2021. március 18. csütörtök

márc. 18
0:00
Elon Musk meggondolta magát: mégsem adja el az NFT-kről szóló alkotását (Hírstart)
A Tesla vezérigazgatója arra a döntésre jutott, hogy mégsem adja el az NFT-kről szóló dalát. Elon Musk március 15-én osztotta
márc. 18
0:03
Csak egyetlen külföldi élelmiszerláncban van több magyar termék, mint korábban (Infostart)
Visszaesett a hazai élelmiszerek aránya a Magyarországon jelenlévő tíz legnagyobb kereskedelmi lánc üzleteiben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felmérése szerint.
márc. 18
0:03
Megtorpant az amerikai lakáspiac (Napi)
A vártnál nagyobb mértékben csökkent februárban az előző havi 15 éves csúcsról a kiadott lakásépítési engedélyek száma az Egyesült Államokban, a megkezdett lakásépítések száma pedig hat havi mélypontra csökkent a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.
márc. 18
0:06
Itt a kormány válasza: Gulyás Gergely cáfolja, hogy területi lezárások jönnének (Hírstart)
Álhírnek minősítette Gulyás Gergely, hogy a kormány az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokra, illetve lezárásokra készül. A miniszter Facebook-oldalán kommentálta röviden az értesüléseket, de hamarosan hivatalosan is meg kell szólalnia a kormánynak.
márc. 18
0:06
Matolcsy: Továbbra is aggódnunk kell az államadósság miatt (hirado.hu)
Vajon kizárható-e egy jelentős pénzügyi válság kialakulása a 2020-as években?
márc. 18
0:07
Aláírásokkal jött az újabb fejlemény a Dunaferr ügyében (Infostart)
A Dunaferr befektetőjével a szerződés aláírása a napokban megtörtént, hatályba lépésének már csak néhány további feltétele van, amelyek előreláthatólag heteken belül teljesülnek - közölte az ISD Dunaferr Zrt szerdán.
márc. 18
0:07
A Covid-félelem már a múlté, új ellenség támad (Napi)
Egy év után első ízben történik meg az, hogy a profi befektetők jobban tartanak valamitől, mint a Covid-járványtól. A legnagyobb kockázattá az infláció és egy kötvénypiaci összeomlás váltak.
márc. 18
0:10
Válság ide vagy oda: Magyarországon tombol a cégalapítási láz (Hírstart)
Február hónapban újra 3200 fölé emelkedett az újonnan bejegyzett vállalkozások száma, ami az elmúlt 6 év második legnagyobb cégalapítási értéke. "Bár a körülményekhez képest viszonylag elfogadhatóan alakult a hazai gazdaság
márc. 18
0:11
Védjegy garantálja a kimagasló minőségű digitális banki szolgáltatásokat (Infostart)
Digitális Védjegy pályázatot hirdetett a Digitális Jólét Program és az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A program célja, hogy motiválja a pénzügyi szolgáltatókat a digitális fejlesztésekre, és erről a fogyasztókat is tájékoztassa, mondta az InfoRádiónak a tárca digitalizációért felelős helyettes államtitkára.
márc. 18
0:11
Eséssel zárt Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 764,30 pontos, 1,73 százalékos csökkenéssel, 43 504,47 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,8 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
márc. 18
0:14
Amerikában jövő év elejétől már kisgyerekeket is oltanának (Hírstart)
Idén ősszel az Egyesült Államokban megkezdődhet az idősebb gyermekek oltása a koronavírus elleni vakcinákkal, 2022 elejétől pedig az általános iskolás korúakat is elkezdhetik beoltani – mondta szerdán Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi tanácsadója.
márc. 18
0:15
368 forint körül jegyezték szerdán az eurót (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerdán a bankközi devizapiacon. Az euróval szemben a forint megközelítette idei mélypontját.
