2021. március 21. vasárnap

márc. 21
0:03
Rendkívül sokat adnak a jövő ígéreteiért a régi nagy mamutokhoz képest (Napi)
Hamarosan tőzsdére léphet a Coinbase nevű bitcoin tőzsdét üzemeltető cég néhány tulajdonosa, az előzetes tranzakciókban a céget már többre értékelik, mint a legnagyobb európai bankokat. Nagyon sokat adnak a befektetők a technológiát a pénzügyekkel ötvöző cégekért.
márc. 21
0:06
Vegyen használt járművet a NAV-tól! – „Állapotuk nagyrészt megfelel a koruknak” (Hírstart)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal összesen 841, korábban hivatali célra használt járművét bocsátja árverésre. Az elektronikus aukciósorozaton a következő hetekben személygépkocsik, tehergépkocsik, autóbuszok, pótkocsik és motorkerékpárok kerülnek „kalapács alá” – a 12 ezer forintostól egészen a 4,6 milliós kikiáltási árig.
márc. 21
0:06
EU, Kína, USA: vajon melyik lesz a vezető hatalom pár évtized múlva? (Növekedés)
Még pár évtized és alaposan átrendeződhet a legbefolyásosabb országok rangsora.
márc. 21
0:10
A Morgan Stanley a Bithumb koreai kriptotőzsdébe akarja bevásárolni magát (Hírstart)
A Morgan Stanley amerikai befektetési bank már tárgyal a tulajdonrész-vásárlásról a Bithumb kriptotőzsdében 10%-kal rendelkező Bidenttel, jelentette március 18-án a
márc. 21
0:10
A drónvizsga a biztosítás igénybevételéhez is elengedhetetlen (Növekedés)
Mostantól új szabályoknak kell megfelelniük a pilóta nélküli légi járművek üzembentartóinak. Az alapképzés, illetve a drónvizsga nemcsak a biztonságos üzemeltetés miatt fontos, de a biztosítási kártérítésnek is elengedhetetlen feltétele - hívja fel a figyelmet a Groupama Biztosító.
márc. 21
0:12
Kihirdették a MotoGP-tervpályázat győztesét (ProfitLine)
A hajdúnánási multifunkciós autó-motorsport komplexum (MotoGp-pálya) terveit Bordás Péter okleveles építész készítheti el, miután megnyerte a tervezésre kiírt pályázatot - közölte Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, a pályázati bizottság elnöke a pénteki eredményhirdetést követően az MTI-vel.
márc. 21
0:12
Kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a BKV szakszervezetei (Hírstart)
Ha hét napon belül nem születik megegyezés, sztrájk kezdeményezhető.
márc. 21
0:14
A hús az hús, a tej az tej – öntsünk tiszta vizet a pohárba! (Hírstart)
Az állattenyésztőket, a hús-, és tejtermelőket tömörítő szakmai szervezetek közös nyilatkozatban állnak ki a természetes módon előállított állati termékek, a hús a tej és a tojás alapú élelmiszerek mellett és a fogyasztók félrevezetésére alkalmas, megtévesztő néven forgalmazott növényi eredetű vagy laborban előállított szintetikus termékek megnevez
márc. 21
0:14
Miként tesztelik a tűzoltók védőruháját? (Növekedés)
Idén március közepéig két tűzoltó sérült meg munkavégzás közben. Tavaly 44 kisebb baleset törtét a 77 ezer vonulás közben. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint súlyos sérülés baleset sem tavaly, sem az idén nem történt. Mukics Dániel azt is elmondta, hogy a különböző feladatokhoz különféle ruhákat használnak.
márc. 21
0:18
A Testnevelési Egyetem is alapítványi fenntartású lesz? (Hírstart)
A Momentum politikusa szerint hétfőn dönt a Testnevelési Egyetemen szenátusa, hogy kérvényezi-e a minisztériumtól, hogy alapítványi formában működhessen tovább.
márc. 21
0:22
Felvehetik a kesztyűt a magyar gazdák: évente többszáz milliós kárt okoz a szélsőséges időjárás (Hírstart)
Komoly fejfájást okoz az utóbbi években a hazai mezőgazdaságban az egyre hektikusabbá váló időjárás. Az extrém természeti jelenségek ráadásul már nem csupán a tavasztól őszig terjedő időszakban pusztítanak, hanem szinte egész évben.
