2021. március 12. péntek

márc. 12
0:03
Ezt hozta a március zárás a lakásbérlőknek (Napi)
A koronavírus-járvány hatására egy év alatt átlagosan 16 százalékkal csökkentek bérleti díjak a budapesti albérletpiacon, az év elejére pedig a januári mélyponton stabilizálódtak. Az esés mértéke Budapesten belül eltérő, a márciusi újabb zárás egyelőre nem gyakorolt lényeges negatív hatást a piacra - derül ki a Rentingo.com friss elemzéséből.
márc. 12
0:03
Egymilliárd euró értékben rendelt vasúti kocsikat Dunakesziről Egyiptom (hirado.hu)
Az óriási megrendelés óriási lendületet ad a magyar vasúti járműgyártás újjáélesztéséhez.
márc. 12
0:03
Magyarországon kapott arányaiban a legkevesebb munkavállaló bértámogatást 2020 tavaszán az EU-ban (444.hu)
A legjobban Horvátország bértámogatási rendszere szerepelt.
márc. 12
0:06
"Ez a vakcina jó, engem is ezzel oltottak be" - oltakozásra buzdít Orbán Viktor (Növekedés)
Ha a csütörtökön érkezett 450 ezer adag vakcinát a következő napokban sikerül beadni az embereknek, akkor Magyarország az átoltottságot tekintve továbbra is éllovas marad Európában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán csütörtökön közzétett videóban.
márc. 12
0:07
Új tag a hihetetlenül gazdagok táborában (Napi)
A Berkshire-részvények árfolyamemelkedésével Warren Buffet vagyona átlépte a 100 milliárd dollárt, ezzel a világ ötödik leggazdagabb embere lett. A technológiai cégek jó teljesítményének köszönhetően Elon Musk, Jeff Bezos és Bill Gates még mindig megelőzi.
márc. 12
0:07
Magasabb inflációra és gyengülő forintra lehet számítani a járvány után (444.hu)
A Hold Alapkezelő szakértői szerint 30-40 éves gazdasági trendek változtak meg a járvány alatt, ami nagyobb inflációhoz és kamatemeléshez vezet. Leeresztenek majd a most felfújt piaci buborékok, több magyar cég pedig még jól is kijöhet a változásokból.
márc. 12
0:09
Már közel 3 millió koronavírus-vakcina van Magyarországon (Portfolio)
Ma újabb vakcinaszállítmányok érkeztek: 450 ezer adag Sinopharm és 55 200 adag AstraZeneca - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
márc. 12
0:10
Gazdaság-újraindítási akcióterv: hatalmas az érdeklődés a felsőoktatási fejlesztési forrásokra (Növekedés)
"Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére meghirdetett véleménykérési felhívásra 38 felsőoktatási intézmény nyújtott be projektjavaslatokat, összesen mintegy 2400 milliárd forint támogatási igényt megjelölve. A következő években lehetővé váló építési beruházásokkal és eszközbeszerzésekkel a magyar felsőoktatás Klebelsberg óta nem
márc. 12
0:11
Így vitték a magyar adósságot (Napi)
A meghirdetett mennyiségnél 16,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 66,5 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
márc. 12
0:14
Zöld utat kapott az egydózisú vakcina az EU-ban (Növekedés)
Az Európai Bizottság csütörtökön feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagára, a Johnson & Johnson csoportba tartozó cég vakcinája a negyedik, amelynek megkezdődhet a tömeges alkalmazása az Európai Unióban.
márc. 12
0:15
Más világ jön járvány után az irodákban (Napi)
A járvány egyik tanulsága, hogy az irodai munkák döntő többsége bárhonnan elvégezhető, a felismerés pedig azzal jár, hogy a jövőben 30 százalékkal csökkenhet a cégek központ irodaigénye, ezzel párhuzamosan pedig jelentősen nőhet a flexibilis irodaterületek iránti igény. A munkáltatóknak újra kell gondolniuk a távmunkára vonatkozó szabályaikat és ru
márc. 12
0:15
Tombol a koronavírus harmadik hulláma, mi jelzi, ha elkaptuk a fertőzést? (Portfolio)
Nagyon erős a járvány harmadik hulláma, erősebb mint az eddigiek. A brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, és sok beteget produkál. Nemcsak idősek, hanem fiatalabbak is megbetegedhetnek súlyosan - figyelmeztet a koronavirus.gov.hu portál, amely összegyűjtötte milyen jeleket érdemes figyelni, ha felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja.
