2021. március 24. szerda

márc. 24
0:03
Fideszes képviselőnél is kiverte a biztosítékot a Balaton-part megalomán beépítése (Napi)
A Magyar Közlönyben megjelent az a módosított kormányrendelet, amely a balatonvilágosi egykori úttörőtábor helyszínére vonatkozóan visszaállítja az eredeti építési szabályozást - írta Witzmann Mihály, a térség fideszes képviselője a Facebook-oldalán. Ez azt jelenti, hogy a Balaton-parti - korábban éppen a kormány engedélyével a helyi építési szabál
márc. 24
0:06
2021-03-23 napi árfolyam jelentés (Hírstart)
Erősödött a forint ma reggelre Kedd reggel 8 órára 0.04%-ot erősödött a forint az euróval szemben és így lett 366 forint és 37 fillér az euró, az ÁrfolyamTudós.hu napi jelentése szerint. A dollárhoz képest 0.08%-ot erősödött a hazai fizetőeszköz, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 307 forintba és 14 fillérbe kerül. A frankhoz viszonyítv
márc. 24
0:06
Mégsem épülhet meg a Balatonvilágosra tervezett szállodamonstrum (444.hu)
Hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben egy új rendelet.
márc. 24
0:06
Vállalkozásod támogatott hitellehetőségei (Bankmonitor)
Korábban már részletesen bemutattuk a március 8-án debültált kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt, amelyet legfeljebb 10 millió forint összegben vehetnek fel a vállalkozások – legalábbis azok, amelyek megfelelnek a feltételeknek. Ugyanakkor sok vállalkozás nem tud, vagy nem akar majd megfelelni a kiírásban szereplő klauzuláknak, s persze a 10 mil
márc. 24
0:06
Az ablaktisztítók harmada bukott meg az ellenőrzésen (Azenpenzem)
Hatvanöt ellenőrzött tisztítószer közül tíznél tárt fel, főként az összetétellel és a jelöléssel kapcsolatos hiányosságokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A legsötétebb képet az ablaktisztító folyadékok mutatták, a folttisztítók viszont makulátlannak bizonyultak.
márc. 24
0:06
Az azonnali fizetési rendszer első évének érdekességei (Növekedés)
Immár több mint egy éve, hogy üzembe állt az azonnali fizetési rendszer, melynek segítségével bármikor utalhatunk, és a pénz másodpercekben belül a címzetthez érkezik. Most bemutatjuk, mire volt képes a rendszer a működés első éve alatt.
márc. 24
0:07
A Microsoft rágyorsulna a Discordra (Napi)
A Microsoft piaci források szerint szívesen megvásárolná az online játékosok kedvenc kommunikációs csatornáját szolgáltató Discordot. Az üzlet még nem biztos, lehet, hogy tőzsdére menne inkább a cég.
márc. 24
0:10
4,6 milliárd forintot ad a kormány a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésének kiviteli terveire (444.hu)
A 2021 és a 2027 közötti európai uniós pénzügyi ciklusban valósulna meg a beruházás.
márc. 24
0:10
Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból (Bankmonitor)
A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s nem számíthat fel díjat, költséget annak kiadásáért. A Központi Hitelinformációs Rendszer
márc. 24
0:10
Nem kérhetnek pénzt tőlünk az adóslistás adatainkért (Azenpenzem)
Bármelyik szolgáltatótól lekérhetjük adóslistás adatainkat, méghozzá díjmentesen – hívta fel a figyelmet az MNB. Az erre vonatkozó kérelmünket nem utasíthatják el a bankok, pénzügyi vállalkozások vagy más érintett szolgáltatók.
márc. 24
0:10
PM: a kormány 1127 milliárd forint plusz forrást biztosított az egészségügynek (Növekedés)
A járvány elleni védekezési alapból és a gazdaságvédelmi célú keretekből összesen 1127 milliárd forint plusz forrást csoportosított át tavaly a kormány az egészségügynek a költségvetési törvényben tervezetten felül - közölte a Pénzügyminisztérium a közösségi oldalán.