márc. 18
0:18
Mali: Tárgyalunk a járvány által legjobban sújtott ágazatok képviselőivel (Hírstart)
Siniša Mali pénzügyminiszter kijelentette, az előttünk álló néhány napban Ana Brnabić kormányfővel megbeszéléseket folytat a koronavírus által legjobban sújtott ágazatok képviselőivel, hogy megállapítsák, milyen módon tudnának további segítséget nyújtani a járvány okozta nehézségek elhárításában.
márc. 18
0:19
Bajban vannak a plázák, egyre kevesebb vállalkozás tudja fizetni a bérleti díjakat (Napi)
A bevásárlóközpontokban üzemelő magyar divatáru és egyéb kiskereskedelmi, valamint vendéglátóipari vállalkozások közül egyre kevesebben tudják fizetni a bérleti díjakat - hívta fel a figyelmet a Bevásárlóközpontok Bérlőinek Érdekvédelmi Egyesülete (BBÉE) szerdai közleményében.
márc. 18
0:22
Nem változtatott a dollárkamaton a Fed (Hírstart)
Nem változtatott a zéróközeli irányadó dollárkamaton és javított gazdasági növekedési előrejelzésén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed).
márc. 18
0:30
Horvátországban és Szlovéniában is nőtt a fertőzöttek száma, nem is kicsit (ProfitLine)
Negyvenhat százalékkal nőtt a hét első három napján Horvátországban a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma a múlt hét hasonló időszakához képest - közölte Krunoslav Capak, a közegészségügyi intézet (Hzjz) igazgatója a válságstáb szerdai sajtótájékoztatóján. A szomszédos Szlovéniában az elmúlt két hét legmagasabb napi esetszámát regisztrálták.
márc. 18
0:54
Elkezdődött a horgászszezon Zalában: mutatjuk, milyen zsákmányt lehet fogni a tavakban (Hírstart)
A Zalaerdő Zrt. a tulajdonában és halgazdálkodási kezelésében álló Kistolmácsi-víztározót és Szentpéterföldei-tavat 2021. március 13-án megnyitotta a horgászok előtt, ezáltal a Víz világnapja előtt néhány nappal elkezdődött a 2021-es horgászati szezon az erdőgazdasági tavakon is - írta közleményében a Zalaerdő.
márc. 18
1:06
Nem változtatott az irányadó dollárkamaton a Fed (ProfitLine)
Nem változtatott a zéróközeli irányadó dollárkamaton és javított gazdasági növekedési előrejelzésén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed).
márc. 18
1:36
Dunaferr: megszólalt az orosz fél (ProfitLine)
Az orosz Vnyesekonombank (VEB.RF) írásban is megerősítette a Dunaferr Zrt. felé, hogy álképviselők hamis meghatalmazásokkal próbálják a nevükben átvenni a vállalat irányítását. A bank azt is megerősítette, hogy a maga részéről szintén megtette a szükséges ellenlépéseket, mert ezt a támadást nem tolerálhatják.
márc. 18
2:30
Új robotfűnyíró a magyar piacon – távirányítható, lejtőn is jól dolgozik (Startlap)
A robotfűnyírók világszerte több, mint 20 éves múltra tekintenek vissza, a magyar piacra 2004-ben érkeztek meg. Megjelenésük óta a robotfűnyírók piaca dinamikusan nő, a termékek a folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően újabb felhasználóbarát funkciókkal bővülnek.
márc. 18
2:36
A nyugdíjasok és fiatalok szívták meg a korona-válságot (ProfitLine)
A fiatalokat és a nyugdíjaskorúak pénzügyeit érintette leginkább a koronavírus-válság tavaly a negyedik negyedévben, ugyanakkor a fiatalok csaknem tizede óvatosabb gazdálkodással vagy félállás vállalásával növelni tudta megtakarításait - közölte az Intrum követeléskezelő szerdán az MTI-vel.
márc. 18
3:06
Mi lesz a nyugdíjaddal a pandémia idején? (ProfitLine)
Hogyan alakul az eddigi megtakarításunk, ha a járványhelyzet alatt elmaradozik a befizetés? Ki milyen nyugdíjra számíthat ezután, és mikortól érdemes elkezdeni spórolni? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a nyugdíjbiztosításról, és arról, mi változik a világjárvány alatt!
