2021. március 8. hétfő

márc. 8
0:06
MME: vigyázzunk a sünökre a tavaszi kertrendezés idején! (Alternatív Energia)
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a tavaszi kertrendezés idején a lombhalmok alatt megbúvó sünök védelmére hívja fel a lakosság és az önkormányzatok figyelmét.
márc. 8
0:06
Külön szabályok vonatkoznak a végrehajtókra (Azenpenzem)
A hétvégén megjelent rendelkezés szerint a szigorított védekezés ideje alatt senki sem kaphat végrehajtási végzést. Felfüggesztik a személyes ügyfélfogadást, de a végrehajtónak gondoskodnia kell arról, hogy az ügyfelek őt elérhessék.
márc. 8
0:06
Októberig díjmentesen szállíthatók a kerékpárok hétvégente a BKK járatain (Tiszta Jövő)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-HÉV Zrt. meghosszabbítja októberig a hétvégi díjmentes kerékpárszállítást az arra alkalmas járműveken az aktuális járványhelyzet, valamint a tavasztól megnövekedő biciklis forgalom miatt.
márc. 8
0:10
Áder János is szerepet vállal a globális Víz- és Klímaügyi Vezető Testületben (Alternatív Energia)
Áder János államfő is szerepet vállal a Víz- és Klímaügyi Vezetői Testületben a Meteorológiai Világszervezet főtitkára és az ENSZ vízügyi kérdéseket koordináló szervezete, a UN-Water elnöke felkérésére - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.
márc. 8
0:10
Újabb hazai fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől (Tiszta Jövő)
Újabb hazai fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől, az E.ON Hungária Csoport villamos hálózatán bevezetett újítások hatására a nagytestű madarak nagyobb biztonságba kerülnek Székesfehérvár közelében - közölte az E.ON Hungária Zrt. az MTI-vel.
márc. 8
0:12
Izraelben megkezdődött a nyitás utolsó, harmadik szakasza (ProfitLine)
Izraelben megkezdődött a nyitás utolsó, harmadik szakasza, amelyben újraindult a vendéglátó- és szórakoztatóipar, valamint az oktatási rendszer a járványügyi előírások betartásának kötelezettségével, így szinte teljes egészében visszatért a normális kerékvágásba az élet - jelentette a helyi média vasárnap.
márc. 8
0:14
Romániában tetemes bírságot róttak ki a Szamost bányavízzel szennyező cégre (Alternatív Energia)
Tetemes bírságot rótt ki a Szamos és Tisza romániai vízgyűjtőjének vízügyi igazgatósága arra a cégre, mely felelős a Szamost február 17-én ért nehézfémszennyezésért.
márc. 8
1:06
Itt tart a magyar koronavírus oltás - mutatjuk a friss számokat (ProfitLine)
Több mint 980 ezer embert már beoltottak Magyarországon - közölte vasárnap a koronavirus.gov.hu; meghalt 108, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6201 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon.
márc. 8
2:06
Öt perc alatt feltölthető akkumulátort fejlesztenek elektromos autókhoz (ProfitLine)
Öt perc alatt feltölthető akkumulátort fejleszt elektromos autókhoz egy izraeli vállalkozás - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.
márc. 8
2:06
Már most telítődnek a kórházak a robbanó harmadik járványhullám miatt (Portfolio)
Akadozik az állami egészségügyi ellátás a harmadik járványhullám okozta kórházi terhelés felfutása miatt. Van olyan magyar nagyváros, amelyik szülészeti és gyermeksürgősségi ellátás nélkül maradt - számolt be az RTL Klub Híradója. Közben az állami járóbeteg-rendelők kapacitásai is kezdenek betelni, főleg, hogy jövő hét szerdától a szakrendelők egy
márc. 8
3:06
Ismét szigorítják a korlátozásokat Olaszországban (ProfitLine)
Ismét szigorítják a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Olaszország több tartományában hétfőtől, miközben emelkedik a kórházban kezelt betegek száma, a halottaké pedig megközelítette a 100 ezret.
