2021. március 2. kedd

márc. 2
0:00
Szijjártó: elindult a második legnagyobb vakcina-szállítmány Magyarországra (Hírstart)
Itt van a világjárvány harmadik hulláma.
márc. 2
0:06
Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra (Infostart)
A listán most 13 ország szerepel.
márc. 2
0:06
Virológus: kombinálhatók az oltások, nem várható, hogy gyilkosabb mutáció tűnne fel (Napi)
A koronavírus eltűnéséhez a Föld lakosságának 80-90 százalékát be kellene oltani. Teljesen mindegy, hogy a két dózisos vakcináknál melyik gyártó oltását kapják másodjára, valamint nem tűnik valószínűnek, hogy veszélyesebb és gyilkosabb vírusvariáns alakulna ki - mondta el Duda Ernő virológus professzor a 168.hu Kejfeljancsi című műsorában.
márc. 2
0:06
Megállapították: jogszerűen használta fegyverét a hős rendőrnő (Blikk)
Jogszerű, szakszerű és arányos volt a tavaly decemberben az újpesti késelővel szemben használt testi kényszer és fegyverhasználat – ezt állapította meg a nemrég lezárult vizsgálat.
márc. 2
0:06
Szijjártó: Keleti vakcinák nélkül nagy bajban lennénk (168 Óra Online)
Sem Brüsszel, sem a baloldal nem szólhat bele, milyen vakcinákat hagynak jóvá a magyar szakemberek -  mondta a bécsi ötök külügyminisztereinek szlovéniai találkozóján.
márc. 2
0:06
Molnár Zsolt: már megvan az előválasztás időpontja (Hírstart)
Megszületett a megállapodás az előválasztás részleteiről, arról, hogy mind a 106 körzetben lesz előválasztás, emellett civilek is indulhatnak, a miniszterelnök-jelölteknek pedig 20 ezer aláírást kell gyűjteni az induláshoz - az MSZP pártigazgatója szerint pedig a kitűzött időpont is fix.
márc. 2
0:06
Elhunyt az Alkotmánybíróság korábbi elnöke, Németh János (Ripost)
Németh János nyugállományba vonulásáig, 2003-ig vezette az Alkotmánybíróságot, és több jelentős ügy előadó bírája volt.
márc. 2
0:06
Ellenzéki vezetésű önkormányzat kampányarca lett Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya (Propeller)
A Józsefvárosi Önkormányzat oltáspárti plakátkampányában szerepel Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – vette észre a 444.hu.
márc. 2
0:06
Hatalmas fényjelenség kíséretében meteor csapódott be Nagy-Britannia felett (BorsOnline)
"Ez túl gyors ahhoz, hogy ember alkotta űrszemét legyen" - véli a szakértő.
márc. 2
0:06
Rendhagyó megemlékezés vírus idején (Demokrata)
Egy baráti társaság minden évben emléktúrát szervez annak az útvonalnak a bejárására, amelyen a Vörös Hadsereg „egy kis munkára” hajtott több ezer civilt.
márc. 2
0:10
Kovács Zoltán: a sürgősség határozza meg a magyar stratégiát (Infostart)
Az oltás nem politikai kérdés, hanem hatékonyság és megbízhatóság kérdése - hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.
márc. 2
0:10
Ezekben a városokban nőhet a fertőzöttek száma - friss szennyvízadatok (Napi)
Az elmúlt héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.
márc. 2
0:10
Az új egészségügyi jogszabály kimondja, nem lehet alá-fölé rendeltség rokonok között: ezért kell távoznia a győri polgármester feleségének (Blikk)
A törvény szerint nem lehet rokonok között alá-fölé rendeltségi viszony.
márc. 2
0:10
Hamarosan megkaphatják az oltást a kormányablakok dolgozói (168 Óra Online)
Március 3-ig kell felmérni, hányan adatnák be a vakcinát. Az önkormányzatoktól azt is kérik, hogy adjanak munkaerőt a háziorvosoknak, akik besegítenek nekik az adminisztrációban.
