2021. március 2. kedd

márc. 2
0:06
Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra (Infostart)
A listán most 13 ország szerepel.
márc. 2
0:06
Virológus: kombinálhatók az oltások, nem várható, hogy gyilkosabb mutáció tűnne fel (Napi)
A koronavírus eltűnéséhez a Föld lakosságának 80-90 százalékát be kellene oltani. Teljesen mindegy, hogy a két dózisos vakcináknál melyik gyártó oltását kapják másodjára, valamint nem tűnik valószínűnek, hogy veszélyesebb és gyilkosabb vírusvariáns alakulna ki - mondta el Duda Ernő virológus professzor a 168.hu Kejfeljancsi című műsorában.
márc. 2
0:06
Megállapították: jogszerűen használta fegyverét a hős rendőrnő (Blikk)
Jogszerű, szakszerű és arányos volt a tavaly decemberben az újpesti késelővel szemben használt testi kényszer és fegyverhasználat – ezt állapította meg a nemrég lezárult vizsgálat.
márc. 2
0:06
Szijjártó: Keleti vakcinák nélkül nagy bajban lennénk (168 Óra Online)
Sem Brüsszel, sem a baloldal nem szólhat bele, milyen vakcinákat hagynak jóvá a magyar szakemberek -  mondta a bécsi ötök külügyminisztereinek szlovéniai találkozóján.
márc. 2
0:06
Elhunyt az Alkotmánybíróság korábbi elnöke, Németh János (Ripost)
Németh János nyugállományba vonulásáig, 2003-ig vezette az Alkotmánybíróságot, és több jelentős ügy előadó bírája volt.
márc. 2
0:06
Hatalmas fényjelenség kíséretében meteor csapódott be Nagy-Britannia felett (BorsOnline)
"Ez túl gyors ahhoz, hogy ember alkotta űrszemét legyen" - véli a szakértő.
márc. 2
0:06
Rendhagyó megemlékezés vírus idején (Demokrata)
Egy baráti társaság minden évben emléktúrát szervez annak az útvonalnak a bejárására, amelyen a Vörös Hadsereg „egy kis munkára” hajtott több ezer civilt.
márc. 2
0:10
Kovács Zoltán: a sürgősség határozza meg a magyar stratégiát (Infostart)
Az oltás nem politikai kérdés, hanem hatékonyság és megbízhatóság kérdése - hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.
márc. 2
0:10
Ezekben a városokban nőhet a fertőzöttek száma - friss szennyvízadatok (Napi)
Az elmúlt héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.
márc. 2
0:10
Az új egészségügyi jogszabály kimondja, nem lehet alá-fölé rendeltség rokonok között: ezért kell távoznia a győri polgármester feleségének (Blikk)
A törvény szerint nem lehet rokonok között alá-fölé rendeltségi viszony.
márc. 2
0:10
Hamarosan megkaphatják az oltást a kormányablakok dolgozói (168 Óra Online)
Március 3-ig kell felmérni, hányan adatnák be a vakcinát. Az önkormányzatoktól azt is kérik, hogy adjanak munkaerőt a háziorvosoknak, akik besegítenek nekik az adminisztrációban.
márc. 2
0:10
Hogy lehet kamatmentes hitelt kapni? Így igényeld az újranyitási kölcsönt (Ripost)
Kiderült, pontosan kik vehetik igénybe a kamatmentes hitelt, ahogy az is, hogy mik a kölcsön jellemzői. Ezt érdemes tudni a kormány Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönéről.
márc. 2
0:10
Menczer Tamás: „Tanulság: ne higgy a baloldalnak!” (Demokrata)
Menczer Tamás úgy összegzett: „Tanulság: ne higgy a baloldalnak! Nem veled foglalkoznak, hanem kizárólag saját magukkal”.
