2021. március 17. szerda

márc. 17
0:03
Meghiúsulhat az osztatlan közös tulajdon felszámolása - íme, a tipikus hibák (Napi)
A veszélyhelyzet megszűnésével megindulhatnak az osztatlan közös földtulajdonra vonatkozó megosztási eljárások. Oda kell figyelni, mert bizonyos hibák fennállása esetén a földhivatal semmisnek nyilvánítja majd a megosztást - írja a Facebookon Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz)
márc. 17
0:06
Víruskutató: fenn kellene tartani a korlátozásokat Magyarországon (Hírstart)
A március 8-án bevezetett új korlátozó intézkedések hivatalosan március 22-ig élnek, a kormány azonban már várhatóan holnap dönt azok jövőjéről. Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó víruskutató szerint érdemes ezeket a védelmi szabályokat meghosszabbítani.
márc. 17
0:06
Emelkedett a születési ráta Magyarországon: mit jelent ez a nyugdíjrendszer számára? (Bankmonitor)
25 éves csúcsot döntött meg a születési ráta Magyarországon: 1,49-ről 1,55-re emelkedett. Ez kedvező demográfiai fejlemény, de még nagyon messze vagyunk az optimális helyzettől. Ha tartósan a mostani szinten marad az arányszám, akkor aggasztó ütemű elöregedés elé néz a társadalmunk. Ez pedig végzetes következményekkel járhat a mai aktív dolgozók vá
márc. 17
0:06
Jó hírt kaptak a takarékoskodók: a járvány alatt is megéri félretenni a nyugdíjas évekre (Bank360 blog)
Közzétette a Magyar Nemzeti Bank az önkéntes nyugdíjpénztárak hozameredményeit. Jó hír a tagoknak, hogy az éves reálhozam a járvány ellenére is meghaladta az infláció mértékét, köszönhetően az utolsó negyedév nagy hajrájának. Összefoglaltuk a fontosabb eredményeket.
márc. 17
0:06
Idén is több mint 80 pozícióban várja a frissdiplomások jelentkezését a Mol (SzakmaPortál)
Elindult a jelentkezési időszak a Mol-csoport frissdiplomás programjára, a Growww-ra, a pályakezdő fiataloknak több mint 80 pozíciót kínálnak műszaki, üzleti, informatikai, társadalom- és természettudományi területeken. A Mol keddi közleménye szerint a programba a legfeljebb egyéves munkatapasztalattal rendelkezők jelentkezhetnek, akár a budapesti
márc. 17
0:06
Magyarországra jön a világ egyik legnagyobb online divatáruháza (Növekedés)
A Zalando online életmód- és divatáruház még az idén piacra lép Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szlovákiában és Szlovéniában, Magyarországon és Romániában pedig jövőre, ezáltal a társaság már 25 országban lesz jelen - közölte a vállalat.
márc. 17
0:07
Musk megint kiröhögi a rendszert (Napi)
Elon Musk új címe ezentúl Technoking of Tesla, a pénzügyi igazgatójáé pedig Master of Coin lesz. A vicces bejelentésnek elemzők szerint mögöttes tartalma is lehet.
márc. 17
0:10
Tavaly a negyedik negyedévben és éves szinten is esett Waberer’s International árbevétele (Hírstart)
A Waberer’s International Nyrt. árbevétele tavaly a negyedik negyedévben 16,6 százalékkal, 143 millió euróra csökkent az előző év azonos időszakához képest, míg az éves árbevétele 18,2 százalékkal, 569,3 millió euróra mérséklődött az egy évvel korábbihoz viszonyítva – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden. A közlemény sz
márc. 17
0:11
Novák Katalin: konyhabútorra is használható a támogatás (Napi)
Videóban válaszolt az otthonfelújítási támogatás kapcsán felmerülő kérdésekre.
márc. 17
0:12
Az EU több milliárd eurót oszt szét munkahelyvédelmi célra (ProfitLine)
Az Európai Bizottság kedden úgy határozott, hogy további 9 milliárd eurós kötvénycsomagot bocsát ki a koronavírus-járvány miatt megnövekedett munkanélküliség mérséklését célzó uniós program (Sure) finanszírozására.
márc. 17
0:14
Úgy robbant be a járvány, hogy az már a német nyitást fenyegeti (Hírstart)
A koronavírus-fertőzések exponenciálisan emelkednek Németországban - mondta kedden a Robert Koch Fertőző Betegségek Intézetének szakértője. Ez pedig veszélybe sodorja a lezárás feloldására és a gazdaság fellendítésére vonatkozó terveket.
márc. 17
0:15
Lesz új Dürer Kert, Budán (Napi)
Pontosan még nem tudni hol, miután a klubnak korábbi helyéről menni kellett.
