2021. március 13. szombat

márc. 13
0:03
Szomorú dolog derül ki a magyarországi ingatlanokról (Napi)
A hazai ingatlanok harmadát soha nem vagy több mint 10 éve újították fel - derül ki a Fundamenta-Lakáskassza és az NRC piackutató cég reprezentatív felméréséből.
márc. 13
0:03
Mészáros Lőrinc holdingja az MNB kötvényprogramjának köszönhetően vehette meg a Tigázt (444.hu)
1,2 millió háztartás gázellátását biztosíthatja.
márc. 13
0:06
Jó befektetés volt tavaly is a termőföld: 1,7 millió forint egy hektár ára (Növekedés)
A termőföld hektáronkénti piaci átlagára 2020-ban már 1,727 millió forint volt, ami 7,3 százalékos drágulás az előző évhez képest (1,602 millió Ft/ha) az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint. A termőföld drágulása évtizedek óta tart, és tavaly már a szántókért átlagosan 1,891 millió forintot kellett a vevőknek adniuk. A haszonbérleti díjak is
márc. 13
0:07
Négy év után most, veszélyhelyzetben adnák el a Rác fürdőt (Napi)
Nyilvános árverésen értékesítené a felújított, de soha meg nem nyitott Rác fürdőt és a mellé épített 67 szobás szállodát a tulajdonos Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. - adta hírül a Népszava.
márc. 13
0:10
Bejöttek a várakozások, tarolt az NHP Hajrá! (Növekedés)
A negyedik negyedévben az új hitelkihelyezések 58 százaléka az NHP Hajrához kötődött, mely a kkv szerződéskötések 90 százalékáért felelt. 1088 milliárd forintra nőtt továbbá a Babaváró hitelek állománya, mely így már a lakossági hitelállomány 13 százalékát teszi ki. A koronavírus hatására az új személyi hitelek kibocsátása ugyanakkor 44 százalékkal
márc. 13
0:11
Április közepi közgyűlést tervez Magyar Telekom (Napi)
A Magyar Telekom Nyrt. április 16-án tartaná meg éves közgyűlését, ha a járványhelyzet lehetővé teszi - közölte a cég a tőzsde honlapján pénteken.
márc. 13
0:12
Rómában megrohamozták a fodrászokat és kozmetikusokat (ProfitLine)
Foglalási roham érte a fodrászatokat és a szépségszalonokat Rómában péntek délutántól, miután a tartományi elnök, Nicola Zingaretti megerősítette, hogy a fővárost és térségét hétfőtől ismét zárlat alá helyezik az ország majdnem egészével együtt.
márc. 13
0:14
Miért estek akár 30-40 százalékot a tech részvények, és miért fognak visszapattanni? (Növekedés)
Február során újabb történelmi csúcsot ért el az amerikai tőzsde. Ezt követően azonban egy erős profitrealizálási hullám indult meg különösen a növekedés orientált részvények körében, akár 30-40 százalékot is csökkentve azok értékén. Az MFC Equity szakértői az alábbi érveket hozzák fel, hogy ez miért tűnik indokolatlannak.
márc. 13
0:15
Mínuszban zárt Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 73,05 pontos, 0,17 százalékos csökkenéssel, 43 711,84 ponton zárt pénteken.
márc. 13
0:18
4,3 millió Johnson&Johnson; vakcinát rendelt Magyarország, hamarosan jön az első szállítmány (Növekedés)
Magyarország 4,36 millió adagot kötött le a Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen által fejlesztett vakcinából, az első szállítmányok hamarosan megérkeznek - közölte.
márc. 13
0:19
Európa újra csendes (Napi)
Gyenge kezdés után vegyesen, de többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést az európai tőzsdeindexek, és ezzel együtt is három-négy százalékos nyereségre tettek szert a héten.