márc. 12
0:18
Eddig bejött a balkáni nyitás: terjeszkednek a magyar cégek a térségben (Növekedés)
A déli nyitás eddigi mérlege: megtriplázódó import és másfélszeresére nőtt export a Nyugat-Balkánon. Ez meghaladja a német-magyar külkereskedelem bővülési arányát is. Egyre erősebb a magyar vállalatok jelenléte a térségben, amely a magyar energiaellátás-biztonság jövőjének is fontos helyszíne.
márc. 12
0:19
Visszafogott emelkedés Budapesten (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 205,50 pontos, 0,47 százalékos emelkedéssel, 43 784,89 ponton zárt csütörtökön.
márc. 12
0:22
Már három ország függesztette fel az oltást az AstraZenecával (Növekedés)
.
márc. 12
0:23
Kapott egy kis ébresztőt a forint csütörtökön (Napi)
Erősödött a forint a bankközi piacon csütörtökön kora estére reggelhez képest - írja az MTI.
márc. 12
0:24
Szlovénia meghosszabbította a járványhelyzetet (ProfitLine)
A szlovén kormány az egész országra vonatkozóan március 18-tól további egy hónappal meghosszabbította a járványhelyzetet - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Maja Bratusa kormányszóvivő. Horvátországban jelentősen nőtt az új fertőzöttek és a kórházi kezelésre szoruló betegek száma a múlt héthez képest.
márc. 12
0:26
Nyár végére már kisebb zenei fesztiválokra számít a Lounge Group rendezvényszervező cége (Növekedés)
Nagy fesztiválokra kevésbé, kisebb, akár zenés eseményekre azonban már nyár végén, ősz elején számít a Lounge Group rendezvényszervező tagvállalata. Mindez természetesen a járvány alakulásától függ, a szakma és a rendezvénylátogatók ugrásra készen várják az újraindulást.
márc. 12
0:30
Aki nem tudja biztosan, volt-e covidos, antitest-vizsgálattal megnézetheti - hatósági ára van (Növekedés)
Hamarosan egyre nagyobb lesz az igény az antitest-szűrésekre, miután az is kaphat koronavírus elleni védettségi igazolványt, aki nem volt beteg, de úgy gondolja, áteshetett a Covid-19-en. A patikai gyorstesztek nem jók, hivatalos laborban kell vérvizsgálatot végeztetni.
márc. 12
0:34
Közösen gyárt teszteket Magyarország egy izraeli vállalattal (Növekedés)
Kiszélesíti Magyarország a tavaly beindított együttműködését egy izraeli vállalattal, és ennek köszönhetően a jövőben már koronavírusteszteket is fognak gyártani Magyarországon - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jeruzsálemből.
márc. 12
0:38
Már 50 országban engedélyezték az orosz Szputnyik V vakcinát (Növekedés)
Namíbiában is bejegyezték, és ezzel együtt immár 50 országban engedélyezték az új koronavírus-járvány elleni Szputnyik V vakcina alkalmazását - közölte csütörtökön az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).
márc. 12
0:42
Szlávik: március végén, április elején fog csak tetőzni a harmadik hullám (Növekedés)
Egyesek szerint akár még hetekig emelkedhet a koronavírus-megbetegedések száma – mondta egy zoom-meetingen Szlávik János infektológus. Az egészségügy azonban szerinte is bírni fogja, annak ellenére is, hogy már most majdnem minden Covid-osztály megtelt a fővárosban és vidéken is.
