a Bitcoinhoz hasonlító, úgynevezett nem átváltható tokenekben (NFT). A Christie’s aukcióján egy JPG fájl, ilyen "valutáért" nemrég 69,3 millió dollárért kelt el. Még Banksy is értékesítené így a műalkotásait.
márc. 20
0:30
Külföldön terjeszkedhetnek a magyar cégek (hirado.hu)
Harminchárom cég közel 100 milliárdos beruházásához kapott 51 milliárd forint támogatást.
márc. 20
0:30
Nőtt a Nitrogénművek árbevétele és eredménye tavaly (Növekedés)
A Nitrogénművek Zrt. árbevétele 7,7 százalékkal 94,7 milliárd forintra, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 31 százalékkal 23,05 milliárd forintra nőtt tavaly az előző évhez képest - tájékoztatta a vállalat az MTI-t a pénteken közzétett konszolidált éves beszámolója alapján.
márc. 20
0:34
Többszörösére nőtt a Huawei okosóráinak és fülhallgatóinak értékesítése tavaly Magyarországon (Növekedés)
Az okosórák és okoskarkötők eladásait megduplázta, a vezeték nélküli fülhallgatók értékesítését pedig megháromszorozta tavaly a Huawei Technologies Magyarországon az előző évhez képest - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.
márc. 20
0:38
Szijjártó: magyar vállalkozások 99 milliárd forintnyi beruházást valósítanak meg külföldön (Növekedés)
A külpiaci növekedési támogatás segítségével egyelőre 99 milliárd forintnyi beruházást hajt végre külföldön 33 vállalat, amelyhez a kormány 51 milliárd forintot adott - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Petőházán, ahol átadta a támogatási okiratot a Pellet Produkt Kft.-nek, amely a horvátországi Verőcén ép
márc. 20
0:42
Háromszorosára nőtt a MediaMarkt webáruházának forgalma a boltzár első hetében (Növekedés)
Háromszorosára nőtt a MediaMarkt Magyarország webáruházának forgalma az ideiglenes boltzár első hetében az előző hetekhez képest - közölte az áruházlánc pénteken az MTI-vel.
márc. 20
3:06
4,5 millióba került a március 15-ei tüntetés (ProfitLine)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (Brfk) összesen 4,5 millió forintos közigazgatási bírságot szabott ki négy emberre a március 15-ei jogellenes demonstrációk szervezése, illetve megtartása miatt - közölték a rendőrség honlapján pénteken.
márc. 20
3:42
Mi(lyen) fá(ba)n terem a virics? (Agrofórum)
Szilikoncső, parafadugó, kenderkóc, gumipók... Kitalálják, mire készülök? Ne is próbálkozzanak, valószínű igen kevesen jönnének rá, hogy mindez ahhoz kell, hogy úgynevezett nyírfavizet nyerjek, mégpedig úgy, hogy a fa azt a legkevésbé se szenvedje meg. És, hogy mire fogom használni? Egyszerűen megiszom, ugyanis, mint látni fogják, a jelenlegi ismer
márc. 20
3:54
Házat építene? Ingyenes tervrajzokat ad az állam! (Startlap)
Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat, jelenleg negyven mintaterv közül lehet választani - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.
márc. 20
4:06
Drágulnak a cigaretták, fájni fog, jó hosszú a lista... (ProfitLine)
Ismét hosszú listát tett közzé a NAV azokról a dohánytermékekről, melyek ára változik (pontosabban: drágul) hétfőtől, azaz 2021. március 22-től. Cikkünkben most azokat a cigi márkákat tüntetjük fel, melyek ára drágul a Nemzeti Dohányboltokban hétfőtől. Lássuk a listát és az új árakat!
márc. 20
4:12
Az első 3D-nyomtatással készülő városnegyed épül a kaliforniai sivatagban (okosipar.hu)
A kaliforniai Coachella völgy sivatagos vidéke ad majd otthont az Egyesült Államok első, kizárólag háromdimenziós nyomtatással készülő házakból álló városnegyedének. A projekt mögött álló két kaliforniai vállalat, a fenntartható ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Palari és a Mighty Buildings nevű építéstechnológiai cég egy kéthektáros földterületen f
márc. 20
4:42
Jó hír érkezett annak, aki még nyár előtt telepítene napelemeket (Alternatív Energia)
Június 30-ig lehet a nagyon kedvező feltételeket kínáló szaldós elszámolással szerződni azoknak a napelemes rendszerek tulajdonosainak, akik állami támogatással telepítenék a rendszert.
