2015. január 25. vasárnap

jan. 25
1:45
Nemzeti ünneppé vált Romániában a fejedelemségek egyesülésének napja (MaHu)
Először ünnepelték Romániában nemzeti ünnepként szombaton január 24-edikét, a román fejedelemségek - Moldva és Havasalföld - 1859-es egyesülésének napját, miután erről tavaly decemberben törvényt fogadott el a bukaresti parlament.
jan. 25
4:45
Görögország fordulóponthoz érkezik (MaHu)
Előre hozott parlamenti választásokat tartanak vasárnap Görögországban. A választási kampány legfőbb témája az volt, hogy hogyan vezessék ki a dél-európai országot a súlyos gazdasági válságból.
jan. 25
5:21
Könnygázt vetettek be a kormányellenes tüntetőkkel szemben Koszovóban (Infostart)
Könnygázt vetett be a rendőrség a koszovói albán tüntetőkkel szemben Pristinában, ahol több mint 10 ezren vonultak utcára, hogy követeljék egy szerb kisebbségi miniszter kormányból való távozását.
jan. 25
5:39
Megkezdte a 2016-os választásokra való felkészülést az MKP (Infostart)
Megkezdte a felkészülést a Szlovákiában jövőre esedékes parlamenti választásokra a Magyar Közösség Pártja (MKP), amelynek választási listájára olyanok is felkerülhetnek majd, akik nem tagjai a pártnak - jelentette be a felvidéki magyar párt Országos Tanácsának (OT) szombaton Pozsonyban tartott ülését követően a párt vezetése.
jan. 25
6:33
Kövér László: az anyanyelv és a kultúra támasz és menedék (Infostart)
A magyarság történetében voltak olyan idők, amikor önálló államiságunk hiányában évszázadokon keresztül csak anyanyelvünk és kultúránk éltette a magyar nemzetet, nyújtott támaszt és menedéket mindazokkal szemben, akik szolgaszívűekké akartak bennünket tenni - fogalmazott az Országgyűlés elnöke szombat este a szlovéniai Lendván, a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségen.
jan. 25
7:21
Így akar nyugati célpontokra csapást mérni az Iszlám Állam (Kitekintő)
A cél egyértelmű: csapásokat akarnak mérni nyugati célpontokra.
jan. 25
7:24
Görögország a Sziriza felé kacsint: csőd vagy arcvesztés? (HVG)
Várhatóan a Sziriza győzelmét hozza a vasárnapi görög választás, szinte csak az a kérdés, hogy hogy áll össze az új kormány, és mennyi mozgástere lesz ambiciózus tervei végrehajtására. Előzetesen úgy tűnik, a görögök nem kérnek a szélsőjobból, európártiak, de elegük van a megszorításokból. Csakhogy nem nagyon van más út.
jan. 25
7:45
További reformokra buzdítja az euróövezeti országokat az EKB (Infostart)
Szükségesnek nevezte az Európai Központi Bank (EKB) havi hatvanmilliárd eurós kötvényvásárlási programját és további reformokra buzdította az euróövezeti országokat szombaton a davosi Világgazdasági Fórumon az EKB vezetőségi tagja.
jan. 25
8:33
Újabb iráni szankciócsomagot rak össze Washington? (Kitekintő)
Versenyfutás az idővel? Az újabb amerikai szankciók árnyékában egyre többször tárgyalóasztalnál Irán és a nyugat képviselői.
jan. 25
8:42
Zebrán gázolt a busz (Népszava)
jan. 25
8:57
Előre hozott parlamenti választásokat tartanak Görögországban (Infostart)
Előre hozott parlamenti választások kezdődtek Görögországban vasárnap reggel.
jan. 25
8:59
Kairóban agyonlőttek egy tüntető nőt (Infostart)
Agyonlőttek rendőrök egy tüntető nőt Kairó szívében szombaton, a 2011-es felkelés jelképes színhelye, a Tahrír tér közvetlen közelében, egy nappal a forradalom negyedik évfordulója előtt.
jan. 25
9:12
A Boko Haram közel 200 túszt engedett el (HVG)
A Boko Haram nigériai szélsőséges iszlamista szervezet szabadon engedett több mint 190 túszt, akiket mintegy három hete hurcoltak el - közölték nigériai tisztségviselők.
jan. 25
9:15
Legális lett Amerikában a kubai szivar (Infostart)
Az amerikai turisták máris érezhetik a Kuba és az Egyesült Államok közötti enyhülés jeleit, mert legálisan vihetnek haza kubai szivart. A feleknek ugyanakkor mély szakadékot kell áthidalniuk, mielőtt teljesen normalizálni tudnák viszonyukat - derült ki a történelmi, első tárgyalási forduló után.
jan. 25
9:33
EBESZ: a szakadár területekről lőtték ki a rakétákat Mariupolra (MaHu)
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megerősítette, hogy a Moszkva-barát szakadárok által ellenőrzött területről lőtték ki azokat a rakétákat, amelyek mintegy 30 ember életét oltották ki szombaton a délkelet-ukrajnai Mariupolban.
