2021. február 10. szerda

febr. 10
0:06
40 éves lett Loki – 15 érdekesség Tom Hiddlestonról (Hírstart)
Osztálytársa volt az angol trónörökös, eredetileg Thor szerepére jelentkezett, retteg a cápáktól, és hamarosan önálló sorozatban tér vissza a legnépszerűbb karakteréhez. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 40. születésnapját ünneplő Tom Hiddleston kapcsán.
febr. 10
0:10
Pályázat a 35 évnél fiatalabb szerzőknek (Hírstart)
Az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet pályázatot hirdet 35 évnél fiatalabb vajdasági magyar szerzők számára. Pályázni a kéziratleadási utasításnak (https://bit.ly/2Sd64qO)
febr. 10
0:14
Ettől tartottunk: A Disney kinyírja a Fox nagy múltú animációs stúdióját (Hírstart)
A Jégkorszak-sorozatot gyártó Blue Sky Studios rolóit sajnos lehúzza a Disney annak ellenére, hogy egy nagy múltú animációs stúdióról van szó.
febr. 10
0:18
Így házasodj online Csepelen (Metropol)
Idén az online térbe költözött az Esküvő Kiállítás, de a vállalkozások így is be tudnak mutatkozni, a házasodni készülő fiatalok pedig fel tudják venni velük a kapcsolatot.
febr. 10
0:24
Egy művész veszett el benned? Akkor ez a program neked való (Metropol)
Február 10-én, 18 órától egy koalát ábrázoló akvarell technikás képpel készülnek a BudaP.aint Stúdió munkatársai.
febr. 10
0:36
Könnyeket csalhat a szemünkbe a Házasság Hete (Metropol)
Hagyománnyá vált, hogy a Házasság Hetén közismert párok ülnek egy asztalhoz egy hol megnevettető, hol a szemekbe könnyeket csaló beszélgetésre.
febr. 10
0:48
Dolgoztassuk meg az agyunkat ezen az élő online tárlatvezetésen (Metropol)
Az egyórás online vezetés során az érdeklődők megismerik Victor Vasarely főbb korszakait, és az általa használt optikai illúziókat.
febr. 10
5:00
Kilátástalan helyzetben a cigányzenészek (168 Óra Online)
Bár néhányan kaptak támogatást, így is sok roma muzsikus megélhetése vált kétségessé. Hangszerüket hátrahagyva taxisnak, pizzafutárnak vagy épp biztonsági őrnek álltak. Déki Lakatos Sándor cigányprímás beszélt a kétségbeejtő helyzetről.
febr. 10
7:00
A közösségépítés legfőbb eszköze a kultúra (Hírstart)
Bús Balázs Nka alelnök szerint a pályázók hosszú távon is számíthatnak a Nemzeti Kulturális Alapra.
febr. 10
7:24
Az egész internet a macskává változott ügyvéden röhög (Hírstart)
Hogy 2021-ben mennyire könnyen lehet valakiből internetes mém, arra a legjobb példa Rod Ponton esete, akinek mindössze annyi volt a bűne, hogy véletlenül egy macskás szűrővel jelentkezett be egy texasi kerületi bíróság online tartott meghallgatására. Mivel a tárgyalásról videófelvétel is készült, a vicces jelenet azonnal elterjedt az interneten, Po
febr. 10
7:30
Nem macska vagyok - mondta az ügyvéd a valaha volt legviccesebb bírósági tárgyaláson, pedig tényleg macska volt (Hírstart)
Bekapcsolva hagyta a filtert a Zoomon tartott bírósági tárgyalás előtt, a többi már történelem, de legalábbis 2021 legjókedvűbb videója.
febr. 10
8:36
Perényi Miklóssal adnak koncertet a Nemzeti Filharmonikusok (Hírstart)
A február 11-ei esten Mihály András Csellóversenye és Robert Schumann II. (C-dúr) szimfóniája hangzik el Kelemen Barnabás vezényletével. A hangverseny díjtalanul megtekinthető a Zeneakadémia honlapján, Facebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján.
