2021. február 23. kedd

febr. 23
0:06
Itt a vége: Megszűnt a Daft Punk (168 Óra Online)
Véget ért minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenei duójának pályafutása. Olyan slágereket köszönhetünk a Daft Punknak, mint az Around The World, a One more Time vagy a Get Lucky.
febr. 23
0:06
Online folytatódik a Hírös Kecskemétiek pódiumbeszélgetés (Hírstart)
Folytatódik a Hírös Város Turisztikai Központ által rendezett „Hírös kecskemétiek” című sorozat, a következő pódiumbeszélgetés. Sajnos, a jelenlegi járványügyi intézkedések még nem teszik lehetővé, hogy személyesen találkozzanak a közönséggel, így a program átmenetileg átköltözik a digitális térbe.
febr. 23
0:06
Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1. (Könyves Magazin)
Az évtized legfontosabb magyar szépirodalmi megjelenéseit vesszük sorra a héten. Ötvenes listánkat közel harminc felkért szakértő, kiadóvezető, szerkesztő, kritikus, egyetemi tanár és újságíró segítségével állítottuk össze. A folyamat úgy zajlott, hogy egyre rövidebb listákra kellett szavazniuk a voksolóknak, majd végül a szerkesztőség úgy döntött,
febr. 23
0:10
Visszavonják az árverésről a nemrég felfedezett József Attila-verset (Hírstart)
Vizsgálni fogják a kéziratot, miután több szakértő is kételkedett az eredetiségében.
febr. 23
0:18
Kapszulahotel – válasszuk ezt vagy inkább ne? (Metropol)
Japán bővelkedik különleges szállásokban, de a legnagyobb hírnévre talán a kapszulahotelek tettek szert.
febr. 23
0:24
Ezeket a legendás albumokat hallani kell (Metropol)
A két jazzóriás nevével fémjelzett lemez aligha maradhat ki a Modern Art Orchestra Legendás Albumok sorozatából.
febr. 23
0:36
A mai fórum témája: az új orosz birodalmi ambíciók dimenziói (Metropol)
Folytatódik a Kodolányi János Egyetem (KJE) Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke és a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának Történeti és Politikai Földrajzi Kutatási Centrumának webinárium-geopolitikai fórum sorozata.
febr. 23
0:48
Elképzelhető, hogy egy rádiótávcső újjászületik? (Metropol)
A Kulin György Csillagászati Szabadegyetem 2021 sorozatában Frey Sándor (Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont) tart előadást arról, hogy 2020-ban végigsöpört a világsajtón az egyik legismertebb rádióteleszkóp megsemmisüléséről szóló hír.
febr. 23
1:06
Hozz és vidd, itt a keddi ruha cserebere (Metropol)
Február 23-án, 15.30-tól bárki vihet és hozhat is el ruhát a Göncös Szekérből (Budapest, Bródy Sándor utca 19, 1088).
febr. 23
1:48
Kár lenne kihagyni – élő közvetítés a Zeneakadémia Nagyterméből (Metropol)
Február 23-án, 19.30-tól a Zeneakadémia Nagyterméből, február 25-én pedig a Kodály központból jelentkezik élő közvetítéssel a Pannon Filharmonikusok.
febr. 23
1:54
Benjamin Schmid hegedűművésszel két online koncertet is ad a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (Hírstart)
Benjamin Schmid osztrák hegedűművész közreműködésével kedden a Zeneakadémia nagyterméből, csütörtökön pedig a pécsi Kodály Központból ad - mások mellett Brahms műveinek megszólaltatásával - online koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar - tájékoztatta az együttes az MTI-t.
febr. 23
4:30
Ez a 10 karakter biztosan szerepelni fog a Mortal Kombatban (Hírstart)
A múlt hét folyamán debütált a Mortal Kombat előzetese, amely alapján talán már most borítékolható, hogy a film igencsak hű marad a franchise hírnevéhez
febr. 23
6:42
Szólófilmet kap a legerősebb Bosszúálló? (Startlap)
A végéhez közeledik a WandaVízió, a múlt héten debütált a széria hetedik epizódja, amely hatalmas csavarral zárult, erről pedig egyelőre nem is mondunk többet, érdemes ráhangolódni az MCU első sorozatára
febr. 23
6:54
“Nagyon várjuk az újranyitást” – A revizor premierjére készül a kecskeméti színház (Hírstart)
Újabb előadás készült el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, ezúttal A revizor című Gogol-komédia, Pataki András rendezésében.
febr. 23
7:12
Új dallal rukkolt elő Sterbinszky: egy régi világslágert porolt le a népszerű dj (Blikk)
Ezúttal egy régi világslágerhez nyúlt Dj Sterbinszky. A Moonlight Shadow című dal friss verziója a napokban debütált a YouTube-on.
