Hírarchívum - Belföld - 2023 február 16.

2023. február 16. csütörtök

febr. 16
0:15
Nem szeretünk a pénztárcánk mélyére nyúlni, ha utazásról van szó (Napi)
Nem tántoríthatja el az utazni vágyókat még az infláció miatt egekbe szökött szálláshelyek ára sem, viszont egyértelműen megváltoztak az utazási szokások. A két- és háromcsillagos szállodák egyre népszerűbbek, míg a négy- és ötcsillagos lehetőségek érthetően kevésbé kívánatosak az utazók számára.
febr. 16
0:15
Idős, sokkos állapotban lévő kutyát szedtek össze Szigetszentmiklósnál (Infostart)
Gazdája lemondott róla, most újat keresnek neki.
febr. 16
0:15
Rasszizmus a Google-térképen: „cigánysimogatók” jelentek meg, több magyar városban is létrehozták az állatkert besorolású helyszínt (Blikk)
„Cigánysimogatóknak” nevezett helyszínmeghatározások jelentek meg a Google térképén, amelyekkel a készítők vélhetően olyan helyszíneket jelöltek meg a településeken, ahol nagyobb lélekszámban laknak romák. A cselekmény könnyen kimerítheti a közösség elleni uszítás tényállását is.
febr. 16
0:19
Leszállt a magas lóról a BUX, lehúzta az OTP (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 120,80 pontos, 0,26 százalékos csökkenéssel, 46 265,42 ponton zárt szerdán.
febr. 16
0:19
Mit csinál az ördögűző? Ezt tudtuk meg Orbán Viktor különleges látogatójáról (Blikk)
Imádja a magyarokat a hivatásos ördögűző, Jim Blount atya, aki Orbán Viktor kormányfővel is találkozott. A katolikus pap szerint két démon veszélyezteti a népünket: a mogorvaságé és a szomorúságé.
febr. 16
0:23
Mutatjuk, mi történt ma a forinttal (Napi)
Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi kereskedelemben: 0,6 százalékkal az euró, 0,9 százalékkal a dollár és 0,8 százalékkal a svájci frank ellenében.
febr. 16
0:23
Több kiskorút zaklattak papok, mint gondolnánk: Hodász András vallomása után sorra állnak elő az atyák áldozatai a saját történetükkel (Blikk)
Gégény István, a Szemlélek című lap lapigazgatója, hittanár számolt be arról, miszerint az elmúlt napokban többen is felkeresték azzal, hogy őket is zaklatták papok.
febr. 16
0:27
Kincstári optimizmus vagy realitás Lázár János jóslata? A miniszter szerint Magyarország a 2030-as évekre a régió vezető hatalma lesz (Blikk)
A 2030-as évekre Magyarország a régió vezető hatalma lesz, ehhez jó úton haladtunk, erről az ambícióról nem lehet lemondani – igy összegezte az Orbán-kormány terveit Lázár János építési és közlekedési miniszter. Ezt a regionális törekvést annak kapcsán fogalmazta meg, hogy a kabinet elfogadta és a parlament elé terjesztette az építési beruházás új
febr. 16
4:45
Így keresnek menekülőutat a magyar autósok a drága benzin elől (Infostart)
Jelentősen nőtt az autómegosztók ügyfélköre és forgalma is az elmúlt időszakban.
febr. 16
5:09
"Meg kell védenünk a gyerekeinket!" - Sebestyén Balázsék ezúttal sem fogták vissza magukat (ATV)
A 39 éves B. Zsolt, a budapesti Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense videóbejegyzésben dicsekedett el vele, hogy egy 15 éves fiú a "szeretője". Erre az ügyre reagáltak Balázsék rádióműsorukban.
febr. 16
5:39
Pótlékra utaló levelet küld a NAV a gépjárműtulajdonosoknak (Infostart)
A gépjárműadó első részletét március 15-ig, a másodikat pedig szeptember 15-ig kell befizetni.
febr. 16
5:51
Haladéktalanul frissítse a Windows-t ha jót akar (Napi)
A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete riasztást adott ki a leggyakrabban használt Microsoft szoftverekre. Kritikus kockázatú a sérülékenység veszélye.
febr. 16
6:21
Megújul a Galambos park Törökszentmiklóson (hirado.hu)
A munkálatok a tervek szerint ősszel kezdődnek és jövő év végén fejeződnek be.
febr. 16
6:27
Nyolcmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett Bács-Kiskunba (hirado.hu)
A települési projektek lebonyolításában a vármegyei önkormányzat főszerepet vállal majd, ahogy a TOP pályázatok esetében az előző ciklusban is történt.
febr. 16
6:39
Kezdődik a mohácsi busójárás, kétezer maskarás búcsúztatja a telet (hirado.hu)
Az ország legnagyobb téltemető, tavaszköszöntő eseményén, a február 16. és 21. között zajló hagyományőrző népszokáson a szervezők korábbi közlése szerint rekordszámú, 2200 maskarás és 70 busócsoport vesz részt.