márc. 13
0:22
A modernkori történelem legmélyebb recessziója zajlik Nagy-Britanniában (Növekedés)
A tavalyi egész éves GDP-zuhanás is példátlan mértékű volt a modernkori brit gazdaságtörténetben. Januárban további 2,9 százalékkal csökkent a brit GDP:
márc. 13
0:23
Újra gyengült a forint (Napi)
Gyengült pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. A hétfői kezdéshez képest azonban szerény erősödéssel fejezte be a hetet a forint, miközben a hét első napjaiban idei leggyengébb árfolyamát érte el az euróval és a dollárral szemben.
márc. 13
0:26
Egyre több közepes vállalatnak is nehezebb teljesíteni a pénzügyi kötelezettségeit (Növekedés)
Az idén az első fél évben várhatóan a cégek 15 százalékának válik nehezebbé pénzügyi kötelezettségeit teljesíteni, míg az előző fél évben 16 százalék volt ez az arány - közölte az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) elemzését pénteken az MTI-vel.
márc. 13
0:27
Új zavar az oltási rendszerben (Portfolio)
Nem frissülnek megfelelően a központtól kapott listák, a háziorvosoknak küldött névsorokban sokan úgy is oltásra váróként szerepelnek, hogy már megkapták a vakcinát - derült ki az RTL Híradó pénteki riportjából.
márc. 13
0:30
Bővül a kamatmentes, tízmilliós gyorshitelre jogosultak köre (Növekedés)
Kedden 30 ágazattal bővül a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre jogosultak köre - közölte a Magyar Fejlesztési Bank.
márc. 13
0:33
Ismét zavar van az oltási rendszerben (Portfolio)
Nem frissülnek megfelelően a központtól kapott listák, a háziorvosoknak küldött névsorokban sokan úgy is oltásra váróként szerepelnek, hogy már megkapták a vakcinát - derült ki az RTL Híradó pénteki riportjából.
márc. 13
0:34
A januártól éles Brexit mérlege: padlót fogott a brit export, rekordméretű a gazdasági recesszió (Növekedés)
Januárban 40,7 százalékkal zuhant az Európai Unió piacaira irányuló brit export értéke; az EU-ból érkező import 28,8 százalékkal csökkent - közölte a brit statisztikai hivatal (ONS). Tavaly a gazdaságban 9,9 százalék volt a zuhanás, amelyre Nagy-Britannia modernkori történelmében még nem volt példa. Az esés januárban folytatódott.
márc. 13
0:38
Hivatalosan is kijelölték a hétvégéket oltásra a háziorvosoknak (Növekedés)
A koronavírus elleni oltásra jelentkezettek mielőbbi beoltása érdekében a május végéig terjedő időszakra a hétvégi és munkaszüneti napokat is kijelölte államilag finanszírozott oltásra a háziorvosok számára Müller Cecília országos tisztifőorvos - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
márc. 13
0:42
MNB: Javulásra számítanak idén a bankok, de romolhat a hitelportfóliójuk minősége (Növekedés)
A belföldi bankrendszer a konjunktúra kismértékű romlását tapasztalta 2020 második felében, de jelentős részük az idén már javulást vár - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) konjunktúrafelmérésének eredményei alapján pénteken.
márc. 13
1:09
Egri diák lett idén az európai uniós fordítási verseny magyarországi győztese (SzakmaPortál)
Csőke Zétény, az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium diákja lett az idei tanévben megrendezett Juvenes Translatores európai uniós középiskolai fordítási verseny magyarországi győztese, aki angol-magyar nyelvpárosításban készítette el díjnyertes fordítását – közölte az Európai Bizottság csütörtökön. A versenyen 2800 középiskolás ind
márc. 13
2:06
Tovább bővül a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre jogosultak köre (ProfitLine)
Kedden 30 ágazattal bővül a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre jogosultak köre - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-vel pénteken.
