2021. március 4. csütörtök

márc. 4
0:06
A vásárlók lettek többen (Napi)
Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán a főbb európai értékpapírpiacokon.
márc. 4
0:06
Kriptós hedge fund-ba fektet a Binance (Kripto Akadémia)
Úgy tűnik a világ legnépszerűbb kriptotőzsdéje, a Binance belép a hagyományos pénzügyi világba. Tegnap ugyanis bejelentették egy bogposztban, hogy befektetnek a Multicoin Capital nevű hege fundba. Persze nem távolodtak el túlságosan a kriptopénz szférától: a Multicoin Capital ugyanis egy kriptopénz-…
márc. 4
0:06
Tulajdoni lap lekérése online - ingyenes tulajdoni lap lekérdezése Ügyfélkapun (ProfitLine)
Hogyan lehet interneten, online tulajdoni lapot ingyenesen letölteni Ügyfélkapu segítségével? Hány ingyenes tulajdoni lap tölthető le? Mennyit kell fizetni a tulajdoni lap letöltéséért, ha már kimerítettük az ingyenes lekérdezési lehetőségeket?
márc. 4
0:06
Milyen HR-stratégiával terveznek a vállalatok idén? (Adó)
A döntően közép- és nagyvállalatok hazai szakemberei optimisták cégük idei üzleti teljesítményével kapcsolatban, közel 40 százalékuk szerint a forgalmuk még 2021-ben eléri a járvány előtti szintet, és a vállalatok 38 százaléka tervezi a jelenlegi dolgozói létszám bővítését – derül ki a Randstad kutatásából.
márc. 4
0:10
Akár hat cég mehet a budapesti börzére (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tárt karokkal várja azokat a nagy állami vállatokat, amelyek úgy döntenének, hogy bevezetik a részvényeiket az értékpapírpiacra. Egyre több magánszemély tőzsdézik a BÉT-en.
márc. 4
0:10
Megtízszerezhette a pénzét, aki mindig akkor vásárolt, amikor legnagyobb szkeptikusa gyalázta a bitcoint (Kripto Akadémia)
Peter Schiff a világ legaktívabb bitcoin szkeptikusa. Az aranykereskedéssel foglalkozó üzletember immár 10 éve osztja meg követőivel az ezzel kapcsolatos gondolatait és habár eleinte sokan igyekeztek észérvekkel megcáfolni a kriptovalutával szemben megfogalmazott állításait, mostanra már mindenki elfogadta, hogy Schiff élete…
márc. 4
0:10
A digitalizáció növeli a munkaerő iránti igényt (Adó)
A koronavírus a vállalatok 38 százalékában felgyorsította a digitalizáció folyamatát, ami nemhogy csökkentette volna a munkaerő iránt igényt, hanem fokozta azt – derült ki a ManpowerGroup felméréséről.
márc. 4
0:14
Ez várható a tőzsdén: fontos bejelentést tettek (Napi)
Bemutatta az aktuális stratégia megvalósításáról és a következő időszak vállalásairól beszámoló Stratégiai Jelentését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A kiadvány a tavalyi, rendkívüli év értékelésén túl, a 2016-ban meghirdetett, öt évre szóló piacfejlesztési stratégia eredményeibe is betekintést biztosít.
márc. 4
0:14
Mi adja a bitcoin értékét? (Kripto Akadémia)
A KriptoSuli ebben a leckében arra ad választ, hogy miért van értéke a bitcoinnak. Kereskedj a világ legnagyobb kriptopénztőzsdéjén: https://kriptoakademia.com/Binance20_KriptoPercek/go Használd az FTX megbízható kriptopénztőzsdét: https://kriptoakademia.com/FTX_Kripto_Percek/go Csatlakozz Discord szerverünkhöz, tanulj szakértőinktől: https://kript
márc. 4
0:14
Egy tonnányi potencianövelőre csapott le a NAV (Adó)
A Dubaiból érkező légi szállítmányban talált 470 ezer adag Kamagra címzettje nem rendelkezett a gyógyszerek behozatalához és kereskedelméhez szükséges hatósági engedéllyel.
