2021. március 27. szombat

márc. 27
0:00
Jól hajrázott az NHP Hajrá! (Bankmonitor)
A jegybank március közepén közzétett statisztikái szerint 2020-ban összesen 21 ezer vállalkozás kötött hitelszerződést a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá! növekedési hitelprogramjának keretében, összesen 1540 milliárd forint értékben, amelyből a negyedik negyedévre 660 milliárd forint jutott. A Nemzeti Bank adatai szerint a koronavírus által okozott g
márc. 27
0:00
Meghosszabbították az ingyenes internet igénylését (Azenpenzem)
Még nem késő regisztrálni a digitális oktatáshoz igényelhető ingyenes vezetékes internetért, ugyanis a szolgáltatók meghosszabbították a határidőt. Aki korábban megtette, annak nincs teendője. A középiskolások a határidőig még most is igényelhetik a 4 havi ingyenességet, visszamenőleg is.
márc. 27
0:03
Jó hírt kapott a Richter (Napi)
A Richter gyógyszergyár és a Mithra biotechnológiai vállalat a mai napon bejelentették, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pozitív véleményt adott ki a 15 mg estetrol-t (E4) és 3 mg drospirenone-t (DRSP) tartalmazó új, kombinált fogamzásgátló törzskönyvezési kérelmére vonatkozóan. A termék várhatóan 2021 második negyedévének végéig kapja meg
márc. 27
0:03
A Richter és a Mithra megkapta az Európai Gyógyszerügynökség pozitív véleményét (Infostart)
Az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága pozitív véleményt adott ki a Richter Gedeon Nyrt. és a Mithra Pharmaceuticals új, kombinált fogamzásgátlóra vonatkozó törzskönyvezési kérelméről - tette közzé a Richter a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
márc. 27
0:03
KSH: A többség már beoltatná magát, 20 százalék körüli az ellenzők tábora (Növekedés)
Az elmúlt héten már 52 százalékra emelkedett azoknak az aránya, akik szeretnék beoltatni magukat, vagy már kaptak is oltást, és csak 21 százalék ódzkodik a Covid elleni oltástól - derül ki a KSH legfrissebb felméréséből. A felsőfokú végzettségűek és a 65 évnél idősebbek zöme oltáspárti.
márc. 27
0:04
Felújítási támogatás úgy, hogy az egyik fél külföldön dolgozik (Bankmonitor)
Sokan kérdezik a Bankmonitor.hu szakértőitől, hogy a külföldön dolgozó magyar állampolgárok, illetve azok, akik nemrégen jöttek csak haza külföldről, vajon igényelhetik-e az otthonfelújítási támogatást. Az, aki jelenleg is külföldön dolgozik, és egyedüli igénylőként használná ki az újfajta támogatási lehetőséget, annak sajnos rossz hírünk van. Ugya
márc. 27
0:04
Négyzetméter-alapú korlátozás jön a boltokban (Azenpenzem)
Négyzetméter-alapú szabályozás jön a boltoknál, emiatt sorok alakulhatnak ki előttük. Ezért később zárhatnak, és kitolják a kijárási korlátozás kezdetét is. Az iskolák a tervek szerint április 19-én nyithatnak – mondta péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök.
márc. 27
0:06
Jakab Ferenc: a koronavírus elleni oltásokra sok évig szükség lesz (Portfolio)
Hosszú távon az úgynevezett multivalens vakcináktól várja a megoldást a koronavírus-járvány ellen Jakab Ferenc virológus. A Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője friss Facebook-bejegyzésében egy újabb fontos tévhitnek járt utána.
márc. 27
0:06
Idén már jól fizetne az Alteo (Hírstart)
Az Alteo igazgatósága részvényenként 24 forint osztalékot javasol
márc. 27
0:07
Nagyon bűzlik Londonban a brexit utáni nagy mintaprojekt (Napi)
Hiába a nagy befektetői érdeklődés, a londoni tőzsde idei egyik nagy sztárjának számító Deliveroo részvénykibocsátással kapcsolatban komoly aggályokat fogalmaznak meg a nagybefektetők. A gaszto-részvények azért várhatóan így is gazdára találnak majd.