márc. 2
0:10
Budai Gyula “dédelgetett kegyeltnek” nevezte Czeglédy Csabát (Hírstart)
Budai Gyula a parlamentben arra hívta fel a figyelmet, hogy a megfogalmazása szerint Gyurcsányék “kegyeltje”, Czeglédy Csaba lesz Szombathelyen a DK képviselő-jelöltje az előválasztáson. Völner Pál államtitkár szerint, ha Czeglédy ‘22-ben elindul, már nem lesz mentelmi joga.
márc. 2
0:10
Hogy lehet kamatmentes hitelt kapni? Így igényeld az újranyitási kölcsönt (Ripost)
Kiderült, pontosan kik vehetik igénybe a kamatmentes hitelt, ahogy az is, hogy mik a kölcsön jellemzői. Ezt érdemes tudni a kormány Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönéről.
márc. 2
0:10
Javuló statisztikákról számolt be a rendőrség (Propeller)
A koronavírus-járvány jelentős pluszterhet jelentett a rendőrségnek, ennek ellenére javuló statisztikáról számolt be az országos rendőrfőkapitány két helyettese az 2020-as adatokat elemezve a Duna Televízió Kékfény című műsorában hétfőn. Halmosi Zsolt rendészeti országos főkapitány-helyettes azt emelte ki: jelentősen csökkent a közúti balesetekben
márc. 2
0:10
Menczer Tamás: „Tanulság: ne higgy a baloldalnak!” (Demokrata)
Menczer Tamás úgy összegzett: „Tanulság: ne higgy a baloldalnak! Nem veled foglalkoznak, hanem kizárólag saját magukkal”.
márc. 2
0:14
Fejlesztési rekordot döntött a Magyar Telekom (Napi)
Tavaly a Magyar Telekom minden eddiginél több, 377 ezer új optikai elérést épített, 117 ezer kábeles elérési pontot pedig gigabit-képessé fejlesztett, ezzel csaknem 2,5 millióra nőtt hálózatán a gigabites elérések száma - közölte a vállalat az MTI-vel hétfőn.
márc. 2
0:14
Ma lett volna a határidő: nem írják alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, működésképtelenné vált a Jahn Ferenc Kórház egyik osztálya (Blikk)
Mint arról korábban beszámoltunk, a hét elejétől – pontosabban március 1-jétől – lenne kötelező az egészségügyi dolgozók számára a szerződésváltás az új jogszabály alapján, azaz az egészségügyi szolgálati jogviszony létesítése, ezt azonban sokan ellenzik.
márc. 2
0:14
Tavasszal indul az új Mol Bubi próbaüzeme (168 Óra Online)
A defekttűrő, fújt gumikkal szerelt új bringákkal gyorsabban lehet haladni, de lesz rajra okoslakat is. Az egyszerűbb bérlést új applikáció segíti.
márc. 2
0:14
Néhány országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra (Hírstart)
A kormany.hu azt írta: a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet alapján a külügyminiszter felhatalmazást kapott arra, hogy a belügyminiszterrel közösen rendeletben állapítsa meg azokat az államokat, ahonnan gazdasági vagy üzleti célú útról Magyarországra hazatérve a magyar állampolgár hazánk területére korláto
márc. 2
0:14
Meztelenül napozott a csaj! Lefotózták (Ripost)
Pucéran élvezte a napsütést a fiatal szőke lány, miközben fotó is készült róla...
márc. 2
0:14
Elhunyt az Alkotmánybíróság korábbi elnöke (Propeller)
Hétfőn hajnalban elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke – olvasható az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karának honlapján. Németh János 1933-ban született Újpesten. 1956-ban végzett az ELTE jogi karán summa cum laude fokozattal, majd a kar oktatója lett. Az évtizedek során jogászhallgatók generációit ta
márc. 2
0:18
Nyugdíj 2021: a valaha volt legjobb szorzók jöhetnek (Napi)
A valorizációs szorzók 9,7 százalékkal nőhetnek a 2021. évi nyugdíjmegállapítások esetén - figyelmeztet Farkas András nyugdíjszakértő.