febr. 23
7:18
Új dallal rukkolt elő Sterbinszky: egy régi világslágert porolt le a népszerű dj (Blikk)
Ezúttal egy régi világslágerhez nyúlt Dj Sterbinszky. A Moonlight Shadow című dal friss verziója a napokban debütált a YouTube-on.
febr. 23
7:42
Drámapályázatot hirdet a Miskolci Nemzeti Színház (Hírstart)
A Miskolci Nemzeti Színház megalakulásának 200. évfordulója alkalmából drámapályázatot hirdet, melynek első díjjal kitüntetett darabját 2023. augusztus 24-én kívánja bemutatni. A mai Magyarország első állandó színtársulata 1823. augusztus 24-én kezdte meg működését Miskolc városában, a Déryné utcában, a teátrum mai épületének szomszédságában. A köz
febr. 23
7:54
Németh Gábor: A távozó oktatók a Freeszfe-ben folytatják a munkát (Hírstart)
Már közel száz tagja van a Freeszfe Egyesületnek. A cél az, hogy diplomát is tudjanak adni.
febr. 23
8:30
Jöhet a női Pókember film, méghozzá a Star Wars filmek sztárjával (Hírstart)
Jöhet a női Pókember film, méghozzá a Star Wars filmek sztárjával A Star Wars-folytatástrilógiában Daisy Ridley formálta meg Reyt, a franchise új főszereplőjét. Az új trilógia nem úgy sült el, ahogy a Disney szerette volna, ami rányomta bélyegét a színésznő karrierjére is. A Star Wars: Skywalker kora bemutatója után Ridley elárulta, hogy nagyon neh
febr. 23
8:36
Online Bartók-est az Urániában Herczku Ágnessel (Hírstart)
Az Uránia Nemzeti Filmszínház online mutatja be Herczku Ágnes és zenésztársai Pár-ének című Bartók-estjét február 28-án 19 órától.
febr. 23
8:38
10 sztár, akikről nem tudtad, hogy a Star Warsban és Trónok harcában is játszottak (Hírstart)
Kevés világsztár büszkélkedhet azzal, hogy egyszerre két sikeres franchise-ban is szerepet vállalhatott, alábbi összeállításunkban viszont olyan ikonikus és némileg kevésbé ismert színészek neveit gyűjtöttük össze, akik egyaránt felbukkantak a Trónok harca szériában, illetve a Star Wars filmekben is. Ti hányat ismertek fel közüllük?
febr. 23
8:42
„Ne tegyenek kutyasz.rt a postaládámba” – Tóth Krisztina keményen visszaszólt azoknak, akik nekiestek Jókai regénye miatt (Blikk)
Nekimentek a kommentelők Tóth Krisztinának Jókai Mór Az arany ember című művéről alkotott véleménye miatt. Az író-, költőnő a közösségi oldalán reagált a történtekre.
febr. 23
8:42
Aegon néven már biztosan nem adnak át irodalmi díjat (Könyves Magazin)
Aegon néven már biztosan nem adnak át irodalmi díjat
febr. 23
8:54
Nem árverezik el a most talált József Attila verset (24.hu)
Felmerült ugyanis, hogy eredete egyáltalán nem biztos.
febr. 23
9:06
Közösen, új honlappal és közösségi oldallal jelentkeznek a vidéki színházak (Hírstart)
A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete új honlappal és közösségi oldallal köszönti a színházszerető közönséget www.videkiszinhazak.hu címen.
febr. 23
9:24
Nézz bele a Természetes fénybe! (Könyves Magazin)
Márciusban lesz a világpremierje Nagy Dénes első mozifilmjének, a Závada Pál azonos című regénye alapján készült Természetes fény című alkotásnak. Itt az első trailer!
febr. 23
9:27
Szovjet partizánokra vadászik a magyar csapat (24.hu)
Sötét képek, gonosz bűnök – itt a Természetes fény trailere.
febr. 23
9:30
Vörös pont: Borzongató a Netflix legújabb skandináv horrorja (Startlap)
A nyomasztó krimik/thrillerek/horrorok gyártásában tagadhatatlanul a skandinávok járnak az élen Európában. Mindig izgatottan várjuk, milyen új darabbal örvendeztetnek meg minket az északiak. Ezúttal Svédország jelentkezett be az ügyeletes rémisztgető szerepére, és cseppet sincs lagom érzésünk. Egy (mondhatni) romantikus lánykéréssel indul a mű, de
febr. 23
10:00
Botrány: Letiltotta a Facebook a Bikini fizetős online eseményét - D. Nagy Lajos szerint ideológiai alapon cenzúrázták őket (Blikk)
Nem jött össze az online közvetítés, amit a Facebookon akart értékesíteni a zenekar. D. Nagy Lajos szerint ideológiai alapon tiltotta le őket a felület.
febr. 23
10:00
2022-re tették az Aerosmith budapesti koncertjét (24.hu)
Az eredetileg 2020-ra tervezett fellépést először 2021-re, most 2022-re halasztották.