márc. 17
0:18
Hárommillió Pfizer-vakcinát szalasztott el Szlovákia? (Hírstart)
Hárommillió Pfizer-vakcináról maradt le Szlovákia - írta meg hétfőn a HNonline, ugyanakkor az egészségügyi minisztérium azt állítja, elegendő Pfizer/BioNTech által előállított oltóanyagot kötöttek le.
márc. 17
0:19
Erős napja volt a budapesti börzének (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 556,93 pontos, 1,27 százalékos emelkedéssel, 44 268,77 ponton zárt kedden.
márc. 17
0:23
Nem a tavalyi volt a Waberer's legjobb éve (Napi)
A Waberer's International Nyrt. árbevétele tavaly a negyedik negyedévben 16,6 százalékkal, 143 millió euróra csökkent az előző év azonos időszakához képest, míg az éves árbevétele 18,2 százalékkal, 569,3 millió euróra mérséklődött az egy évvel korábbihoz viszonyítva - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).
márc. 17
0:36
Romlottak az amerikai építőipar kilátásai (ProfitLine)
Az amerikai lakásépítő cégek borúlátóbbak voltak márciusban, mint egy hónappal korábban.
márc. 17
1:06
Vonattal evakuálják a Covid-19 betegeket Olaszországban (ProfitLine)
A zsúfolásig telt kórházak és térségek evakuálását szolgálja az a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek szállítására alkalmas vonat, amelyet az olasz vasutak műszaki igazgatóságának vezetője kedden mutatott be az MTI tudósítójának.
márc. 17
1:36
Intelligens edge, avagy intelligens peremhálózat: a telekommunikáció és technológia együttműködésének új növekedési lehetősége (ProfitLine)
A technológiai és a telekommunikációs vállalatok növekedésének egyik hajtómotorja az intelligens edge fejlődése lehet - állapítja meg a Deloitte legfrissebb tanulmánya. A TMT iparág jövőjével foglalkozó elemzés szerint a peremhálózati megoldások következő szintje, az intelligens „változat” új lehetőséget teremt a technológiai és kommunikációs válla
márc. 17
1:36
Romlottak az amerikai építőipar kilátásai (Hírstart)
Az amerikai lakásépítő cégek borúlátóbbak voltak márciusban, mint egy hónappal korábban.
márc. 17
2:06
Mit tehet egy dolgozó, ha a gyermekének iskolája bezár? - Jogi segítség (ProfitLine)
Ha az iskolák zárva tartását elrendelik, sok munkavállaló fog a munkáltatójához azzal a kéréssel fordulni, hogy biztosítson számára lehetőséget gyermeke felügyeletére. Milyen lehetőségei vannak a szülőknek az iskolák bezárása esetén? Cikkünkben a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértőinek véleményét olvashatják.
márc. 17
2:36
Nagyon belehúzott az építőipar, többéves rekord született a megrendeléseknél (ProfitLine)
Két számjegyű növekedést ért el idén januárban az építőipar, ami részben a korábban megkötött megrendeléseknek, valamint a bázishatásnak köszönhető. Az egyéb építményekre kötött új szerződések volumene hatalmas mértékben, több mint 300 százalékkal nőtt.
márc. 17
3:06
Jó évet zártak a nyugdíjpénztárak (ProfitLine)
Az önkéntes nyugdíjpénztárak 4,13 százalékos nettó hozamot értek el 2020-ban, a tagok hosszútávú, infláció feletti reálhozama 2-4 százalékos sávban alakul - közölte a Magyar nemzeti Bank (MNB) kedden.
márc. 17
3:36
Bioüzemanyagot termel a Mol (ProfitLine)
Bioüzemanyag-termelést indított el a százhalombattai Dunai Finomítóban a Mol, az új eljárásban nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel a bioalapanyagot - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.
márc. 17
4:06
A koronavírus járvány miatti szigorítások sem akasztották meg a lakáshitelek igénylését (ProfitLine)
Március 8-tól a kormány újabb szigorításokat léptetett életbe a járvány megfékezése érdekében: kevesebb bolt van nyitva, a szolgáltatások egy részét nem lehet igénybe venni, ismét elindult a digitális oktatás, aki pedig megteheti, otthonról dolgozik. A Bankmonitor.hu szakértői összegyűjtötték, hogy a szolgáltatások jelenlegi korlátozása milyen hatá
márc. 17
4:12
Hogyan termelhet energiát az alblakunk? (Alternatív Energia)
Innovatív ötlet az energiatermelő ablak, amelyet egyfajta napelemes réteggel vonnak be.