márc. 8
3:54
Később kezdik vetni a gabonát Ukrajnában (Agrofórum)
Ukrajna 2021-es tavaszi gabonavetési munkálatainak kezdetét valószínűleg a jövő hétre halasztják a nedves talaj és a hideg időjárás miatt – közölte Tarasz Viszockij gazdasági miniszterhelyettes. A februári havazások szinte az összes ukrán régiót érintették, és az ország egy részét továbbra is hó borítja. Tavaly a déli ukrán régiókban február 25-én
márc. 8
4:06
A nyugdíj törvény több ponton módosult - így került be a 13. havi nyugdíj (ProfitLine)
2020 év végén nagyon aktív jogalkotást láthattunk, sorra-sorra jelentek meg a Magyar Közlönyök és benne a számtalan jogszabály és változás. Nem maradt ki a változásból a nyugdíj sem, olyannyira, hogy a december 30-i Magyar Közlönyben (295. sz.) a Kormány számos helyen módosította (kiegészítette) a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. év
márc. 8
4:12
Valóságos roham indulhat az állami ingyen milliókért, napelemekre költenék (Alternatív Energia)
Idén januárban indult útjára az Otthonfelújítási Program, amely támogatás elszámolható napelemes rendszer telepítésére is.
márc. 8
4:12
Robotok egy bútorgyárban (okosipar.hu)
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet. A vállalat rövid háttere A Becker Románia bútorgyár préselt bükk furnér elemeket gyárt. Az ismétlődő munkafolyamatok hatékonyságának a végtermék minőségének befolyásolása nélküli növelése érdekében a Becker Ro
márc. 8
4:42
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet (New Technology)
A Vállalat Rövid Története A Becker Románia bútorgyár préselt bükk furnér elemeket gyárt. Az ismétlődő munkafolyamatok hatékonyságának a végtermék minőségének befolyásolása nélküli növelése érdekében a Becker Románia két UR10 kobotot vezetett be gyártási folyamataiba. Az együttműködő robotok kezelik a ragasztóadagolást és a felszedési és beültetési
márc. 8
5:06
TB jogviszony igazolása Kormányablakon keresztül - hogyan lehet TB igazolást kérni? (ProfitLine)
Hatósági TB bizonyítvány kiállítása iránti kérelem fennálló biztosítási jogviszony igazolásáról otthonteremtési kamattámogatáshoz. OEP igénylőlap letöltése.
márc. 8
5:12
Ismét Joan Laporta az FC Barcelona elnöke (Márkamonitor)
Az előzetes várakozásoknak megfelelően Joan Laporta visszatért az FC Barcelona elnöki székébe. A klubot 2003-tól 2010-ig irányító Laporta alapozta meg a Barca utolsó aranykorát, amelynek során 12 nagy trófea került a katalán óriás vitrinjébe.   Az első Laporta-korszak kiemelkedő éve volt a 2008-2009-es szezon, amikor a csapat Pep Guardiola irányítá
márc. 8
5:12
Tízezrek juthatnak uniós támogatású napelemekhez (Tiszta Jövő)
Várhatóan 87 000 család kaphat vissza nem térítendő uniós támogatást 2021. nyarától a korábban bejelentett pályázat keretében napelemes rendszer kialakítására.
márc. 8
5:12
Ne csak keresse a szerszámokat, hanem találja is meg azokat! (okosipar.hu)
A szerszámkészletek optimalizálása és az átlátható szerszám kivételezés biztosítása. A ZOLLER TMS Toolmanagement Solutions szerszámkezelési megoldások ezekre a követelményekre összpontosítanak a megmunkálás magas termelékenysége érdekében, és átfogó megoldásokat nyújtanak – szekrényrendszereket szoftverrel, valamint más gyártók tároló és emelő rend
márc. 8
5:24
Fogalma sincs a magyaroknak, hogy hová forduljanak, ha beüt a krach (Piac és Profit)
Az emberek kétharmada megbízik a jogászokban, azonban sokan nem tudják, hogy az egyes jogi problémáikkal ügyvédhez, közjegyzőhöz, bírósághoz, vagy éppen a rendőrséghez forduljanak-e – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) több mint ötszáz választ összesítő online felméréséből.