márc. 18
3:06
A kormány tárgyalásokat folytat a kereskedelmi láncokkal az élelmiszerárakról (Hírstart)
Denisz Smihal miniszterelnök a kormány szerdai ülésén elmondta, hogy a kabinet képviselői tárgyalásokat folytatnak a kiskereskedelmi láncokkal az élelmiszerárak kiegyenlítése érdekében, számolt be az Ukrinform.
márc. 18
3:36
Csúcson az euróövezeti infláció (ProfitLine)
Közel 1 éves csúcson állapodott meg februárban az euróövezeti infláció, a maginfláció azonban lassult a januárihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala az Eurostat szerdán publikált végleges adatai alapján.
márc. 18
4:00
Bővíti szatymazi termelő és logisztikai központját a CE Glass csoport (Startlap)
Mintegy négymilliárd forintos beruházással bővíti szatymazi termelő és logisztikai központját a CE Glass csoport – jelentette be Varga Gusztáv vezérigazgató, tulajdonos szerdán a helyszínen. A szakember elmondta, a beruházás döntően saját forrásból, emellett hazai és uniós támogatással valósul meg a tervek szerint az év végére. A vállalkozás több m
márc. 18
4:06
Hány éves korú nyugdíjasok vannak ma öregek otthonában? - ábrán mutatjuk (ProfitLine)
Az idősek ellátását szolgáló intézményekben való elhelyezés az úgynevezett gondozási szükséglet megállapításán alapszik. Ekkor az életkörülmények, az egészségi állapot és a szociális helyzet vizsgálata mellett fontos szempont a kérelmező életkora is - olvashatjuk a KSH Időskorúak gondozása – Idősek tartós bentlakásos elhelyezése c. kiadványában.
márc. 18
4:12
Megéri most napelemes rendszert venni? Kiszámolták! (Alternatív Energia)
Sokan még ma is tartanak a napelemes rendszerek kiépítésének költségektől, noha a panelek beszerelése az elmúlt években sokkal olcsóbbá vált.
márc. 18
4:36
Miként alakultak a négyzetméterárak Budapest belső kerületeiben? (ProfitLine)
Miközben kísértetiesen hasonló időszakot élünk meg ezekben a napokban is, mint egy évvel ezelőtt, azért mégis sok minden más. Mögöttünk van egy minden szempontból rendhagyó, rengeteg változást hozó év. 2020-ban megváltoztak a gazdasági mechanizmusok, a mindennapjaink, a szokásaink, a munkamódszereink. Nagyon sok területet érintett a világjárvány, í
márc. 18
4:42
Exatlon Hungary: hiába a győzelem, mégis mélyponton van a Kihívók csapata (Márkamonitor)
Az ötvennyolcadik versenynap is számos izgalmat tartogatott a Bajnokok és a Kihívók számára. A kékek azonban a győzelem ellenére sem lélegezhettek fel…     ÖSSZEFOGLALÓ: Hiába a győzelem, mégis mélyponton van a Kihívók csapata https://tv2play.hu/exatlon/hiaba_a_gyozelem_megis_melyponton_van_a_kihivok_csapata   EXATLON HUNGARY: A Kihívó lányok szeri
márc. 18
4:42
Ukrajnában csökkent a búza ára, de a kukoricáé emelkedett (Agrofórum)
Az ukrán búza exportára tonnánként 1-2 dollárral mérséklődött az elmúlt héten az orosz búzaárak enyhe csökkenése és a 2021-es termés várható emelkedését követően – közölte az Apk-Inform tanácsadócég. Az ukrán eredetű 12,5 százalékos fehérjetartalmú búza ára 279-286 dollár volt tonnánként a Fekete-tengernél olyan szállítással, amikor az eladó saját
márc. 18
4:42
Ez a felfújható robot érzékeny az emberi érintésre (New Technology)
A mesterséges intelligencia (MI) érti is, mit akarnak tőle. Az amerikai Cornell Egyetem kutatóinak sikerült megépíteni egy olyan MI-vezérelt gépet, ami beépített USB-kamerával érzékeli a manuális gesztusokat, és a gépi tanulás módszerével osztályozza is őket, számolt be a The Engineer. A varázslat a kéz vetette árnyék felismerésében rejlik (innen a
márc. 18
4:54
Oroszország a világelső málnatermelésben (Agrofórum)
A globális málnatermelői listán Oroszország vezet. Mexikó és hazánk déli szomszédja, Szerbia is dobogós a világranglistán. A közép-kelet-európai régió egyébként elég erős ezen a piacon. A Fao adatai szerint Magyarországon 1110 tonna málna termett 2019-ben, ez történelmi mélypont az 1961 óta rendelkezése álló adatsorban. Egy év alatt 174 ezer tonna
márc. 18
5:06
368 forint körül jegyezték szerdán az eurót (Startlap)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerdán a bankközi devizapiacon. Az euróval szemben a forint megközelítette idei mélypontját.