márc. 24
0:11
Gyengült a forint Matolcsyék bejelentése után (Napi)
Gyengült a forint kedd délután az MNB kamatdöntésének kihirdetése után.
márc. 24
0:12
Csomagküldő szolgáltatók nevében csalnak (Hírstart)
Csomagküldő szolgáltatók nevében küldött üzenetekkel próbálnak adatokat kicsalni kiberbűnözők - hívta fel a figyelmet a rendőrség kedden a honlapján.
márc. 24
0:14
Négy százalék körül lehet az infláció az MNB szerint (444.hu)
Nagyrészt az üzemanyagok drágulása és az adóváltozások miatt.
márc. 24
0:14
Nem befolyásolja a magyarok lakásvásárlási szokásait a felújítási támogatás! (Bankmonitor)
Meghozták a magyarok vásárlási kedvét az új otthonteremtési támogatások, ugyanis februárban a Duna House becslése alapján csúcsot döntött az ingatlan adásvételi szerződések száma. A vevők döntését ugyanakkor látszólag nem befolyásolja a legnépszerűbb támogatási elem, az otthonfelújítási támogatás. Ez egy kihagyott ziccer, vagy racionális döntés? A
márc. 24
0:14
Erősödő szembeszélben kamatot tartott az MNB (Növekedés)
Nem változtatott a kamatlábakon az MNB a mai kamatdöntő ülésén. A támogató hazai pénzpolitika jó eséllyel hosszú ideig velünk maradhat. Kockázatot jelentenek ugyanakkor az emelkedő amerikai és német kötvényhozamok és a fokozódó nemzetközi inflációs félelmek. Megnyugtató másfelől, hogy az elmúlt napokban az Európai Központi Bank felpörgette a kötvén
márc. 24
0:15
Ismét gyenge napot zárt Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 248,94 pontos, 0,57 százalékos csökkenéssel, 43 603,02 ponton zárt kedden.
márc. 24
0:18
Gerendai Károly: Mintha nem értené a kormány, hogy sok vállalkozás az utolsó utáni pillanatban van (444.hu)
Az üzletember azt is mondta, jó lenne, ha az állami segítség nem szűnne meg azonnal a nyitással együtt.
márc. 24
0:18
Már Online is elérhetőek az Erste ügyfelei számára a BÉT Xtend részvények (Növekedés)
Újabb befektetési szolgáltató esetében nyílt lehetőség a BÉT Xtend platformon megtalálható cégek részvényeivel történő online kereskedésre: a mai nappal az Erste Befektetési Zrt. tette lehetővé a részvényekkel történő online kereskedést, így újabb befektetők számára válnak elérhetővé brókeri közvetítés nélkül a Budapesti Értéktőzsde középvállalatok
márc. 24
0:19
Mutatjuk a brexit sok kicsi nyertesét (Napi)
Nincs egyértelmű egyedüli győztese annak, hogy a brexit miatt egy csomó munkahely a pénzügyi szektorban átköltözött a kontinensre. E helyett Európában több város is egyszerre profitált a britek kiválásából. Ez még változhat.
márc. 24
0:22
György István: Magyarország Európa egyik leggyorsabb oltási sebességét diktálja (Növekedés)
Magyarország Európa egyik leggyorsabb oltási sebességét diktálja - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az országos oltási munkacsoport vezetőjeként.
márc. 24
0:23
Belehúzott a forint kedd estére (Napi)
Vegyesen mozgott a forint a vezető devizákkal szemben kedden estére a nemzetközi kereskedelemben, az euróhoz és a frankhoz képest erősödött, a dollárhoz viszonyítva azonban gyengült.