márc. 8
5:42
Uniós közbeszerzések MTÜ-módra: többszörös győztesek, visszatérő vesztesek a Festetics-kastély árnyékában (Menedzsment Fórum)
Mészáros Lőrinc cége sorra nyeri el a kormányzati Magyar Turisztikai Ügynökséghez tartozó Helikon Kastélymúzeum Kft. uniós közbeszerzéseit a Szántódpusztai Majorságtól a Festetics-kastélyig. A vesztesek is azonos érdekkörből érkeznek.
márc. 8
5:42
800 ezret is kaszálhat egy Wolt futár: rengeteg embert keresnek a nagyvárosokban (Pénzcentrum)
"A pandémia a fogyasztói szokásokat változtatta meg, nem gondolom, hogy ezek teljesen vissza fognak állni, és az emberek nem rendelnek majd ételt online. Hiszen látják a szolgáltatás előnyét" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában
márc. 8
5:42
Javul a magyar ingatlanok energiahatékonysága (Márkamonitor)
1988 óta március hatodika az Energiahatékonyság Nemzetközi Napja, melynek célja a tudatos, megfontolt energiafelhasználás megvalósítása. Hazánkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az ingatlanok energetikai korszerűsítésére, ráadásul egy kormányzati intézkedés értelmében idéntől már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely k
márc. 8
5:42
Van egy fontos fegyverünk a klímaváltozás elleni harcban (KKV Magazin)
A világ országainak vezetői 1992-ben, az éves ENSZ-értekezleten elhatározták, hogy fel kell lépni a klímaváltozás ellen, hiszen ez a folyamat már akkor megfigyelhető volt. A megállapodás 1995-re született meg, ezt ma Kiotói Jegyzőkönyv néven ismeri a világ (a dokumentumot a névadó japán városban írták alá). Több ország ugyanakkor csak aláírta, de n
márc. 8
5:42
Az űrben is működhet a 3D nyomtatás (New Technology)
A technológián a Müncheni Egyetem Alkalmazott Tudományok tanszéke dolgozik, együttműködésben az ESA-val. Az AIMIS-FYT névre hallgató tudóscsapat azon dolgozik, hogy az űrben is lehessen alkalmazni az additív gyártástechnológiát, számolt be az eeNews Europe. Talán mondani sem kell, hogy mekkora előrelépést jelentene az űrhajósok számára, ha az éppen
márc. 8
5:42
Friss Eurostat adat: Budapest életszínvonalban lepipálja Bécset és Berlint (Növekedés)
Az Eurostat adatai alapján az életszínvonalat tekintve Budapest több fontos nyugat-európai várost is megelőz. Prága, Varsó vagy Pozsony azonban így is előttünk jár.
márc. 8
5:42
Hogy válasszon kukoricát egy körültekintő gazda? (Mezőhír)
Az objektív mezőgazdasági eredmények birtokában kipróbált, megfelelő mennyiség és minőség elérésére képes növényfajták közül választhatunk.
márc. 8
5:42
Faraklapjai készen állnak a Brexitre? (Transpack)
A Brexittel figyeljünk a faraklapok kezelési eljárásainak szabályozására a volt és a jelenlegi Eu tagország közötti zökkenőmentes kereskedelem érdekében.
márc. 8
6:06
Így változik az életünk mától az új, szigorúbb koronavírus-korlátozások miatt (Portfolio)
Március 8-ától, azaz mától élnek a pénteken kihirdetett újabb korlátozó intézkedések, amivel a kormány célja a járvány lassítása és a kórházi ellátórendszer túlcsordulásának megelőzése. Összefoglaljuk még egyszer, hogy a következő néhány hétben hogyan írják át életünket a szigorúbb védelmi szabályok, amelyek még az utolsó pillanatban is változtak.