márc. 17
4:30
Súlyos hatása van a korlátozásoknak a lakáshitelekre: ezt mindenképp tudnod kell (Hírstart)
Március 8-tól a kormány újabb szigorításokat léptetett életbe a járvány megfékezése érdekében: kevesebb bolt van nyitva, a szolgáltatások egy részét nem lehet igénybe venni, ismét elindult a digitális oktatás, aki pedig megteheti
márc. 17
4:36
Új korszak kezdődött a Covid-19 tesztek világában (ProfitLine)
A lakosság és a vállalatok is keresik az egyszerű mintavétellel járó, a tesztelési szolgáltatásoknál kedvezőbb árfekvésű Covid-tesztelés lehetőségeit. Az utóbbi hónapokban sorra jelennek meg a nyál-, köpet, széklet-, orrüreg- vagy akár levegőfújással és az ételekben is használható tesztek. A látványos eredmények ellenére nagyon kell vigyázni. Nyál-
márc. 17
4:36
Rendkívül erős önmetsző menetes betétek norelem kínálatában (New Technology)
norelem önmetsző termékeket tartalmazó átfogó kínálatában megjelentek a nagy teljesítményű, robusztus és erős menetes betétek is. A szabványos gépelemek globális éllovasának számító norelem stabil, szakadás-, rezgés- és kopásálló önmetsző menetes betétei sokféle alkalmazáshoz ideálisak, úgy mint fémek és műanyagok megmunkálásától kezdve az iparcikk
márc. 17
4:42
Exatlon Hungary: eddig nem látott kalandok tarkították az ötvenhetedik versenynapot (Márkamonitor)
A Jutalom Játék napján mesebeli élményben részesülhetett a nyertes csapat, eddig nem látott kalandok tarkították az ötvenhetedik versenynapot.   ÖSSZEFOGLALÓ: Erőt próbáló csatában győztek a Kihívók, lelki krízis a Bajnokoknál https://tv2play.hu/exatlon/erot_probalo_csataban_gyoztek_a_kihivok_lelki_krizis_a_bajnokoknal ADÁSBÓL KIMARADT: Somhegyi Kr
márc. 17
5:00
Varga Mihály: Az uniós átlaghoz képest jobban megúszhatjuk a válságot (Startlap)
A kormány által meghozott gazdaságvédelmi intézkedések eredményeként, Magyarország hamarabb lehet túl a gazdasági nehézségeken.
márc. 17
5:06
A hazai autóflottákon is múlik, hogy fenntarthatóvá válik-e Európa (ProfitLine)
A céges-autóflották felelnek a teljes közúti károsanyag-kibocsátás feléért Európában – mutat rá az EY és az Eurelectric 16 iparágból 600 flottát elemző közös kutatása. A vállalatoknak el kell kötelezniük magukat az elektromos meghajtás mellett, hogy a kontinens képes legyen teljesíteni fenntarthatósági céljait.
márc. 17
5:06
Új korszak kezdődött a Covid-19 tesztek világában (Hírstart)
A lakosság és a vállalatok is keresik az egyszerű mintavétellel járó, a tesztelési szolgáltatásoknál kedvezőbb árfekvésű Covid-tesztelés lehetőségeit. Az utóbbi hónapokban sorra jelennek meg a nyál-, köpet, széklet-, orrüreg- vagy akár levegőfújással és az ételekben is használható tesztek. A látványos eredmények ellenére nagyon kell vigyázni. Nyál-
márc. 17
5:12
Jó hír annak, aki kevés pénzből telepítene napelemet még az idén (Tiszta Jövő)
Kamatmentes hitel áll rendelkezésre Pest megyében, valamint Otthonfelújítási támogatási program országosan, ha most telepítene napelemes rendszert.
márc. 17
5:12
Ipsos: 50% felett az oltási hajlandóság Magyarországon (Márkamonitor)
Tizenkét hónapja jelent meg hazánkban a koronavírus, tizenkét hónapja méri a járvány lakosság életére gyakorolt hatását az Ipsos. Az elmúlt hónapban jelentősen enyhült a vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanság Magyarországon, nőtt az oltást támogatók aránya, de ezzel párhuzamosan az oltást ellenzők tábora is. Nők körében jelentősen magasabb az oltot
márc. 17
5:12
Mit tanulhat a logisztika a Forma 1-től? (okosipar.hu)
A bid menedzsment szoftver úgy működik, mint a Forma-1-es csapatfőnök: a beáramló adatok alapján hoz stratégiai döntéseket, állítja az Inbound Logisticsnek írt cikkében a Client Solutions logisztikai igazgatója. Jonathan Evans rámutat: azért érdemes a Forma-1-hez hasonlítani a bid menedzsmentet, mert vitán felül ez a leginkább adatvezérelt sportág.
márc. 17
5:21
Százmilliókat vontak ki a győri fociklubból fél év alatt (Menedzsment Fórum)
Egyenesbe jött a cég gazdálkozdása, rengeteg pénzt vesz ki a tulajdonos a focicsapat mögött álló vállalatból.