márc. 4
0:18
Megtartotta az osztályzatát a Mol (Napi)
Változatlan stabil kilátással megerősítette a Mol "Baa3" szintű besorolását szerdán a Moody's Investors Service - írja az MTI.
márc. 4
0:18
A BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabbaknak (Adó)
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolja, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.
márc. 4
0:22
Szeptemberben új, óriási bevásárlóközpont nyílik Budapesten (Napi)
Megszerezte a használatbavételi engedélyt az Etele Plaza, így a bérlők megkezdhetik új üzleteik kialakítását Buda legnagyobb bevásárlóközpontjában - közölte a fejlesztő. Szeptemberben 180 divatüzlet mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások várják az érdeklődőket.
márc. 4
0:36
Az Alteo eladta egyik leányvállalatát a BorsodChemnek (ProfitLine)
Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. adásvételi szerződést kötött leányvállalata, a BCTherm Energiatermelő és Szolgáltató Kft. 98 millió forint összegű jegyzett tőkéjét megtestesítő üzletrész tulajdonjogának átruházásáról a BorsodChem Zrt. részére - közölte az Alteo szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
márc. 4
1:00
A legjobb esetben is március végén tetőzhet a harmadik járványhullám Magyarországon (Portfolio)
Március végén tetőzhet a harmadik hullám leghamarabb – mondta Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Híradónak.
márc. 4
1:06
Kínából szoktál interneten rendelni? Siess, mert nagy drágulás jön, ÁFA változás miatt (ProfitLine)
ÁFA-t kell fizetni a 22 EUR-nál kisebb összegű külföldi csomagok, küldemények után 2021 július 1-től. Megszűnik a kis értékű küldemények áfamentessége (például a kínából rendelt áruk után ÁFA-t kell majd fizetni - a szerk.). 2021. július 1-jétől a 22 eurónál kisebb értékű, harmadik országból érkező küldemények áfamentessége megszűnik, ezekre az áru
márc. 4
1:48
Hol tart Románia az oltások beadásában? (ProfitLine)
A csaknem húszmilliós lakosságú Romániában szerdán meghaladta az egymilliót a koronavírus ellen beoltott állampolgárok száma.
márc. 4
2:36
Meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét (ProfitLine)
A közlekedési szolgáltatók a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő további 60 napig elfogadják a diákigazolványokat - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán az MTI-t.
márc. 4
3:06
A Pfizer - Comirnaty oltás mellékhatásai - az amerikai Pfizer vakcina várható mellékhatásai (ProfitLine)
Számos lakossági felmérés szerint a Pfizer/BioNtech un. Comirnaty koronavírus vakcináját tartják a legbiztonságosabb oltásnak. Cikkünkben a hivatalos alkalmazási előírásból emeltük ki azt a részt, ami talán a legtöbb embert érdekel: milyen lehetséges mellékhatásai lehetnek a vakcinának? (forrás: ogyei.gov.hu)
márc. 4
3:48
Támogatást kapnak az élsportolók (ProfitLine)
A BOM Alapítvány közel 22 millió forintos támogatást nyújt 25 élsportolónak a felsőoktatásbeli tanulmányaikhoz.
márc. 4
3:54
India uralja a mangópiacot (Agrofórum)
India a legnagyobb mangótermesztő ország a Földön, Indonézia a második, a harmadik helyet pedig Kína szerezte meg a rangsorban, de Mexikó és Pakisztán is nagyságrendileg ugyanannyit termelt, mint az ázsiai óriás. Egy év alatt 25,63 millió tonna mangó termesztettek Indiában, amely első ebben a rangsorban a világon. A mangótermelői világranglista dob
márc. 4
4:06
Mennyi pénzt keresnek az influenszerek? Durva pénzek! (ProfitLine)
Egy globális felmérés szerint a vállalkozások 90 százaléka hatékony eszköznek tartja az influencer marketinget, és idén elérheti a 13,8 milliárd dollárt az erre költött összeg világszinten. A hazai reklámpiac számos szegmenséről már rendelkezésre állnak adatok, azonban az influencer marketing költésekről eddig nem volt jól használható iparági kutat
márc. 4
4:10
MOL elemzés (ProfitLine)
.
