2021. március 8. hétfő

márc. 8
0:06
Egyre nehezebben bírják a bezártságot az emberek - az Aldi tesztet árul (Napi)
Több európai városban tüntettek a lezárások ellen, miközben van, ahol éppen az szabadban sétáló emberek miatt kellett alkoholfogyasztási-tilalmat elrendelni - írja az Euronews.
márc. 8
0:06
Már vizsgálják az AstraZeneca-vakcinát Ausztriában egy ápolónő tragikus halála után (Blikk)
Ausztriában vizsgálják az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának biztonságosságát annak nyomán, hogy egy ápolónő véralvadási komplikációk következtében elhunyt, kolléganője pedig tüdőembóliával került kórházba, miután mindketten megkapták a védőoltást.
márc. 8
0:06
Helikopterbalesetben meghalt Olivier Dassault (Infostart)
A francia milliárdos, a Mirage, a Falcon és a Rafale harci repülőket gyártó Dassault cégcsoport egyik örököse, jobboldali politikus hatvankilenc éves volt.
márc. 8
0:06
Svájcban megszavazták az arcot eltakaró ruhadarab viselésének tilalmát (168 Óra Online)
Vasárnap népszavazást tartottak az arcot eltakaró ruhadarabok viseléséről Svájcban. A burka és a nikáb viselésének tilalmát a választók 52 százaléka támogatta.
márc. 8
0:06
Úgy tűnik, betilthatják az arc eltakarását Svájcban (444.hu)
Az első exit pollok szerint győzhet a muszlim női ruhák tiltását célzó népszavazás, bár igen szoros lesz az eredmény.
márc. 8
0:06
Karantén helyett munkába ment a pozitív teszt után (Ripost)
A pozitív teszteredmény után mindenkinek az az első gondolata, hogy otthon marad és vigyáz arra, hogy senki ne kapja el tőle a betegséget. Ez a férfi nem így gondolta.
márc. 8
0:06
A svájciak megszavazták a „burkatilalmat” (Demokrata)
A burka és a nikáb viselésének tilalmát a választók 52 százaléka támogatta.
márc. 8
0:10
Furcsa választás érkezik hamarosan (Napi)
Németországban szeptemberben parlamenti választások lesznek, ami, mint mindig, újra tesztelni fogja a német belpolitikában kevésbé járatos külső megfigyelők képességét arra, hogy átlássák a kacifántos pártösszefonódásokat és a német politika más furcsaságait.
márc. 8
0:10
Most érkezett: Olaszország több mint felét ismét zárlat alá helyezik (Blikk)
Ismét szigorítják a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Olaszország több tartományában hétfőtől, miközben emelkedik a kórházban kezelt betegek száma, a halottaké pedig megközelítette a 100 ezret.
márc. 8
0:10
Helikopterbalesetben meghalt Olivier Dassault, az egyik leggazdagabb francia (444.hu)
Cégörökös és parlamenti képviselő volt ötmilliárd eurós magánvagyonnal, a családi konszern a repülőktől a szoftvereken át a lapkiadásig egy rakás iparágban érdekelt.
márc. 8
0:14
Vesztegzár Erdélyben (Napi)
A kiugróan magas fertőzési ráta miatt hétfőtől vesztegzár alá kerül Temesvár és négy Temes megyei település két hétre - írja a 444 a Főtér nyomán.
márc. 8
0:14
Eddig megúszták, most már itt is felbukkant a koronavírus (Blikk)
Először jelentettek koronavírusos fertőzötteket a Franciaországhoz tartozó Új-Kaledóniából: az eddig feltárt kilenc eset miatt kéthetes teljes lezárást rendeltek el hétfőtől a Csendes-óceáni francia területen, amelyet mostanáig teljesen megkímélt a járvány.