febr. 10
8:42
Elon Musk könyvet ír a Tesláról és a SpaceX-ről (Hírstart)
A multimilliárdos innovátor könyvírásba kezdett. Elon Musk szombaton jelentette be, hogy könyvet ír két legnagyobb cégéről: a Tesláról és a SpaceX-ről. „Ideje elmondanom a Tesla és a SpaceX történetét, a Földét és a Marsét, valamint a tanulságokat" – írta tweetjében a milliárdos. 46 millió követője közül többen találgatni kezdték
febr. 10
8:48
Horvát Lili filmje nem került fel az Oscar rövidlistájára (24.hu)
Így a magyar nevezettet már nem jelölhetik idén a legjobb nemzetközi film kategóriában.
febr. 10
8:54
Három év alatt három földrészt hódít meg a megújult Liszt Ferenc Kamarazenekar (Hírstart)
Három turné három földrészen a következő három évben, fellépések világhírű szólistákkal, egy alternatív zenei nyelv megteremtése az arculati megújuláshoz – csak néhány példája annak, mivel kíván a Liszt Ferenc Kamarazenekar a nemzetközi klasszikus zenei élet meghatározó szereplőjévé válni. A zenekar az elmúlt egy évben elismert külföldi és magyar s
febr. 10
9:06
Kész vagyont érnek az első kiadású Bond-regények (Könyves Magazin)
Alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak a James Bond-rajongónak, aki megvenné Ian Fleming első kiadású könyveit. A kollekció mindenesetre meglepően jó állapotban maradt fenn.
febr. 10
9:21
Új feldolgozást kap az Óz, a nagy varázsló (24.hu)
Tovább haladunk a sárga köves úton.
febr. 10
9:42
Már nincs magyar film az Oscarra esélyesek között (Infostart)
Kihirdette az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia a díj kilenc kategóriájának szűkített listáját.
febr. 10
9:42
“A színház élő, a szabadság pedig szükséges ” – Távozik a moszkvai Gogol Központ éléről Kirill Szerebrennyikov (Hírstart)
Távozik a művészeti vezetői posztjáról Kirill Szerebrennyikov nemzetközi hírű rendező – jelentette be az alkotó kedden Instagram-bejegyzésében. Helyére a polgármesteri hivatal február 26-tól Alekszej Akranov színész-rendező-producert nevezte ki.
febr. 10
9:42
Az Álom luxuskivitelben remake-jén megy a vita (Könyves Magazin)
Ha van igazi filmklasszikus, akkor az az Álom luxuskivitelben, amelyet 1961-ben mutattak be Audrey Hepburnnel a főszerepben. Elég nagy az érdeklődés egy új adaptáció iránt, a felek viszont egyelőre nem tudnak megegyezni.
febr. 10
9:44
Hihetetlen, de van egy 4 másodperces jelenet a Halálos iramban 9-ben, amire 8 hónapig készültek (Hírstart)
Hihetetlen, de van egy 4 másodperces jelenet a Halálos iramban 9-ben, amire 8 hónapig készültek Justin Lin rendező, aki már több Halálos Iramban-filmet is rendezett, ezért természetesen most is ő foglalt helyet a 9. epizód rendezői székében. A napokban meg is osztott egy kulisszák mögött 30 másodperces videót a Twitter oldalán. A videóban jól látha
febr. 10
10:18
Kinget idézi, de nem kíván dickensi magasságokba törni J.D. Barker thrillere (Könyves Magazin)
J.D. Barker legújabb könyve a Szép remények thrillerverziója, amely egyben kalapemelés Stephen King munkássága előtt. A Charles Dickens klasszikusát megidéző történet nagyon is barkeri, amely inkább tartalmi, semmint stíluselemeket kölcsönöz Kingtől. A Szíve helyén sötétség egy izgalmas, rejtélyekkel teli coming-of-age sztori.
febr. 10
10:27
Shia LaBeouf intézetbe vonult, hetek óta kezelés alatt áll, és felfüggeszti karrierjét (24.hu)
A zaklatással vádolt színész a gyógyulásra koncentrál.