márc. 2
0:14
Fejlesztési rekordot döntött a Magyar Telekom (Napi)
Tavaly a Magyar Telekom minden eddiginél több, 377 ezer új optikai elérést épített, 117 ezer kábeles elérési pontot pedig gigabit-képessé fejlesztett, ezzel csaknem 2,5 millióra nőtt hálózatán a gigabites elérések száma - közölte a vállalat az MTI-vel hétfőn.
márc. 2
0:14
Ma lett volna a határidő: nem írják alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, működésképtelenné vált a Jahn Ferenc Kórház egyik osztálya (Blikk)
Mint arról korábban beszámoltunk, a hét elejétől – pontosabban március 1-jétől – lenne kötelező az egészségügyi dolgozók számára a szerződésváltás az új jogszabály alapján, azaz az egészségügyi szolgálati jogviszony létesítése, ezt azonban sokan ellenzik.
márc. 2
0:14
Tavasszal indul az új Mol Bubi próbaüzeme (168 Óra Online)
A defekttűrő, fújt gumikkal szerelt új bringákkal gyorsabban lehet haladni, de lesz rajra okoslakat is. Az egyszerűbb bérlést új applikáció segíti.
márc. 2
0:14
Meztelenül napozott a csaj! Lefotózták (Ripost)
Pucéran élvezte a napsütést a fiatal szőke lány, miközben fotó is készült róla...
márc. 2
0:18
Nyugdíj 2021: a valaha volt legjobb szorzók jöhetnek (Napi)
A valorizációs szorzók 9,7 százalékkal nőhetnek a 2021. évi nyugdíjmegállapítások esetén - figyelmeztet Farkas András nyugdíjszakértő.
márc. 2
0:18
Koronavírus: mi fizetjük ki a globális konténerhiányt – A bőrünkön és a tárcánkon is érezzük idehaza (Blikk)
Nem csak a bőrünkön, de a pénztárcánkon is érezhetjük a koronavírus okozta globális egészségügyi és gazdasági hatásokat. A tavaly tavaszi felvásárlási láznak köszönhetően elkezdtek kifogyni a felhalmozott tartalékok, emiatt termékhiány lépett fel több áruházban.
márc. 2
0:18
A Fővárosnak közel négyszer annyi a pozitív tesztje, mint decemberben (168 Óra Online)
Február 18-27. között, két helyszínen folytatódott a főváros lakossági koronavírus tesztprogramja. A Főpolgármesteri Hivatal szerint az eredmény azt mutatja, nincs helye a lazításnak.
márc. 2
0:22
Asztalra csapnak a dolgozók: határozatlan idejű sztrájk jön Makón (Napi)
Kedd 14 órától határozatlan idejű sztrájkba kezdenek a makói gumigyár dolgozói, miután az eddigi munkabeszüntetések után sem született megállapodás a sztrájkot szervező érdekképviselet és a munkáltató között. A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség szerint a cég nem hajlandó követeléseikről tárgyalni, és csak az időt húzná - írja a Népszava.
márc. 2
0:22
Debrecen a külföldi befektetések toplistájára került (168 Óra Online)
A város felkerült a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjainak TOP 10-es listájára. Az elmúlt öt évben 680 milliárd forint értékű külföldi befektetés érkezett ide.
márc. 2
0:26
Új és kötelező szabály lép életbe a magyar boltokban (Napi)
Új és kötelező szabály lépett életbe márciustól, sok mindennapos háztartási gép új energiafogyasztási címkét kap. A változtatás célja, hogy a vásárlók a jövőben könnyebben ki tudják választani, melyiket érdemes megvenniük. Mit jelentenek a betűk? Miért nem kell megijedni, ha például csak „C” osztályba sorolt mosógépet talál valaki az ad
márc. 2
0:26
Alig maradt dolgozó a tatabányai kórházban, annyian mondtak fel (168 Óra Online)
Osztályvezetők, főorvosok is távoztak, van olyan osztály, ahol csak rezidensek maradtak. A Szent Imre Kórház számos dolgozója is búcsúzik.