febr. 16
6:45
Belügyminisztériumi válasz a tanárok teljesítményértékelésének ügyében (Infostart)
Bőven vannak még kérdések az ügyben.
febr. 16
6:51
Azzal vádolják az egri városi cég vezetőjét, hogy vett egy kanapét közel egymillióért az irodába, de a kopott régi bútorát vitte be a helyére (444.hu)
De hová tűnt az új kanapé? A rendőrség is nyomoz az egri városfejlesztési kft. élére kinevezett Fidesz-káder ügyében, aki korábban az MSZP polgármesterjelöltje volt.
febr. 16
6:57
Magyarországon szeretik egymást legjobban a párok egy kutatás szerint (ATV)
A közel 100 tudósból álló nemzetközi kutatócsoport szerelemről szóló tanulmányát – a Big Think nyomán – a 24.hu ismertette.
febr. 16
7:03
Megszólalt a Siemens Paks 2-ről (Napi)
A Siemens ígéretet tett, hogy a Paksi Atomerőművet érintő német engedélyek késlekedése ellenére továbbra is elkötelezett a szerződésben foglalt vezérlő rendszerek leszállítását illetően.
febr. 16
7:21
Hidvéghi Balázs: az idő Orbán Viktort igazolta (Menedzsment Fórum)
Az idő a magyar miniszterelnököt igazolta a migrációs vitában, Orbán Viktor volt az egyetlen európai vezető, aki 8 évvel ezelőtt, amikor a migrációs válság elkezdődött, felismerte és hangsúlyozta azt, hogy a határokat meg kell védeni, ha szükséges akár kerítéssel is, és fel is építtetett egy ilyen kerítést - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képv
febr. 16
7:21
Új tantárgy jöhet ősztől a magyar iskolákban – Sok múlhat rajta, ha valaki nem tudja teljesíteni (Blikk)
Közlekedési ismereteket oktathatnak akár már a következő tanévtől a nebulóknak. A Belügyminisztérium, az Oktatási Hivatal, illetve az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös előkészítő munkához fogott.
febr. 16
7:21
Ellopták Rubint Réka YouTube-csatornáját (ATV)
A fitneszedző nemhogy belépni nem tud fiókjába, de az összes videót is törölték róla.
febr. 16
7:27
Ötmilliárd forintot fordított a kormány a szociális tűzifaprogramra (hirado.hu)
A Belügyminisztérium minden évben meghirdeti a szociális tűzifaprogramot, amely az önkormányzatokon keresztül a legrászorulóbbak helyzetén igyekszik enyhíteni.
febr. 16
7:27
Belenyúlt a kormány a bankbetétekbe, de megjelent egy kiskapu – Kik járnak jól vele? (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk.
febr. 16
7:33
Busó-expressz indul Mohácsra, telet temetni (Napi)
A Mohácsi Busójárásra utazók könnyebb eljutása érdekében február 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap változás lesz a vonatmenetrendben.
febr. 16
7:33
Egyre többen élnek ezzel a trükkel, hogy kikerüljék a fájdalmas benzindrágulást (ATV)
Egyre többen fizetnek elő valamelyik autómegosztó szolgáltatásra – derül ki a Pénzcentrum cikkéből.
febr. 16
7:39
Búcsú a téltől, most már jöjjön az a tavasz: kezdődik a mohácsi busójárás – Elképesztő programokkal temetik idén a telet Baranyában (Blikk)
A megújult pajtaépület, a KultúrKikötő átadásával, farsangi felvonulással, gyermek néptánccsoportok és busócsoportok bemutatóival kezdődik meg a hat napon át zajló, tizenöt helyszínen kétszáz programot kínáló mohácsi busójárás.
febr. 16
7:45
Eldurvulhat L.L. Junior válása? (ATV)
A Bors úgy tudja, a felek nemcsak a vagyonról, de a gyermekelhelyezésről sem tudnak megegyezni.
febr. 16
7:51
Pintér Sándor: mondják ki az orvosok! (Infostart)
Lapinformációk szerint a Magyar Orvosi Kamara térfelén pattog a labda a megkezdett egészségügyi átalakítás folytatásában.
febr. 16
7:51
Milliárdokkal támogatja a kormány a rászorulókat: már meg is érkezett a segítség a családokhoz (Blikk)
Az idei fűtési időszakban is ötmilliárd forintot biztosított a kormány a szociális tűzifaprogramra, február 15-ig meg is érkezett a tüzelő a rászorulókhoz – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.
febr. 16
7:51
„Ők engem képviselnek, és akár még az EP-ig is képesek elmenni” – magabiztos volt a fiúszeretőt tartó pedagógiai asszisztens (hirado.hu)
Újabb és újabb felvételek kerülnek elő arról a férfiról, aki az egyik fővárosi iskola dolgozójaként szexuális kapcsolatban volt az egyik diákkal, és ezzel nyíltan el is dicsekedett. A férfi azzal is kérkedett, hogy őt olyan szervezetek támogatják, mint a Helsinki Bizottság, az Amnesty International vagy a tanártüntetések egyik szervezője, a Pedagóg
febr. 16
8:03
Rekord hideg volt ezen a napon, azóta is emlegetik (Napi)
Épp ma van az évfordulója minden idők legfagyosabb napjának Magyarországon. Legalábbis 1890-óta, amióta hivatalosan mérik.
