2015. január 25. vasárnap

jan. 25
0:48
Számos európai makroadat a jövőheti naptárban (MaHu)
Számos német és európai makroadat mellett a görög parlamenti választások eredménye, az amerikai Fed januári kamatdöntő ülése és az Egyesült Államok negyedik negyedévi GDP-növekedésének első becslése lehetnek a főbb piacmozgató tényezők a jövő héten.
jan. 25
2:36
Goldman Sachs-vezér: Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia (MaHu)
Alig burkoltan figyelmeztette a brit kormányt arra, hogy ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból, azzal a citybeli pénzügyi szektor és az ahhoz kapcsolódó teljes szolgáltatási háttérágazat londoni jelenlétét tenné kockára.
jan. 25
3:09
Elhurcolt magyarokra emlékeztek Szlovéniában (orientpress)
Olyan világot kell teremtenünk gyermekeinknek, ahol közép-európai szomszédjaink hősei többé nem ellenségeink, hanem bajtársaink, igazi szövetségeseink - jelentette ki Kövér László szombaton a szlovéniai Maribor közelében fekvő Spodnja Volicina temetőjében a Muravidékről a jugoszláv hatóságok által 1945-ben ide internált csaknem 600 magyar emlékét őrző kopjafa avatásán.
jan. 25
3:13
Több megyében havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek (orientpress)
Több megyében havazásra, hófúvásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére vasárnapra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.
jan. 25
4:12
Az MNB kamatdöntő ülése a jövő hét legfontosabb eseménye (ProfitLine)
Piaci szempontból az MNB monetáris tanácsának kamatdöntő ülése lesz a jövő hét legfontosabb eseménye, piacmozgató hatású hazai makrogazdasági adatok ugyanakkor nem jelennek meg.
jan. 25
6:24
Nagy-Britanniának az EU-ban kell maradnia (ProfitLine)
Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, hogy London továbbra is "a világ pénzügyi fővárosa lehessen" - mondta szombaton a Goldman Sachs globális bankcsoport elnöke.
jan. 25
7:09
Angolul beszélő dzsihadista zászlóaljat hozott létre az Iszlám Állam (GazdaságPortál)
Angolul beszélő külföldi dzsihadista harcosokból álló zászlóaljat hozott létre az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet azzal a céllal, hogy csapásokat mérjen nyugati célpontokra – írta az International Business Times (IBT) című lap. Ez az első lépés afelé, hogy az IÁ visszaküldje szülőföldjükre külföldi harcosait, miután azok a Közel-Keleten kiképzést kaptak. A néhai jemeni-amerikai Anvar al-…
jan. 25
7:21
Baumax: a dolgozók már sejtették, hogy nagy a baj (Pénzcentrum)
Sokan reménykednek abban, hogy hamarosan lesz új munkájuk....
jan. 25
7:30
Vizsgálja az Eximbank, miért késtek a GVH-kérelemmel a Fordulat Tőkealap ügyében (ProfitLine)
Vizsgálatot rendelt el az Eximbank annak kiderítésére, ki felel azért, hogy késve nyújtották be a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) a Fordulat Tőkealapban való részesedésszerzéssel kapcsolatos kérelmüket - közölte az Eximbank szombaton az MTI-vel.
jan. 25
7:39
Ha dízelt tankolsz, várj még pár napot - Megéri! (Portfolio)
Továbbra is jelentős túlkínálat jellemzi az olaj piacát, ennek hatása a finomított termékek piacára is begyűrűzik. A MOL a hétfői döntés során várhatóan tovább csökkenti majd a dízel árát, a...
jan. 25
8:03
A kormány újabb szociális megszorításokat készül bevezetni (ProfitLine)
A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy ne vezessen be újabb "népsanyargató" szociális megszorításokat. Erről Borka-Szász Tamás beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 25
8:24
Két arannyal kezdett Cseh László Antwerpenben (Népszava)
Hosszú Katinka és Gyurta Dániel egy-egy számban győzött.
jan. 25
8:26
Szakadár területekről lőtték Mariupolt (Népszava)
A támadásban 29 civil halt meg, 93 megsebesült.
jan. 25
8:28
A Dunántúlon már ne próbáljon autózni (Népszava)
Három megyében narancssárga, vagyis másodfokú riasztások vannak érvényben.