márc. 13
3:06
A munkabér hány százaléka tiltható le maximálisan tartozás, adósság esetén 2021-ben? (ProfitLine)
A fizetés hány %-át lehet maximum levonni, letiltani ha végrehajtható bírósági ítélet van tartozás, adósság esetén? Munkabérből való letiltás szabályai, jogi háttere 2021-ben. Hány százalékot lehet a fizetésből levonni ha a tartásdíj a levonás jogcíme? Milyen esetekben lehetsége az, hogy valakinek a fizetése 50 százalékát is letilthatják, levonhatj
márc. 13
3:51
Oroszország a műtrágya árának rögzítését fontolgatja (Agrofórum)
Oroszország felkérheti a műtrágya-gyártókat, hogy rögzítsék áraikat a tavaszi gabonavetési kampány idejére. Ennek aktív szakasza a napokban kezdődik – közölte a moszkvai agrárminisztérium. Oroszország, a világ egyik legnagyobb búzaexportőre számos gabonaexport-adót és egy sor egyéb intézkedést vezetett be, amellyel a belföldi élelmiszer-infláció st
márc. 13
4:06
Kidobhatjuk a sárga csekkeket, mert felváltja a fizetési kérelem! Mi az? (ProfitLine)
A sárga csekk elavult, költséges és macerás is (főleg Covid idején a postára járni) így nem csoda, hogy egyre több ötlet van arra, hogy hogyan lehetne végre megszabadulni tőle. Bár tény, hogy sokak számára még 'program' a csekkfeladás, de biztosan ők is örülnek ha megszabadulnak tőle. Íme, itt a lehetőség, hiszen az un. fizetési kérelem kiválthatná
márc. 13
4:21
Duplázódhat a profit a Bayer várakozásai szerint (Agrofórum)
A Bayer vezetősége szerint az új termékeknek köszönhetően a társaság eredménye 2024-ig várhatóan megduplázódik. A tavalyi évben 41,4 milliárd eurós bevételt és részvényenként 3.24 eurós profitot tudott felmutatni a társaság. A tervek szerint 2024-ig a bevétel 43-45 milliárd euróra, az eredmény pedig részvényenként 7-7,5 euróra emelkedne. A Warburg
márc. 13
4:39
Fejlett mágneses gripper a biztonságos és pontos együttműködő alkalmazásokhoz (New Technology)
Az OnRobot egy, a gyártóipari, autó- és repülőipari alkalmazásokhoz kiváló, azonnal használható mágneses gripperrel bővíti kényelmes, teljesen elektromos gripper termékeinek kínálatát. A hagyományos mágneses megfogókkal ellentétben az MG10 programozható erővezérléssel, valamint beépített fogás- és munkadarab-felismerő érzékelőkkel is rendelkezik. A
márc. 13
4:42
Lehet, ön is kaphat a kormány 3 milliós napelem ingyenpénzéből (Alternatív Energia)
A különböző magyarországi programoknak köszönhetően az elmúlt időszakban a lakosság számára minden korábbinál egyszerűbbé vált a napelemes rendszerek beszerzése.
márc. 13
5:09
Cápák között 3: az összes Cápa egy bizniszben! (Márkamonitor)
Befektetési hullám söpört végig a Cápák között adásában! Négy pitch-ből három ajánlattétellel zárult, ráadásul az egyik vállalkozásba mind az öt Cápa beszállt!   Ezüst Koppány (Momopel), egyedi, környezettudatos pelenkáin kívül, aki 20 millió forintért 10% tulajdonrészt ajánlott fel, három Kishalra is ráharaptak a Cápák! Prosenszki-Barcs Renáta (Bo
márc. 13
5:09
A fiatalok pénzügyileg tudatosabbak, de továbbra is kockázatkerülők (SzakmaPortál)
Pénzügyileg tudatosabbak a felsőoktatási hallgatók, fontos számukra, hogy legyen megtakarításuk, a pénzügyi tájékozottságuk szintje azonban nem változott, továbbra is kockázatkerülők, ezért az oktatásban nagyobb figyelmet kell fordítani a pénzügyi ismeretek gyakorlati alkalmazására – közölte az Állami Számvevőszék az MTI-vel. A közlemény szerint az
márc. 13
5:09
Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díj elismeréseit (okosipar.hu)
Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2021. évi Szakképzési Díj elismeréseit – közölte a DUIHK pénteken az MTI-vel. A közleményben Sávos András, a DUIHK elnöke hangsúlyozta, a vállalatok számára a jól képzett munkaerő biztosíthatja az innováció, a minőség, a hatékonyság és végül a versenyképesség erősítését. A Német-Magyar Ipa
márc. 13
5:39
Visszatér a nyomtatott ÉVA Magazin (Márkamonitor)
Visszatért az ÉVA print kiadása, már kapható a magazin legfrissebb száma. A Marquard Media Magyarország az olvasói és hirdetői igényekre válaszolva visszahozta a standokra a magazint, amely a márciusi lapszámot követően idén még három alkalommal jelenik meg. A legfrissebb ÉVA magazinban Pásztor Anna vall a felnőtté válásról, Ajkai Mónika modellből
márc. 13
5:39
Mindenki a kukába dobja, pedig rengeteg energiát nyerhetnénk ki belőle (Tiszta Jövő)
Újrahasznosítás alatt sokan csak a műanyagokra gondolnak, pedig a biohulladékok újrafeldolgozásában is hatalmas potenciál van.