márc. 12
1:06
Ausztria továbbra is olt az AstraZenecával (ProfitLine)
Ausztriában továbbra is oltanak az AstraZeneca gyár koronavírus elleni vakcinájával - erről döntött csütörtökön - a tartományokkal és szakértőkkel folytatott hosszas tanácskozás után - az osztrák szövetségi egészségügyi hivatal (Basg), a Nemzeti Oltási Tanács és az egészségügyi minisztérium.
márc. 12
1:36
Félmilliárd forinttal nő Nagykanizsa idei támogatása (ProfitLine)
Nagykanizsán a tavalyi összeget meghaladó költségvetéssel gazdálkodnak idén, amelynek középpontjában a járvány elleni védekezés és az amiatt nehéz helyzetbe került gazdaság újraindítása áll - közölte közösségi oldalán a dél-zalai város polgármestere.
márc. 12
2:06
Húsvétkor elindulhatnak a balatoni hajók (ProfitLine)
A vírushelyzet miatt a hagyományos hajózási szezonnyitó ünnep elmarad nagyszombaton, de a tervek szerint elindulnak a települések közötti hajójáratok és sétahajók a járványügyi előírások szigorú betartásával - nyilatkozta a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.
márc. 12
2:21
Újabb vakcina fordult a célegyenesbe, azonban a dél-afrikai mutáns ellen csak 55 százalékban hatásos (Portfolio)
Újabb ígéretes vakcina érkezett a "célegyenesbe" a koronavírus ellen: az amerikai Novavax cég oltóanyaga.
márc. 12
2:36
Az EU-ban több millió ember maradt munka nélkül a járvány első hullámában (ProfitLine)
A koronavírus-járvány első hulláma több mint 6 millió munkahely megszűnéséhez vezetett az Európai Unióban, és az ideiglenes szerződéssel dolgozó munkavállalókat, valamint a fiatal nőket kétszer jobban sújtotta a munkanélküliség, mint a 2008-as pénzügyi válság idején - olvasható az európai uniós intézményrendszerhez tartozó Eurofound ügynökség csütö
márc. 12
3:06
Adósság letiltása munkabérből 2021 szabályai (ProfitLine)
Milyen típusú munkabérből, jövedelemből lehet levonni az adósságot és behajtani azt? Közfoglalkoztatott jogviszony esetén hogyan hajtható végre a tartozás? Ösztöndíj terhére behajtható-e a tartozás? Hogyan működik a munkabérből való tartozás letiltása? A munkabérből való adósság letiltás esetén a munkabér, jövedelem hány százaléka terhelhető meg m
márc. 12
3:36
Csökkenő árbevétel mellett maradt nyereséges az ANY Biztonsági Nyomda (ProfitLine)
Az ANY Biztonsági Nyomda 2020-ban 27,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 6,7 milliárd forinttal, 19,65 százalékkal kevesebbet, mint a megelőző évben, a nettó eredmény 785 millió forintot tett ki, 488 millió forinttal, 38,33 százalékkal csökkent 2019-hez képest - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
márc. 12
3:51
Törökország, Egyiptom és Marokkó a fügetermelés élvonalában (Agrofórum)
Törökország a legnagyobb fügetermesztő ország a Földön, Egyiptom a második, a harmadik helyet pedig a szintén észak-afrikai Marokkó szerezte meg a rangsorban. Egy év alatt 310 ezer tonna fügét termesztettek Törökországban, amely vezeti ezt a rangsort. A fügetermelői világranglista dobogójára Egyiptom és Marokkó fért még fel 225 ezer és 153 ezer ton
márc. 12
4:06
Gépjárműadó számítása 2021 - ellenőrizd le a gépkocsidra kivetett NAV adó összegét (ProfitLine)
Ön is megkapta már a NAV-tól a 2021. évi gépjárműadóra (korábban gépkocsi súlyadónak is hívták) vonatkozó határozatot és a csekkeket? A gépjárműadót 2021-től már a NAV szedi be, és értesíti ki a gépkocsik tulajdonosait. Ha szeretné leellenőrizni a határozaton szereplő gépjárműadó összegét, akkor most könnyedén megteheti: egy kalkulátort készítettün
márc. 12