jan. 25
8:45
A forgalom csökkent, de az érték nőtt (MaHu)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a héten 13 milliárd forinttal maradt el az előző hetitől, a vezető részvények árfolyama emelkedett, így a BUX értéke is nőtt.
jan. 25
8:45
Egyedül nem megy - hiába folyik az európai pénzcsap, ha nincs senkinek pohara (Privátbankár)
Az EKB már úgymond megtette, amit „megkövetelt a haza”, most Európa országain van a sor. A kötvényvásárlási program miatt sok minden olcsóbb lesz, köztük a beruházások is, de ahhoz, hogy ezt az unió realizálni tudja, több tagállamban is komoly reformokra lesz szükség.
jan. 25
9:00
Egymás után érkeznek Rijádba a világ vezetői (orientpress)
Sorra érkeznek a világ vezető politikusai Rijádba, hogy részvétüket nyilvánítsák Abdalláh bin Abdel-Azíz szaúdi király halála miatt. Magyarország nevében Orbán Viktor miniszterelnök nyilvánított részvétet.
jan. 25
9:03
Influenzajárvány van - ha beteg, maradjon otthon! (Privátbankár)
Egyre több európai országban, köztük Magyarországon is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
jan. 25
9:03
Heti tőzsdei összefoglaló: Erősödött a BUX a héten (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a héten 13 milliárd forinttal maradt el az előző hetitől, a vezető részvények árfolyama emelkedett, így a BUX értéke is nőtt. A BÉT részvényszekciójának forgalma 26,8 milliárd forint volt, az előző heti 39,8 milliárd után. A legnagyobb forgalmú részvény az OTP volt, az összforgalom 57,89 százalékát adta. A vezető papírok ...
jan. 25
9:09
Számos európai makroadat mellett Fed-ülés és amerikai GDP-növekedés a jövő heti naptárban (ProfitLine)
Számos német és európai makroadat mellett a görög parlamenti választások eredménye, az amerikai Fed januári kamatdöntő ülése és az Egyesült Államok negyedik negyedévi GDP-növekedésének első becslése lehetnek a főbb piacmozgató tényezők a jövő héten.
jan. 25
9:21
Óriásit buknak a britek, ha lépnek az Európai Unióból (Privátbankár)
Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, hogy London továbbra is a „világ pénzügyi fővárosa” lehessen - mondta szombaton a Goldman Sachs globális bankcsoport elnöke Davosban.
jan. 25
9:27
Kik a sztárok a svéd munkapiacon? (168 Óra Online)
Svédországban 46 000 új állás létrejöttére számíthatunk az idén! – jelezte a minap a munkapiacot koordináló hivatal, szokásos éves prognózisában. Elsősorban a nagyvárosok – Stockholm, Uppsala, Malmö, Göteborg – körzetében, és az ország déli és középső térségében lesz ígéretesebb a helyzet. Az év sztárjai pedig, a hotelportások, szakácsok, cukrászok, pincérek és mixerek lesznek!
jan. 25
9:36
Reformokra buzdítja az euróövezeti országokat az EKB (Infostart)
Szükségesnek nevezte az Európai Központi Bank (EKB) havi hatvanmilliárd eurós kötvényvásárlási programját és további reformokra buzdította az euróövezeti országokat szombaton a davosi Világgazdasági Fórumon az EKB vezetőségi tagja.
jan. 25
9:57
Ezt ugye nem gondolták komolyan? – Felháborító orosz kijelentés (Privátbankár)
Oroszország egyes területein 150 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak. Egy kormánypárti képviselő azt tanácsolta az embereknek, hogy ha nincs elég pénzük az élelemre, egyenek kevesebbet – írja a napi.hu.
jan. 25
10:15
Hétfőn csak ügyeletet tartanak a vám- és pénzügyőrök (ProfitLine)
Hétfőn, a nemzetközi vámnapon csak ügyeleti szolgálatot látnak el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális és megyei vám- és pénzügyőri szervei, valamint regionális bűnügyi igazgatóságai - közölte Suller György Attila szóvivő szombaton az MTI-vel.
jan. 25
10:21
Hogyan tegyek félre a nyugdíjamra? Mi lehet a jó megoldás? (Pénzcentrum)
Hazánkban három különböző nyugdíjcélú megtakarítást is támogat az állam....