márc. 13
5:39
Egyszerűbben használható, rugalmasabb mobil robotok (New Technology)
A Bosch Rexroth által fejlesztett Locator szoftver megbízhatóan navigálja és pozícionálja az AGV (önvezető jármű) és AMR (autonóm) mobil robotokat. Christopher Parlitz, az egyik Bosch Rexroth start-up cég intralogisztikai robotika-fejlesztés vezetője elmagyarázza, hogy ez a technológia miért jelent áttörést a járművek számára az intralogisztikában,
márc. 13
5:42
Hány ország is van tulajdonképpen a világon? (Növekedés)
Az elmúlt bő száz évben a gyarmatbirodalmak felbomlásával és a legtöbb nép független államiságának megteremtésével igen sok ország jött létre, de hogy pontosan mennyi, arra nem is könnyű válaszolni. Lássuk, miért van ez így. Európában mindenesetre 1914-ben hússzal kevesebb ország volt, mint ma.
márc. 13
5:42
Hosszú távon fenntartható, integrált szállítási megoldások (Transpack)
Az ergonomikus fülkével 12%-os légellenállás csökkentést ért el az Iveco.
márc. 13
5:45
Éltünk-e a prevenció lehetőségével a kukorica esetében is? (Mezőhír)
Vessük be a legkisebb „nagyágyúnkat”: a mikroorganizmusokat!
márc. 13
5:45
Corteva: az innováció eredményei 2021-re (Agrárágazat)
A napraforgó és a kukorica gyomirtása is könnyebbé vált.
márc. 13
6:06
Új gazdasági reformokat jelentett be a török elnök (ProfitLine)
Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Isztambulban gazdasági reformokat jelentett be, amelyek egyebek között a jelenleg 15 százalék feletti éves infláció egyszámjegyűre mérséklését célozzák.
márc. 13
6:09
Már moshatunk is a telefonunkkal – jönnek a digitalizált mosodák (Márkamonitor)
Nyugat-Európában és a világ számos országában évtizedek óta megszokottnak számít, hogy a társasházakban, lakóparkokban, kollégiumokban és kempingekben mosodák üzemelnek, valamint önműködő, önkiszolgáló mosodahálózatok érhetőek el.   Már Magyarországon is egyre többen ismerik fel ezeknek a létesítményeknek és gépeknek az előnyeit, csakhogy a hagyomá
márc. 13
6:09
Körforgásos gazdaságra alapozó tudományos és innovációs park épül Nagykanizsán (okosipar.hu)
A körforgásos gazdaság európai innovációs- és kutatóközpontját építi meg Nagykanizsán mintegy 30 milliárd forintos beruházással a MOL és a Pannon Egyetem (PE) által alapított MOL-PE Circular Economy Science Park Nonprofit Zrt. – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a Körforgásos Gazdaság T
márc. 13
6:15
Kínai vakcinaszerződés: a lélegeztetőgép-biznisz főszereplőihez vezetnek a szálak (Menedzsment Fórum)
Ugyan a kínai vakcinaszerződésbe bevont közvetítőcég tulajdonosai nem tűnnek izgalmas figuráknak, az érintett társaságok alapításánál, tulajdonváltásainál közismertebb nevek tűnnek fel. A jelek arra engednek következtetni, hogy a Sinopharm-vakcinák beszerzését egy olyan cégre bízták, amelyben a lélegeztetőgép-bizniszből ismerős arcok bukkantak fel.
