2021. április 3. szombat

ápr. 3
0:03
Ekkor jöhet a Szputnyik vakcina uniós engedélye (Napi)
Nem várható az orosz Szputnyik V vakcina európai uniós engedélyezése június vége előtt – jelentette ki csütörtökön a francia Európa-ügyi államtitkár. Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó, és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója pedig bejelentette az MTI szerint, hog
ápr. 3
0:03
Indiában és Dél-Koreában készült Szputnyikkal oltanának az oroszok (168 Óra Online)
Naponta átlagosan mintegy 290 ezer embert oltanak be Oroszországban, a külföldön gyártott Szputnyikkal gyorsítanák a folyamatot.
ápr. 3
0:03
Koronavírus: a beoltottak szabadabban utazhatnak az USA-ban (Hírstart)
Azok az amerikaiak, akik az Egyesült Államokban alkalmazott Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinák esetében mindkét, a Johnson and Johnson esetében pedig a szükséges egy dózist megkapták, mostantól anélkül is utazhatnak az országban, hogy előtte tesztelték volna őket, vagy utána karanténba kellene vonulniuk - jelentette be pénteken friss iránymutatá
ápr. 3
0:03
Jogállam: az amerikai óriáscégek zsarolással akarják megváltoztatni a választási törvényeket (Ripost)
A 2020-as elnökválasztást követően helyi és szövetségi szinten is parázs vita alakult ki a választási törvények módosítása körül Amerikában. Egyes tagállamok, például Georgia törvényhozása már meg is változtatta a voksolásra vonatkozó szabályokat, ami nem aratott osztatlan sikert. A civil szervezetek rasszizmust kiáltottak, a Demokrata Párt farzseb
ápr. 3
0:03
Két halott a washingtoni Capitoliumnál – nem kezelik az esetet terrorcselekményként (Propeller)
Mint arról korábban beszámoltunk, ismét lezárták az amerikai törvényhozás épületének környékét, miután helyi idő szerint péntek délután egy ismeretlen autós elgázolt két rendőrtisztet egy ellenőrzőpontnál, majd autójával egy beton úttorlasznak rohant. A capitoliumi rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottat lelőtték, miután az ütközést követő
ápr. 3
0:07
Még összejöhet az új hidegháború a régi szereposztással (Napi)
Bár nagyot változott a világ a második világháború vége óta, kísértetiesek a párhuzamok az USA és szövetségesei, illetve az orosz-kínai páros szemben állása között. A történet vége a hidegháború ötletének felmelegítése lehet.
ápr. 3
0:07
Tízmillió forintra bírságolták Moszkvában a Twittert (168 Óra Online)
A Twitter nem távolított el egy fiatalokat tüntetésre buzdító posztot. A korábbiakkal együtt már csaknem 36 millió forintnak megfelelő összeget kell fizessenek.
ápr. 3
0:07
Koronavírus: jó hír érkezett Nagy-Britanniából (Ripost)
A járvány terjedésének stagnálását vagy lassulását jelzi az új angliai reprodukciós ráta.
ápr. 3
0:07
Megtörtént az első telefonbeszélgetés Biden és az ukrán elnök között (Propeller)
Megvolt az első telefonbeszélgetés Volodimir Zelenszkij ukrán és Joe Biden amerikai elnök között pénteken, amely alatt elsősorban a nemrég kiéleződött Donyec-medencei fegyveres konfliktusról folytattak eszmecserét – hozta nyilvánosságra az ukrán államfő a Twitteren.
ápr. 3
0:11
AstraZeneca: újabb országban függesztették fel a 60 évesnél fiatalabbak oltását (Napi)
Hollandiában pénteken felfüggesztették a 60 évesnél fiatalabbak beoltását a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájával, miután egy, a szerrel immunizált nő elhunyt vérrögképződés következtében - közölte a holland egészségügyi minisztérium.
ápr. 3
0:11
Németország után már Hollandiában sem oltanak 60 év alattiakat AstraZenecával (168 Óra Online)
Az egészségügyi tárca szerint a döntést azt követően hozták meg, hogy egyeztettek a gyógyszerek mellékhatásait vizsgáló holland bizottsággal és az egészségügyi hatóságokkal.
