2021. március 8. hétfő

márc. 8
0:06
MME: vigyázzunk a sünökre a tavaszi kertrendezés idején! (Alternatív Energia)
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a tavaszi kertrendezés idején a lombhalmok alatt megbúvó sünök védelmére hívja fel a lakosság és az önkormányzatok figyelmét.
márc. 8
0:06
Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot (Hírstart)
A kormány ragaszkodik Debrecenhez.
márc. 8
0:06
Külön szabályok vonatkoznak a végrehajtókra (Azenpenzem)
A hétvégén megjelent rendelkezés szerint a szigorított védekezés ideje alatt senki sem kaphat végrehajtási végzést. Felfüggesztik a személyes ügyfélfogadást, de a végrehajtónak gondoskodnia kell arról, hogy az ügyfelek őt elérhessék.
márc. 8
0:06
Októberig díjmentesen szállíthatók a kerékpárok hétvégente a BKK járatain (Tiszta Jövő)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-HÉV Zrt. meghosszabbítja októberig a hétvégi díjmentes kerékpárszállítást az arra alkalmas járműveken az aktuális járványhelyzet, valamint a tavasztól megnövekedő biciklis forgalom miatt.
márc. 8
0:10
Áder János is szerepet vállal a globális Víz- és Klímaügyi Vezető Testületben (Alternatív Energia)
Áder János államfő is szerepet vállal a Víz- és Klímaügyi Vezetői Testületben a Meteorológiai Világszervezet főtitkára és az ENSZ vízügyi kérdéseket koordináló szervezete, a UN-Water elnöke felkérésére - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.
márc. 8
0:10
Hétfőtől a bírósági ügyintézésre és eljárásokra is kihat a járványügyi szigorítás - Íme, a részletek (Hírstart)
A március 8-tól hatályba lépő járványügyi szigorítások a bírósági rendszerre is kihatnak, mert szünetelni fog a bírósági kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás, valamint a jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára az ügyfélsegítő szolgáltatás, emellett a bírósági eljárásokban is a személyes eljárások helyett az írásbeliség, vagy az
márc. 8
0:10
Újabb hazai fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől (Tiszta Jövő)
Újabb hazai fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől, az E.ON Hungária Csoport villamos hálózatán bevezetett újítások hatására a nagytestű madarak nagyobb biztonságba kerülnek Székesfehérvár közelében - közölte az E.ON Hungária Zrt. az MTI-vel.
márc. 8
0:12
Izraelben megkezdődött a nyitás utolsó, harmadik szakasza (ProfitLine)
Izraelben megkezdődött a nyitás utolsó, harmadik szakasza, amelyben újraindult a vendéglátó- és szórakoztatóipar, valamint az oktatási rendszer a járványügyi előírások betartásának kötelezettségével, így szinte teljes egészében visszatért a normális kerékvágásba az élet - jelentette a helyi média vasárnap.
márc. 8
0:14
Romániában tetemes bírságot róttak ki a Szamost bányavízzel szennyező cégre (Alternatív Energia)
Tetemes bírságot rótt ki a Szamos és Tisza romániai vízgyűjtőjének vízügyi igazgatósága arra a cégre, mely felelős a Szamost február 17-én ért nehézfémszennyezésért.
márc. 8
0:14
Franciaországban meg tudták szervezni a tömeges oltást (Hírstart)
Tömeges oltást rendelt el hétvégére a francia kormány azokban a megyékben, ahol fokozottan terjednek a koronavírus fertőzőbb variánsai. A több száz alkalmi oltóközpontban a 75 éven felülieknek adhatják be a koronavírus-elleni oltást.
márc. 8
1:06
Itt tart a magyar koronavírus oltás - mutatjuk a friss számokat (ProfitLine)
Több mint 980 ezer embert már beoltottak Magyarországon - közölte vasárnap a koronavirus.gov.hu; meghalt 108, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6201 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon.