márc. 18
5:06
Milliárdos fejlesztés indult az országos kardiovaszkuláris intézetben (ProfitLine)
Magyarországon még nem elérhető kardiovaszkuláris katéterterápiás és műtéti beavatkozásokat vezet be a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet uniós, külföldi társintézetekkel együttműködve több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatásból.
márc. 18
5:06
Oroszország készen áll az exportadó visszavonására (Agrofórum)
Oroszország készen áll a beavatkozásra a gabonaexport szabályozásába, ennek az ideje akkor érkezhet el, amikor a piac stabilizálódik – idézte az Interfax hírügynökség Dmitrij Patrusev orosz mezőgazdasági minisztert. Moszkva gabonaexport-korlátokat és egyéb intézkedéseket vezetett be, hogy megpróbálja lassítani az élelmiszer-inflációt, amelyet a Cov
márc. 18
5:12
Nagy szám – Istenes Bence és Barabás Évi (Márkamonitor)
A Nagy szám 3. adásában Istenes Bence és Barabás Évi meséltek önmagukról számos, eddig ismeretlen történetet, megmutattak gyerekkori felvételeket, felidéztek régi emlékeket és végül elénekelték a számukra meghatározó Nagy számot.     Istenes Bence Nagy száma! – Ajándék (Piramis) Istenes Bence énekelve és zongorázva adta elő élete Nagy számát. Azért
márc. 18
5:12
1000 kilométeres hatótávot ígér az új kínai elektromos autó (Tiszta Jövő)
A kínai elektromos autó gyártó a NIO bemutatta új modelljét az ET7-est.
márc. 18
5:18
Tízmilliárdokból fejleszt hazánkban a Viterra (okosipar.hu)
A növényiolajtermelő és értékesítő cégcsoport saját finomítót épít a készülő új Duna-híd mellett. A nemzetközi vállalatcsoport magyarországi érdekeltsége tavaly novemberben váltott nevet: Glencore Agriculture Hungary Kft.-ről Viterra Hungary Kft.-re. Mint ismert, 2016 óta a Glencore mellett két nagyobb részvényes is megjelent az anyacégben: a CPP I
márc. 18
5:21
Adatkezelés az online vásárlás korában – mire kell odafigyelni? (Piac és Profit)
A koronavírus világjárvány hatására mindennapi ügyintézésünk nagy része átkerült az online térbe, például gyakran internetes webáruházakon keresztül vásárlunk. Míg azonban a „hagyományos” bevásárlásainknak már évek óta kialakult kultúrája van (pl. megbízható helyekről vásárlunk), addig ez az online térben egyelőre még nem jelent meg egyértelműen, p
márc. 18
5:30
Ukrajnában csökkent a búza ára, de a kukoricáé emelkedett (Startlap)
Az ukrán búza exportára tonnánként 1-2 dollárral mérséklődött az elmúlt héten az orosz búzaárak enyhe csökkenése és a 2021-es termés várható emelkedését követően – közölte az Apk-Inform tanácsadócég. Az ukrán eredetű 12,5 százalékos fehérjetartalmú búza ára 279-286 dollár volt tonnánként a Fekete-tengernél olyan szállítással, amikor az eladó saját
márc. 18
5:36
Megint tél: jégdara, havas eső, hózápor (Agroinform)
A következő napokban csalóka lesz a napsütés, hiszen hiába van már ereje március közepén a napnak, ennek ellenére hűvös lesz. A sok évi átlaghoz képest 5-7 fokkal hűvösebb idő valószínű a következő napokban.