márc. 17
5:21
Személyi jövedelemadó: fontos tudnivalók mindenkinek (Piac és Profit)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idei évben több mint 5,4 millió embernek készítette el az szja-bevallási tervezetét – de mi az, amire figyelnie kell az adózóknak?
márc. 17
5:30
Nem a tavalyi volt a Waberer's legjobb éve (Startlap)
A Waberer's International Nyrt. árbevétele tavaly a negyedik negyedévben 16,6 százalékkal, 143 millió euróra csökkent az előző év azonos időszakához képest, míg az éves árbevétele 18,2 százalékkal, 569,3 millió euróra mérséklődött az egy évvel korábbihoz viszonyítva - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).
márc. 17
5:30
Személyi jövedelemadó: fontos tudnivalók mindenkinek (Hírstart)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idei évben több mint 5,4 millió embernek készítette el az szja-bevallási tervezetét – de mi az, amire figyelnie kell az adózóknak?
márc. 17
5:36
Kellemetlenkedik az időjárás (Agroinform)
A következő napokban folytatódik a változékony, hűvös, szeles idő.
márc. 17
5:42
Szerdán nyit az ország egyik legnagyobb Online Állásbörzéje (Startlap)
Közel 1000 állás és több, mint 700 foglalható interjú időpont várja az álláskeresőket az ország legnagyobb múltú állásbörzéjén két napon át. Ezúttal a legtöbb állásajánlat villamosmérnököknek szól, de a legkeresettebbek között vannak az informatikusok és a gépészmérnöki végzettséggel rendelkezők is. Az esemény ingyenes és nyitott minden hallgató, p
márc. 17
5:42
Ma nyit az egyik legnagyobb Online Állásbörze - mutatjuk kiket keresnek (KKV Magazin)
Közel 1000 állás és több, mint 700 foglalható interjú időpont várja az álláskeresőket az ország legnagyobb múltú állásbörzéjén két napon át. Ezúttal a legtöbb állásajánlat villamosmérnököknek szól, de a legkeresettebbek között vannak az informatikusok és a gépészmérnöki végzettséggel rendelkezők is. Az esemény ingyenes és nyitott minden hallgató, p
márc. 17
5:42
Exkluzív interjú Marosvölgyi Dórával, az EIT Jumpstarter mentorával (New Technology)
Lapunk nemrég beszámolt a 2020-as EIT Jumpstarter programjáról. Ennek apropóján exkluzív lehetőséget kaptunk, amely keretében Marosvölgyi Dórával, az EIT Jumpstarter mentorával és EIT Health InnoStars projektmenedzserével beszélgettünk a verseny múltjáról, elmúlt év kihívásairól, személyes kedvenceiről és a 2021-es versenyről!  Az EIT elképesztő mú
márc. 17
5:42
Használt sütőolaj, állati zsiradék – így készül a biodízel (Agrárágazat)
Nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, most már a gyártási folyamatban dolgozzák fel együtt a fosszilis származékokkal.
márc. 17
5:42
Pontosítások egy támogatási rendeletben (Mezőhír)
Érintett: dohány-szerkezetátalakítási és karácsonyfa-ültetvények átmeneti támogatása.
márc. 17
5:42
A tengeri fuvarozás fuvardíjemelkedésére adott válasz (Transpack)
A világjárvány okozta konténerhiány jelentősen növelte a tengeri fuvarozás díját. A problémára megfelelő alternatívát kínál a kevésbé válságérzékeny Lcl-szolgáltatás.
márc. 17
5:48
Mekkora gazdasági károkat okoznak az újabb lezárások? (Növekedés)
Mennyire lassíthatja le a kilábalás sebességét a koronavírus-járvány harmadik hulláma? Az új korlátozó intézkedések árnyékában hogyan teljesíthet a magyar gazdaság idén és jövőre? Többek között erről kérdeztük a Takarékbank és a Századvég Gazdaságkutató Intézet vezető elemzőit.
márc. 17
5:48
A Maschio Gaspardo gondoskodik növényeiről (GépMax)
Maschio Gaspardo a növényvédelemben.
márc. 17
6:06
Napokon belül bitcoinnal kapcsolatos bejelentést tehet több amerikai vállalat (Kripto Akadémia)
Ősszel mutattuk be nektek a Stone Ridge Capital és az általuk létrehozott NYDIG történetét. Ez utóbbi jelenleg az USA egyik legnagyobb intézményes bitcoin vásárlást lehetővé tevő befektetési alapja, aminek a további növekedését egy múlt héten végrehajtott, 200 millió dolláros tőkeinjekció…
márc. 17
6:06
Magas inflációra számít a román jegybank (ProfitLine)
A Román Nemzeti Bank 3,4 százalékos inflációra számít 2021 végére a korábban prognosztizált 2,5 százalékkal szemben - közölte kedden a román jegybank, amely közzétette a negyedéves inflációs jelentését.

Keresés