márc. 2
0:18
Koronavírus: mi fizetjük ki a globális konténerhiányt – A bőrünkön és a tárcánkon is érezzük idehaza (Blikk)
Nem csak a bőrünkön, de a pénztárcánkon is érezhetjük a koronavírus okozta globális egészségügyi és gazdasági hatásokat. A tavaly tavaszi felvásárlási láznak köszönhetően elkezdtek kifogyni a felhalmozott tartalékok, emiatt termékhiány lépett fel több áruházban.
márc. 2
0:18
A Fővárosnak közel négyszer annyi a pozitív tesztje, mint decemberben (168 Óra Online)
Február 18-27. között, két helyszínen folytatódott a főváros lakossági koronavírus tesztprogramja. A Főpolgármesteri Hivatal szerint az eredmény azt mutatja, nincs helye a lazításnak.
márc. 2
0:18
Működésképtelenné vált egy fővárosi kórház belgyógyászati osztálya (Hírstart)
A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház II. számú belgyógyászatán a 15 orvosból csak 3 írta alá a március elsejétől érvényes szerződését, ezért a kórház főigazgatója a Nemzeti Népegészségügyi Központnál bejelentette: az osztály működésképtelenné vált – derül ki a Telex birtokába jutott levélből. Ez az első hivatalos jele annak, hogy az egészségügyi sz
márc. 2
0:18
Május végéig adtak haladékot, tömegesen mondhatnak fel a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ dolgozói (Hírstart)
Az SZTE SZAKK Sebészeti Klinika, Urológiai Klinika, Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály, Idegsebészeti Klinika, Pszichiátriai Klinika, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet és az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika egészségügyi dolgozói egy közleményt juttattak el a sajtónak, ebben az áll: a médiában megjelent egyes hírekkel ellentét
márc. 2
0:18
Kovács Zoltán: az EU kudarcot vallott, Orbán Viktor példát mutatott (Propeller)
Az oltás nem politikai kérdés, hanem hatékonyság és megbízhatóság kérdése – hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.
márc. 2
0:22
Asztalra csapnak a dolgozók: határozatlan idejű sztrájk jön Makón (Napi)
Kedd 14 órától határozatlan idejű sztrájkba kezdenek a makói gumigyár dolgozói, miután az eddigi munkabeszüntetések után sem született megállapodás a sztrájkot szervező érdekképviselet és a munkáltató között. A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség szerint a cég nem hajlandó követeléseikről tárgyalni, és csak az időt húzná - írja a Népszava.
márc. 2
0:22
Debrecen a külföldi befektetések toplistájára került (168 Óra Online)
A város felkerült a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjainak TOP 10-es listájára. Az elmúlt öt évben 680 milliárd forint értékű külföldi befektetés érkezett ide.
márc. 2
0:22
„9 éve kezdődött, a mai nappal véget ért” – megrendítő sorokkal köszönnek el hivatásuktól az egészségügyi dolgozók (Hírstart)
„Kegyetlenül megbecstelenítették a méltóságunkat, a szabadságérzetünket és az igazságérzetünket. Belekényszerítettek egy döntésbe, amit soha sem akartunk meghozni” – írja egyikük, aki nem kért a kötelező jogviszonyból.
márc. 2
0:22
Üldözőbe vették az újságírót, aki ki akarta deríteni, hogy ki érkezett haza Orbánék gépével a Maldív-szigetekről (Propeller)
Február 28-án sokadszorra tért vissza a Maldív-szigetekről Budapestre a NER luxusgépe.
márc. 2
0:26
Új és kötelező szabály lép életbe a magyar boltokban (Napi)
Új és kötelező szabály lépett életbe márciustól, sok mindennapos háztartási gép új energiafogyasztási címkét kap. A változtatás célja, hogy a vásárlók a jövőben könnyebben ki tudják választani, melyiket érdemes megvenniük. Mit jelentenek a betűk? Miért nem kell megijedni, ha például csak „C” osztályba sorolt mosógépet talál valaki az ad
márc. 2
0:26
Alig maradt dolgozó a tatabányai kórházban, annyian mondtak fel (168 Óra Online)
Osztályvezetők, főorvosok is távoztak, van olyan osztály, ahol csak rezidensek maradtak. A Szent Imre Kórház számos dolgozója is búcsúzik.
