2021. március 2. kedd

márc. 2
0:06
A spermák meghálálják az odafigyelést: itt van 8+5 étel, amire figyeljenek a férfiak, mielőtt a párjukkal belekezdenek a babaprojektbe (Blikk)
Az étrend, életvitel és a megfelelő tápanyagok bevitele nem csak az általános közérzetünket, de a szervezet nemzőképességét is nagyban befolyásolják, a férfiaknál is.
márc. 2
0:06
Változtatott nyitási tervén Ausztria (Infostart)
Egyedül a nyugati Vorarlberg került olyan helyzetbe, hogy - jó járványügyi mutatóinak köszönhetően - már március 15-én kinyithatnak az éttermek, valamint a sport és kulturális létesítmények is.
márc. 2
0:06
Már tervezik az európai vakcinaútlevelet, a magyar kormány elárulta, mit rögzítenek (Napi)
Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásra, másnéven zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslatát; az intézkedéssel az európaiak szabadabb utazását szeretnék elősegíteni - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfői Twitter-üzenetében. Hazai hír, hogy a
márc. 2
0:06
Horvátországban kinyitottak a teraszok (Kitekintő)
Kinyithattak a kávézók és éttermek teraszai hétfőn Horvátországban, a vendéglátósok mintegy 75 százaléka élt ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően - közölte a helyi sajtó hétfőn.
márc. 2
0:06
Putyin: A Szputnyik V hatékony az új mutációkkal szemben (168 Óra Online)
A járvány ideje alatt az új koronavírus 3500-féle mutációját mutatták ki Oroszországban, de a legtöbbnek nincs jelentősége a betegség lefolyása szempontjából.
márc. 2
0:06
XVI. Benedek szerint veszélyes Ferenc pápa iraki látogatása (444.hu)
A világjárvány és az instabil iraki helyzet miatt is veszélyes az út, ezért a volt pápa imádkozik az utódjáért.
márc. 2
0:06
A Pfizer-vakcina kevésbé hatékony az elhízottaknál, három oltásra lehet szükségük (Ripost)
30-as testtömeg-index (BMI) felett az emberek szervezete jelentősen kevesebb antitestet termel a Pfizer-vakcina hatására.
márc. 2
0:06
Irak a turizmus fellendülését várja a pápai látogatástól (Demokrata)
Irak reméli, hogy Ferenc pápa márciusi látogatása lendületet ad a válságban lévő ország gazdaságának.
márc. 2
0:10
Nézők is részt vehetnek majd a tokiói olimpián? Ezt mondja a szervezőbizottság vezetője (Blikk)
Hasimoto Szeiko szerint nézőkkel kell megrendezni a tokiói olimpiát.
márc. 2
0:10
Orosz vakcina: a magyar útra lépett Szlovákia (Napi)
Szlovákia kétmillió adag, koronavírus-elleni Sputnyik V orosz vakcinát vásárolt. Az első szállítmány hétfő este érkezett meg Kassára a szlovák hadsereg különgépén - jelentette be Igor Matovic miniszterelnök a kassai repülőtéren tartott sajtóértekezletén.
márc. 2
0:10
Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia (Kitekintő)
A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.
márc. 2
0:10
Erdélyben újra felfedezték a Magyarosaurus lelőhelyét (168 Óra Online)
A helyszín pontos leírása száz éve elveszett, de előkerült egy magyar kutató térképe, ami jelöli az egyedülálló dinoszaurusz maradványok lelőhelyét.
márc. 2
0:10
Az Európai Bizottság hamarosan immunitásigazolásra vonatkozó javaslatot mutat be (444.hu)
A tervek szerint nyáron bevezetendő zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslattal az európaiak szabadabb utazását szeretnék elősegíteni.
márc. 2
0:10
Szlovákia kétmillió adag Szputnyik V vakcinát vásárolt (Demokrata)
Az első orosz oltóanyag-szállítmány már meg is érkezett Kassára a szlovák hadsereg különgépén.
márc. 2
0:14
Na, ez egy igazán jó tanács: szexeljünk, hogy pörögjön az agyunk! (Blikk)
Az életvezetési tanácsadó a saját életét tette rendbe, ma már másoknak segít.
márc. 2
0:14
Nem várt hír érkezett a Pfizer és az AstraZeneca vakcinákról (Napi)
A hétfőn ismertetett legfrissebb brit szakértői tanulmány szerint az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár, illetve a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga már egyetlen dózis beadása után is igen magas hatékonysággal veszi elejét a kórházi kezelést igénylő súlyos Covid-19 megbetegedés kialakulásának a koronavírus-fertőzött idő
márc. 2
0:14
Öthónapos mélyponton az amerikai fertőzésszám (Kitekintő)
Öt hónapja nem volt ilyen alacsony az újonnan regisztrált COVID-19 fertőzöttek száma az Egyesült Államokban és a számok folyamatosan csökkennek. A Johnson & Johnson frissen engedélyezett oltásából ezen a héten 4 millió, június végéig 100 millió adag kiszállítását tervezi.