márc. 24
0:26
KKVHÁZ: a járvány miatt a kkv-k negyede katasztrofális helyzetbe került (Növekedés)
A hitelmoratórium, a bértámogatás és az újraindítási gyorskölcsön nagy könnyebbséget jelent a kkv szektornak. Az állami segítség ugyanakkor ilyen hosszú távon nem kompenzálja a teljes veszteséget. Ahol nincs vállalati vagy tulajdonosi tartalék, ott a megszűnés természetes jelenség – nyilatkozta a Növekedésnek Gulyás József. A KKVHÁZ vezérigazgatójá
márc. 24
0:30
Müller Cecília: a brit variáns "kiválasztódott", elemi erővel tombol a járvány (Növekedés)
Elemi erővel tombol a járvány Magyarországon és Európa-szerte, aminek a brit vírusvariáns az oka - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
márc. 24
0:34
Matolcsy György: nem lesz tartós áremelkedés Magyarországon (Növekedés)
A magyar gazdaság 2021-ben 4-6 százalékkal növekedhet. Ezzel esély nyílik arra, hogy már az idei év végére utolérjük a 2019 végi gazdasági teljesítményt - mondta Matolcsy György jegybankelnök. Az infláció csak átmenetileg emelkedik meg az idén a magasabb olajárak és a koronavírus miatti kínálati sokkok hatására. A fogyasztói árindex 2022 első negye
márc. 24
0:36
Veszélyben a csomagküldők ügyfelei (Hírstart)
Csomagküldő szolgáltatók nevében küldött üzenetekkel próbálnak adatokat kicsalni kiberbűnözők, figyelmeztet a rendőrség.
márc. 24
0:38
Erősödött a forint az MNB vezetőinek sajtótájékoztatója után (Növekedés)
Átmeneti gyengülés után erősödni kezdett a forint kedd délután azt követően, hogy a monetáris tanács kamatdöntésének kihirdetése után egy órával kiadták a jegybank közleményét, valamint az új GDP- és inflációs előrejelzést, illetve sajtótájékoztatót tartott az MNB elnöke és az alelnökök.
márc. 24
0:42
Csomagküldő szolgáltatók nevében csalnak (Hírstart)
Csomagküldő szolgáltatók nevében küldött üzenetekkel próbálnak adatokat kicsalni kiberbűnözők - hívta fel a figyelmet a rendőrség kedden a honlapján.
márc. 24
0:42
Joe Biden is bekapcsolódik az EU csúcsértekezletébe (Növekedés)
Joe Biden amerikai elnök is csatlakozik az európai uniós tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő, kétnapos, videókapcsolaton keresztül tartandó értekezletéhez.
márc. 24
1:06
Még nem eléggé zöld a divatipar (ProfitLine)
A legnagyobb divatipari cégek lassan haladnak a környezeti és társadalmi károk csökkentésére tett ígéreteik teljesítésével egy hétfőn megjelent jelentés szerint.
márc. 24
1:30
Egyre jobbak a kkv-k az online kommunikációban (Portfolio)
A pandémia rákényszerítette a vállalkozásokat az online ügyintézésre, a nehézségekkel teli időszakban pedig egyre többe váltak fogékonnyá azokra a digitális banki megoldásokra, platformokra, amelyek bevezetése eddig a kényszer hiányában lassabb ütemben zajlott. A Portfolio Marketing, PR és digitális sales a pénzintézeteknél elnevezésű online konfer
márc. 24
1:36
Kim Dzsongun nem bír magával: Észak-Korea rakétákat lőtt ki (Portfolio)
Észak-Korea két rakétát lőtt ki vasárnap, röviddel azután, hogy két amerikai miniszter látogatást tett a dél-koreai fővárosban, Szöulban - közölte egy magas rangú amerikai tisztségviselő Washingtonban egy keddi telefonos sajtótájékoztatón.
márc. 24
1:54
Még nem eléggé zöld a divatipar (Hírstart)
A legnagyobb divatipari cégek lassan haladnak a környezeti és társadalmi károk csökkentésére tett ígéreteik teljesítésével egy hétfőn megjelent jelentés szerint.