jan. 25
10:27
Hóhelyzet: erre figyeljen, ha autózik (Napi)
A Dunántúlon több helyen nehezíti a közlekedést a havazás és a hófúvás, az érintett területekről folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba, jellemzően árokba ... ...
jan. 25
10:39
Kiürülnek a repülőgéptemetők, felszállnak a gépek (Portfolio)
Megmenekülnek egyelőre a régi kerozinfaló repülőgépek a szétszereléstől, köszönhetően az olajár zuhanásának. A repülőgéplízing cégek most újra munkába állítják a leselejtezett gépeket, amik már a...
jan. 25
10:39
Az Ötöslottó nyerőszámai a 4. héten (Pénzcentrum)
Vajon elvitte valaki a 2 milliárd 120 millió forintot?...
jan. 25
11:03
Komoly hozamot produkáltak a magánnyugdíj-pénztárak (HVG)
Örülhetnek a magánnyugdíjpénztárak mellett kitartó tagok, ugyanis 2014-ben többségüknek mintegy 10 százalékkal hízott a vagyona - írja azenpenzem.hu.
jan. 25
11:03
Így alakulhat az üzemanyagok ára a héten (Napi)
Január 28-án, szerdán nem várható árváltoztatás az üzemanyagárakban - állapítja meg a GKI Energiakutató kft. legfrissebb elemzése. A Reuters adatközlése alapján a január 19 - január 23 -i héten a benzin ... ...
jan. 25
11:09
Ukrán válság – EBESZ: a szakadár területekről lőtték ki a rakétákat Mariupolra (GazdaságPortál)
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megerősítette, hogy a Moszkva-barát szakadárok által ellenőrzött területről lőtték ki azokat a rakétákat, amelyek mintegy 30 ember életét oltották ki szombaton a délkelet-ukrajnai Mariupolban. Az UNIAN ukrán hírügynökség idézte vasárnapra virradóra az EBESZ ezzel kapcsolatos jelentését, amely szerint a szervezet megfigyelői a rakéták…
jan. 25
11:18
Felszólítást kaptak az orosz millárdosok: hozzák haza a vagyonukat! (Napi)
A hazájuk és nemzetük iránti kötelezettségeikre hivatkozva szólította fel a duma egyik képviselője az orosz milliárdosokat, hogy hozzák haza külföldről a vagyonukat. "Mindenkit felszólítok, hogy értékesítse ... ...
jan. 25
11:21
Feltámadt a magyar tőzsde - kilőtt a BUX index (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a héten 13 milliárd forinttal maradt el az előző hetitől, a vezető részvények árfolyama emelkedett, így a BUX értéke is nőtt. A BÉT részvényszekciójának forgalma 26,8 milliárd forint volt, az előző heti 39,8 milliárd után. A legnagyobb forgalmú részvény az OTP volt, az összforgalom 57,89 százalékát adta.
jan. 25
11:27
Milliárdosok szuperversenye - legyen a világon mindenhol internet? (Privátbankár)
Furcsa verseny alakult ki a milliárdosok között. A világ elképesztően gazdagjai azért küzdenek, hogy ők szolgáltassanak internetet az űrből először. Óriáscégek is beszálltak a buliba, csak hogy néhányat említsünk – Google, Virgin, Facebook.
jan. 25
11:36
Felszólítást kaptak a millárdosok: hozzák haza a vagyonukat! (Napi)
A hazájuk és nemzetük iránti kötelezettségeikre hivatkozva szólította fel a duma egyik képviselője az orosz milliárdosokat, hogy hozzák haza külföldről a vagyonukat. "Mindenkit felszólítok, hogy értékesítse ... ...
jan. 25
12:21
Jogtalanul szedi be az állam az áfát? Milliárdokat kaphatnak vissza a cégek (Privátbankár)
A Kúria dönthet arról, hogy kell-e a vállalkozásoknak áfát fizetnie olyan infrastrukturális beruházások után, amelyet ingyenesen adnak át például az államnak vagy az önkormányzatnak.