márc. 27
0:07
Döbbenetes, hogyan éledt újra a hadiipar Magyarországon - lista (Infostart)
Sőt, nemcsak itthon, de külföldön is terjeszkedik a magyar hadiipar.
márc. 27
0:07
MNB: csökkent a tranzakciós készpénzhasználat a járvány hatására (Növekedés)
A koronavírus-járvány a készpénzkeresletre kétirányú, egymással ellentétes hatást gyakorol: a készpénzkereslet jelentősen nőtt, különösen a világjárvány hazai megjelenésének első hulláma alatt, miközben a tranzakciós készpénzhasználat, azaz a készpénzes fizetések nagy mértékben csökkentek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
márc. 27
0:10
Az Opus Global érdekeltségei közbeszerzést nyertek (Hírstart)
A Opus Global érdekeltségébe tartozó társaságok közbeszerzéseket nyertek el – közölte az Opus Global pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A tájékoztatás szerint az Opus Global közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Vabeko Műszaki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel 70-30 százalék ará
márc. 27
0:11
Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék (Napi)
A globális bizakodás légkörében emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken - írta meg pénzügyi források alapján az MTI. Az új koronavírus elleni oltási kampány haladásával a befektetők derűlátók a gazdasági növekedési kilátásokat illetően.
márc. 27
0:11
Mit csináljon, ha már jó ideje nem bírja fizetni a hiteleit? (Növekedés)
Ha az adósnak problémái adódnak a törlesztéssel, akkor is ki kell alakítania egy párbeszédet a hitelezőjével – erről beszélt a Takarék Követeléskezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese a Trend FM ”A nap vendége” című műsorában. A tartozás természete már csak olyan, hogy nem múlik el magától.
márc. 27
0:15
Picikét erősödni tudott a forint (Napi)
Majdnem két forintot erősödött a dollárhoz képest a magyar fizetőeszköz, de az erősödés a főbb devizákhoz képest általános volt pénteken - a nemzetközi bankközi devizapiacon - közölte az MTI.
márc. 27
0:19
Idén már jól fizetne az Alteo (Napi)
Az Alteo igazgatósága részvényenként 24 forint osztalékot javasol
márc. 27
0:23
A Mol igazgatósága osztalékfizetést javasol (Napi)
A Mol igazgatósága 75,875 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2020-as üzleti év után az április 15-én tartandó közgyűlésen - írta az MTI az olajipari társaság pénteken, a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett előterjesztési dokumentumára hivatkozva.
márc. 27
0:27
Emelkedéssel tudtak zárni a New York-i tőzsdén (Napi)
A New York-i értéktőzsde irányadó mutatói kis plusszal zárták le a heti kereskedést - írta meg az MTI.
márc. 27
0:42
Ikonikus hoteleket bemutató sorozatot indít a Danubius Hotels (Startlap)
A cél a szállodák sokszínű történetének bemutatása, a helyi különlegességek, értékek megismertetése a belföldi utazóközönséggel.
márc. 27
1:06
Új, nyílt bankolásra épülő alkalmazást fejlesztett a Gránit Bank (ProfitLine)
Új típusú, nyílt bankolásra épülő alkalmazást fejlesztett és vezetett be a Gránit Bank - közölte a pénzintézet az MTI-vel pénteken.