4:09
Az ukrán gabonaexport 21,5 százalékkal csökkent eddig (Agrofórum)
Ukrajna gabonaexportja körülbelül 21,5 százalékkal, 32,9 millió tonnára esett vissza ebben a gazdálkodási szezonban, amely 2020 júliusától 2021 júniusáig tart – derült ki a kijevi gazdasági minisztérium adataiból. Az adatok szerint a kereskedők 13,85 millió tonna búzát, 14,53 millió tonna kukoricát és 3,97 millió tonna árpát adtak el külföldi vevők
márc. 12
4:09
Ipari magánhálózatok fejlesztésén működik együtt a Delta Systems és a Vantage Towers Magyarország (okosipar.hu)
Együttműködési megállapodást kötött a Delta Systems Kft. magyar informatikai vállalat és a Vantage Towers Magyarország; a két vállalat az ország második legnagyobb mobilhálózati infrastuktúrájára építhet közösen 5G, IoT (Dolgok Internete), Ipar 4.0 és Smart Building megoldásokat ipari, vállalati, intézményi és oktatási ügyfeleknek – tájékoztatta a
márc. 12
4:12
Ez lesz a világ legnagyobb naperőműve (Alternatív Energia)
Ausztráliában fog felépülni a világ legnagyobb naperőműve, az energiát Szingapúrnak értékesítik.
márc. 12
4:39
A Continental tömlő és cső üzletága az alacsony kibocsátású és zéró emissziós mobilitást célozza meg (New Technology)
A Continental technológiai vállalat új stratégiát jelentett be tömlő és cső üzletága számára, amely két fő célkitűzés körül mozog: „Egyrészről nagyobb hangsúlyt fektetünk az e-mobilitásra, mint komoly növekedési piacra. Másrészről pedig elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy segítsünk az autógyártóknak tovább csökkenteni a kibocsátást és megfelelni a
márc. 12
4:48
Hány évnyi bért kell félretenni egy budapesti lakásért? (ProfitLine)
Egy 60 négyzetméteres lakást Nógrád, Heves és Békés megyében három-öt évi nettó átlagbérből lehet venni, miközben más megyékben (Somogy, Hajdú-Bihar) akár nyolcévnyi bért is össze kell gyűjteni, a fővárosban pedig átlagosan több mint tizenegy évit - derül ki a Takarék Index elemzéséből, amelyről az MTI-t csütörtökön tájékoztatták.
márc. 12
4:51
A napraforgóra is exportadót vethetnek ki az oroszok (Agrofórum)
Oroszország képletalapú exportadó kivetését fontolgatja a napraforgóolajra, bár még nem született meg a döntés – közölte Maxim Resetnyikov gazdasági miniszter. Moszkva december óta azzal fenyegetőzik, hogy valamilyen típusú exportadót vet ki a napraforgóolajra is. Ez a terv is ahhoz kapcsolódik, hogy Oroszország megkezdte a belföldi élelmiszer-infl
márc. 12
5:09
Élet az OKJ után: elindultak az új szakképesítések (Márkamonitor)
Az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) helyét a mindössze 174 alapszakmát tartalmazó Szakmajegyzék váltotta fel. Az alapszakmákat már csak iskolarendszerű képzés keretében lehet tanulni, így felmerül a kérdés, hogyan tudnak szakmát tanulni azok, akik felnőttként ülnének vissza az iskolapadba.   A TanfolyamOKJ.hu OKJ képzéseket és felnőttképzéseket közve
márc. 12
5:09
Koronavírus elleni gyógyszert gyártó üzemet adtak át hazánkban (okosipar.hu)
Eredményes az Egészségipari Támogatási Program, Magyarország önellátóvá vált az orvosi maszkok gyártásában, a kórházi gumikesztyűk előállításában, most pedig a vírus elleni védekezéshez szükséges gyógyszerek terén sikerült hazánk kiszolgáltatottságát csökkenteni – jelentette ki Varga Mihály a Meditop Gyógyszeripari Kft. egészségipari fejlesztésének
márc. 12
5:15
A hőszigetelések féláron állami támogatással (Tiszta Jövő)
Januárban indult Otthonfelújítási támogatást, akár hőszigetelés telepítésére is fordíthatjuk.