márc. 4
4:12
Ingyenes napelemekhez jutnak nyártól tízezrek Magyarországon (Alternatív Energia)
70 ezeren napelemhez, 17 ezer pedig a napelemet a fűtési rendszerek korszerűsítésével összekapcsolva juthat támogatáshoz nyártól, jelentette be Steiner Attila az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
márc. 4
4:12
Megmunkálás a profitra tervezve (okosipar.hu)
45 termékcsaládjával a DMG MORI világviszonylatban egyedülálló szerszámgép-választékot kínál, minden fémmegmunkálási alkalmazáshoz megoldást biztosítanak. A számos lehetőség még nem zárja ki a további fejlesztésekben rejlő potenciált, sőt, a német-japán gyártó a folyamatos innováció kiemelkedő szereplője. A lengyelországi FAMOT gyár mérnökei talált
márc. 4
4:42
A víz, mint energiaforrás (New Technology)
A vállalatcsoport dingolfingi és müncheni létesítményei az Isar és a Lech folyók vízenergiáját hasznosítja a BMW iX és a BMW i4 modellek sorozatgyártásakor. A BMW Group dingolfingi és müncheni üzemeiben teljes egészében helyben előállított vízenergia felhasználásával készülnek majd a tisztán elektromos meghajtású BMW iX (átlagos üzemanyag-fogyasztá
márc. 4
5:12
Jöhet a felújítási kommandó: ráküldik a kormányhivatal embereit a támogatást kérőkre (Menedzsment Fórum)
Elvileg szigorú ellenőrzésre számíthatnak azok, akik igénybe veszik a felújítási ingyen milliókat. De csak elvileg, mert erősen kérdéses, hogy a tengernyi adminisztrációval terhelt kormányhivataloknál lesz-e ehhez elegendő szakember.
márc. 4
5:12
Mik a passzívház kritériumai? (Tiszta Jövő)
Ki alkotta meg a passzívház definícióját? Mitől passzív egy ház?
márc. 4
5:12
Lakásfelújítási hitel: mire érdemes odafigyelni az igénylésnél? (Bank360 blog)
A nagybankok többsége elindult februárban a lakásfelújítási hitellel, mellyel legfeljebb hatmillió forint kamattámogatott jelzáloghitelhez juthatnak azok az igénylők, akik megfelelnek a lakásfelújítási támogatás feltételeinek is. A hitelképességről a hitelintézetek döntenek, de az államilag támogatott konstrukciókra speciális feltételek is vonatkoz
márc. 4
5:12
Új pályázat várható nyáron lakossági napelemes rendszerek támogatására (okosipar.hu)
Az olcsó és innovatív energia biztosításában, a rezsicsökkentés eredményeinek megvédésében kulcsszerepe lesz a napenergia felhasználásának, a tervek szerint az idén nyáron pályázatot írnak ki lakossági napelemes rendszerek beruházási támogatására – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia-
márc. 4
5:36
Még egy tavaszi nap, utána hidegfront tör be az országba (Agroinform)
Csütörtökig tart a csendes, napközben kellemes hőmérsékletű időjárás. Pénteken egy hidegfront kavarja fel az állóvizet.
