2023. február 3. péntek

febr. 3
0:12
Meddig tart még? Szigetváron továbbra is büdös és ihatatlan a víz (Blikk)
Szigetváron ugyan még mindig rossz az ivóvíz minősége, de a helyiek elmondása szerint egy kicsit talán már javult a helyzet. A víz színe halványabb lett, és kevésbé zavaros, ám elviselhetetlen a szaga, és fogyasztásra továbbra is alkalmatlan.
febr. 3
4:24
Szörnyű vád az idős tornatanár ellen: 11 éves diákjával szexszelt Laci bácsi (Blikk)
Förtelmes váddal illetnek egy Pest vármegyei tornatanárt! Az egész település azt találgatja, vajon Laci bácsi tényleg megtette-e azokat a gyomorforgató szörnyűségeket, amikkel az ügyészség vádolja. A hatóságok szerint a férfi kihasználta az egyik diákja érzelmi gyengeségét: a lány úgy érezte, a társai kiközösítik, aminek többször hangot is adott. V
febr. 3
5:09
L.L. Junior elhagyta az országot, sírva búcsúzott a kisfiától (ATV)
L.L. Junior csütörtök délután repülőre szállt. A rapper Dominikára költözött ideiglenesen, hogy kipihenje a mögötte hagyott nehéz időszakot.
febr. 3
5:18
Nem bírja elviselni a sírást - hadat üzent a gyermekeseknek egy influenszer (Infostart)
Nem bírja elviselni a gyereksírást, és szerinte ezzel nincs egyedül. Egy gyermektelen városrészt alakítana ki Melbourne-ben. Kap hideget-meleget.
febr. 3
5:45
Szociológus: van egy olyan szegény réteg hazánkban, akiknek a gyermekük iskoláztatása is luxusnak számít (ATV)
Tovább nőtt az olló a legszegényebbek és a gazdagok között. Bass László szociológus szerint van egy annyira szegény réteg Magyarországon, akiknek még az is luxusnak számít, hogy a gyerekük iskolába járjon - hangzott el az ATV Híradójában. Az Indexen megjelent felméréséből az derült ki, hogy a magyarok 30 százalékának a hónap végére teljesen elfogy
febr. 3
5:54
Ön tudja, miért tűnik ki Varga Judit és Dúró Dóra más képviselők közül? (Menedzsment Fórum)
Jelentős részben átalakult a képviselőnők névlistája a tavaly áprilisi parlamenti választások után, idei vagyonnyilatkozati összefoglalónkban sokan először jelennek meg. De milyen tendenciák figyelhetők meg a 2022-es nyilatkozatokban?
febr. 3
5:54
Idén is útnak indulnak a csíksomlyói zarándokvonatok, alig van már hely (Infostart)
Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba. Utóbbinak Böjte Csaba lesz a lelki vezetője
febr. 3
6:27
Szavazás! Ön szerint hitelesek a klímaaktivisták, akik az üzemanyag-felhasználás elleni tüntetésük után repülőn utaztak luxusnyaralásra? (hirado.hu)
Különös módon viszonyulnak a klímavédelemhez azok az aktivisták, akik szeptemberben lezártak egy forgalmas Stuttgart melletti utat, majd nem jelentek meg a bírósági tárgyaláson, helyette Thaiföldre és Balira repültek. A repülőút több tonna szén-dioxid-kibocsátással járt. Ma ebben a témában kérdezzük meg olvasóinkat. Szavazzon!