febr. 10
10:42
Okosotthon-konferencia Magyarországon? (Hírstart)
A magyarok is egyre szélesebb körben érdeklődnek az okosotthon koncepciója iránt. Ma már a lehetőségek szinte végtelenek, de eligazodni köztük korántsem egyszerű. Most végre mindent megtudhatunk egy helyen, a Smarthome Expo nevű első magyar okosotthon-konferencián. A február 18 és 20 közt, 3 színpadon zajló online rendezvény több mint 50 előadással
febr. 10
10:48
Online közvetítéssel emlékezik Börcsök Enikőre a Vígszínház (Hírstart)
Spiró György Kvartett című színművének online közvetítésével emlékezik a Vígszínház és az eSzínház Börcsök Enikőre. Az előadás február 11-én 19 órától február 14-én 10 óráig lesz elérhető jelképes támogatásért. A bevételt teljes egészében a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel, melynek Börcsök Enikő önkéntese és k
febr. 10
10:50
Katonai kiképzésen találtak egy 1800 éves pénzérmét (Hírstart)
Kiképzés közben egy 1800 éves pénzérmet talált egy katona Észak-Izraelben – jelentette kedden a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. Az i.sz. 138-tól 161-ig uralkodó Antoninus Pius római császár képmása látható a ritka bronzérmén, amelyet Haifától keletre, a Menasse-fennsíkon talált kiképzése közben a kövek között a kiskatona. Azonnal szó
febr. 10
10:52
Kirakat-kiállítások nyíltak a cívisvárosban (Hírstart)
A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben – közölték a szervezők kedden.
febr. 10
11:00
A Közlekedési Múzeum új kiállítóhelye lesz a kelenföldi állomásépület (Hírstart)
Budapest-Kelenföld vasútállomás 137 éves indóházában kap helyet a Közlekedési Múzeum legújabb kiállítóhelye. Az állomásépület teljes felújításával, bővítésével létrejövő új múzeumi kiállítóhely fő attrakciója egy vasúti kiállítást kiegészítő terepasztal lesz, így a vasútbarátok és a kisgyermekes családok számára különlegesen izgalmas helyszín jön l
febr. 10
11:30
Kirakat-kiállítások nyíltak Debrecenben (Startlap)
A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket az alföldi városban.
febr. 10
11:33
Csütörtökön tartják Börcsök Enikő temetését (24.hu)
A Vígszínház online vetítéssel emlékezik meg a színésznőről.
febr. 10
11:35
Hegedűs D. Géza: Tanítani is meg kell tanulni! (24.hu)
Interjú Hegedűs D. Gézával szakmáról, propagandáról, Max Weberről és arról, hogy „E súlyos időknek meg kell felelnünk: ne illem vezessen, csakis a lelkünk.”
febr. 10
11:36
Közvetítés – Menuhin-ősbemutató a Concerto Budapest koncertjén (Hírstart)
Takács-Nagy Gáborral és a Menuhin házaspárral ad online koncertet a Concerto Budapest február 13-án 19.30-tól. Az esemény a zenekar YouTube-csatornáján és a Papageno Facebook-oldalán ingyenesen követhető. A hangverseny nyitódarabja Mozart G-dúr szimfóniája, amelyet Nyitány olasz stílusban címmel is ismerhet a közönség. Ezt követi egy ősbemutató, Je
febr. 10
11:42
Chris Evans újra Fáklya lesz a Doctor Strange 2-ben (Hírstart)
A Fantasztikus négyes és az Ezüst utazó után visszatér egykori, nem túl sikeres szuperhősszerepéhez. Na de mit is jelent ez a Marvel-univerzumban? A Végjáték végén Chris Evans letette hosszú évek után Amerika Kapitány pajzsát, sokáig pedig nem is igazán akart hallani a visszatérésről. Nemrég viszont felröppentek a hírek, hogy a stúdió már t
febr. 10
11:48
Kirakat-kiállítások nyíltak Debrecenben (Hírstart)
A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket az alföldi városban.
febr. 10
11:54
Versterápia: „Talán baj is hogy így szeretlek” (Könyves Magazin)
Versterápia rovatunkban ma Képes Géza Csigaház című versét ajánljuk.
febr. 10
12:00
10+1 élethelyzet, ami a filmekben soha nincs úgy, mint a való életben (Startlap)
Hányszor teszitek fel cipőstől a lábatokat a dohányzóasztalra? Elköszönés nélkül ki szokta letenni a telefont? Van olyan köztünk, aki úgy megy el otthonról, hogy nem zárja be az ajtót? Gyanítom, mindannyian kulcsra zárjuk az ajtót, kivéve: a színészek a filmekben! Mert bizony ott egy csomó élethelyzet teljesen máshogy zajlik a valós élethez képest.
febr. 10
12:06
Csókay András a Szász János-ügyről: Egy sikeres műtétről számoltak be, közben a gyerekek haldokoltak (24.hu)
Az orvoscsapat tagjai értetlenül állnak a rendezőnél tartott házkutatás előtt.