márc. 20
4:42
Az első 3D-nyomtatással készülő városnegyed épül a kaliforniai sivatagban (New Technology)
A kaliforniai Coachella völgy sivatagos vidéke ad majd otthont az Egyesült Államok első, kizárólag háromdimenziós nyomtatással készülő házakból álló városnegyedének. A projekt mögött álló két kaliforniai vállalat, a fenntartható ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Palari és a Mighty Buildings nevű építéstechnológiai cég egy kéthektáros földterületen f
márc. 20
4:46
Óriási az érdeklődés az alapkutatásokat támogató idei pályázatok iránt (New Technology)
Négyszeres igényt nyújtottak be az alapkutatásokat támogató OTKA pályázatokon induló kutatók és kutatócsoportok a csaknem 13 milliárd forintnyi keretösszegre; a posztdoktori és fiatal kutatói programok iránt erősödött meg leginkább az érdeklődés, három év alatt másfélszeresére nőtt a pályázók száma – jelentette be az Innovációs és Technológiai Mini
márc. 20
4:54
ITM: óriási az érdeklődés az alapkutatásokat támogató idei pályázatok iránt (Hírstart)
Négyszeres igényt nyújtottak be az alapkutatásokat támogató OTKA pályázatokon induló kutatók és kutatócsoportok a csaknem 13 milliárd forintnyi keretösszegre; a posztdoktori és fiatal kutatói programok iránt erősödött meg leginkább az érdeklődés, három év alatt másfélszeresére nőtt a pályázók száma - jelentette be az Innovációs és Technológiai Mini
márc. 20
4:54
Április első felében kezdhetik a vetési munkákat a fehérorosz gazdálkodók (Agrofórum)
Fehéroroszország valószínűleg április első felében kezdi meg a 2021-es tavaszi gabona vetését – közölte az állami időjárás-előrejelző központ. Márciusban azért nem álltak neki a gazdálkodók a munkálatoknak, mert a hideg időjárás és a havazások késést okoztak. A beszámolók szerint még mindig jelentős területet borít hó Fehéroroszországban. A gazdálk
márc. 20
5:12
Exatlon Hungary: újabb vérveszteség a Bajnokoknál, érzelmekkel telve zárult a hét (Márkamonitor)
Könnyek között távozott a pirosak amazonja, újabb értékes tagtól kellett megválniuk. Mutatjuk a pénteki összefoglalót!   ÖSSZEFOGLALÓ: Újabb vérveszteség a Bajnokoknál, érzelmekkel telve zárult a hét https://tv2play.hu/exatlon/ujabb_verveszteseg_a_bajnokoknal_erzelmekkel_telve_zarult_a_het   EXATLON HUNGARY – KIEMELT VIDEÓ Minden megváltozik: Palik
márc. 20
5:12
EIT InnoEnergy támogatásával lehet Európa mangán-önellátó (okosipar.hu)
362 millió euró értékű támogatással segíti az EIT InnoEnergy a csehországi Chvaletice városában, az Euro Manganese vállalat beruházásaként megvalósuló mangánprojektet, amely a jövőben jelentősen hozzájárulhat a versenyképes, fenntartható akkumulátorcella-előállítási értéklánc kiépítéséhez Európában, többek között az Európai Akkumulátor Szövetség (E
márc. 20
5:30
Altcoin elemzés | Rsr (Startlap)
Ebben a videóban kizárólag a Reserve tokennel foglalkozunk és elemezzük azt. Kereskedési setup-ot is tartalmaz a videó.  ◆ Redukáld 20%-kal kereskedési költségeidet a Binance-en ezzel a linkkel! ◆ Ha forintért szeretnél kriptopénzt vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a Coinmixed.eu szolgáltatását! ◆ Kereskedj az FTX-en indexeket, frissebbnél frissebb…
márc. 20
5:36
Újabb adag havazás, havaseső, zápor érkezik (Agroinform)
Ismét megerősödik a szél, a hűvös időt záporok, hózáporok kísérik. Reggelente mérsékelt fagyokra kell számítani.