márc. 27
3:06
Feladtad a heti lottódat? Kár volt! (ProfitLine)
Ismét hívők hosszú sorai gyülekeznek Fortuna kegyhelyén, mert a lottó ötös nyereménye a milliárdos álmok magasságába halmozódott: pontosan 2,66 milliárd forint vár a győztesre, vagy győztesekre. Ön is szeretné ugye? Persze, hiszen erről álmodozik most mindenki. De miért nem fogja most sem megnyerni senki? Mi az oka, hogy az ötös lottón gyakran halm
márc. 27
3:12
Az agrárterületre jelentkezők 49,3%-a Mate-t jelölte meg (Startlap)
Az élelmiszer-előállítás során lejátszódó fontosabb fizikai, kémiai, biológiai folyamatokat, azok alapvető törvényszerűségeit, vizsgálati módszereit ismeri.
márc. 27
3:39
Primőrök fényhiánnyal kapcsolatos minőségi hibái (Agrofórum)
Zöldségtermesztésünk az Eu csatlakozás után jelentős területi és mennyiségi visszaesést szenvedett, sajnos ezen a téren lényeges javulás hosszú évek alatt sem következett be. A termőterület 80-90 000 ha között mozog (szabadföld: 82-85 000 ha, hajtatott: 3 500-4 000 ha – ez utóbbi technológiai felület!), a megtermelt mennyiség megközelítőleg 2 milli
márc. 27
3:51
A globális gabonaszállításban is problémát okoz a szuezi baleset (Agrofórum)
Keresztbe fordult és beszorult a világ egyik legnagyobb teherhajója a Szuezi-csatornában, feltartva az áruforgalmat a kulcsfontosságú kelet-nyugati vízi úton. A kialakult helyzet mindkét irányban akadályozza a szállítást a gabona-, az olaj- és a finomított üzemanyag valamint egyéb termékek piacán az Ázsiát és Európát összekötő szállítási csatornán.
márc. 27
4:00
A magyar vetőmag-előállítást és -termesztést méltatta az agrárminiszter (Startlap)
A magyar vetőmag-előállítás és -termesztés a hazai agrárium csúcsteljesítménye, a mezőgazdaság ezen szelete évente csaknem 190 milliárd forint értékű árut állít elő, amelynek fele exportra kerül – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. vetőmag-üzeménél.
márc. 27
4:12
Négyből hárman alulárazzák a használt cikkeiket (ProfitLine)
Mi az apróhirdetések titka? Jól lőjük be a feleslegessé vált holmijaink árát? Milyen kategóriájú termékek kelnek el a leggyorsabban? A Jófogás a használt cikkek legnagyobb hazai szakértőjeként kiderítette, a piacvezető apróhirdetési oldal online felmérésében csaknem 6000 felhasználó vett részt.
márc. 27
4:15
Orosz gabonaterminált adott el a Bunge (Agrofórum)
A Bunge mezőgazdasági árukereskedő eladta Oroszország déli részén található rosztovi gabonaterminálját az állami gabonakereskedő, a United Grain Company részére. Információk szerint a tranzakció finanszírozásában az orosz Sberbank vett részt. A Bunge a globális gabonakereskedelem úgynevezett Abcd -cégeinek egyike, azaz “B” betűje. A megnevezés az A
márc. 27
4:15
A Pepperl+Fuchs első Digitális Expója az automatizálási technológia jövőjét mutatja be (okosipar.hu)
A Pepperl+Fuchs és leányvállalatai, a VMT és az ecom az első „Digitális Expo” virtuális szakkiállításukkal úttörő szerepet játszanak egy új rendezvényformátumban. A 2021. április 19. és 23. között sorra kerülő ingyenes esemény kompakt, teljesen digitális betekintést nyújt az új és a meglévő ügyfeleknek az ipari érzékelők és a robbanásvédelem jelenl
márc. 27
4:39
7,1 GWh áramot töltöttünk nyilvános töltőállomásokon az autóinkba (New Technology)
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint 183 településen működik nyilvános elektromos töltőállomás, a hazai töltőoszlopok száma 1 320 darab. 2020-ban 7,1 GWh áramot töltöttünk autóinkba nyilvános elektromos töltőállomásokon. A MEKH folyamatosan nyomon követi az elektromobilitás fejlődését, mivel az elektromos autók h
márc. 27
4:42
Ingyen hitelt biztosít az állam napelem telepítésre (Alternatív Energia)
Ismét igényelhetnek magánszemélyek kamatmentes kölcsönt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramjának keretében, akár napelem telepítésre is.