márc. 13
6:15
Jön a nagy zuhé! Nézd meg, hol! (Agroinform)
Változékony, időnként szeles időjárás várható, vasárnap pedig újabb csapadékzóna vonul el felettünk.
márc. 13
6:21
Mit nekik a járvány? Új embereket vennének fel a cégek (Piac és Profit)
A hazai munkáltatók 2021 második negyedévében átlagosan 3 százalékkal tervezik bővíteni jelenlegi munkaerőkeretüket – derül ki a ManpowerGroup ma közzétett Munkaerőpiaci Előrejelzéséből.
márc. 13
6:27
Janssen-vakcina: minden, amit tudni kell a vakcináról, ezek lehetnek az oltás utáni mellékhatások, szövődmények (Portfolio)
A héten újabb koronavírus-vakcina kapott zöld utat az EU-ban, így a Janssen-vakcinával fog bővülni a Magyarországon is alkalmazható engedélyezett koronavírus vakcinák választéka. Még kérdéses, hogy mikor kezdődhet meg az oltás a Johnson & Johnson leányvállalata által fejlesztett vakcinával, miután a várakozások szerint április közepe előtt nem érke
márc. 13
6:30
A hétfői lezárás előtt megrohamozták a boltokat, kávézókat az olaszok (Növekedés)
Foglalási roham érte a fodrászatokat és a szépségszalonokat Rómában péntek délutántól, miután a tartományi elnök, Nicola Zingaretti megerősítette, hogy a koronavírus-járvány alakulása miatt fővárost és térségét hétfőtől ismét zárlat alá helyezik az ország majdnem egészével együtt.
márc. 13
6:33
Egyedülállók a magyar oltási számok a nemzetközi rangsorban, de ennél még sokkal jobbak is lehetnénk (Portfolio)
Több szempontból is rendkívüli a magyar oltási kampány nemzetközi összehasonlításban: bizonyos mutatókban Magyarország egyenesen élen jár, mint a népességarányos átoltottság, miközben más mutatók a rendszer árnyoldalait mutatják be. A már beérkezett vakcinákat alacsony arányban használtuk fel, csakhogy a kínai és orosz vakcinák miatt mi sokkal több
márc. 13
6:39
Ken 60 éves: érkezik az évfordulós sorozat és a kerekesszékes baba (Márkamonitor)
Ken®, a Mattel népszerű babája 60. születésnapját ünnepli. Ez alkalomból a játékgyártó különleges, klasszikus darabokat tartalmazó kollekcióval készült, de érkezik a kerekesszékes Ken® baba is.   Március 11-én ünnepli 60. évfordulóját Ken®. Ebből az alkalomból különleges kollekcióval készült a babák forgalmazója, a Mattel: három klasszikus darab ke
márc. 13
6:39
Létrejött az európai napenergia összefogás (KKV Magazin)
Az EIT InnoEnergy és a SolarPower Europe összefogásával a közelmúltban megszületett az európai napenergia-kezdeményezés (European Solar Initiative, ESI), amely részint az éghajlatváltozást érintő kérdéseket emeli be az európai közgondolkodásba, másrészt az összefogás tagjai a tevékenységükkel segítik a gazdaság fellendülését, valamint hozzájárulnak
márc. 13
6:51
Őszibarackban is Kína a világelső (Agrofórum)
A globális őszibaracktermelői listán is Kína vezet, ugyanúgy, mint sok már agrártermék esetében. Az Európai Unió két országa, Spanyolország és Olaszország is felállhatott a világranglista képzeletbeli dobogójára. A Fao adatai szerint Magyarországon 29 180 tonna őszibarack termett 2019-ben, így elég messze voltunk az első tíztől. Egy év alatt 15,83

Keresés