márc. 12
5:36
Mélyponton az albérletárak: a járvány harmadik hulláma még nem volt hatással a piacra (ProfitLine)
A koronavírus-járvány első és második hulláma a budapesti albérletpiacot is felforgatta: a kínálat bővülése mellett a bérleti díjak egy év alatt 16 százalékkal csökkentek, az év elejére pedig a januári mélyponton stabilizálódtak. Budapesten belül eltérő az áresés mértéke, míg a márciusban bevezetett újabb korlátozó intézkedések egyelőre nem gyakoro
márc. 12
5:39
Bérlői rohamra és drágulásra kell felkészülni a Balatonnál (Menedzsment Fórum)
A várhatóan megugró kereslet miatt a tavalyinál magasabb bérleti díjra készülhetnek azok, akik nyáron a Balatonnál üdülnének vagy hossszabb időre odaköltöznének. Akik inkább vásárolni akarnak, azoknak azzal kell számolniuk, hogy a vízpart vagy annak közvetlen környéke csak budai árakon elérhető. Ennél olcsóbb házakat, lakásokat a tótól legalább 4-5
márc. 12
5:39
Exatlon Hungary: vérre menő küzdelem – többen is megsérültek (Márkamonitor)
Soha nem volt még ennyi sérült az Exatlon Hungary történetében, mint most…   Vérre menő küzdelem az Exatlon Hungary-ben: Többen is megsérültek https://tv2play.hu/exatlon/verre_meno_kuzdelem_az_exatlon_hungary_ban_tobben_is_megserultek   EXATLON HUNGARY – EXTRA VIDEÓ Lélekfacsaró képsorok: Három sérülés egyetlen versenynapon az Exatlonban https://tv
márc. 12
5:39
A hatékony műtrágyázást segíti az Amazone szóráshatároló kalkulátora (Agrofórum)
Az Amazone különböző műszaki megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a műtrágyaszóró optimális beállításához. A precíz és szükségletorientált kijuttatás döntő szereppel bír a költségcsökkentés és a környezetkímélés érdekében.
márc. 12
5:39
Új digitális piac köti össze a termelőket a vásárlókkal (KKV Magazin)
Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos tesztüzemmódja. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését. A győri Széchenyi István Egyetem
márc. 12
5:39
Várjuk a jelentkezőket a munkaerőpiaci alkalmazóképesség fejlesztése az ipari gép, berendezés, eszköz javítása ágazathoz kapcsolódó pályázathoz (New Technology)
A Dorogi Ipartestület, és konzorciumi tagként a Magyar Iparszövetség (Okisz), az ipari eszközök javítása ágazatban megvizsgálja az ágazatban működő munkaadók jelenlegi munkaerőpiaci helyzetét, a feltárt kihívásokra pedig egy pilot projekt keretében megoldást nyújt a bevont célcsoport számára. A projekt 2020. április 1-jén vette kezdetét és 12 hónap
márc. 12
5:42
Több mint egy villamos, értékük 76,5 millió euró (Transpack)
Kettő az egyben, csak ez most a síneken száguldozik.
márc. 12
5:45
Covid: zuhan a halálozás a legjobban átoltott országokban (Privátbankár)
Globálisan Izrael, Európában Nagy-Britannia halad a legjobban a koronavírus elleni oltásokkal – a Covid-halálozások száma mindkét országban jelentősen csökkent az elmúlt egy-másfél hónapban. Izraelben már éttermekbe és rendezvényre is lehet járni oltási igazolvánnyal. Nagy-Britannia június végén nyitna ki teljesen. A halálozás olyan országokban is
márc. 12
5:45
Nagyot változik az időjárás (Agroinform)
Eső, szél, felhők, napsütés. Ez a menü a következő napokra.
márc. 12
5:45
Nem mindenki folytatja idén a dinnyézést (Mezőhír)
Kevesebben termelnek többet a nyári gyümölcsből.

Keresés