márc. 8
2:06
Öt perc alatt feltölthető akkumulátort fejlesztenek elektromos autókhoz (ProfitLine)
Öt perc alatt feltölthető akkumulátort fejleszt elektromos autókhoz egy izraeli vállalkozás - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.
márc. 8
2:06
Már most telítődnek a kórházak a robbanó harmadik járványhullám miatt (Portfolio)
Akadozik az állami egészségügyi ellátás a harmadik járványhullám okozta kórházi terhelés felfutása miatt. Van olyan magyar nagyváros, amelyik szülészeti és gyermeksürgősségi ellátás nélkül maradt - számolt be az RTL Klub Híradója. Közben az állami járóbeteg-rendelők kapacitásai is kezdenek betelni, főleg, hogy jövő hét szerdától a szakrendelők egy
márc. 8
2:30
Az ujjak simogatásért harcoló címek. A kattintás hosszan tartó öröme. (Startlap)
Becsüljük a címeket, hogy kattintás után is hitelesek maradjunk! Pörgős és kegyetlen verseny jellemzi az online hírszolgáltatás és az online reklámok versenyét. A cím és a kép dönti el, hogy ki és mire kattint. Mivel a tudatos médiafogyasztást egyre inkább a terelt fogalom váltja át, a tartalom helyett egyre inkább a cím a király.
márc. 8
2:48
Mindig tudjuk, hogy tejterméket vagy növényi eredetű terméket vásárolunk? (Startlap)
Mivel egy fogyasztó könnyen összekeverheti a szójaitalt a tehéntejjel, a tejtermelők és -forgalmazók a tej helyettesítésére használt növényi termékek elnevezésének további szigorítását érték el az EU-ban. A növényi termékek forgalmazói szerint túlzás, a zöldek szerint katasztrófa az új szabályozás, a tejipari szereplők azonban elégedettek.
márc. 8
3:06
Ismét szigorítják a korlátozásokat Olaszországban (ProfitLine)
Ismét szigorítják a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Olaszország több tartományában hétfőtől, miközben emelkedik a kórházban kezelt betegek száma, a halottaké pedig megközelítette a 100 ezret.
márc. 8
3:54
Később kezdik vetni a gabonát Ukrajnában (Agrofórum)
Ukrajna 2021-es tavaszi gabonavetési munkálatainak kezdetét valószínűleg a jövő hétre halasztják a nedves talaj és a hideg időjárás miatt – közölte Tarasz Viszockij gazdasági miniszterhelyettes. A februári havazások szinte az összes ukrán régiót érintették, és az ország egy részét továbbra is hó borítja. Tavaly a déli ukrán régiókban február 25-én
márc. 8
4:06
A nyugdíj törvény több ponton módosult - így került be a 13. havi nyugdíj (ProfitLine)
2020 év végén nagyon aktív jogalkotást láthattunk, sorra-sorra jelentek meg a Magyar Közlönyök és benne a számtalan jogszabály és változás. Nem maradt ki a változásból a nyugdíj sem, olyannyira, hogy a december 30-i Magyar Közlönyben (295. sz.) a Kormány számos helyen módosította (kiegészítette) a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. év
márc. 8
4:12
Valóságos roham indulhat az állami ingyen milliókért, napelemekre költenék (Alternatív Energia)
Idén januárban indult útjára az Otthonfelújítási Program, amely támogatás elszámolható napelemes rendszer telepítésére is.
márc. 8
4:12
Robotok egy bútorgyárban (okosipar.hu)
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet. A vállalat rövid háttere A Becker Románia bútorgyár préselt bükk furnér elemeket gyárt. Az ismétlődő munkafolyamatok hatékonyságának a végtermék minőségének befolyásolása nélküli növelése érdekében a Becker Ro
márc. 8
4:18
Öt perc alatt feltölthető akkumulátor (Startlap)
A StoreDot nevű izraeli startup olyan litium-ion alapú akkumulátort fejlesztett ki, amelynek feltöltési ideje összemérhető a hagyományos autók tankolási idejével, ugyanis mindössze öt perc alatt eljut a teljes lemerültségtől a teljesen feltöltött állapotig.