márc. 8
0:18
Montenegróban nem kapkodnak az oltások után (Napi)
Egyelőre alacsony az érdeklődés a koronavírus elleni védőoltás iránt Montenegróban, a 620 ezres országban az erre a célra létrehozott telefonszámon eddig csupán 34 ezren jelezték, hogy szeretnék megkapni a vakcinát - írja az MTI Aleksandar Sekulic, az egészségügyi minisztérium illetékesének közlése nyomán.
márc. 8
0:18
Tragédia: helikopterbalesetben vesztette életét Franciaország egyik legvagyonosabb üzletembere (Blikk)
Helikopterbalesetben meghalt Olivier Dassault 69 éves francia parlamenti képviselő, az ország egyik legvagyonosabb üzletembere.
márc. 8
0:22
Egy másfél évszázados történet zárul le Csehországban (Napi)
Csehországban bezárták az egyik legrégebbi szénbányát annak ellenére, hogy jó minőségű feketeszenet hoztak belőle a felszínre, és ezen az úton menetelnek tovább.
márc. 8
0:26
Izrael kinyit, már koncerteket is tartottak (Napi)
Izraelben megkezdődött a nyitás utolsó, harmadik szakasza, amelyben újraindult a vendéglátó- és szórakoztatóipar, valamint az oktatási rendszer a járványügyi előírások betartásának kötelezettségével, így szinte teljes egészében visszatért a normális kerékvágásba az élet - írja az MTI a helyi média nyomán.
márc. 8
0:30
Onnan érkezhet oltás, ahonnan kevesen várnák (Napi)
Kubában négy koronavírus-vakcinát fejlesztenek, az első májusra túljut mindent teszten, az egyik továbbit orrspray formájában lehet majd beadni. Csak azok csodálkoznak az amerikai embargó alatt nyögő szigetország biotechnológiai képességein, akik nem ismerik Kubát.
márc. 8
0:34
Tömeges oltást rendeltek el Franciaországban (Napi)
Tömeges oltást rendelt el hétvégére a francia kormány azokban a megyékben, ahol fokozottan terjednek a koronavírus fertőzőbb variánsai. A több száz alkalmi oltóközpontban a 75 éven felülieknek adhatják be a koronavírus-elleni oltást - írja az MTI.
márc. 8
0:38
Meghalt egy AstraZenecával oltott nővér, de még nem biztos, hogy a készítmény miatt (Napi)
Nem oltanak az AstraZeneca egyik Ausztriába szállított vakcinaadagjával, mert nem sokkal azután, hogy megkapta a vakcinát, meghalt egy beoltott, egy másik pedig megbetegedett. A vakcina másik adagjait továbbra is használják - írja a Telex a Reuters nyomán.
márc. 8
0:42
Példátlan lépést tervez Kína Hongkong ellen (Napi)
A hongkongi választási rendszer átalakítását tervezi Kína, erről Vang Ji külügyminiszter beszélt vasárnap. A diplomata szerint a hosszú távú stabilitás érdekében szükséges a jogszabályváltozás, ami szebb jövőt hoz a város számára - írja az Euronews.
márc. 8
0:46
Szigorítanak egyes osztrák településeken (Napi)
Szigorúbb szabályozásokat vezetnek be Ausztriában azokon a településeken, körzetekben, ahol 100 ezer lakosra vetítve meghaladja a 400-at az új koronavírus okozta megbetegedések száma hét nap átlagában - írja az MTI.
márc. 8
0:50
Nagy dobásra készülnek a lengyelek az oltásiparban (Napi)
Egy lengyel vállalat bekapcsolódik a második körös koronavírus-vakcinák fejlesztésébe oly módon, hogy az amerikai Novavax gyógyszergyártó alapanyag-beszállítója lesz.
márc. 8
0:54
Olaszország ismét szigorítani kényszerül (Napi)
Ismét szigorítják a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Olaszország több tartományában hétfőtől, miközben emelkedik a kórházban kezelt betegek száma, a halottaké pedig megközelítette a 100 ezret - írja az MTI.