ápr. 3
0:11
Lezárták a Capitolium környékét, miután egy autós elgázolt két rendőrt (Ripost)
Ismét lezárták az amerikai törvényhozás épületének környékét, miután helyi idő szerint péntek délután egy ismeretlen autós elgázolt két rendőrtisztet egy ellenőrzőpontnál, majd autójával egy beton úttorlasznak rohant.
ápr. 3
0:15
Koronavírus: a beoltottak szabadabban utazhatnak az USA-ban (Napi)
Azok az amerikaiak, akik az Egyesült Államokban alkalmazott Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinák esetében mindkét, a Johnson and Johnson esetében pedig a szükséges egy dózist megkapták, mostantól anélkül is utazhatnak az országban, hogy előtte tesztelték volna őket, vagy utána karanténba kellene vonulniuk - jelentette be pénteken friss iránymutatá
ápr. 3
0:15
Lezárták a Capitolium környékét, miután egy autó belehajtott a barikádba (168 Óra Online)
Egy rendőr és az elkövető is meghalt – egy másik rendőr megsebesült.
ápr. 3
0:19
Ukrajna: aggodalmat keltenek az orosz haderőmozgások (Napi)
Megvolt az első telefonbeszélgetés Volodimir Zelenszkij ukrán és Joe Biden amerikai elnök között pénteken, amely alatt elsősorban a nemrég kiéleződött Donyec-medencei fegyveres konfliktusról folytattak eszmecserét - hozta nyilvánosságra az ukrán államfő a Twitteren az MTI szerint.
ápr. 3
0:23
Koronavírus: biztató hírek jöttek Angliából (Napi)
A koronavírus-járvány terjedésének lassulását, legrosszabb esetben stagnálását mutatja a terjedés dinamikáját mérő R reprodukciós mutató pénteken ismertetett, Angliára kiszámított új becslési sávja. A szélesebb körű, országos járványügyi mutatók a nagy-britanniai koronavírus-járvány folytatódó jelentős ütemű visszavonulását jelzik - írja az MTI.
ápr. 3
0:27
Horvátországban június végéig beolthatják a lakosság felét (Napi)
Horvátország június végéig beolthatja a felnőtt lakosság felét - mondta Vili Beros egészségügyi miniszter a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy Zágráb szolidaritási alapon további 747 459 dózist kap a Pfizer/BioNTech vakcinájából - írja az MTI.
ápr. 3
0:33
Vigyázz, a kutya harap! Joe Biden amerikai elnök kutyája ismét emberre támadt (Hírstart)
Joe Biden és két kutyája, Major és Champ épphogy visszatértek a Fehér Házba, Major korábbi harapásának gyorsan lett második felvonása is.
ápr. 3
0:39
Koronavírus: biztató hírek jöttek Angliából (Hírstart)
A koronavírus-járvány terjedésének lassulását, legrosszabb esetben stagnálását mutatja a terjedés dinamikáját mérő R reprodukciós mutató pénteken ismertetett, Angliára kiszámított új becslési sávja. A szélesebb körű, országos járványügyi mutatók a nagy-britanniai koronavírus-járvány folytatódó jelentős ütemű visszavonulását jelzik - írja az MTI.
ápr. 3
2:15
Telefonon beszélt az amerikai és az ukrán elnök (Hírstart)
Megvolt az első telefonbeszélgetés Volodimir Zelenszkij ukrán és Joe Biden amerikai elnök között pénteken, amely alatt elsősorban a nemrég kiéleződött Donyec-medencei fegyveres konfliktusról folytattak eszmecserét - hozta nyilvánosságra az ukrán államfő a Twitteren.
ápr. 3
3:03
Külföldön gyártott Szputnyik V-vel gyorsíthatják a lakosság oltását Oroszországban (Hírstart)
Külföldön előállított orosz Szputnyik V vakcina behozatalával gyorsíthatják fel a lakosság Covid-19 elleni átoltását - jelentettek ki pénteken Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó, és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (Rfpi) vezérigazgatója.
ápr. 3
3:09
Rekord koronavírus számok Ukrajnában (Hírstart)
Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, péntekre minden korábbinál több, csaknem húszezer új beteget jegyeztek fel.