márc. 8
4:30
Újabb hazai fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől (Startlap)
Újabb hazai fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől, az E.ON Hungária Csoport villamos hálózatán bevezetett újítások hatására a nagytestű madarak nagyobb biztonságba kerülnek Székesfehérvár közelében - közölte az E.ON Hungária Zrt. az MTI-vel.
márc. 8
4:42
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet (New Technology)
A Vállalat Rövid Története A Becker Románia bútorgyár préselt bükk furnér elemeket gyárt. Az ismétlődő munkafolyamatok hatékonyságának a végtermék minőségének befolyásolása nélküli növelése érdekében a Becker Románia két UR10 kobotot vezetett be gyártási folyamataiba. Az együttműködő robotok kezelik a ragasztóadagolást és a felszedési és beültetési
márc. 8
5:06
TB jogviszony igazolása Kormányablakon keresztül - hogyan lehet TB igazolást kérni? (ProfitLine)
Hatósági TB bizonyítvány kiállítása iránti kérelem fennálló biztosítási jogviszony igazolásáról otthonteremtési kamattámogatáshoz. OEP igénylőlap letöltése.
márc. 8
5:12
Ismét Joan Laporta az FC Barcelona elnöke (Márkamonitor)
Az előzetes várakozásoknak megfelelően Joan Laporta visszatért az FC Barcelona elnöki székébe. A klubot 2003-tól 2010-ig irányító Laporta alapozta meg a Barca utolsó aranykorát, amelynek során 12 nagy trófea került a katalán óriás vitrinjébe.   Az első Laporta-korszak kiemelkedő éve volt a 2008-2009-es szezon, amikor a csapat Pep Guardiola irányítá
márc. 8
5:12
Tízezrek juthatnak uniós támogatású napelemekhez (Tiszta Jövő)
Várhatóan 87 000 család kaphat vissza nem térítendő uniós támogatást 2021. nyarától a korábban bejelentett pályázat keretében napelemes rendszer kialakítására.
márc. 8
5:12
Ne csak keresse a szerszámokat, hanem találja is meg azokat! (okosipar.hu)
A szerszámkészletek optimalizálása és az átlátható szerszám kivételezés biztosítása. A ZOLLER TMS Toolmanagement Solutions szerszámkezelési megoldások ezekre a követelményekre összpontosítanak a megmunkálás magas termelékenysége érdekében, és átfogó megoldásokat nyújtanak – szekrényrendszereket szoftverrel, valamint más gyártók tároló és emelő rend
márc. 8
5:18
Később kezdik vetni a gabonát Ukrajnában (Startlap)
Ukrajna 2021-es tavaszi gabonavetési munkálatainak kezdetét valószínűleg a jövő hétre halasztják a nedves talaj és a hideg időjárás miatt – közölte Tarasz Viszockij gazdasági miniszterhelyettes. A februári havazások szinte az összes ukrán régiót érintették, és az ország egy részét továbbra is hó borítja. Tavaly a déli ukrán régiókban február 25-én
márc. 8
5:24
Fogalma sincs a magyaroknak, hogy hová forduljanak, ha beüt a krach (Piac és Profit)
Az emberek kétharmada megbízik a jogászokban, azonban sokan nem tudják, hogy az egyes jogi problémáikkal ügyvédhez, közjegyzőhöz, bírósághoz, vagy éppen a rendőrséghez forduljanak-e – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) több mint ötszáz választ összesítő online felméréséből.
márc. 8
5:30
Tízezrek juthatnak uniós támogatású napelemekhez (Startlap)
Várhatóan 87 000 család kaphat vissza nem térítendő uniós támogatást 2021. nyarától a korábban bejelentett pályázat keretében napelemes rendszer kialakítására.