jan. 25
12:27
Előre hozott parlamenti választások kezdődtek Görögországban (ProfitLine)
Előre hozott parlamenti választások kezdődtek Görögországban vasárnap reggel. A mintegy 10 millió választópolgárnak arról kell döntenie, adjanak-e még egy esélyt az ország nemzetközi hitelezői által elvárt kemény megszorító politika bevezetéséért felelős Antonisz Szamarasz kormányfő kabinetjének, vagy vegye át a stafétabotot Alekszisz Ciprasz pártja, a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza).
jan. 25
12:45
Valami egyre inkább nem stimmel a kínai bankoknál (Portfolio)
Legalább egy évtizede nem látott mértékben ugrott meg a negyedik negyedévben a nem teljesítő hitelek aránya Kínában, így a hivatalos statisztika szerint elérte az 1,29%-ot. Idén tovább nőhet az arány...
jan. 25
12:48
Drágulás jöhet - kevesebb lehet az orosz gabonaexport (Napi)
A világpiacon drágíthatja a gabonát, hogy a korábban jelzetteknél kisebb lesz az orosz export. A 2014-2015-ös szezonban (2014. július 1.- 2015. július 1.) Oroszország 28 millió tonna gabonát exportál - ... ...
jan. 25
13:00
Kötelező tőkepótlás jöhet a Raiffeisennél? (ProfitLine)
JP Morgan szerint még arra is sor kerülhet, hogy kötelező tőkepótlás jöhet a Raiffeisennél. Ha az orosz és az ukrán operációt teljes mértékben le kell írni, akkor a CET1 tőkemegfelelés 7,4 százalékra csökkenhet a jelenlegi 11 százalékról.
jan. 25
13:06
Ilyen időre számíthat hétfő estig (Napi)
Vasárnap borult marad az ég. A Dunántúlon gyenge vagy közepes intenzitású havazás várható, és hóra vált a csapadék egyre többfelé keletebbre is, de a Tiszántúl nagy részén estig még eső valószínű - jelentette ... ...
jan. 25
13:15
Forgalom alig volt, de próbál erőre kapni Budapest (Privátbankár)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a héten 13 milliárd forinttal maradt el az előző hetitől, a vezető részvények árfolyama emelkedett, a BUX értéke is nőtt.
jan. 25
13:21
Veszélyes élelmiszereket árulnak a pesti aluljárókban (Pénzcentrum)
Visszatértek az árusok a pesti aluljárókba: teszteljük a hatóságot....
jan. 25
13:51
Tankoljak? Várjak, hátha olcsóbb lesz? - Mit hoz a jövő hét az autósoknak? (Privátbankár)
A mediterrán piacokon mind a gázolaj, mind pedig a bezin is drágább lett, a forint is gyengült, ennek ellenére a GKI Energiakutató most azzal számol, hogy a pénteki benzinár-emelés után a jövő héten nem fog ismét árat emelni a Mol. Szóval azt tanácsoljunk, hogy tankoljon, amikor csak szeretne, nem lesz drágább az üzemanyag.
jan. 25
13:57
Most jön csak igazán a pánik! (Portfolio)
A Societe Generale éves, globális stratégiákat bemutató eseményén beszélt Londonban a társaság vezető globális stratégája, Albert Edwards, aki évek óta pesszimizmusáról híres. Ezt pedig most sem...
jan. 25
14:06
Matolcsy: van magyar modell és sikeresen működik (ProfitLine)
Van magyar modell és sikeresen működik, ezt ma már szinte mindenki elismeri - mondta a Magyar Nemzeti Bank elnöke pénteken Székesfehérváron, a IV. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon.
jan. 25
14:27
De jó, hogy mi ezt megúsztuk! A szomszédban viszont nagy a baj (Privátbankár)
A hitelek lejre váltásáért tüntettek frankhitelesek Romániában. A több száz tüntető azt követelte, lépjen végre a román kormány és a jegybank.
jan. 25
14:33
Újabb meglepő ötlettel állt elő az orosz kormány (Napi)
Bár a kormány rendkívül elégedett az orosz mezőgazdaság teljesítményével, az önfenntartás jegyében óriási összegeket készül fordítani fejlesztésére és bázisának kiszélesítésére: ingyen osztanák szét ... ...
jan. 25
14:39
Havazás – Forgalomkorlátozást vezettek be több útszakaszon (ProfitLine)
A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem közlekedhetnek a 77-es, a 82-es és a 83-as főút egy-egy szakaszán – tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap délután az MTI-t.

Keresés