ápr. 3
4:57
Már Hollandiában sem oltanak 60 év alattiakat AstraZenecával! Az oltás után többen trombózist kaptak, egy nő pedig meghalt (Blikk)
Ezért döntöttek így.
ápr. 3
6:39
Életével fizetett a merényletért a capitoliumi ámokfutó (hirado.hu)
Wasington DC-ben továbbra is a Nemzeti Gárda nagyjából 2300 katonája támogatja a hatóságokat.
ápr. 3
7:09
A rabok és hozzátartozóik is nagyon félnek attól, hogy a vírust nem tudják sokáig féken tartani a börtönökben (444.hu)
Van olyan büntetés-végrehajtási intézmény, ahol a rabok még mindig semmiféle tájékoztatást nem kaptak az oltásokról. A bizonytalanság miatt egyre feszültebbek az érintettek, amit csak tetéz, hogy több mint egy éve látogatási tilalmat vezettek be.
ápr. 3
7:27
Mindent visznek a kerti cuccok (Napi)
Kerti pavilonokkal, projektorokkal és pizzasütő kemencékkel készülnek a húsvétra a britek: a lazítások miatt többen találkozhatnak a szabadban, így megugrott a kereslet a kerti kiegészítők iránt. A kereskedők arra figyelmeztetnek, hogy könnyen hiány lehet ezekből a termékekből, ugyanis sokan tettek le idén is a külföldi vakációról a nyáron.
ápr. 3
7:27
Koronavírus: hetek óta dőlnek a negatív rekordok Brazíliában (hirado.hu)
Megállíthatatlanul terjed a vírus a dél-amerikai országban.
ápr. 3
7:33
Szertartásról raboltak el egy haiti lelkészt (24.hu)
Az eseményt élőben közvetítették a Facebookon.
ápr. 3
7:33
Egyenes adásban raboltak el egy lelkészt a húsvéti ünnepségen (hirado.hu)
A húsvéti templomi szertartás közben három másik embert is elraboltak.
ápr. 3
7:33
Videó: Élőben közvetített szertartás alatt raboltak el egy lelkészt (Demokrata)
Az emberrablás a Hetednapi Adventista Egyház egyik felekezetének templomában történt.
ápr. 3
7:39
Elraboltak egy haiti lelkészt az élőben közvetített húsvéti szertartáson (Metropol)
A Facebookon élőben közvetített húsvéti templomi szertartás közben raboltak el Haitiben egy lelkészt és három másik embert - közölte a helyi média.
ápr. 3
7:39
Gumilövedéket is használt tüntetők ellen a svájci rendőrség (Demokrata)
A Tagblett újság tájékoztatása szerint mintegy ezer tüntető vonult az utcára.
ápr. 3
7:41
Brazíliában negyedik hete dőlnek meg a járványrekordok (Demokrata)
Az elmúlt napon 70 238 fővel 12 910 082-re nőtt a fertőzöttek száma.
ápr. 3
7:45
Borzalmas tragédia történt: halálra marcangoltak a kutyák egy idős nőt a saját udvarán (Ripost)
Kóbor kutyák támadták meg és marcangolták szét az idős asszonyt.
ápr. 3
7:57
Mi lesz, ha meghal Ii. Erzsébet? – Itt a szigorú forgatókönyv (Blikk)
Operation London Bridge, azaz London Bridge-hadművelet – ez a neve annak a forgatókönyvnek, amelyet közel hatvan éve írtak meg az illetékesek arra az esetre, ha a 95. évét e hónapban betöltő II. Erzsébet királynő meghalna. Az élet ugyanis nem állhat meg, az ügyek folytonosságának biztosítása érdekében – tetszik, nem tetszik – minden eshetőségre fel
ápr. 3
7:57
Döbbenetes szigorítás: egy hónapig nem hagyhatják el a lakóhelyük 10 km-es körzetét a franciák (ATV)
Szigorították a járványügyi szabályokat Franciaországban és Szlovákiában is. Horvátországban új beutazási szabályok léptek életbe a következő két hétre vonatkozóan. Ausztria több tartományában is szigorítottak, mivel óriási az intenzív osztályokra nehezedő nyomás. Romániában pedig van olyan kórház ahol nem maradt szabad ágy.