márc. 2
0:30
Rossz évet zártak a dohánytermesztők, harminc éve nem volt hasonló (Napi)
Termésátlagot és termésmennyiséget tekintve is rossz évet zártak 2020-ban a dohánytermelők - mondta a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke hétfőn az MTI-nek.
márc. 2
0:34
Érkeznek az új Mol Bubi bringák, kezdődik a tesztelés (Napi)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint "gőzerővel" szerelik össze az új Mol Bubi bicikliket a Csepel Zrt. üzemében, és hamarosan a nagyközönség is találkozhat a modern kerékpárokkal, amelyeket március 1-től tesztelnek.
márc. 2
0:38
Már megint nagyon jól jártak a nyugdíjpénztártagok (Napi)
Tavaly az utolsó negyedévben kiváló hozamokat értek el a nyugdíjpénztárak. Az önkéntes pénztárak tagjainak átlagosan csaknem 1,5 millió, a magánnyugdíjpéntárakénak pedig 5,1 millió forint van már a számláján. A nyugdíj előtt álló önkéntes pénztártagok egyenlege 2,5 millió forint fölött van.
márc. 2
0:42
Összeomolhat a tatabányai kórház, távoznak az orvosok (Napi)
Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán - írta Kunetz Zsombor Facebook-oldalán. Az egészségügyi szakértő levonta a konzekvenciát is: működésképtelenné vált a kórház.
márc. 2
0:46
Működésképtelenné vált egy fővárosi kórház belgyógyászati osztálya (Napi)
A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház II. számú belgyógyászatán a 15 orvosból csak 3 írta alá a március elsejétől érvényes szerződését, ezért a kórház főigazgatója a Nemzeti Népegészségügyi Központnál bejelentette: az osztály működésképtelenné vált – derül ki a Telex birtokába jutott levélből. Ez az első hivatalos jele annak, hogy az egészségügyi sz
márc. 2
3:12
Nőtt a pozitív tesztek aránya Budapest tesztprogramjában (NLC)
A fővárosi önkormányzat szerint ez azt jelenti, hogy nem lankadhat a figyelem, továbbra is be kell tartani a szabályokat.
márc. 2
3:16
Lehet, hogy csak oltási igazolvány kell majd 'soundozáshoz (NLC)
Az önkormányzat kötelezővé tenné ezt az okmányt a fesztiválozók számára.
márc. 2
4:06
Kásler Miklós: szigorításokra lehet szükség (Blikk)
Kásler Miklós a Blikknek adott interjújában elmondta: olyan mértékben terjed most Magyarországon a vírus, hogy hamarosan újabb szigorítások válhatnak szükségessé.
márc. 2
4:30
Hét ágra fog sütni a nap ma (ATV)
Az Időkép „sok-sok” napsütést ígér.
márc. 2
4:54
Megkapta koronavírus elleni oltás első adagját Soltész Rezső (ATV)
A legendás táncdalénekes szeretné, ha ismét szabad lenne az ország, ezért amint tudott, regisztrált is az oltásra.
márc. 2
4:54
Megjelent a Ripost7: így szörföl a magyar miniszterelnök a járvány hullámain (Ripost)
Hogyan szörföl a magyar miniszterelnök a járvány hullámain? Ezt is megnézheted a ma megjelent Ripost7 című hetilapban, amiben még sok más érdekességet találsz. Mindent a szemnek!
márc. 2
5:06
Letarolja a Balatont az ország csúcsragadozója (Infostart)
A viszonylag kis testű aranysakál még a vaddisznómalacot is elkapja, és kedvelt élőhelye a Kis-Balaton és a Balatontól délre eső területek.
márc. 2
5:12
Mit ellenőriz idén a NAV? (Adó1százalék)
A NAV idén is közzétette ellenőrzési tervét. Ebből látszik, hogy melyik területek lesznek érdeklődésének középpontjában az ellenőrzések során.