febr. 16
8:03
ORFK: Csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából szerdán (hirado.hu)
A beléptetettek közül a rendőrség 76 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.
febr. 16
8:09
Újabb pedagógussztrájk van készülőben (ATV)
Március 16-ától határozatlan idejű sztrájkot hirdet a szakképző intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), ha addig nem történik érdemi előrelépés a szakképzésben dolgozókat érintő sztrájkkövetelésekkel kapcsolatban – számolt be a Népszava.
febr. 16
8:09
Ötmilliárd forintot fordított a kormány a szociális tűzifaprogramra (Demokrata)
Az idei fűtési időszakban is ötmilliárd forintot biztosított a kormány a szociális tűzifaprogramra.
febr. 16
8:11
Csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából szerdán (Demokrata)
A rendőrség 76 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
febr. 16
8:15
Fuldokolnak az orvosok az igazolások írogatásának tengerében (Infostart)
Kincses Gyula kamarai elnök levelet írt Maruzsa Zoltánnak, szerinte nincs orvosszakmai értelmük ezeknek az igazolásoknak, a kormány szerint viszont nem adható a szülők kezébe annak a felelőssége, hogy megítéljék, gyermekük egészséges.
febr. 16
8:15
Jámbor András aktivistája a magyar viperás támadó (hirado.hu)
Bár Jámbor András és a Szikra Mozgalom kézzel-lábbal tiltakozik, hogy semmi közük nincs az antifa támadókhoz, cáfolja a tény, hogy a baloldali politikus közvetlen segítője az a nő, akit a négy gyanúsított egyikeként elfogtak a rendőrök a hétvégi viperás támadásokkal összefüggésben.
febr. 16
8:15
Az Átlátszó megtalálta a közbeszerzési bajnokot: 556-ból 556-szor tudott nyerni (24.hu)
A fideszes város, ahogy töretlenül épült a sikersorozat, Győr volt.
febr. 16
8:15
Veszélyes mutatványt hajtott végre egy miskolci fiatal (NLC)
Akár halálos kimenetelű is lehet a tujázás.
febr. 16
8:21
6 év - Navracsics kimondta, ezt tartaná szerencsésnek a kuratóriumi tagságnál (ATV)
Abban bízunk, hogy az év közepétől már számlákat küldhetünk Brüsszelbe, és ténylegesen jönnek az uniós források - jelentette ki Navracsics Tibor az Inforádióban. A miniszter 6 éves mandátumot tartana szerencsésnek az egyetemi kuratóriumoknál. Az akkumulátorgyár-konfliktusról azt mondta: Debrecen egy tanulóhely az ország számára.
febr. 16
8:27
Március közepétől újra sztrájkra készülnek a tanárok (Napi)
Határozatlan idejű munkabeszüntetés kezdődhet a szakképzési intézményekben, ha addig nem történik érdemi előrelépés.
febr. 16
8:33
Agrárminiszter: Minden igénylő önkormányzathoz eljutott a szociális tűzifa (hirado.hu)
Az elhibázott brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak Európában, az egekbe emelkedtek a gáz- és áramárak.
febr. 16
8:33
Újabb tragikus hír érkezett a határról (ATV)
Az ukrán-magyar határszakaszon 4754-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4107-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.
febr. 16
8:39
Sávlezárás jön a népligeti felüljárón (Infostart)
Hétfőtől a városközpont felé csak egy sávon lehet haladni a népligeti felüljárón, mert az építmény műszaki felméréséhez kapcsolódó munkák kezdődnek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
febr. 16
8:48
Új NATO-nagykövetet nevezett ki Novák Katalin (24.hu)
Az államfő három diplomatát nevezett ki.
febr. 16
8:51
Minden igénylő önkormányzathoz eljutott a szociális tűzifa (Demokrata)
A program az 5000 fő alatti településeken élő rászoruló családoknak nyújt segítséget.
febr. 16
8:57
Változik az egyik fővárosi villamos közlekedése (Infostart)
A 37A villamos szombaton 7:00 és 17:00 között csak a Blaha Lujza tér és a Kőbányai garázs között jár a Pongrácz úti felüljáró vizsgálata miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
febr. 16
8:57
Másnaposság enyhítését ígérő üdítőital miatt vizsgálódik a GVH (ATV)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított egy üdítőital forgalmazóival szemben, mivel a másnaposság tüneteinek enyhítését ígérő reklámjaik vélhetően megtévesztették a fogyasztókat – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükből.
febr. 16
9:21
Összefogott az ország a földrengés károsultjaiért: így segíthetsz te is! (Ripost)
Pénzen kívül sok minden másra is szükségük van a túlélőknek.

Keresés