márc. 2
0:30
Rossz évet zártak a dohánytermesztők, harminc éve nem volt hasonló (Napi)
Termésátlagot és termésmennyiséget tekintve is rossz évet zártak 2020-ban a dohánytermelők - mondta a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke hétfőn az MTI-nek.
márc. 2
0:34
Érkeznek az új Mol Bubi bringák, kezdődik a tesztelés (Napi)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint "gőzerővel" szerelik össze az új Mol Bubi bicikliket a Csepel Zrt. üzemében, és hamarosan a nagyközönség is találkozhat a modern kerékpárokkal, amelyeket március 1-től tesztelnek.
márc. 2
0:36
Gyengült a forint hétfőn (Hírstart)
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
márc. 2
0:38
Már megint nagyon jól jártak a nyugdíjpénztártagok (Napi)
Tavaly az utolsó negyedévben kiváló hozamokat értek el a nyugdíjpénztárak. Az önkéntes pénztárak tagjainak átlagosan csaknem 1,5 millió, a magánnyugdíjpéntárakénak pedig 5,1 millió forint van már a számláján. A nyugdíj előtt álló önkéntes pénztártagok egyenlege 2,5 millió forint fölött van.
márc. 2
0:40
A Fővárosnak közel négyszer annyi a pozitív tesztje, mint decemberben (Hírstart)
Február 18-27. között, két helyszínen folytatódott a főváros lakossági koronavírus tesztprogramja. A Főpolgármesteri Hivatal szerint az eredmény azt mutatja, nincs helye a lazításnak.
márc. 2
0:42
Összeomolhat a tatabányai kórház, távoznak az orvosok (Napi)
Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán - írta Kunetz Zsombor Facebook-oldalán. Az egészségügyi szakértő levonta a konzekvenciát is: működésképtelenné vált a kórház.
márc. 2
0:44
Üldözőbe vették az újságírót, aki ki akarta deríteni, hogy ki érkezett haza Orbánék gépével a Maldív-szigetekről (Hírstart)
Február 28-án sokadszorra tért vissza a Maldív-szigetekről Budapestre a NER luxusgépe.
márc. 2
0:46
Működésképtelenné vált egy fővárosi kórház belgyógyászati osztálya (Napi)
A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház II. számú belgyógyászatán a 15 orvosból csak 3 írta alá a március elsejétől érvényes szerződését, ezért a kórház főigazgatója a Nemzeti Népegészségügyi Központnál bejelentette: az osztály működésképtelenné vált – derül ki a Telex birtokába jutott levélből. Ez az első hivatalos jele annak, hogy az egészségügyi sz
márc. 2
1:54
Van olyan falu, ahol minden regisztráltat beoltottak már (Hírstart)
A Békés megyei Magyardombegyházán mostanra szinte minden regisztrált páciens megkapta a koronavírus elleni oltást - írja a Blikk.
márc. 2
1:58
Kovács Zoltán: az EU kudarcot vallott, Orbán Viktor példát mutatott (Hírstart)
Az oltás nem politikai kérdés, hanem hatékonyság és megbízhatóság kérdése – hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.
márc. 2
2:18
Toroczkai László lesz a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje (Hírstart)
Toroczkai László pártelnök lesz a Mi Hazánk Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a 2022-es országgyűlési választásokon - jelentette be Dúró Dóra elnökhelyettes hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
márc. 2
2:22
Javuló statisztikákról számolt be a rendőrség (Hírstart)
A koronavírus-járvány jelentős pluszterhet jelentett a rendőrségnek, ennek ellenére javuló statisztikáról számolt be az országos rendőrfőkapitány két helyettese az 2020-as adatokat elemezve a Duna Televízió Kékfény című műsorában hétfőn. Halmosi Zsolt rendészeti országos főkapitány-helyettes azt emelte ki: jelentősen csökkent a közúti balesetekben
márc. 2
2:48
Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton (Hírstart)
A helyi Dózsa György Általános Iskolában pedig digitálisra áll át az oktatás.
márc. 2
3:06
Megint a Maldív-szigeteken járt a NER luxusgépe (Hírstart)
A gépet korábban Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc is igénybe vette már egy-egy üzleti út vagy éppen focimeccsre való utazás érdekében.

Keresés