febr. 3
6:27
Forgács Gábor: A nevetés az én Kossuth-díjam! (ATV)
Nagy nevettető, az általa megalkotott svájcisapkás részeg alakot egy ország ismerte a 80-as, 90-és évek vidám műsoraiból. A legfelkapottabb szinkron színész, azt mondja, neki nem nagy szerepek, hanem nagy színészek jutottak. Túlélte a segédmunkás éveket, a színművészeti felvételijét (azt el is játssza), a Kádár-kor politikusait - és duplán a dagana
febr. 3
6:27
„Én nem szerepeltem Putyin választási listáján, de ön Gyurcsányén igen” (444.hu)
Dömötör Csaba és Tordai Bence egy jobboldali oroszlánbarlangban vitatkozott a kormány politikájáról és a 2022-es évről. Dömötörnek nem kellett erőfeszítéseket tennie, Tordai nem tudta megizzasztani ellenfelét, egy életrajzi elemmel viszont mindenkit meglepett.
febr. 3
6:27
Tavaly a gyár fejlesztéséről tárgyalt Szijjártó, idén bezárja az Electrolux (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk.
febr. 3
6:30
Nem szívbajosak az Audi dolgozói a bértárgyalásokon, ezzel bárki elégedett lenne (Infostart)
Megtartották a bértárgyalások első fordulóját az Audi Hungariánál, melynek keretében az Audi Hungária Független Szakszervezet átadta követelését az Audi Hungaria tárgyalódelegációjának.
febr. 3
6:39
Egymilliárd forintot meghaladó fejlesztéssorozat kezdődik Békésen (hirado.hu)
Két pályázaton 921 millió forintot nyertek el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz program keretéből.
febr. 3
6:42
Fejlemény az Illatos úton talált szennyezés ügyében (Infostart)
A kormányhivatal újra megvizsgálja az egykori Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyén lévő pince szennyezését és a területen lévő monitoring-kutak vizének minőségét is ellenőrzik. Korábban a ferencvárosi polgármester arról beszélt, hogy tavaly nyáron itt legalább 100 tonnányi, rendkívül veszélyes vegyi anyagra bukkantak.
febr. 3
6:48
Útinform: mutatjuk, mire számíthat, aki péntek reggel autóba ül (Blikk)
Erre számíthat, ha péntek reggel autóba ül.
febr. 3
6:51
Kiadták az előrejelzést a meteorológusok: Ne tedd messzire az esernyőt (BorsOnline)
Pénteken még csapadék, szombattól jelentős lehűlés várható
febr. 3
7:00
Kisgyermekes szülők figyelem, 40 ezer forintot kaphat az államtól (Infostart)
Március 31-ig igényelhető a vissza nem térítendő, legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatás a Magyar Államkincstárnál a kisgyermeket nevelő szülők munkába visszatérésének támogatására az ország egész területéről.
febr. 3
7:03
Kiszelly: Konkrét befolyást akart gyakorolni a magyar választásokra az amerikai NGO (hirado.hu)
A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szerint minden jel arra utal, hogy az amerikai NGO konkrét befolyást akart gyakorolni a magyar választásokra, kultúraváltás címen.
febr. 3
7:15
Kisfia súlyos balesetéről beszélt Fekete Dávid, felesége ügyvédje szerint ezzel felborított egy megállapodást (ATV)
A 320 millió forintos csalással vádolt énekes a Fókusznak adott interjúban elmondta: előzetes letartóztatása során egyik kisfia kizuhant a tetőtéri ablakból, és négy napig az intenzíven volt. Felesége ügyvédje szerint azonban megegyeztek, nem beszélnek nyilvánosan a kisfiú balesetéről.
febr. 3
7:18
Milliárdos ráncfelvarrást kap egy fontos vasútállomás (Infostart)
Megújul a veszprémi vasútállomás, a beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés – jelentette ki veszprémi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára.
febr. 3
7:27
Fontos közleményt adott ki az egyik bank, ez sokakat érinthet (ATV)
Karbantartás miatt lassulás, illetve szünet lesz majd tapasztalható a K&H Bank egyes elektronikus szolgáltatásaiban.
febr. 3
7:30
Oeconomus: az éves gázfogyasztás 6-7 százaléka hiányzik majd Európából (Infostart)
Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatói szerint a magyar gazdaságot 2023-ban elkerüli a recesszió, de a lassan egy éve tartó háború komoly gazdasági kihívást jelent. Az intézet összefoglalta a 2023-as hazai gazdasági kilátásokat.