márc. 21
0:30
Májusra ígéri a magán oltóközpont a koronavírus elleni vakcinát (Hírstart)
28 ezer forint lesz és még két hónapot kell várni rá – erről tájékoztatta a pácienseit a Nemzetközi Oltóközpont, amely pénzért soron kívül kínál koronavírus elleni vakciát.
márc. 21
1:06
Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat (ProfitLine)
Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat, jelenleg negyven mintaterv közül lehet választani - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.
márc. 21
1:36
A boltzár feloldását javasolja a kamara (Hírstart)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mind a tavaszi időszakban, mind a második, illetve a jelenlegi harmadik hullámban nagy figyelmet fordít a koronavírus okozta gazdasági nehézségek azonosítására, a vállalkozói észrevételek és javaslatok összegyűjtésére. Az MKIK beazonosított területeket és lehetséges intézkedési javaslatait folyamatosan megosztott
márc. 21
1:54
Rendkívül sokat adnak a jövő ígéreteiért a régi nagy mamutokhoz képest (Startlap)
Hamarosan tőzsdére léphet a Coinbase nevű bitcoin tőzsdét üzemeltető cég néhány tulajdonosa, az előzetes tranzakciókban a céget már többre értékelik, mint a legnagyobb európai bankokat. Nagyon sokat adnak a befektetők a technológiát a pénzügyekkel ötvöző cégekért.
márc. 21
2:06
Romániában több városban is tüntettek (ProfitLine)
Romániában minden korábbinál több koronavírusos beteget ápolnak a Covid-kórházak intenzív terápiás részlegein, ugyanakkor több városban, Bukarestben pedig két helyszínen is százak tüntettek szombaton a járványügyi korlátozások, a maszkviselési kötelezettség és az oltások kötelezővé tétele ellen.
márc. 21
2:30
Rendkívül sokat adnak a jövő ígéreteiért a régi nagy mamutokhoz képest (Hírstart)
Hamarosan tőzsdére léphet a Coinbase nevű bitcoin tőzsdét üzemeltető cég néhány tulajdonosa, az előzetes tranzakciókban a céget már többre értékelik, mint a legnagyobb európai bankokat. Nagyon sokat adnak a befektetők a technológiát a pénzügyekkel ötvöző cégekért.
márc. 21
3:06
A nyugdíjak összegét így számolják 2021-ben (ProfitLine)
Hogyan számítják ki a nyugdíj nagyságát 2021-ben? Miért lényeges, hogy aktív (munkaképes) korunkban kiemelten figyeljünk a megszerzett szolgálati évekre és arra, hogy mekkora nagyságú a beszámítható munkabérünk? Hogyan számolják be a nyugdíjba a letöltött szolgálati évek számát és mennyiben függ a nyugdíj az életpálya során elért átlagkereset, átla
márc. 21
3:30
Változik az időjárásunk, alkalmazkodnak a károsítók is – mit tehetünk? (Startlap)
Nem árt tudni, hogy több nyári permetezést is kiválthatunk azzal, ha tápelemekben, mikroorganizmusokban gazdag talajba vetünk, palántázunk.
márc. 21
3:48
Bussay Pincészet: kiváló, bio minőségű borok a Zalai borvidékről (Agrofórum)
Nem túlzás, ha azt mondom, hogy Bussay László egyike volt annak a pár borásznak, aki ezt a borvidéket feltette hazánk bortérképére. Minthogy az sem túlkapás, ha úgy folytatom: Bussay Dóri pedig a közé a néhány borász közé tartozik, aki azonkívül, hogy a Zalai borvidék hírnevét megszilárdítja, azt a határon túl is ismertté teszi.
márc. 21
3:54
Egy kiszivárgott minisztériumi dokumentum még magasabb napi halálozással számol Magyarországon (Startlap)
Több mint 10 ezren vannak ma kórházban Magyarországon koronavírussal, de ez a szám akár 14 ezerig is felmehet, míg a napi elhunytak száma akár 250 fölé is mehet Magyarországon egy kiszivárgott minisztériumi dokumentum szerint.