márc. 20
5:36
Megmunkálás a profitra tervezve (New Technology)
45 termékcsaládjával a DMG MORI világviszonylatban egyedülálló szerszámgép-választékot kínál, minden fémmegmunkálási alkalmazáshoz megoldást biztosítanak. A számos lehetőség még nem zárja ki a további fejlesztésekben rejlő potenciált, sőt, a német-japán gyártó a folyamatos innováció kiemelkedő szereplője. A lengyelországi Famot gyár mérnökei talált
márc. 20
5:42
A tévés társam mondd, akarsz-e lenni? A Kamera Hungária Online Műsorfesztivál ismertetője! (Startlap)
A Média-Digital Hungary szervezői 2021. június 1. és június 8. között megrendezi a Kamera Hungária Online Műsorfesztivált. Szeretettel várunk minden egyéni, alkotót, alkotó csoportot, sajtómunkást, gyártócéget, kereskedőt, szolgáltatót, produkciós irodát, vállalati marketingest, reklámpiaci szakembert, hogy képviseltessék magukat a fesztiválon, nev
márc. 20
5:42
A Budakeszi Vadaspark számos újdonsággal várja majd a látogatókat (Agroinform)
Látogatók ezrei várják, hogy a Budakeszi Vadaspark ismét kinyithassa előttük kapuit. Megéri azonban türelmesnek lenni, mert a Vadaspark a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő ellenére sem tétlenkedett. Újdonságokkal készül, hogy az élményben minden korosztály örömét lelhesse.
márc. 20
5:42
Ingyen tervezheti meg a házát, ha most épít (Tiszta Jövő)
Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat, jelenleg negyven mintaterv közül lehet választani - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán
márc. 20
5:42
Elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések (SzakmaPortál)
Elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések március 22. és 25. között, a koronavírus-járványra tekintettel a módosító adatlapokat idén nem kell postázni – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel. Azt írták: a tanulók a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján egyetlen alkalommal módosíthatják a középfokú felvételi
márc. 20
5:42
Gazdasági növényeink magánélete (Agrárágazat)
A mezőgazdasági üzemek túlnyomó többsége foglalkozik legfontosabb kenyérgabonánk termesztésével.
márc. 20
5:42
Mennyiségtől az egyediségig (Transpack)
Online vásárlás alkalmával már kevés a hiba nélküli kiszállítás. A digitális nyomtatás személyre szabottá és különlegessé teheti a kicsomagolás élményét.
márc. 20
5:45
Mégsem tett le a kormány a nyugdíjkötvény bevezetéséről? (Menedzsment Fórum)
Gulyás Gergely miniszter szerint a kormány nem akarja bevezetni. A Pénzügyminisztériumban másképp látják.
márc. 20
5:48
Óriási az érdeklődés az alapkutatásokat támogató idei pályázatok iránt (Hírstart)
Négyszeres igényt nyújtottak be az alapkutatásokat támogató OTKA pályázatokon induló kutatók és kutatócsoportok a csaknem 13 milliárd forintnyi keretösszegre; a posztdoktori és fiatal kutatói programok iránt erősödött meg leginkább az érdeklődés, három év alatt másfélszeresére nőtt a pályázók száma – jelentette be az Innovációs és Technológiai Mini
márc. 20
5:48
Megkapta az AEF tanúsítványt a Weed-It Isobus alkalmazása (Agrofórum)
A Weed-It alapítványt és annak Rometron cégét 1999-ben alapította Roel de Jonge, aki a szelektív gyomirtási eljárását Hollandiában a Wageningeni egyetemen dolgozta ki. A folt-permetezésnek (spot spraying) nevezett eljárás lényege, hogy csak a gyomra juttat vegyszert, aminek eredményeként 50-70%-os megtakarítás érhető el.
márc. 20
5:48
Tavaszi vetésű növényeink magágykészítésének agrotechnikája és műszaki eszközei (Mezőhír)
Az eltérő körülményeket a tavaszi növények magágykészítési technológiájának a megválasztásánál figyelembe kell venni.

Keresés