márc. 4
5:36
Egyediség a szerszámgyártásban (New Technology)
A Lovász Kft. mindig is élen járt a folyamatos fejlesztésekben. A több mint 40 éves szakmai tapasztalatukra építve a gyártás területére léptek, s a tavalyi évben új termékekkel jelentek meg a piacon. Gyulai raktárukban már komoly készlettel rendelkeznek a standard katalógusban látható szerszámokból, de partnereik egyedi igényeit is gyorsan és kivál
márc. 4
5:42
Bod Péter Ákos: kicsit tisztábban látjuk a magyar gazdaságot (Privátbankár)
A magyar állam az év végén kiköltekezett, ám az egyelőre kérdéses, hogy milyen hatékonysággal költötték a pénzt. Az a tényadatokból látszik, hogy a gazdaság a várakozásoknál kisebb mértékben esett vissza, igaz a gyengülés így is jelentős volt. Bod Péter Ákos, az MNB egykori elnöke szerint közepes recessziót láttunk 2020-ban. Ezt persze mindenki saj
márc. 4
5:42
Hamarosan túl lehetünk a válságon tervben a létszámbővítés, stabilizálódó bérek (KKV Magazin)
A döntően közép- és nagyvállalatoknál dolgozó, megkérdezett hazai szakemberek optimisták cégük idei üzleti teljesítményével kapcsolatban, közel 40%-uk szerint a forgalmuk még 2021-ben eléri a járvány előtti szintet – derül ki a ’Randstad HR Trends Survey 2021.’ kutatásából. A felmérés szerint a vállalatok 38%-a tervezi a jelenlegi dolgozói létszám
márc. 4
5:42
Mi lesz a mezőgazdasági kiállításokkal? (Agrárágazat)
A jelenlegi időszakban aligha van, aki képes megjósolni, mely szakkiállítások kerülnek idén megrendezésre.
márc. 4
5:42
Hahó, biztos jó felé megyünk? (Mezőhír)
Ilyenkor készülnek az előrejelzések, frissítjük jövőkutatási mappáinkat.
márc. 4
5:42
A benzin megközelíti a gázolaj árát (GépMax)
Most a dízelesek egy kicsit megnyugodhatnak, de meddig?
márc. 4
5:42
Az új informatív energiacímkék használata kötelező (Transpack)
Az energiacímkézés az elmúlt 25 évben a fogyasztók tájékoztatásának egyik legfontosabb eszközévé vált.
márc. 4
5:54
Mégsem kell a magyaroknak a fogyasztóbarát hitel: mégis mitől ijedtek meg? (Pénzcentrum)
Három évvel vetette vissza a hitelezést a járvány 2020-ban, és 2021 januárja újabb mélypontot hozott. Még a járvány legrosszabb hónapjait is alulmúlta az idei évkezdés, aminek háttérében nem csak az áll, hogy ez a hónap egyébként
márc. 4
5:54
Exatlon Hungary – Idegtépő feszültség: A győzelem ellenére van okuk aggódni a Kihívóknak (Márkamonitor)
Egy hajszálon múlt a Kihívók győzelme, ismét Hirtelen Halál dönt a Kihívók és a Bajnokok sorsáról.   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Idegtépő feszültség: A győzelem ellenére van okuk aggódni a Kihívóknak https://tv2play.hu/exatlon/idegtepo_feszultseg_a_gyozelem   EXATLON HUNGARY – ADÁSBÓL KIMARADT Forró volt a hangulat: Hármasban csinálták a Ki
márc. 4
5:54
Pleschinger Gyula: Jóval kisebb most a kamatteher, és ez számít az adósságbesorolásnál (Növekedés)
2005-2010-es időszakhoz képest a költségvetést feleakkora mértékben nyomasztja az adósságteher: most a GDP 2,2-2,3 százalékát költjük az államadóssá kamataira, míg 2010-ben ez a GDP 4,1 százaléka volt - emelte ki a Növekedésnek Pleschinger Gyula. Az MNB Monetáris Tanácsának tagja azt is mondta, hogy valamennyi nagy hitelminősítő a GDP arányos álla
márc. 4
5:56
Fidelity International Elemzői Felmérés: Indul a verseny a nettó zéró karbonkibocsátásért (Márkamonitor)
Az évtized végére a vállalatok csaknem a negyede (24%-a) karbonsemleges lesz – ez derül ki a Fidelity International Elemzői Felméréséből, mely rámutat, hogy ágazatok és térségek széles körében egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert a környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) megfontolások. Az európai vállalatok már előrébb járnak e
márc. 4
6:06
Ismét kartellre csapott le a GVH! (ProfitLine)
A Gazdasági Versenyhivatal összesen mintegy 660 milliós bírságot szabott ki három vállalkozásra, amelyek különleges orvostechnikai eszközökre kiírt társadalombiztosítási tendereket osztottak fel egymás között.