márc. 21
4:06
A lottón megint nem jött be a szelvényed? Nem is fog! Mutatjuk miért! (ProfitLine)
Megint szénné izgultad magad a szombati lottósorsoláson és ugyanaz lett a vége? Már az első szám kihúzásakor szitkozódtál, hogy a Te számaidat sosem akarják kihúzni? Aztán ahogy sorban jött a többi nyerőszám, Te csak szomorkásan konstatáltad, hogy 'ez most megint nem jött be'?! Hááát, ilyen ez... Aztán valljuk be kicsit megnyugodtál, mikor bejelent
márc. 21
4:42
Az újrahasznosítás kulcsfontosságú, mert a Seco Tools nagyra törő célt tűzött ki maga elé a körforgásos gazdaság támogatása érdekében (New Technology)
A Seco Tools egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy jelentős mértékben hozzájáruljon a körforgásos gazdasághoz, amely a gazdasági tevékenység és a véges erőforrások felhasználásának szétválasztását, valamint a hulladék gazdasági tevékenységünkből történő eltávolítási módjainak kifejlesztését helyezi előtérbe. Bár ez semmiképpen sem az egyetlen szem
márc. 21
5:03
Konyhai szemétből készülhet a jövő repülőgép-üzemanyaga (Infostart)
Az élelmiszer-hulladék felhasználásából származó üzemanyag felhasználása esetén sokkal kisebb a károsanyag-kibocsátás, mint a jelenleg használatos repülőbenzinnél.
márc. 21
5:06
Megemelte bérmelési ajánlatát a B. Braun Medical Kft. vezetése (ProfitLine)
Megemelte bérmelési ajánlatát pénteken a B. Braun Medical Kft. vezetése a gyöngyösi gyárban foglalkoztatottaknak, miután a munkavállalók február 23-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, majd március 10-12 között kilenc alkalommal szerveztek további kétórás munkabeszüntetést.
márc. 21
5:12
Kényszerpótlék vagy új szerelem? A webinárok jövője. A március 25-i Reboot Hungary gondolatébresztő írása. (Startlap)
Még a sci-fi-k világban sem igen tűnik fel olyan jövőkép, amelyben a személyes emberi kapcsolatokat teljesen kiválthatja az online kommunikáció – a koronavírus azonban a legvadabb írói képzelőerőn is túltett. Ma már a vállalati képzések, állásinterjúk, kiállítások és konferenciák is online zajlanak. A kérdés az, hogy meddig – örökre, vagy csak a pa
márc. 21
5:12
Afrikában és Közép-Kelet Európában erős az alkoholfogyasztás (Agrofórum)
A Seychelle-szigeteken a legnagyobb a világon az egy főre jutó alkoholfogyasztás. A második helyen Uganda, a harmadikon pedig a közép-kelet európai régióból Csehország áll. Az Afrika keleti partjaitól nagyából 1500 kilométerre, az Indiai-óceánban található Seychelle-szigeteken 20,5 liter az egy főre jutó alkoholfogyasztás. Ezzel ez az ország a vilá
márc. 21
5:12
Az SZTE új 3D Központja az egyénre szabott gyógyítást segíti (okosipar.hu)
A betegekre szabott egyéni gyógyítást, élettudományi kutatásokat, hozzájuk kapcsolódó oktatást, orvosképzést és innovációt támogat a Szegedi Tudományegyetem most lezárult 3D Központjának projektje. A háromdimenziós térbeli nyomtatás nemcsak műtétek pontos megtervezésére és implantátumok kinyomtatására ad lehetőséget: egyedi szerveket és biológiai s
márc. 21
5:18
Vissza nem térítendő támogatás érkezik a napelemekre (Alternatív Energia)
A tavalyi évben már bejelentett támogatási program bővült újabb részletekkel.