márc. 24
2:06
Kártalanítaniuk kell a sztrájk miatt törölt járatok utasait a légitársaságoknak (ProfitLine)
Az Európai Unió (EU) Bírósága kedden azt az ítéletet hozta, hogy az EU tagállamaiban működő légitársaságoknak kártalanítaniuk kell a sztrájk miatt törölt járatok utasait.
márc. 24
2:36
Új hibrid elektromos autómodell gyártására készül a Renault (ProfitLine)
A Renault öt új hibrid elektromos autómodell gyártását kezdi meg Spanyolországban 2022 és 2024 között - jelentette be a francia cégcsoport vezérigazgatója kedden Palenciában.
márc. 24
3:06
Díjmentesen kérhetjük le az adatainkat az adóslistáról (ProfitLine)
A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni a referenciaadat-szolgáltatóknál, annak kiadásáért a bank vagy pénzügyi vállalkozás nem számíthat fel díjat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel kedden.
márc. 24
3:36
5 hasznos online tanfolyam, ha vállalkozás indításán gondolkozol (ProfitLine)
Ha vállalkozás indításán gondolkodsz, tudnod kell, hogy nem elég, ha a saját szakmádban profi vagy. Számos új ismeretet kell elsajátítanod ahhoz, hogy sikerre vidd az üzletedet. Szerencsére már rengeteg, akár online is elérhető tréning és tanfolyam segít abban, hogy megszerezd a szükséges tudást céljaid eléréséhez.
márc. 24
3:42
Csökkent az ukrán búza és árpa exportára (Agrofórum)
Az ukrán búza exportára tonnánként további 5–7 dollárt veszített értékéből az elmúlt héten a 2021-es búzatermés jó kilátásai és az orosz búzaárak csökkenése miatt – közölte az Apk-Inforn mezőgazdasági tanácsadó cég. A kijevi kormányzat szerint a kedvező időjárás elősegítheti a gazdálkodók gabonatermésének 75 millió tonnára való növelését az idén a
márc. 24
3:48
Az új közös agrárpolitika előkészítése sorsdöntő szakaszához érkezett (Startlap)
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács március 22-23-i brüsszeli ülésén az uniós mezőgazdasági miniszterek intenzív egyeztetéseket folytattak a közös agrárpolitika reformjáról. „A 2023-tól induló új közös agrárpolitika előkészítése sorsdöntő szakaszához érkezett. A magyar kormány továbbra is mindent megtesz azért, hogy stabil kereteket biztosítson a m
márc. 24
4:06
Megvan a lottó ötös garantált megnyerésének módszere! (ProfitLine)
Ismét lottólázban ég az ország, hiszen hosszú hetek óta halmozódik a főnyeremény az ötös lottón és immár 2,66 milliárd forint vár arra a szerencsés tippelőre, aki a hét végén eltalálja mind az öt számot. De hogyan lehet azt eltalálni? Mi lenne, ha minden pénzünkből (ne tegyük!) lottószelvényt vennénk? Mennyi pénz kellene ahhoz, hogy biztosra menjün
márc. 24
4:12
Olcsó eljárással hasznosítják újra a napelemeket (Alternatív Energia)
A CEA-Liten nevű francia kutatóintézet olyan technikát hozott létre, amely gyémánthuzallal vágja szét a fotovoltaikus cellát, és elválasztja a modul elülső, üvegből készült felületét a polimeralapú hátlaptól.