márc. 27
4:48
Fel fog robbanni a magyar e-kereskedelem (Startlap)
Szlovákia most az e-kereskedelem laboratóriuma. A december óta tartó a lezárások hatására minden elképzelhető e-kereskedelmi rekord megdőlt. Hasonló folyamatokra számíthatunk Magyarországon is a lezárások fejleményeként. A Growww Digital e-kereskedelmi trendriportjának adatai alapján akár duplázhat az e-kereskedelem forgalma a lezárások heteiben.
márc. 27
5:06
Fel fog robbanni a magyar e-kereskedelem (Hírstart)
Szlovákia most az e-kereskedelem laboratóriuma. A december óta tartó a lezárások hatására minden elképzelhető e-kereskedelmi rekord megdőlt. Hasonló folyamatokra számíthatunk Magyarországon is a lezárások fejleményeként. A Growww Digital e-kereskedelmi trendriportjának adatai alapján akár duplázhat az e-kereskedelem forgalma a lezárások heteiben.
márc. 27
5:09
Maruzsa: április elején kezdik meg a köznevelésben dolgozó már regisztrált pedagógusok oltását (SzakmaPortál)
Április első napjaiban kezdik meg a mintegy 82 ezer, az oltásra március 24-éig regisztrált általános iskolai, gimnáziumi és óvodapedagógus kampányszerű oltási akcióját – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoz
márc. 27
5:09
Indul a nagykanizsai ipari park bővítése (okosipar.hu)
A munkaterület hétfői átadásával megkezdődik a nagykanizsai ipari park bővítéséhez a közművek és utak kiépítése, amellyel két részben, mintegy 170 hektár új iparterület lesz elérhető közvetlenül az M7-es autópályáról. A helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért
márc. 27
5:12
Exatlon Hungary: vesztettek, mégis győztesnek tartják magukat a magyar Exatlonisták (Márkamonitor)
Hihetetlen tanulságot vontak le az elmúlt két napból a magyarok, akik elképesztő teljesítményt nyújtottak a Nemzetek Viadalán.   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Vesztettek, mégis győztesnek tartják magukat a magyar Exatlonisták https://tv2play.hu/exatlon/vesztettek_megis_gyoztesnek_tartjak   EXATLON HUNGARY – EXTRA VIDEÓK Éld át újra az Exatlon
márc. 27
5:36
Akár 20 fok is lehet, de záporok, zivatarok is érkeznek (Agroinform)
A hidegfront után vasárnapra átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, majd hétfőtől gyorsan erősödik a nappali felmelegedés mértéke. Nagypénteken újabb, ezúttal markánsabb hidegfront érkezhet csapadékkal és jelentős hőmérséklet-visszaeséssel.
márc. 27
5:39
Kiderült, mi lesz a sertéshús árával és hogy miért háborúznak a magyar és a külföldi húsipari cégek (Növekedés)
A legtöbb kis és közepes méretű húsüzem jelentős részben a vendéglátóiparból élt. Most sok érintett társaság vagy teljesen be kellett zárjon vagy csak töredék kapacitással tud működni – mondta el a Növekedésnek Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke.
márc. 27
5:39
Új tartósítási, feldolgozási lehetőség kopogtat a magyar háztartások ajtaján (Transpack)
A fagyasztva szárító tartósítási módszer számos élelmiszeripari termékek minőségmegóvására alkalmas. A technológiával akár poríthatjuk is a terméket.
márc. 27
5:42
Mit tegyünk a sérült napelemmel? (Tiszta Jövő)
Előfordul, hogy a környezeti hatások, például a lezuhanó gallyak miatt a napelemek megsérülnek. Mit lehet ilyenkor tenni?