márc. 18
5:42
Miként alakultak a négyzetméterárak Budapest belső kerületeiben? (Márkamonitor)
Miközben kísértetiesen hasonló időszakot élünk meg ezekben a napokban is, mint egy évvel ezelőtt, azért mégis sok minden más. Mögöttünk van egy minden szempontból rendhagyó, rengeteg változást hozó év. 2020-ban megváltoztak a gazdasági mechanizmusok, a mindennapjaink, a szokásaink, a munkamódszereink. Nagyon sok területet érintett a világjárvány, í
márc. 18
5:42
Textilágazati megatrend: „Textilsharing” (New Technology)
Ami 113 évvel ezelőtt még forradalmi gondolatnak tűnt, ma már mindennapi valóság: a megosztáson alapuló ipari törlőkendő-szolgáltatás kiváló ár-érték arányt képvisel, és környezetvédelmi szempontból sem kifogásolható. Szóba sem kerülhet, hogy használat után eldobjuk a törlőkendőket, hiszen ez nemcsak környezetkárosító lenne, de költségszempontból s
márc. 18
5:42
Fontos kikötőt szerzett meg Kína Izraelben - Egyre több európai kikötő is kezébe került (Növekedés)
Kína az új Selyemút program részeként az izraeli Haifa kikötőjébe ruház be, ami komoly feszültséget okoz az USA-val. A Shanghai International Port Group 830 ezer négyzetméteres konténer-terminált épít és 25 évig működtethet Haifában. A kínai Új Selyemút részeként több mint 12 európai kikötőben is már megvetették a lábukat kínai nagyvállalatok.
márc. 18
5:42
Háromezer milliárd forint juthat vidékfejlesztésre (Agrárágazat)
Cél, hogy minden agrártermelő kapjon támogatást, aki megfelel a feltételeknek és igényli.
márc. 18
5:42
Kínai befektetés Gödöllőn (Transpack)
14 milliárdos kínai működőtőke-befektetés Gödöllőn: akkumulátorgyártásban.
márc. 18
5:45
Újabb autógyártó készített koronavírus-szűrőt (Infostart)
A Jaguar Land Rover új fedélzeti szűrőrendszere tesztek során bizonyította, hogy hatékony védelmet nyújt a Covid-19 fertőzést okozó vírussal szemben.
márc. 18
5:45
Bod Péter Ákos: a járvány megnöveli az élenjárók és a lemaradók közötti szakadékot (Privátbankár)
Mint minden komoly válság, a mostani is alaposan átrendezi a gazdaságot. Nagy kérdés, hogy a magyar gazdaság képes lesz-e kitörni a közepes jövedelem csapdájából és az értékláncokban az úgynevezett mosolygörbén a magasabb hozzáadott irányokba elmozdulni? Bod Péter Ákos, az MNB korábbi elnöke, egyetemi tanár aktuális írásában erre a kérdésre keresi
márc. 18
5:48
Tucatnyi pályázat nyílik júniusig, ez az ütemterv (Mezőhír)
A lehető legtöbb pályázatot kell kiírni, majd elszámolni legkésőbb 2025 végéig.
márc. 18
5:48
Tovább csökken a benzin és a gázolaj közötti különbség (GépMax)
5 Ft a különbség, sokszor 5 Ft egy liter.

Keresés