márc. 8
6:06
Ismét jól vizsgázott az ADAC tesztjén a Continental (okosipar.hu)
A Continental PremiumContact 6 két előkelő értékelést is szerzett az ADAC német autóklub, valamint az osztrák ÖAMTC és a svájci TCS által lebonyolított, legfrissebb összehasonlító nyári gumiabroncs teszten (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch). Az ADAC és az ÖAMTC is a meggyőző 2.2-es osztályzatot adta az abroncsnak. A tesztben 15 különböző 205/
márc. 8
6:12
Új digitális piac köti össze Magyarország termelőit a vásárlókkal (Márkamonitor)
Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos tesztüzemmódja. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését. A győri Széchenyi István Egyetem
márc. 8
6:12
Ausztriában vizsgálják az AstraZeneca vakcinájának biztonságosságát (Növekedés)
Ausztriában vizsgálják az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának biztonságosságát annak nyomán, hogy egy ápolónő véralvadási komplikációk következtében elhunyt, kolléganője pedig tüdőembóliával került kórházba, miután mindketten megkapták a védőoltást.
márc. 8
6:18
Több amerikai nagyvállalat után egy kínai cég is bitcoinra váltotta készpénz tartalékait (Kripto Akadémia)
A Tesla, a Square és a Microstrategy együttesen mintegy 5 milliárd dollárt kitevő bitcoin befektetései után, az első nem amerikai cég is bejelentette, hogy kriptovalutákkal helyettesítette a vállalati készpénztartalékainak egy részét. A Tesla másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt A…
márc. 8
6:30
Már egy negyed bitcoint érnek az Uniswap ingyen osztogatott tokenjei (Kripto Akadémia)
Az elmúlt hét folyamán 50%-kal növekedett a legnagyobb decentralizált tőzsde, az Uniswap által kibocsátott token értéke. Az UNI ezzel a legnagyobb Ethereum alapon működő altcoinná vált, beelőzve az eddigi éllovas Chainlinket. Az intenzív emelkedés mögött a hamarosan érkező új platform,…
márc. 8
6:30
Kukorica gyomirtás változó gyomviszonyok mellett (Agrárágazat)
A kukorica rendkívül érzékeny a korai gyomosodásra, kezdeti gyomelnyomó képessége gyenge, itt a megoldás!
márc. 8
6:36
Minden eddiginél szigorúbb lezárásokkal élünk együtt mától (Menedzsment Fórum)
A kormány döntése értelmében hétfőn életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány harmadik hullámában a fertőzésszámok csökkentése érdekében hozott meg a kabinet. A nőnapra tekintettel a virágboltok hétfőn még nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk.
márc. 8
6:36
"Ez nem egy újabb túlépített lakótelep lesz." - Indul Dél-Budán az 1300 lakásos gigaprojekt (Portfolio)
A lakáspiac, nem kis részben az állami támogatásoknak is köszönhetően, éppen szárnyal, igaz ez a tranzakciókra, az új átadásokra, az árakra, és egy kis kimaradással az újonnan induló építkezésekre is. Az eddig itthon csak az irodaházairól ismert, ám máshol lakásokat is nagy számban fejlesztő belga Atenor, több éves előkészület után, most belépett e
márc. 8
6:36
Áremelés: 1800 forint lesz egy doboz cigaretta (24.hu)
A felső kategóriás termékekért 1800 forintot is elkérhetnek dobozonként.
márc. 8
6:36
Vegyes hetet zártak az agrárpiacok (Agrofórum)
Chicagóban a búza 0,8 százalékot, a kukorica pedig 1,5 százalékot vesztett értékéből egy hét alatt, míg a szójabab 1,8 százalékkal drágult, a repce kurzusa pedig 2,3 százalékkal emelkedett. Európában nagyobb változásokat hozott az elmúlt öt nap. Párizsban a malmi búza ára 5,5 százalékkal zuhant, miközben a repce kurzusa 5,5 százalékkal lőtt ki. A k
márc. 8
6:36
Az adólevonási jog korlátozása a magyar áfa rendszerében 3. (Adó)
Folytatjuk a személygépkocsi üzemeltetéshez kapcsolódó költségek áfa-tartalmának levonhatóságának vizsgálatát. Most az Áfa tv. 124. § (1) bekezdés c) pontja és a 124. § (4) bekezdése szerinti korlátozásokra térünk ki.
márc. 8
6:36
22 millió beoltott Nagy-Britanniában - Tavaly nyár óta nem mért mélyponton a halálozások száma (Növekedés)
A vasárnap ismertetett adatok szerint tavaly nyár óta nem mért mélypontra csökkent a Covid-19 betegség okozta halálozások száma Nagy-Britanniában.