febr. 3
7:33
Félkatonai szervezeteknél jellemző titoktartásra kötelezi a háziorvosokat az OMSZ (SzMo)
A Népszava szerint van olyan korábban ügyeleti feladatot ellátó orvos, aki a titoktartási kötelezettség miatt nem fog mostantól ügyelni.
febr. 3
7:45
Rossz hír jött, egy kutatás szerint idén még többet fizethetnek a magyarok (ATV)
A Wiener Institut für Internationale Wirtschaftsvergleiche (WIIW) nevű, bécsi székhelyű gazdaságkutató intézet nemrég tett közzé egy előrejelzést arról, hogy miként teljesíthetnek a kelet-európai régió gazdaságai a közeljövőben.
febr. 3
7:45
Horvát apartman kiadó - Így húzzák csőbe a magyarokat a csalók (Ripost)
Sok a megtévesztő hirdetés.
febr. 3
7:51
ORFK: Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön (hirado.hu)
Vonattal 120 ember – köztük 41 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.
febr. 3
7:57
Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön (Demokrata)
A beléptetettek közül a rendőrség 119 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
febr. 3
8:00
Csaknem minden tizedik magyarnál célba érnek a kiberbűnözők (Infostart)
Egyre változatosabb visszaélési módszerekkel jelentkeznek az adathalászok; Magyarországon éves szinten több száz millió forintot csalnak ki az emberektől az online térben – hangzott el a csütörtökön tartott szakmai konzultáción, amelyen az OTP Bank és az Országos Rendőr Főkapitányság (ORFK), illetve vármegyei rendőr-főkapitányságok szakemberei vett
febr. 3
8:09
Valaki 35 milliós Mercit vett a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásából, a Pénzügyminisztérium szerint nem is (444.hu)
Nem kéne egymás zsebében turkálni.
febr. 3
8:18
Szakértő: az ellenzék épp arról nem tud mit mondani, ami miatt a Fidesz a legerősebb (Infostart)
Az ellenzék sikertelenségének egyik oka, hogy nem foglal állást napjaink politikatudományi szempontból talán legfontosabb kérdésében – véli Lakatos Júlia, a Méltányosság Politikaelemző Központ nemzetközi igazgatója
febr. 3
8:18
Fontos közleményt adott ki az egyik legnagyobb hazai bank: ez sokakat érinthet! (Blikk)
Tervezett karbantartás miatt lassulás, illetve szünet lesz majd tapasztalható a K&H Bank egyes elektronikus szolgáltatásaiban március elején.
febr. 3
8:33
Ennyit ér most a pénzünk: mutatjuk, mi történt a forinttal (ATV)
Vegyesen alakult, kevéssé változott péntek reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
febr. 3
8:36
Baj van az eredetiségvizsgálattal, összeomolhat a használautó-piac (Infostart)
2005 óta nem emelkedtek a díjak, a vizsgaállomásoknál egyre nagyobb a veszteség.
febr. 3
8:39
Erős széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat (Demokrata)
Estétől az északnyugatira forduló szelet már erős, viharos széllökések kísérhetik.
febr. 3
8:42
Vad számok: tavaly 3,2 milliárdos kárt okoztak Magyarországon (Infostart)
Ez egymilliárd forintos növekedést jelent a megelőző vadászati évhez képest.
febr. 3
8:42
Két szakmai szervezet is megkongatta a vészharangot: komoly változást sürgetnek a jogosítványoknál (Blikk)
A szakmai szervezetek szerint ha nem történik változás, hamarosan súlyos hiány léphet fel a buszos közlekedési ágazatban.
febr. 3
9:03
Borzalmas dolog történt egy erzsébetvárosi nyugdíjassal, lépett a rendőrség (ATV)
Kiraboltak egy idős embert, az elkövetőt egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el egy napon belül.