márc. 27
5:45
Szlávik János veszteséges cége is antigén gyorstesztet kezdett árulni (Menedzsment Fórum)
Egy éve az életünk része a koronavírus, ennyi idő alatt pedig országosan ismertek lettek a járványkezelés arcai: Müller Cecília országos tisztifőorvos, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Csokorba szedtük, hogy milyen céges ér
márc. 27
5:45
Habzsolja a vállalati kötvényeket az MNB - vajon kiktől vesz megint? (Privátbankár)
Megint újabb vállalati kötvények kerülhetnek az MNB-hez az általa indított Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében. Az egyik legnagyobb hazai építőipari és ingatlanfejlesztő cégcsoport, a KÉSZ ugyanis bejelentette, hogy májusban 20 milliárd forint értékben szeretne kötvényeket kibocsátani, ennek egy részét az MNB fogja megvásárolni. Előzőleg több
márc. 27
5:45
Készítsünk húsvéti asztali díszt! (Agrofórum)
Dobjuk fel a húsvéti ünnepekre az otthonunkat saját készítésű díszekkel! Készítsünk egyedi asztali díszt a családdal!
márc. 27
5:45
Az informatikai megoldások szerepe a precíziós állattartásban (Agrárágazat)
Ha optimalizáljuk a ráfordításokat, úgy azonos erőforrással több hasznot realizálhatunk.
márc. 27
5:45
Gombaölők (fungicidek) a növényvédelemben (Mezőhír)
A kémiai szerkezetet tekintve különféle vegyületek tartoznak a gombaölők csoportjába.
márc. 27
6:00
A Mol igazgatósága osztalékfizetést javasol (Startlap)
A Mol igazgatósága 75,875 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2020-as üzleti év után az április 15-én tartandó közgyűlésen - írta az MTI az olajipari társaság pénteken, a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett előterjesztési dokumentumára hivatkozva.
márc. 27
6:00
Egyre több a vészjósló figyelmeztetés: pár éven belül nagy háború jöhet (Portfolio)
Egyre több vezető amerikai katonai tisztségviselő beszél arról, hogy nagyon valószínű, hogy Kína megpróbálja fegyveresen az ellenőrzése alá vonni Tajvant még a 2020-as évtizedben. Ezek a döntéshozók rendszerint azt is szükségesnek tartják, hogy az Egyesült Államok megvédje Tajvan de facto függetlenségét, ha kell, fegyveres beavatkozással. Ha ez meg
márc. 27
6:06
Még mindig imádjuk készpénzt (ProfitLine)
A koronavírus-járvány a készpénzkeresletre kétirányú, egymással ellentétes hatást gyakorol: a készpénzkereslet jelentősen nőtt, különösen a világjárvány hazai megjelenésének első hulláma alatt, miközben a tranzakciós készpénzhasználat, azaz a készpénzes fizetések nagy mértékben csökkentek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI érdeklődésére p
márc. 27
6:06
MNB: csökkent a tranzakciós készpénzhasználat a járvány hatására (Hírstart)
A koronavírus-járvány a készpénzkeresletre kétirányú, egymással ellentétes hatást gyakorol: a készpénzkereslet jelentősen nőtt, különösen a világjárvány hazai megjelenésének első hulláma alatt, miközben a tranzakciós készpénzhasználat, azaz a készpénzes fizetések nagy mértékben csökkentek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
márc. 27
6:09
Vállalatirányítás, auditok és oktatás egy helyen (okosipar.hu)
Minőségirányítási, információbiztonsági, környezetközpontú irányítási, autóipari minőségirányítási és még sorolhatnánk a HQSC High Quality Support & Consult Kft. tevékenységeit, ami a rendszerépítést, a rendszerfelügyeletet, a tanúsításra való felkészítést, valamint a szabvány megfelelőséget vizsgáló belső auditot is tartalmazza. Szolgáltatásaikkal

Keresés