márc. 8
6:42
Olyan adat jön a héten, ami akár új történelmi mélypontra is lökheti a forintot (Portfolio)
Magyar szempontból a hét legfontosabb eseménye a kedden megjelenő inflációs adat lesz, mely akár a forint sorsát is befolyásolhatja. Mellette jönnek a magyar hitelintézetek negyedik negyedéves adatai, külföldön pedig az EKB kamatdöntése és az azt követő kommentárok lesznek érdekesek.
márc. 8
6:42
Nemek közötti egyenlőség? Felejtse el! (Azenpenzem)
A mától kezdődő újabb lezárások súlyos terheket rónak a lakosságra, de leginkább a nők szenvedik meg a helyzetet. A mai nemzetközi nőnapon nincs sok ünnepelni való, hiszen az Európai Parlament felmérése szerint a járvány tovább növelte a nemek közti egyenlőtlenségeket, és rontott az erőszaknak kitett nők helyzetén is. Ha ebben a tempóban haladunk t
márc. 8
6:42
A járvány hetek alatt forgatta fel a kozmetikai bérgyártást (Márkamonitor)
A kozmetikai bérgyártás egyes szegmenseiben az igény és a forgalom is megnőtt a koronavírus-járvány hatására, míg más területeket gyakorlatilag teljesen tönkretett a válság. Az emberek a krízishelyzetben a nem létszükségletnek számító szépségápolási termékeket inkább nem vásárolták meg, a másik oldalon a higiéniai kozmetikumokra a fertőzés elleni v
márc. 8
6:42
Meglepő adat érkezett: újra nőnek az albérletárak (KKV Magazin)
A korlátozó intézkedések tavaly márciusi bevezetése óta Budapest egyes kerületeiben akár tíz százalékkal is emelkedtek az albérletárak, mutatta ki az Otthon Centrum összegzése, amely a tavalyi második negyedév adatait vetette össze az utóbbi négy hónap bérleti díjaival.
márc. 8
6:42
Többféle anyag, gyorsaság, pontosság – itt a Stratasys új gépe (New Technology)
A Stratasys bemutatta új, több anyaggal dolgozó PolyJet 3D nyomtatóját, a J850 Pro 3D nyomtatót– adta hírül a 3Dprintingindustry.com. Az ipari környezetben már ismert és jól bevált J8-as sorozat legújabb eszköze azokat a mérnököket és tervezőket szólítja meg, akik megfizethető áron szeretnének monokróm vagy átlátszó prototípusokat gyártani. A Strat
márc. 8
6:44
Hamarabb emelhetnek árat a dohányboltok, mint kellene (Portfolio)
Várhatóan rövidesen emelkedni fog a dohánycikkek ára Magyarországon. Jelzésértékű, hogy a kétlépcsős jövedékiadó-emelés első, januári szakaszához közeledve a trafikok már decemberben elkezdtek árat emelni, ezért az iparági várakozások szerint a közelgő április 1-jei adóváltozás hatása is lassan érezhető lesz - írja hétfői számában a Világgazdaság.
márc. 8
6:48
Korábban jöhet az újabb dohányár-emelés (Menedzsment Fórum)
Várhatóan rövidesen emelkedni fog a dohánycikkek ára Magyarországon. Jelzésértékű, hogy a kétlépcsős jövedékiadó-emelés első, januári szakaszához közeledve a trafikok már decemberben elkezdtek árat emelni, ezért az iparági várakozások szerint a közelgő április 1-jei adóváltozás hatása is lassan érezhető lesz - írja hétfői számában a Világgazdaság.
márc. 8
6:48
Hamarabb drágulhat a cigaretta (Privátbankár)
Várhatóan rövidesen emelkedni fog a dohánycikkek ára Magyarországon. Jelzésértékű, hogy a kétlépcsős jövedékiadó-emelés első, januári szakaszához közeledve a trafikok már decemberben elkezdtek árat emelni, ezért az iparági várakozások szerint a közelgő április 1-jei adóváltozás hatása is lassan érezhető lesz - írja hétfői számában a Világgazdaság.

Keresés