jan. 25
9:36
A Nyugat kritikusan értékeli Orbán oroszbarát politikáját (168 Óra Online)
A lengyel lapok beszámoltak Szíjjártó Péter külügyminiszter bejelentéséről, amely szerint Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin február 17-én hivatalos látogatást tesz Magyarországon, s ez Orbán Viktor tavalyi moszkvai munkalátogatásának viszonzása lesz.
jan. 25
9:36
Pápán és környékén több út járhatatlan (Népszava)
A megyében további havazás várható.
jan. 25
9:45
Lengyelország nem fog csapatokat küldeni Ukrajnába (Kitekintő)
Bronislaw Komorowski lengyel államfő ellenzi, hogy Lengyelország hadsereget küldjön Ukrajnába.
jan. 25
9:48
A japán kormányfő szerint hiteles a lefejezéses videó (HVG)
A japán kormányfő hitelesnek tartja az Iszlám Állam (IÁ) által túszul ejtett két honfitársa egyikének lefejezéséről szóló szombati üzenetet.
jan. 25
9:54
Kamion zárja el az 1-es utat Komárom után (Népszava)
Nem járható a 13-as főút Komárom és az M1-es autópálya felhajtója közötti szakasza sem.
jan. 25
10:09
Törökországi kurdok tüntettek a Charlie Hebdo ellen (Infostart)
Mintegy hetvenezer törökországi kurd tüntetett a Charlie Hebdo ellen a francia szatirikus hetilapban közölt Mohamed-karikatúrák miatt az ország délkeleti részén, Diyarbakirban szombaton.
jan. 25
10:27
Gyógyultan távozott a kórházból a Londonban ebolafertőzéssel kezelt ápolónő (Infostart)
Gyógyultan távozott szombaton a kórházból egy skót ápolónő, akit egy hónapig kezeltek ebolafertőzéssel Londonban, és egy ideig válságos volt az állapota.
jan. 25
10:30
Vezetés közben halt meg a sofőr (Népszava)
Az M5-ös autópályán, Ócsa közelében történt a baleset.
jan. 25
10:57
Maradna osztályfőnök Klaus Johannis felesége (Kitekintő)
A pedagógusi állásáról és az osztályfőnöki posztjáról sem kíván lemondani Carmen Johannis.
jan. 25
11:21
Abe: hiteles az egyik japán túsz lefejezéséről szóló üzenet (Infostart)
A japán kormányfő hitelesnek tartja az Iszlám Állam (IÁ) által túszul ejtett két honfitársa egyikének lefejezéséről szóló szombati üzenetet.
jan. 25
11:54
A szakadárok vezére bejelentette, hogy megtámadják Mariupolt (HVG)
Olekszandr Zaharcsenko, a kelet-ukrajnai szakadárok önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaságának (DNR) vezetője személyesen jelentette be, hogy a szakadárok támadást indítottak az Azovi-tenger menti Mariupol ellen - hozták nyilvánosságra ukrán források vasárnap.
jan. 25
11:57
Az ENSZ-főtitkár elítélte a rakétatámadást (Infostart)
Az ENSZ főtitkára élesen elítélte a kelet-ukrajnai Mariupol lakóövezeteit ért rakétatámadást, amelyben harmincan meghaltak és csaknem százan megsebesültek.
jan. 25
12:00
Új jövőképet akar a DEKA (Népszava)
Többen jelezték, hogy nem kívánnak tárgyalni Orbán Viktor miniszterelnökkel.
jan. 25
12:09
A NATO is beszállna az ukrajnai konfliktus diplomáciai rendezésébe (Kitekintő)
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bejelentette azt is, hogy a jövő hónapban kész tárgyalni az orosz külügyminiszterrel Münchenben.
jan. 25
12:12
Fedélzeti kamera vett fel egy ukrajnai rakétatámadást (HVG)
A Cink.hu bukkant rá arra a videóra, amelyet egy gépkocsi fedélzeti kamerája rögzített, és amelyen egy mariupoli rakétatámadás látható. A kelet-ukrajnai várost szombaton érte rakétatámadás, harmincan meghaltak.
jan. 25
12:15
Több ezren tüntettek Venezuelában az élelmiszerhiány miatt (Infostart)
Az ellenzék felhívására több ezren tüntettek Venezuelában Nicolás Maduro elnök és kormánya ellen a boltok akadozó élelmiszer-ellátása és az elszaladó infláció miatt.
jan. 25
12:33
A Boko Haram szabadon engedett több mint 190 túszt (Infostart)
A Boko Haram nigériai szélsőséges iszlamista szervezet szabadon engedett több mint 190 túszt, akiket mintegy három hete hurcoltak el - közölték nigériai tisztségviselők.
jan. 25
12:36
Elszámoltatná Orbánt az MSZP (Népszava)
"A magyar emberek nem azért dolgoznak és adóznak, hogy az Orbán családot gyarapítsák."