márc. 4
6:12
Záporoznak az újabb szögek a hagyományos autógyártás koporsójába - Halálra ítélik a belsőégésű motorokat (Portfolio)
Az elmúlt hetekben egymás után jelentik be az autógyártók, hogy száműzik a belsőégésű motorral szerelt járműveket a kínálatukból és kizárólag elektromos autók előállítására és értékesítésére fognak koncentrálni a jövőben. A modellportfóliók radikális átalakításában olyan tényezők játszanak kulcsszerepet, mint az egyre szigorodó környezetvédelmi elő
márc. 4
6:12
A sztrájk, amiben még a Fidesz is a német autóipari multi ellen fordult (444.hu)
Az egyoldalúan felrúgott kollektív szerződések és visszatartott juttatások miatt sztrájkolnak a makói gumigyár dolgozói, akik mellett még Lázár János is kiállt. Pedig a kormány eddig még nem nagyon szállt bele az aranytojást tojó autóipari multikba.
márc. 4
6:12
Jól jön a mentőöv a vállalkozásoknak - nagyon jól fogy a kamattámogatott hitel (Bank360 blog)
A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi közlése szerint 1 900 milliárd forinton állt az NHP Hajrá kihasználtsága január végén. A Bank360 arról kérdezte a hazai pénzintézeteket, mely iparágakból érkezik komoly érdeklődés és milyen célra használják fel az igénylők a kölcsönt.
márc. 4
6:12
Megérkezett a 3D Systems legújabb végtermék gyártásra tervezett alapanyaga (okosipar.hu)
A koronavírus járvány következtében időnként akadozó szállítás egyre több gyártót ösztönöz a házon belüli additív gyártással történő alkatrész pótlásra. Mivel a 3D nyomtatás ipari felhasználása a gyors prototípus készítéstől a direkt gyártás irányába tolódik, ezért az egyik legnagyobb 3D nyomtató gyártóként a 3D Systems is különösen nagy figyelmet
márc. 4
6:18
Kritikus helyzetben a kiskereskedelem szereplői - Hogyan élhetik túl az előttünk álló időszakot? (Portfolio)
A magyarországi kiskereskedelem a 2020 előtti 6-7 évben soha nem látott mértékben növekedett. A kereskedők expanzióban voltak, a forgalmak hónapról hónapra növekedtek, munkaerőhiány lépett fel. A világjárvány berobbanása azonban megakasztotta ezt a folyamatot és a szereplők közül nagyon sokan nehéz helyzetbe kerültek, akár annyira, hogy le is húztá
márc. 4
6:18
Nagyobb és jobb monitorra váltanak az Extreme Digital vásárlói (Márkamonitor)
A járvány miatt home office-ba, távoktatásba kényszerülők vásárlásai közel egy éve magasan tartják a monitorok eladását az Extreme Digitalnál.  A legnépszerűbbek a 24 colos képátlójú, full-HD felbontású modellek, de az eladott képernyők 35 százaléka prémium funkciókkal ellátott, gamer típus.   Az  Extreme Digitalnál tavaly március óta minden hónapb
márc. 4
6:24
Kata-változások: mikor és ki fizeti a 40 százalékos adót? Fontos kérdéseket tisztáz a NAV (Piac és Profit)
Mint ismert, 2021-től a kisadózó vállalkozások üzleti partnereinek, illetve a katás vállalkozásoknak 40 százalékos mértékű adót kell fizetniük. A NAV összeszedte a legfontosabb adózási tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

Keresés