febr. 23
10:00
Egyelőre visszavonják az aukcióról a József Attilának tulajdonított verset (Könyves Magazin)
Fordulat fordulatot követ a frissen előkerült Edit című nyolcsoros vers (vagy verscsíra) ügyében. A kéziratot Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész József Attilának tulajdonította, amit mások vitattak. Amíg a vizsgálatok tartanak, az Antikvárium.hu visszavonja a tételt.
febr. 23
10:00
Több mint 1000 könyv gyűlt össze Szabados Ágnes jótékonysági akciójában (SzMo)
Az eredeti tervek szerint egyetlen idősotthon kapta volna a könyveket, azonban a nagy lelkesedés és adakozási kedv miatt két idősek otthona, valamint a Mozgó Könyvek segítségével több szociális intézmény is részesülhet a hatalmas adományból.
febr. 23
10:12
2022-re tették az Aerosmith budapesti koncertjét (Hírstart)
Az eredetileg 2020-ra tervezett fellépést először 2021-re, most 2022-re halasztották.
febr. 23
10:14
Lehet mégsem igazi: visszavonják az online árverésről a nemrég felfedezett József Attila-verset (Hírstart)
Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, nemrégiben egy eddig ismeretlen József Attila-vers került elő, amiről nem sokkal később kiderült, hogy szinte azonnal árverésre is bocsájtottak. Az online aukciót most visszavonták, az eredetével kapcsolatban ugyanis kérdések merültek fel. A költemény Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész sze
febr. 23
10:24
Ferenc Snétberger – Keller Quartett: Hallgató (Hírstart)
Snétberger Ferenc (gitár) legújabb korongja egy koncertfelvétel – az ECM kiadásában, és Magyarországon a Hangvető forgalmazásában –, ami a Zeneakadémián került felvételre 2018 decemberében,
febr. 23
10:24
Személyes (Demokrata)
Alanis Morissette: Such Pretty Forks in the Road, Sony Music, 2020
febr. 23
10:26
Nem lesz idén nyáron Aerosmith-koncert Budapesten (Hírstart)
Hivatalosan is megerősítették, hogy a jelenlegi helyzet miatt az Aerosmith sem tudja megtartani a tervezett nyári koncertjét.
febr. 23
10:26
Külvárosi árnyak (Demokrata)
Kinek a háza? – angol horror, thriller, 2020, megtekinthető a Netflix kínálatában
febr. 23
10:30
Földöntúli hangok (Demokrata)
Keith Jarrett: Budapest Concert, ECM Records, 2020
febr. 23
10:33
Művelődés csúnya szavakkal (24.hu)
A Netflix új sorozata, A szitokszavak története szórakoztató és informatív utazás a csúnya szavak világába.
febr. 23
10:48
A szörnyek mindig rólunk, emberekről mesélnek (Könyves Magazin)
A szörnyek mindig rólunk, emberekről mesélnek
febr. 23
11:00
Visszavonták az árverésről a József Attila-kéziratot (Infostart)
Hétfőn egy szakértői csoport értékelte a frissen előkerülő, noteszlapra írt művet.
febr. 23
11:00
A Jókai-rajongók, a kutyaszar és az elnémítás kultúrája (Könyves Magazin)
A Jókai-rajongók, a kutyaszar és az elnémítás kultúrája
febr. 23
11:06
Vidnyánszky: az oktatók cserbenhagyták a diákot (24.hu)
Szerinte a felmondott oktatók döntése ahhoz van igazítva, hogy megnehezítsék az ő dolgukat.
febr. 23
11:18
Díjat nyert Londonban a k2 Színház (Hírstart)
A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, nyerte meg a Voila OffFest díjat a független színházi előadásokat jutalmazó 2021 Offies Awards gálán. Az Offies (Off West End Theatre Awards) díjat 2010-ben alapították Londonban a Westenden kívüli, független színházi produkci
febr. 23
11:39
Jobboldali konzervatívként mindig lehet lázadni (24.hu)
Konzervatív forradalom zajlik, nincs nyugalom, ne is legyen. Interjú Békés Mártonnal, aki nem fut el előle, ha az Orbán-rendszer ideológusának nevezik.
febr. 23
11:48
A tökélesség megszállottja (Demokrata)
Fiedler Ferenc születésének századik évfordulójára a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria kiállítással, benne itthon még soha nem be nem mutatott alkotásokkal emlékezik.
febr. 23
12:12
Életrajzi film készül Robbie Williamsről (24.hu)
A Better Man forgatása nyáron kezdődhet.
febr. 23
12:12
Jobboldali konzervatívként mindig lehet lázadni (Hírstart)
Konzervatív forradalom zajlik, nincs nyugalom, ne is legyen. Interjú Békés Mártonnal, aki nem fut el előle, ha az Orbán-rendszer ideológusának nevezik.
febr. 23
12:14
Életrajzi film készül Robbie Williamsről (Hírstart)
A Better Man forgatása nyáron kezdődhet.

Keresés