márc. 21
5:21
Vége a felelőtlen röpködésnek – sok mindenre kell figyelnie a drónozóknak (Piac és Profit)
Drónvizsga, regisztráció, felelősségbiztosítás, légtérhasználati előírások maradéktalan betartása. 2021-től új szabályoknak kell megfelelniük a pilóta nélküli légi járművek üzembentartóinak. Az alapképzés, illetve a drónvizsga nemcsak a biztonságos üzemeltetés miatt fontos, de a biztosítási kártérítésnek is elengedhetetlen feltétele - hívja fel a f
márc. 21
5:42
Az energiatakarékos világítás szenzorai 1. – Mozgásérzékelési technológiák a gyakorlatban (New Technology)
Az világítástechnikai rendszerek tervezői kompakt, intelligens megoldások létrehozására törekszenek. A lehető legkisebb energia felhasználásával elérhető megfelelő fényerő biztosítására a az elmúlt években rengeteg LED alapú megoldás született, ezek szakirodalma kimeríthetetlen. Ezek a fényforrások ma már több, mint száz lumen/watt hatékonyságukkal
márc. 21
5:45
Csak bizonyos feltételek mellett (Agrárágazat)
Berki Gyula, a Bicsérdi Arany-Mező Zrt. vezetője a szójatermesztésről és a termőterületről
márc. 21
5:45
Gazdasági formát váltott? Így könyvelje a vagyonmozgást! (Mezőhír)
Gépet, földet, támogatást, követelést vinne át? Tisztázzuk a könyvelési kérdéseket.
márc. 21
5:45
Terrion – orosz traktor, európai elemekből (GépMax)
Terrion traktorok – európai piacra szánták, de végül maradt neki az Orosz.
márc. 21
5:45
Önvezető targoncák bevezetésének receptje az ötlettől a kivitelezésig (Transpack)
Önvezető targoncák alkalmazásával javítható a hatékonyság és a munkaerőhiány problémája is. Azonban a bevezetése előtt érdemes jól körbejárni a témát.
márc. 21
5:54
Bussay Pincészet: kiváló, bio minőségű borok a Zalai borvidékről (Startlap)
Nem túlzás, ha azt mondom, hogy Bussay László egyike volt annak a pár borásznak, aki ezt a borvidéket feltette hazánk bortérképére. Minthogy az sem túlkapás, ha úgy folytatom: Bussay Dóri pedig a közé a néhány borász közé tartozik, aki azonkívül, hogy a Zalai borvidék hírnevét megszilárdítja, azt a határon túl is ismertté teszi.
márc. 21
5:57
Önvezető légijárművek: ez a cég van a legközelebb az áttöréshez (Privátbankár)
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében az EHang Holdings, a világ vezető autonóm légijármű gyártója kerül sorra.
márc. 21
6:12
Kényszerpótlék vagy új szerelem? A webinárok jövője. A március 25-i Reboot Hungary gondolatébresztő írása. (Hírstart)
Még a sci-fi-k világban sem igen tűnik fel olyan jövőkép, amelyben a személyes emberi kapcsolatokat teljesen kiválthatja az online kommunikáció – a koronavírus azonban a legvadabb írói képzelőerőn is túltett. Ma már a vállalati képzések, állásinterjúk, kiállítások és konferenciák is online zajlanak. A kérdés az, hogy meddig – örökre, vagy csak a pa
márc. 21
6:12
Ismét keresik az ország leginspirálóbb vállalkozóit (SzakmaPortál)
Az idén május végéig lehet jelentkezni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójára; a szakmai zsűri azon vállalkozások nevezését várja, amelyek programjaikkal kiemelkedő példával szolgálnak a kiírásban szereplő hat terület egyikén, és érdemesek lehetnek arra, hogy képviseljék Magyarországot Európa leginspirálóbb és legkreatívabb válla
márc. 21
6:12
Tökéletes munkatársat, MOST! (okosipar.hu)
A munkaerőpiacon jelenleg sokan keresnek és kínálnak különböző pozíciókat. Viszont a megfelelő jelöltek, illetve az álommunka megtalálása nem feltétlenül egyszerű, még a túlkínálat és túlkereslet idején sem. Hogy miért? Az álláshirdetésre jelentkezők nem mindig felelnek meg a leírtakban szereplő preferenciáknak. Nem elegendő kitenni egy-egy hirdeté
márc. 21
6:18
Melyik európai városba utazhatunk repülővel Budapestről? (Növekedés)
A járvány igencsak megritkította az utasforgalmat és így a légijáratokat is, de azon meglepődtünk, hogy a máskor igen népszerű európai városokba egyáltalán nem lehet eljutni közvetlenül, vagy csak heti 1-2 alkalommal. Igaz, akkor esetenként fillérekért.