márc. 8
6:06
Mi lesz az idei nyaralások sorsa? (Infostart)
Ősszel még abban reménykedhettünk, hogy az idei nyaralásokat már nem befolyásolja majd a koronavírus, de mi a valóság?
márc. 8
6:18
Joe Biden újabb nagy horderejű témába vágta a fejszéjét (Infostart)
Már benyújtották a választási rendszert átalakító törvényjavaslatot, ami át is ment a képviselőházon. Ennek fényében a mostani elnöki rendelet még jelentőségteljesebb.
márc. 8
6:18
Meghan Markle-nak az öngyilkosság is eszébe jutott a királyi családban (168 Óra Online)
A sussexi hercegnő az Oprah Winfrey-nek adott vasárnapi interjújában mesélt arról, hogy miután összeházasodott Harry herceggel, a magány és az állandó ellenőrzés miatt öngyilkossági gondolatok jártak a fejében.
márc. 8
6:18
Megrázó vallomás Meghan Markle-től: "Egyszerűen nem akartam tovább élni" (ATV)
Meghan Markle-nek a brit királyi család tagjaként érzett magány és intenzív ellenőrzés miatt öngyilkossági gondolatai voltak, miután összeházasodott Harry herceggel - erről maga a sussexi hercegnő számolt be az Oprah Winfreynek adott vasárnapi interjújában.
márc. 8
6:24
A csehek nagy része bevesz minden zöldséget (Napi)
A csehek kétötöde elhiszi a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban az interneten keringő összeesküvés-elméleteket kezdve a vírus mesterséges előállításától az chipbeültetésig.
márc. 8
6:36
Szimbolikus állomásához ért a Notre-Dame újjáépítése (Infostart)
A francia királyok által az egykoron grandiózus francia hajóflotta megújításához telepített erdők most jó szolgálatot tesznek.
márc. 8
6:42
Fontos elnöki rendeletet írt alá a „véres vasárnap” alkalmából Biden (Blikk)
Rendeletet írt alá a szavazati jog gyakorlásának megkönnyítéséről vasárnap Joe Biden amerikai elnök, a véres vasárnap néven elhíresült tragikus esemény 56. évfordulójának alkalmából tartott megemlékezések részeként.
márc. 8
6:48
Biden a szavazati jog gyakorlásának megkönnyítéséről döntött (ATV)
Rendeletet írt alá a szavazati jog gyakorlásának megkönnyítéséről vasárnap Joe Biden amerikai elnök, a véres vasárnap néven elhíresült tragikus esemény 56. évfordulójának alkalmából tartott megemlékezések részeként.
márc. 8
6:54
Sikerült benézni a luxemburgi offshore-ok mögé (24.hu)
Az EU nyomásának hála egy kicsivel átláthatóbbak lettek a luxemburgi offshore cégek, de még mindig nehéz dolguk van azoknak, akik a cégek mögött állókat akarják megtalálni. Egy csapat újságíró azonban úgy döntött, hogy nekiáll a feladatnak.
márc. 8
7:00
Koronavírus: jó hír érkezett Nagy-Britanniából (Napi)
A vasárnap ismertetett adatok szerint tavaly nyár óta nem mért mélypontra csökkent a Covid-19 betegség okozta halálozások száma Nagy-Britanniában.
márc. 8
7:06
Ausztria felfüggesztette az AstraZeneca oltást egy haláleset miatt (168 Óra Online)
A beoltottak közül egy 49 éves hölgy véralvadási problémák miatt vesztette az életét, egy 35 éves nő pedig tüdőembóliából lábadozik. Egyelőre nincs bizonyíték, hogy a két eset összefüggésben állna az oltással.