márc. 24
4:12
Növényekkel kommunikálnak a tudósok (okosipar.hu)
A szingapúri Nanyang Tudományegyetem (NTU) kutatói áttörést értek el azzal az eszközzel, amely kommunikációt alakított ki köztük és egy Vénusz légycsapója között. A növényen alkalmazott módszertől új robotikai és mezőgazdasági lehetőségeket remélnek. A húsevő növényre elektródát rögzítettek, amivel kétirányú kommunikációt hoztak létre: az elektromo
márc. 24
4:24
Tron bemutató (Startlap)
A KriptoSuli ebben a leckében bemutatja a TRON néven ismert blokklánc projektet. Kereskedj a világ legnagyobb kriptopénztőzsdéjén: https://kriptoakademia.com/Binance20_KriptoPercek/go Használd az FTX megbízható kriptopénztőzsdét: https://kriptoakademia.com/FTX_Kripto_Percek/go Csatlakozz Discord szerverünkhöz, tanulj szakértőinktől: https://kriptoa
márc. 24
4:42
In Memoriam MGI (1869-2021) (Agrofórum)
Sajtóhír: Az Országgyűlés által elfogadott 2020. évi Cxlii. és 2020. évi Cxlix. törvény értelmében 2021. február 1-jén megalakul a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, az intézmény fenntartója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány. Ezzel egyidőben az Egyetemhez csatlakozott a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ 11 kutató
márc. 24
4:42
Az Eplan Virtuális Kiállítás két teljes napon át várja a látogatókat (New Technology)
Az Eplan Virtuális Kiállítás idén már hatodik alkalommal nyitja meg digitális kapuit, és először tart majd két egymást követő teljes napon át. A látogatókat számos téma várja, amelyek professzionális mérnöki munkára és az integrált, végpontok közötti folyamatokra fókuszálnak. A felsővezetők számára szervezett élő beszélgetések, a sikertörténekek be
márc. 24
5:06
Friss tanulmány a járvány fogyasztói keresletre gyakorolt hatásairól (ProfitLine)
A koronavírus tartós hatással lesz a fogyasztói magatartásra. A járványt követően a kereslet élénkülése várhatóan erőteljes lesz, de jelentős eltérések lesznek fogyasztói csoportok és iparágak között – derül ki a McKinsey Global Institute tanulmányából.
márc. 24
5:12
Csökkent az ukrán búza és árpa exportára (Startlap)
Az ukrán búza exportára tonnánként további 5–7 dollárt veszített értékéből az elmúlt héten a 2021-es búzatermés jó kilátásai és az orosz búzaárak csökkenése miatt – közölte az Apk-Inforn mezőgazdasági tanácsadó cég. A kijevi kormányzat szerint a kedvező időjárás elősegítheti a gazdálkodók gabonatermésének 75 millió tonnára való növelését az idén a
márc. 24
5:12
Öt hasznos online tanfolyam kezdő vállalkozóknak (Márkamonitor)
Ha vállalkozás indításán gondolkodsz, tudnod kell, hogy nem elég, ha a saját szakmádban profi vagy. Számos új ismeretet kell elsajátítanod ahhoz, hogy sikerre vidd az üzletedet. Szerencsére már rengeteg, akár online is elérhető tréning és tanfolyam segít abban, hogy megszerezd a szükséges tudást céljaid eléréséhez.   A TanfolyamOKJ.hu felnőttképzés
márc. 24
5:12
5 fős családnak mekkora napelemes rendszert kell telepíteni? (Tiszta Jövő)
Egy hazai felmérés rámutat, hogy a háztartások mekkora napelemes rendszert telepítenek és mire használják.
márc. 24
5:12
5 hasznos online tanfolyam, ha vállalkozás indításán gondolkozol (SzakmaPortál)
Ha vállalkozás indításán gondolkodsz, tudnod kell, hogy nem elég, ha a saját szakmádban profi vagy. Számos új ismeretet kell elsajátítanod ahhoz, hogy sikerre vidd az üzletedet. Szerencsére már rengeteg, akár online is elérhető tréning és tanfolyam segít abban, hogy megszerezd a szükséges tudást céljaid eléréséhez. A TanfolyamOKJ.hu felnőttképzések

Keresés