jan. 25
13:09
Büntetéssel fenyegette meg Észak-Korea déli szomszédját (Infostart)
Súlyos büntetéssel fenyegette meg vasárnap Észak-Korea déli szomszédját amiatt, hogy nem hajlandó a párbeszédre, és figyelmen kívül hagyja a két ország viszonyának rendezését szolgáló kezdeményezéseit.
jan. 25
13:21
A szakadárok vezére bejelentette, hogy megtámadják Mariupolt (Kitekintő)
Olekszandr Zaharcsenko, a kelet-ukrajnai szakadárokvezetője személyesen jelentette be, hogy a szakadárok támadást indítottak Mariupol ellen.
jan. 25
14:00
Egymilliós nagyvárosnak rontott neki a Boko Haram (HVG)
A Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet tagjai vasárnapra virradóra támadást intéztek az északkelet-nigériai Borno szövetségi állam központja, Maiduguri ellen, összecsapva a hadsereg erőivel, miközben ezen a napon az afrikai országba várják az amerikai külügyminisztert.
jan. 25
14:18
Őrizetbe vettek az ukránok két embert a mariupoli véres rakétatámadás miatt (HVG)
Őrizetbe vettek egy rakétairányzó szakadárt és egy volt rendőrt a mariupoli támadás miatt.
jan. 25
14:20
Moszkva keresztbe tett, ezért nem ítélte el az ENSZ a mariupoli mészárlást (HVG)
Az Európai Tanács rendkívüli ülésének sürgős összehívását kérte vasárnap Lettország, az Európai Unió soros elnöke a délkelet-ukrajnai Mariupol ellen elkövetett, 29 halálos áldozatot követelő tüzérségi támadás miatt, és közben Oroszország megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsában egy elítélő nyilatkozat elfogadását.
jan. 25
14:21
Fedélzeti felvétel Mariupol civilek lakta körzetének támadásáról (MaHu)
A kelet-ukrajnai szakadárok önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaságának (DNR) vezetője személyesen jelentette be, hogy a szakadárok támadást indítottak az Azovi-tenger menti Mariupol ellen. Videó is van a frontvonalból.
jan. 25
14:36
Meghalt hat síelő a francia Alpokban (HVG)
Hat francia síelő életét vesztette a francia Alpokban, a Queyras hegységben, miután elsodorta őket egy lavina - közölték vasárnap a hegyi mentők.
jan. 25
14:39
Háborog Európa: legyen vége az ukrajnai harcoknak! (MaHu)
Az Európai Tanács rendkívüli ülésének sürgős összehívását kérte vasárnap Lettország, az Európai Unió soros elnöke, és Ferenc pápa is felemelte hangját.
jan. 25
14:41
Hat tapasztalt sielőt sodort halálba a lavina (MaHu)
Hat francia síelő életét vesztette a francia Alpokban, a Queyras hegységben, miután elsodorta őket egy lavina.
jan. 25
14:51
Ferenc pápa: legyen vége az ukrajnai harcoknak! (Kitekintő)
Az Ukrajnában zajló harcok azonnali beszüntetését szorgalmazta Ferenc pápa a római Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.
jan. 25
14:57
A magyar példa nyomán a románok is frankváltást követelnek (MaHu)
Tüntetést rendezett a romániai frankhitelesek szövetsége vasárnap Bukarestben, a hitelek lejre váltását követelve. A parlament épülete előtt összegyűlt, az ország különböző térségeiből érkezett több száz demonstráló a román kormány és jegybank közbelépését sürgette.
jan. 25
15:33
Obama részvétét nyilvánította a túsz megölése miatt (Infostart)
Részvétét nyilvánította vasárnap az amerikai elnök a japán kormányfőnek a japán túsz megölése miatt. Barack Obama brutális gyilkosságnak nevezte az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tettét.
jan. 25
15:36
Havazás - Forgalomkorlátozás Veszprém megyében (Népszava)
A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek közlekedését tiltják meg egyes szakaszokon.
jan. 25
15:38
MSZP: Bűnözők a földművelésügyi miniszter környezetében? (Népszava)
"Nem csak az Alföldön bukott meg a Fidesz káderpolitikája."
jan. 25
15:51
Mi történik Mariupolban? (MaHu)
Az ukrán hatóságok őrizetbe vettek egy szakadárt, akit kapcsolatba hoznak a Mariupol elleni, sok halálos áldozatot és sérültet szedő szombati támadással.
jan. 25
16:03
A szlovák államfő a leghasznosabb politikus (Kitekintő)
A Polis Slovakia felmérése szerint Andrej Kiska Szlovákia leghasznosabb politikusa.
jan. 25
16:09
Szamarasz: az európai irányvonal a tétje a voksolás eredményének (Infostart)
Antonisz Szamarasz kormányfő szerint a vasárnapi előre hozott választások döntő fontosságúak Görögország jövője szempontjából, hiszen az eredménytől függ, az ország tartani fogja-e európai irányvonalát.

Keresés