febr. 10
12:18
Csütörtökön tartják Börcsök Enikő temetését (Hírstart)
A Vígszínház online vetítéssel emlékezik meg a színésznőről.
febr. 10
12:30
Online előadással emlékezik a Vígszínház Börcsök Enikőre, a bevételt jótékonysági célra ajánlják fel (Hírstart)
Börcsök Enikő január 28-án hunyt el.
febr. 10
12:39
70 hazai modern épület, amire büszkék lehetünk (24.hu)
Lista készült a Kádár-kor első két évtizedének ismeretlen, vagy épp jól ismert munkáiról.
febr. 10
12:42
„A nő, aki megmentheti a világot” címmel készítettek filmet Karikó Katalinról a franciák (SzMo)
A kicsit több mint 20 perces filmben betekinthetünk a világhírű magyar kutatónő otthonába és régi fotókat is láthatunk róla.
febr. 10
13:00
Hegedűs D. Géza: Tanítani is meg kell tanulni! (Hírstart)
Interjú Hegedűs D. Gézával szakmáról, propagandáról, Max Weberről és arról, hogy „E súlyos időknek meg kell felelnünk: ne illem vezessen, csakis a lelkünk.”
febr. 10
13:02
Újra kellett nyomni Hobo legutóbbi albumát, a Rejtő dekameront (Hírstart)
Földes László Hobo február 13-án tölti be 76. életévét. Bár színházi fellépései, koncertjei a pandémia miatt sorra...
febr. 10
13:04
Búcsúlevelet írt a színháznak az 51 éves rendező (Hírstart)
Távozik a moszkvai Gogol Központ színház művészeti vezetői posztjáról Kirill Szerebrennyikov nemzetközi hírű rendező  – jelentette be az alkotó kedden Instagram-bejegyzésében. Helyére a polgármesteri hivatal február 26-tól Alekszej Arkanov színész-rendező-producert nevezte ki. A moszkvai polgármesteri hivatal kulturális osztálya korábban közölte, h
febr. 10
13:12
Zsarolás miatt feljelentette Marilyn Manson feleségét Evan Rachel Wood (Hírstart)
A színésznő azt állítja, Lindsay Usich megfenyegette őt, hogy kompromittáló képeket közöl róla, ha nyilvánosságra hozza a bántalmazásról szóló vádjait Manson ellen.
febr. 10
13:18
„A nő, aki megmentheti a világot” címmel készítettek filmet Karikó Katalinról a franciák (Hírstart)
A kicsit több mint 20 perces filmben betekinthetünk a világhírű magyar kutatónő otthonába és régi fotókat is láthatunk róla.
febr. 10
13:24
Magyar Golgota címmel készül tévéfilm Török Ignácról (Hírstart)
Az Aradi Kamaraszínház és a Mythberg Films együttműködésében, Pozsgai Zsolt rendezésében készül a Magyar Golgota című tévéfilm, de a színházak és filmesek összefogásával országszerte több izgalmas alkotást is forgatnak a Nemzeti Filmintézet (Nfi) támogatásának köszönhetően- tájékoztatta kedden az Nfi. A Magyar Golgota című alkotás Török Ignác aradi
febr. 10
13:30
A Bosszúállók csak a kezdet, Robert Downey Jr. újabb filmes univerzumba vágta a fejszéjét! (Startlap)
Noha Robert Downey Jr. szinte biztosan nem tér vissza már többet Vasemberként az MCU-ban, mindez egyúttal azt is jelenti, hogy végre jut ideje a Sherlock Holmes harmadik részének forgatására. A legendás detektív karaktere ugyanis szintén Robert Downey Jr. egyik ikonikus szerepei közé tartozik, az elmúlt években a Marvel igencsak sűrűnek mondható üt
febr. 10
13:36
Kilátástalan helyzetben a cigányzenészek (168 Óra Online)
Bár néhányan kaptak támogatást, így is sok roma muzsikus megélhetése vált kétségessé. Hangszerüket hátrahagyva taxisnak, pizzafutárnak vagy épp biztonsági őrnek álltak. Déki Lakatos Sándor cigányprímás beszélt a kétségbeejtő helyzetről.
febr. 10
13:42
Egy hétig ingyenesen nézhető a Barta Tamás-film, amit le akarnak tiltatni (24.hu)
A Siess haza, vár a mama február 16-ig látható a Youtube-on.

Keresés