márc. 8
5:42
Uniós közbeszerzések MTÜ-módra: többszörös győztesek, visszatérő vesztesek a Festetics-kastély árnyékában (Menedzsment Fórum)
Mészáros Lőrinc cége sorra nyeri el a kormányzati Magyar Turisztikai Ügynökséghez tartozó Helikon Kastélymúzeum Kft. uniós közbeszerzéseit a Szántódpusztai Majorságtól a Festetics-kastélyig. A vesztesek is azonos érdekkörből érkeznek.
márc. 8
5:42
800 ezret is kaszálhat egy Wolt futár: rengeteg embert keresnek a nagyvárosokban (Pénzcentrum)
"A pandémia a fogyasztói szokásokat változtatta meg, nem gondolom, hogy ezek teljesen vissza fognak állni, és az emberek nem rendelnek majd ételt online. Hiszen látják a szolgáltatás előnyét" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában
márc. 8
5:42
Javul a magyar ingatlanok energiahatékonysága (Márkamonitor)
1988 óta március hatodika az Energiahatékonyság Nemzetközi Napja, melynek célja a tudatos, megfontolt energiafelhasználás megvalósítása. Hazánkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az ingatlanok energetikai korszerűsítésére, ráadásul egy kormányzati intézkedés értelmében idéntől már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely k
márc. 8
5:42
Van egy fontos fegyverünk a klímaváltozás elleni harcban (KKV Magazin)
A világ országainak vezetői 1992-ben, az éves ENSZ-értekezleten elhatározták, hogy fel kell lépni a klímaváltozás ellen, hiszen ez a folyamat már akkor megfigyelhető volt. A megállapodás 1995-re született meg, ezt ma Kiotói Jegyzőkönyv néven ismeri a világ (a dokumentumot a névadó japán városban írták alá). Több ország ugyanakkor csak aláírta, de n
márc. 8
5:42
Az űrben is működhet a 3D nyomtatás (New Technology)
A technológián a Müncheni Egyetem Alkalmazott Tudományok tanszéke dolgozik, együttműködésben az ESA-val. Az AIMIS-FYT névre hallgató tudóscsapat azon dolgozik, hogy az űrben is lehessen alkalmazni az additív gyártástechnológiát, számolt be az eeNews Europe. Talán mondani sem kell, hogy mekkora előrelépést jelentene az űrhajósok számára, ha az éppen
márc. 8
5:42
Friss Eurostat adat: Budapest életszínvonalban lepipálja Bécset és Berlint (Növekedés)
Az Eurostat adatai alapján az életszínvonalat tekintve Budapest több fontos nyugat-európai várost is megelőz. Prága, Varsó vagy Pozsony azonban így is előttünk jár.
márc. 8
5:42
Hogy válasszon kukoricát egy körültekintő gazda? (Mezőhír)
Az objektív mezőgazdasági eredmények birtokában kipróbált, megfelelő mennyiség és minőség elérésére képes növényfajták közül választhatunk.
márc. 8
5:42
Faraklapjai készen állnak a Brexitre? (Transpack)
A Brexittel figyeljünk a faraklapok kezelési eljárásainak szabályozására a volt és a jelenlegi Eu tagország közötti zökkenőmentes kereskedelem érdekében.
márc. 8
6:06
Így változik az életünk mától az új, szigorúbb koronavírus-korlátozások miatt (Portfolio)
Március 8-ától, azaz mától élnek a pénteken kihirdetett újabb korlátozó intézkedések, amivel a kormány célja a járvány lassítása és a kórházi ellátórendszer túlcsordulásának megelőzése. Összefoglaljuk még egyszer, hogy a következő néhány hétben hogyan írják át életünket a szigorúbb védelmi szabályok, amelyek még az utolsó pillanatban is változtak.
márc. 8
6:06
Ismét jól vizsgázott az ADAC tesztjén a Continental (okosipar.hu)
A Continental PremiumContact 6 két előkelő értékelést is szerzett az ADAC német autóklub, valamint az osztrák ÖAMTC és a svájci TCS által lebonyolított, legfrissebb összehasonlító nyári gumiabroncs teszten (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch). Az ADAC és az ÖAMTC is a meggyőző 2.2-es osztályzatot adta az abroncsnak. A tesztben 15 különböző 205/
márc. 8
6:12
Tízezrek juthatnak uniós támogatású napelemekhez (Hírstart)
Várhatóan 87 000 család kaphat vissza nem térítendő uniós támogatást 2021. nyarától a korábban bejelentett pályázat keretében napelemes rendszer kialakítására.