márc. 8
7:12
Herry herceg: Soha nem támadtam hátba a királynőt (ATV)
Magyar idő szerint hajnali 2 órakor adásba került Oprah Winfrey exkluzív interjúja Meghannel és Harry herceggel, melyben a hercegi pár kitálalt kapcsolatukról, az uralkodócsaláddal való viszonyukról, és az utóbbi évek nézeteltéréseiről. Úgy, ahogyan ők látták.
márc. 8
7:12
A királyi család felkent szakértői úgy elemezték Harry és Meghan interjúját, hogy még adásba sem került (444.hu)
Így is szívesen elmondták a véleményüket.
márc. 8
7:30
Százezer halott Olaszországban, újabb szigorításokról döntöttek (HírTV)
Ismét szigorítják a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Olaszország több tartományában, Franciaországban pedig tömeges oltást rendeltek el.
márc. 8
7:30
Újra bezár Olaszország több mint fele (SzMo)
Nem jött a kívánt enyhülés a vírushelyzetben, újabb szigorítások következnek.
márc. 8
7:42
Szijjártó: Brüsszel nem lép fel megfelelően az illegális migráció és a drogfogyasztás ellen (HírTV)
Két súlyos, egyértelműen a szervezett bűnözéshez kapcsolódó biztonsági kihívással néz szembe a világ a külügyi tárca vezetője szerint.
márc. 8
7:54
Tavaly nyáron jött utoljára ilyen adat Nagy-Britanniából (Infostart)
A vasárnap ismertetett adatok szerint tavaly nyár óta nem mért mélypontra csökkent a Covid-19 betegség okozta halálozások száma Nagy-Britanniában.
márc. 8
7:57
Látványosan javulnak a brit Covid-számok (24.hu)
Látványosan csökken az új fertőzöttek száma is.
márc. 8
8:00
Tűz ütött ki egy jemeni menekülttáborban, legalább nyolcan meghaltak (444.hu)
A polgárháború ellenére évente emberek tízezrei kelnek át Afrikából Jemenbe.
márc. 8
8:18
A Deutsche Welle csak a valóságot „felejtette el” bemutatni a Budai várról (HírTV)
Idén is nagyszabású fejlesztések indulnak a Budavári Palotanegyedben.
márc. 8
8:24
Mélyponton a halálozások száma az Egyesült Királyságban (Demokrata)
Tavaly nyár óta nem mért mélypontra csökkent a Covid-19 betegség okozta halálozások száma az országban.
márc. 8
8:30
Ismét zárlat alá helyezik fél Olaszországot (ATV)
Ismét szigorítják a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Olaszország több tartományában hétfőtől, miközben emelkedik a kórházban kezelt betegek száma, a halottaké pedig megközelítette a 100 ezret.
márc. 8
8:36
Koronavírus: akár 126 évig is eltarthat az oltás Japánban a jelenlegi tempó mellett (Blikk)
Egyes számítások szerint Japánban olyan lassan halad az oltási folyamat, hogy a jelenlegi tempó mellett 126 évig tartana beoltani a szigetország 126 milliós lakosságát.
márc. 8
8:48
Joe Biden rendelkezett a szavazati jog gyakorlásának megkönnyítéséről (Demokrata)
Rendeletet írt alá az új amerikai elnök, a véres vasárnap néven elhíresült tragikus esemény évfordulójának alkalmából.
márc. 8
8:50
Olaszország nagy részét ismét zárlat alá helyezték (Demokrata)
Ismét szigorították a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat Olaszország több tartományában.
márc. 8
8:54
Harry és Meghan véget vetett a találgatásoknak: elárulták második gyermekük nemét (Blikk)
Harry és Meghan Markle az Oprah Winfrey-nek adott interjújukban második gyermekük nemét is nyilvánosságra hozták.
márc. 8
9:06
Egy tanítványa hazugsága miatt fejezhették le a francia történelemtanárt (ATV)
A Le Parisien információja szerint egy muszlim diáklány hazugsága indította el a tanár Samuel Paty októberi lefejezéséhez vezető lavinát – írja a 444.

Keresés