márc. 2
0:14
Iránymutatást ad ki az Európai Bizottság a vakcinaútlevélre (168 Óra Online)
Az uniós oltási könyv a beoltottságot fogja igazolni. Akik még nem kaphattak oltást, azoknak a teszteredményeit tüntetik fel benne, de azokról is szolgál információval, aki már átesett a koronavírus-fertőzésen.
márc. 2
0:14
Előrehozott választásokat tartana és az alkotmányt is módosítaná az örmény kormányfő (444.hu)
Nikol Pasinján szerint az húzhatná ki az országot a politikai válságból, ha félelnöki rendszert vezetnének be. No meg ha a korábbi kormányfő nem akarná őt megpuccsoltatni a hadsereggel.
márc. 2
0:18
Betegágyához rendelte a fiát Fülöp herceg (Blikk)
A királyi család jövőjéről is beszélgetett apja a britek trónörökösével.
márc. 2
0:18
Ausztriában lesz, ahol már kinyithatnak a vendéglátóhelyek márciustól (Napi)
Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt, továbbá engedélyezik az ifjúsági sporttevékenységet szabadtéren, de a részvétel feltétele a negatív koronavírus teszt lesz - erről döntött az osztrák kormány hétfőn. Egyetlen tartomány, a nyugati Vorarlberg került olyan kivételes helyzetbe, hogy - jó járványügyi mutatóinak kösz
márc. 2
0:18
Dollármilliókat keresnek a nigériai emberrablók, akik komplett iskolás csoportokat ragadnak el (168 Óra Online)
A szövetségi köztársaságok kormányzói készségesen fizetik a váltságdíjakat, a „bűnbánó” emberrablóknak pedig nem ritkán kocsit, lakhatást sőt szociális segítséget is nyújtanak.
márc. 2
0:18
Szlovákia vett 2 millió adag Szputnyik V-t (444.hu)
Egy hónapon belül 1 millió vakcina érkezésére számítanak.
márc. 2
0:22
Járvány: hanyatlik a harmadik hullám Spanyolországban (Napi)
Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám; a hétvégén mintegy 16 ezer új fertőzöttet regisztráltak, négyezerrel kevesebbet mint a múlt hétvégén - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium hétfői jelentéséből.
márc. 2
0:22
Szlovákiában kemény szigorításokat vezetnek be (168 Óra Online)
Jelentősen korlátozhatják a közéletet, a kereskedelmi és a gazdasági tevékenységet. Fizetnek azoknak, akiknek fertőzött családtagjuk miatt otthon kell maradniuk.
márc. 2
0:22
Mianmar: rossz generációval kezdtetek ki (444.hu)
A hongkongi tüntetők burmai nyelvre lefordított kézikönyvet küldtek a mianmari tüntetőknek, hogy hogyan szervezzék meg az ellenállást, miközben fegyveres etnikai csoportok is a tüntetők mellé álltak.
márc. 2
0:26
Navalnij miatt nemzetközi vizsgálatot sürget az ENSZ (168 Óra Online)
A világszervezet emberi jogi szakérői szerint az ellenzéki politikus megmérgezésének ügyében orosz kormányzati politikusok is érintettek lehetnek.
márc. 2
0:30
Kanadában olimpiai stadionban is oltanak (168 Óra Online)
Naponta háromezer embert oltanak be a sportlétesítményben. Több tartományban masszőröket, fogorvosokat és szülésznőket is besoroznak a tömeges oltásokhoz.
márc. 2
0:34
Egymillió dollárt érő antik görög pénzérmét foglaltak le Törökországban (168 Óra Online)
Az időszámításunk előtti 5. századból származó athéni dekadrachmából mindössze 42 darab található a világon.
márc. 2
0:38
Már egy dózis Pfizer- és AstraZeneca-oltás is rendkívül hatékony (168 Óra Online)
A legfrissebb brit tanulmány szerint a 80 év felettieknél a két gyártó oltása a beadás utáni harmadik-negyedik héten egyaránt 80 százalék feletti hatékonysággal előzi meg a súlyos megbetegedést.
márc. 2
5:36
Ha kilép a Fidesz a Néppártból, Kaczynskiék Konzervatív frakciója "a logikus" irány? (ATV)
Bár fideszesek azt sem zárják ki, hogy ha Orbán Viktor elhagyná a Néppárt frakcióját, "blokkoló kisebbségi" szövetséget alkothatna az Európai Parlamentben, kormányközeli források és szakértők most inkább a Konzervatívokhoz való csatlakozást nevezték "logikus" iránynak.
márc. 2
5:38
Egy hét alatt húsz százalékkal emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma Hollandiában (ATV)
Tovább szigorítanak Szlovákiában a romló járványhelyzet miatt. Északi szomszédunknál este 8 és hajnali 1 óra között kijárási tilalom lép életbe, zárt helyeken pedig kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése. Közben a vakcina-engedélyezések felgyorsítására szólította fel az Európai Uniót a bajor kormányfő.