márc. 21
6:42
Az energiatakarékos világítás szenzorai 1. – Mozgásérzékelési technológiák a gyakorlatban (Startlap)
Az világítástechnikai rendszerek tervezői kompakt, intelligens megoldások létrehozására törekszenek. A lehető legkisebb energia felhasználásával elérhető megfelelő fényerő biztosítására a az elmúlt években rengeteg LED alapú megoldás született, ezek szakirodalma kimeríthetetlen. Ezek a fényforrások ma már több, mint száz lumen/watt hatékonyságukkal
márc. 21
6:42
Mit kell most tennünk a jó termésért? (Agroinform)
Milyen káliumtrágyát válasszunk a zöldségféléknek; ezek a fontos teendők vetés előtt; most kell megvédeni a kajszit a moníliától; a szén-dioxid-pótlás gyakorlata. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.
márc. 21
6:42
Új jövő előtt a HR - kitörnek eddigi szerepükből (KKV Magazin)
A COVID-19 soha nem látott lehetőséget teremtett a humánerőforrás-menedzsment számára, hogy kitörjön eddigi „adminisztrátori” szerepköréből és kezébe vegye a kezdeményezést. A járványhelyzet növelte a HR szervezetek láthatóságát és stratégiai szinten vonta be a napi döntéshozatalba. A cégvezetők több, mint 80%-a szerint a HR szervezet vezető szerep
márc. 21
6:48
Kell-e félniük a napelem-tulajdonosoknak a bruttó elszámolástól? (Tiszta Jövő)
Idén június 30-a után már nem lehet a rendkívül kedvező feltételeket kínáló szaldós elszámolással szerződni olyan napelemes rendszerek tulajdonosainak, akik állami támogatást is igénybe kívánnak venni a beruházáshoz.
márc. 21
6:54
Afrikában és Közép-Kelet Európában erős az alkoholfogyasztás (Startlap)
A Seychelle-szigeteken a legnagyobb a világon az egy főre jutó alkoholfogyasztás. A második helyen Uganda, a harmadikon pedig a közép-kelet európai régióból Csehország áll. Az Afrika keleti partjaitól nagyából 1500 kilométerre, az Indiai-óceánban található Seychelle-szigeteken 20,5 liter az egy főre jutó alkoholfogyasztás. Ezzel ez az ország a vilá
márc. 21
7:00
Túlcsordult a magyar egészségügy a koronavírus miatt - Megtaláltuk a szomorú kórházi számokat (Portfolio)
Rendkívüli terhelés alatt vannak az állami kórházak koronavírus-osztályai, de ami ennél is rosszabb: a következő hetekben sem fog javulni a helyzet, sőt. Bár hivatalos adatok nincsenek arra vonatkozóan, hogy pontosan hol van az egészségügyi ellátórendszer teherbíró képességének felső határa, és a kormány fontos adatokat nem közöl a valós helyzet po
márc. 21
7:00
A rezsicsökkentés hosszú távú mérlege (Demokrata)
2010-ben hazánkban volt a legdrágább az áram és a földgáz az EU-ban, tavaly nálunk volt a legalacsonyabb a gázár, és a második legolcsóbb az áram ára.
márc. 21
7:06
Hamarosan indulhat a kereskedés az OXO Technologies Holding részvényeivel (ProfitLine)
Tavasszal indulhat a kereskedés a technológiai innovatív vállalkozásokból álló portfólióval rendelkező OXO Technologies Holding részvényeivel - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.
márc. 21
7:06
Rengeteg a baleset az utakon: ezekben a kocsikban súlyosan megsérülhetsz (Pénzcentrum)
Hiába áll forgalomba éves szinten több mint 100 ezer új autó, a hazai gépjárműpark folyamatosan öregszik. A KSH szerint 2020-ban a magyar autók átlagéletkora 14,7 év volt, de a legnépszerűbb márkáknál ez a szám még ennél is magasabb.

Keresés