márc. 8
6:12
Új digitális piac köti össze Magyarország termelőit a vásárlókkal (Márkamonitor)
Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos tesztüzemmódja. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőségbiztosított termékek piacra kerülését. A győri Széchenyi István Egyetem
márc. 8
6:12
Ausztriában vizsgálják az AstraZeneca vakcinájának biztonságosságát (Növekedés)
Ausztriában vizsgálják az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának biztonságosságát annak nyomán, hogy egy ápolónő véralvadási komplikációk következtében elhunyt, kolléganője pedig tüdőembóliával került kórházba, miután mindketten megkapták a védőoltást.
márc. 8
6:18
Több amerikai nagyvállalat után egy kínai cég is bitcoinra váltotta készpénz tartalékait (Kripto Akadémia)
A Tesla, a Square és a Microstrategy együttesen mintegy 5 milliárd dollárt kitevő bitcoin befektetései után, az első nem amerikai cég is bejelentette, hogy kriptovalutákkal helyettesítette a vállalati készpénztartalékainak egy részét. A Tesla másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt A…
márc. 8
6:18
Fogalma sincs a magyaroknak, hogy hová forduljanak, ha beüt a krach (Startlap)
Az emberek kétharmada megbízik a jogászokban, azonban sokan nem tudják, hogy az egyes jogi problémáikkal ügyvédhez, közjegyzőhöz, bírósághoz, vagy éppen a rendőrséghez forduljanak-e – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) több mint ötszáz választ összesítő online felméréséből.
márc. 8
6:24
Fogalma sincs a magyaroknak, hogy hová forduljanak, ha beüt a krach (Hírstart)
Az emberek kétharmada megbízik a jogászokban, azonban sokan nem tudják, hogy az egyes jogi problémáikkal ügyvédhez, közjegyzőhöz, bírósághoz, vagy éppen a rendőrséghez forduljanak-e – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) több mint ötszáz választ összesítő online felméréséből.
márc. 8
6:30
Már egy negyed bitcoint érnek az Uniswap ingyen osztogatott tokenjei (Kripto Akadémia)
Az elmúlt hét folyamán 50%-kal növekedett a legnagyobb decentralizált tőzsde, az Uniswap által kibocsátott token értéke. Az UNI ezzel a legnagyobb Ethereum alapon működő altcoinná vált, beelőzve az eddigi éllovas Chainlinket. Az intenzív emelkedés mögött a hamarosan érkező új platform,…
márc. 8
6:30
Kukorica gyomirtás változó gyomviszonyok mellett (Agrárágazat)
A kukorica rendkívül érzékeny a korai gyomosodásra, kezdeti gyomelnyomó képessége gyenge, itt a megoldás!
márc. 8
6:36
Minden eddiginél szigorúbb lezárásokkal élünk együtt mától (Menedzsment Fórum)
A kormány döntése értelmében hétfőn életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány harmadik hullámában a fertőzésszámok csökkentése érdekében hozott meg a kabinet. A nőnapra tekintettel a virágboltok hétfőn még nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk.
márc. 8
6:36
"Ez nem egy újabb túlépített lakótelep lesz." - Indul Dél-Budán az 1300 lakásos gigaprojekt (Portfolio)
A lakáspiac, nem kis részben az állami támogatásoknak is köszönhetően, éppen szárnyal, igaz ez a tranzakciókra, az új átadásokra, az árakra, és egy kis kimaradással az újonnan induló építkezésekre is. Az eddig itthon csak az irodaházairól ismert, ám máshol lakásokat is nagy számban fejlesztő belga Atenor, több éves előkészület után, most belépett e

Keresés