márc. 2
5:48
Utazási hotspotok otthonról dolgozóknak (Kitekintő)
A home officeban dolgozó embereknek minden eddiginél több lehetőségük van arra, hogy külföldön éljenek. Már ha elegendő ehhez a fizetésük vagy megfelelő mértékű megtakarítással rendelkeznek.
márc. 2
5:48
Kavartak egyet a Néppárt vezetői, hogy a Fidesz ne hagyja ott őket (444.hu)
Orbán Viktor vasárnap megfenyegette az EPP frakcióját, hogy ha a terv szerint módosítják a párt belső szabályzatát, akkor a fideszesek kilépnek. Hétfő estére a párt vezetése módosította a módosító szövegét.
márc. 2
6:06
A Twitter fellép az oltásokkal kapcsolatos téves információk közlése ellen (168 Óra Online)
Egy szabálysértés miatt törölt bejegyzésért két büntetőpont jár, ötért pedig végleges eltávolítással sújthatják a felhasználót.
márc. 2
6:06
Volt energetikai helyettes államtitkár: nekünk is volt olyan időszakunk, mint Texasnak (ATV)
Holoda Attila szerint az amerikai állam "szeret önálló lenni", ezért fordulhatott elő, hogy a rendkívüli, hideg időjárás miatt drasztikusan megemelkedett az elektromos energia ára.
márc. 2
6:24
A Twitter fellép az oltással kapcsolatos téves információk ellen (ATV)
A Twitter hétfőn közölte, hogy elkezdte figyelni az oltással kapcsolatos téves információk megjelenését a közösségi portálon, és a tweetek címkézésével, illetve büntetési rendszer alkalmazásával szűri ki a szabálysértőket és a "visszaeső" felhasználókat.
márc. 2
6:30
Csak a beoltott hívőket engedik Mekkába és Medinába a szaúdi hatóságok (168 Óra Online)
Az iszlám vallás egyik pillérének számító nagy zarándoklat (háddzs) az idén július második felében esedékes.
márc. 2
6:33
Megszállt egy várost az Iszlám Állam (hirado.hu)
Egy ENSZ-bázist is megtámadtak az iszlamisták Nigériában.
márc. 2
6:39
A mekkai zarándoklatra már csak beoltott hívők mehetnek (hirado.hu)
A muzulmán vallás egyik pillérének számító nagy zarándoklat az idén július második felében esedékes.
márc. 2
6:48
Háborút indított a szerb rendőrség a bulizók ellen (Napi)
Szerbiában a drákói korlátozások ellenére buliznak a fiatalok, akikre nagy erőkkel vadászik a rendőrség. Az egyik illegális rendezvény szervezőjét bekasztlizták.
márc. 2
6:48
Bejelentették: ezekből az országokból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra (Blikk)
Néhány országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra – közölték hétfő este a kormány honlapján.
márc. 2
6:48
Kovács Zoltán a CNN-nek: Az oltás nem politikai kérdés (888.hu)
Az oltás nem politikai kérdés, hanem hatékonyság és megbízhatóság kérdése – hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.
márc. 2
6:48
Csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt Ausztriában (SzMo)
Egy tartomány van nyugati szomszédunknál, ahol szinte teljes a korlátozások feloldása.
márc. 2
7:00
A fertőzöttek száma a világon 114,4 millió, a gyógyultaké meghaladta a 64,6 milliót (HírTV)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.
márc. 2
7:00
WHO-ajánlás, mit ne használjanak a vírus ellen (24.hu)
Mert nincs számottevő hatása a betegség lefolyására.
márc. 2
7:06
A szaúdi hatóságok csak a beoltott hívőket engedik a zarándoklatokra (HírTV)
A muzulmán hívők csak akkor vehetnek részt a kis és nagy zarándoklatokon Mekkába és Medinába, ha be vannak oltva a koronavírus ellen.
márc. 2
7:06
Több mint 114 millió fertőzött, 2,5 millió halálos áldozat világszerte (168 Óra Online)
Csaknem 65 milliónyian már felgyógyultak a koronavírus-fertőzésből, amely 192 országban és régióban van jelen.
márc. 2
7:12
A WHO szakértői szerint erősen ellenjavallt a hidroxiklorokin használata a Covid-19 ellen (HírTV)
Az egészségügyi szakembereknek figyelemmel kell kísérniük a klorokinnal vagy hidroxiklorokinnal kezelt, koronavírussal fertőzött betegek állapotát.
márc. 2
7:12
Szabadon engedték az elrabolt nigériai iskoláslányokat (168 Óra Online)
A diákokat február 26-án hajnalban rabolták el egy Jangebe városában lévő iskolából. Alig több mint három hónap alatt ez volt a harmadik gyerekrablás Nigéria északnyugati részén.

Keresés