febr. 3
9:15
Kiderült, mikor lesz vége az orosz-ukrán háborúnak – a magyarok szerint (BorsOnline)
Február 24-én lesz egy éve: Oroszország megtámadta Ukrajnát.
febr. 3
9:18
Elvált Gyurcsány Ferenc népszerűsége a feleségéétől (Infostart)
Egy, az ellenzéki térfél népszerűségi viszonyait feltérképező kutatás látott napvilágot. Donáth Annával és Karácsony Gergellyel van a legkevesebb "gond".
febr. 3
9:21
Nézőpont: a magyarok békét akarnak, de nem látják a háború végét (ATV)
A magyarok négyötöde (78 százalék), és a baloldaliak kétharmada (63 százalék) szerint is azonnali tűzszünetre lenne szükség, akár ukrán területveszteségek árán is – derül ki a Nézőpont Intézet február eleji kutatásából. Miközben a többség fegyvernyugvást szeretne, szinte senki nem számít arra, hogy a harcok véget érhetnek a háború kitörésének évfor
febr. 3
9:30
A SzívCity applikáció mentette meg egy bringával elesett férfi életét (Infostart)
Nagyon gyorsan kellett a megfelelő helyre érnie az információnak. A herceghalmi történetet a mentőszolgálat tette közzé.
febr. 3
9:39
Nézőpont: A magyarok békét akarnak, de nem látják a háború végét (hirado.hu)
Nincs olyan társadalmi csoport, aki egyetértene a háború folytatásával az elfoglalt területek visszaszerzése reményében.
febr. 3
9:39
Szijjártó Péter ezúttal Bakuból jelentkezett (ATV)
A külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán azt írta: török energiaminiszter kolléga segítsége is kell ahhoz, hogy hazánk azerbajdzsáni gázt is tudjon vásárolni a közeljövőben.
febr. 3
9:42
Ismét veszik a magyarok a használt autókat - Melyik márka most a sláger? (Menedzsment Fórum)
Januárban 8146 külföldi használt személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 8 százalékos emelkedés az előző havi mélyponthoz képest, de 23 százalékkal marad el a tavaly januárban regisztrált 10 607 darabtól.
febr. 3
9:42
Több száz esetben visszavették a "csokos kocsi" támogatását (Infostart)
A 2,5 milliós akciónak vége, a Dacia nyert, ám titkolja a kormány, mennyi támogatás ment olyanoknak, akik luxuskocsit vettek, de ki lehet számolni.
febr. 3
9:45
Deutsch Tamás: Magyarországot politikai okokból támadják (Demokrata)
A brüsszeli bürokrácia bizonyítékát adta, hogy Magyarországot politikai okokból támadják.
febr. 3
9:51
Össze-vissza hazudozott nekünk Kucsera Gábor és Tápai Szabina? (ATV)
A pár 10 év után a válás mellett döntött, most pedig egy neve elhallgatását kérő ismerős azt mondta, "Gábor sosem volt egy mintaférj".
febr. 3
9:51
Elképesztő: már a mézet is hamisítják! Miről ismerhetjük fel? (Ripost)
Szigorúbb jelölési szabályokkal védenék meg a magyar mézet.
febr. 3
10:09
Takács Péter: A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését (hirado.hu)
A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével növelt finanszírozást kapják – közölte Takács Péter egészségügyi államtitkár pénteken.
febr. 3
10:09
Óriási bajba kerülhetnek a magyar autótulajdonosok (ATV)
Minden eddiginél több személygépkocsi cserélt tulajdonost tavaly, ez 1,2 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit, közben azonban orvosolni kellene egy súlyos problémát: az eredetiségvizsgák díja 2005 óta változatlan, így pedig rengeteg eredetvizsgáztató hagyja el a pályát, vagy kénytelen bővíteni a korábbi szolgáltatásainak a körét, szükség ho

Keresés