ápr. 3
8:09
A többség befürdik ezekkel a húsvéti kérdésekkel – És Ön? Tegye próbára tudását a Blikk ünnepi kvízjátékán! (Blikk)
A húsvét ugyan a kereszténység legnagyobb ünnepe, de vallási hovatartozástól függetlenül is megünnepeljük Magyarországon. De pontosan mit is? Hát, ez az! Töltse ki húsvéti kvízünket, hogy kiderüljön, Ön mennyire jártas az ügyben. Kilenc kérdésből 6 helyes válasz már jónak számít!
ápr. 3
8:15
Tavaly szeptember óta nem érkeztek ilyen jó számok Nagy-Britanniából (ATV)
A koronavírus-járvány terjedésének lassulását, legrosszabb esetben stagnálását mutatja a terjedés dinamikáját mérő R reprodukciós mutató pénteken ismertetett, Angliára kiszámított új becslési sávja.
ápr. 3
8:15
ENSZ-békefenntartókkal végeztek Maliban (hirado.hu)
A három órán át tartó összecsapásban a békefenntartók mintegy húsz támadóval végeztek.
ápr. 3
8:21
Dühöngő svájci tömegre gumilövedékekkel lőttek a rendőrök (hirado.hu)
A tüntetők közül többen gyújtópalackokkal és meggyújtott tárgyakkal kezdtek dobálózni.
ápr. 3
8:21
Újabb részletek a capitoliumi támadásról (ATV)
Ismét lezárták az amerikai törvényhozás épületének környékét, miután helyi idő szerint péntek délután egy autós elgázolt két rendőrtisztet egy ellenőrzőpontnál, majd autójával egy beton úttorlasznak rohant.
ápr. 3
8:27
Döbbenetes szigorítás: egy hónapig nem hagyhatják el a lakóhelyük 10 km-es körzetét a franciák (Hírstart)
Szigorították a járványügyi szabályokat Franciaországban és Szlovákiában is. Horvátországban új beutazási szabályok léptek életbe a következő két hétre vonatkozóan. Ausztria több tartományában is szigorítottak, mivel óriási az intenzív osztályokra nehezedő nyomás. Romániában pedig van olyan kórház ahol nem maradt szabad ágy. ATV Híradó riportja.
ápr. 3
8:27
Édesanyjuk holtteste mellett találtak rá a két kisgyermekre, napokig vigyáztak rá (Ripost)
A borzalmas tragédiát csupán a kicsik élték túl. A fegyveresek a család vagyonát akarták megszerezni.
ápr. 3
8:29
Szertartásról raboltak el egy haiti lelkészt (Hírstart)
Az eseményt élőben közvetítették a Facebookon.
ápr. 3
8:31
Egyenes adásban raboltak el egy lelkészt a húsvéti ünnepségen (Hírstart)
A húsvéti templomi szertartás közben három másik embert is elraboltak.
ápr. 3
8:39
Friss részletek a Capitoliumi támadásról: szélsőséges nézeteket valló szervezettel rokonszenvezett a lelőtt merénylő (Blikk)
Újabb információk derültek ki a helyi idő szerint péntek délután történt Capitoliumi támadásról.
ápr. 3
8:51
Durva tüntetés volt a korlátozások ellen Svájcban (Infostart)
Könnygázt és gumilövedékeket vetett be a svájci rendőrség a járványkorlátozások elleni tüntető és rendbontó tömeg ellen Sankt Gallen városában.
ápr. 3
8:51
Terrortámadás volt Maliban (168 Óra Online)
Négy ENSZ-békefenntartó vesztette életét, többen megsebesültek pénteken, a támaszpontjuk elleni terrortámadásban.
ápr. 3
8:51
Egy olyan szolgáltatásra is hatással van a koronavírus, amire eddig nem is gondoltunk (Propeller)
Meglepő lehet, de a koronavírushoz kapcsolódó korlátozások nyomán jelentősen megnőtt a háztartások vízfogyasztása – írja az Index.hu.
ápr. 3
8:57
Kevesebb Pfizert kapunk, mert támogattuk a "szolidaritási vakcinát" (Startlap)
Ausztria, Csehország és Szlovénia elutasította az egyezséget. Heti hírösszefoglaló.

Keresés