márc. 2
5:42
Szikrázó napsütés, száraz idő lesz ma (168 Óra Online)
Napközben 12 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.
márc. 2
5:48
Figyelmeztetés, az idősek lettek a rablók új célpontjai (Infostart)
Csökkent a közlekedési balesetek száma, de több bűncselekményt követtek el közterületen - mások mellett ez is kiderült a rendőrség 2020-as összesítéséből.
márc. 2
5:54
Kiégett egy kisteherautó az M9-es autóúton (168 Óra Online)
A 15-ös kilométernél. Az oltás és műszaki mentés idejére teljes útzárat vezettek be.
márc. 2
6:03
Kovács Zoltán a CNN-nek: Az oltás nem politikai kérdés (hirado.hu)
Mindenki tudja, hogy a harmadik hullámmal szemben az egyetlen ellenszer az oltások ütemének felgyorsítása.
márc. 2
6:05
Milliókat bukhatnak a cégek, ha nem védik szellemitulajdon-portfóliójukat (hirado.hu)
Egyre több vállalkozás, kutatóintézet, egyetem figyel szellemi tulajdonára.
márc. 2
6:06
Speciális rehabilitációval segítenék a hosszú Covidban szenvedő magyar betegeket (Infostart)
Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO ajánlását alapul véve kidolgozták azt a komplex programot Magyarországon, amely a koronavírus-fertőzésen átesett betegek rehabilitációjában segíthet.
márc. 2
6:06
Tankert, meseösvény és sószoba is lesz Orbán gyülekezetének óvodájában (168 Óra Online)
A legkorszerűbb eszközökkel szerelik fel a miniszterelnök gyülekezete által építtetett Bárányfelhő Református Óvodát – értesült a 168.hu. A felvételhez nem szükséges lelkészi ajánlás, de túljelentkezés esetén „szerepe lehet”.
márc. 2
6:06
Lerántották a leplet a szakemberek: Ez az öt legveszélyesebb vakcina-tévhit (Ripost)
Tudományosnak tűnik, valójában azonban teljesen megalapozatlan az öt legveszélyesebb vakcina-tévhit, mely nem csak az interneten, de sajnos már szóbeszéd útján is terjed.
márc. 2
6:09
Mit szól hozzá? – Milyen irányba tart a közlekedési morál Magyarországon? (hirado.hu)
Szinte minden napra jut egy balesetről szóló hír. Van, hogy gyalogost gázolnak, előfordul, hogy a mentőt éri baleset, de gyakran látni az utakon, hogy csak az őrangyala menti meg a szabályokat csak iránymutatásnak tekintő autóst, kerékpárost vagy gyalogost. Mit szól hozzá? Milyen irányba tart a közlekedési morál Magyarországon?
márc. 2
6:24
Újabb félmilliárdért vett képeket az MNB (Napi)
Most három Hantai Simon- és négy Reigl Judit-festményt vásárolt a jegybank egy magánszemélytől, 558 millió forintért.
márc. 2
6:24
Megdöbbentő: ezt tette áldozata lányával Dér Csaba (Ripost)
Mélységesen együttérez a Szilaspatak partján meggyilkolt drogdíler, V. László lányával a gyilkossággal vádolt csantavéri halálosztó. Dér Csaba ezért egymillió forintot utalt a fiatal lánynak azzal, hogy a jövőben is szeretné segíteni őt.
márc. 2
6:27
Továbbra is fontos feladat, Magyarország érdekeit más országok gazdasági szereplői is megismerjék (hirado.hu)
Varga Judit és Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke hétfőn a Német Gazdasági Klub beszélgetésén vett részt.
márc. 2
6:36
„Egyszerűen nem bírok ott létezni, ahol ez a borzalom megtörtént” – Elmenekült a fájó emlékek elől a negyedikről kizuhant Pannika keresztanyja (Blikk)
A kislány keresztanyja is bíróság elé áll a gyerek halála ügyében.

Keresés