2021. február 28. vasárnap

febr. 28
0:06
Kvíz - Szívtipró színészeink - a nőkről sokat tudunk, de a férfiakról szóló kérdésekre tízből ha két ember ismeri a választ - és ön? (Blikk)
Amilyen sok szép színésznőt megcsodálhatunk a filmvásznon, a színpadokon, olyan sok sármos, jóképű színészért is rajonghatunk. Vajon eleget tud róluk?
febr. 28
0:06
A koronavírus csak hátráltatni tudta a női rendezők áttörését, megakadályozni nem (Hírstart)
Hogyan változtak a nők lehetőségei az amerikai filmiparban? Miért fontos, hogy a rendezői Golden Globe-díj jelöltjei közül hárman is nők? Nemek és nevek, számok és trendek.
febr. 28
0:06
A Dal 2021 – Ők lépnek ma színpadra az első elődöntőben (hirado.hu)
Ma este lesz A Dal 2021 első elődöntője. A Duna nézői tíz produkciót láthatnak a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban. A versenydalok már akusztikus változatban térnek vissza.
febr. 28
0:10
Lovasi András és Kispál András újra együtt lépnek fel - egyetlen egyszer, élőben, hamarosan! (Blikk)
Jutka, meg a többiek címmel ad online koncertet Lovasi András március 12-én a Trip hajón. Az eseményen, amelyet csak egyszer, élőben, valós időben nézhetnek meg a jegyvásárlók, fellép egykori zenész- és alkotótársa a Kispál és a Borzból, Kispál András gitáros.
febr. 28
0:10
Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben (Hírstart)
Erotikus jelenetekkel is díszített, gyakorlatilag érintetlen ókori diadalkocsit találtak Pompeji ókori romvárosban Olaszországban. A kivételes felfedezéshez kincsrablók vezették a régészeket.
febr. 28
0:10
A krimi és a horror határán egyensúlyoz Stephen King (hirado.hu)
Itt a bestseller író, Stephen King a Hard Case Crime-sorozathoz készült legújabb, Later című regénye.
febr. 28
0:12
Nyitnak a mozik és színházak Dél-Olaszországban (Hírstart)
Olaszországban északon városokat zárnak le, délen viszont a mozik, színházak megnyitására készülnek. A vírusmutációk terjedése miatt Bologna városát is zárlat alá helyezik. Ezzel egy időben a kulturális tárca vezetője csütörtökön bejelentette, hogy március végétől a mozik és színházak újranyitását tervezi. A lombardiai Brescia, az umbriai Perugia é
febr. 28
0:14
Tóth Andit sokan megszólták pikáns fotói miatt, most új dallal vágott vissza a károgóknak (Blikk)
Megjelent és mától látható, hallgatható Tóth Andi Ébressz fel című számához készült videóklip a Youtubon.
febr. 28
0:14
Kiapadtak Velence csatornái (Hírstart)
Most épp víz nincs Velencében. Ki érti ezt ? Eddig árvíz öntötte el a népszerű várost, most meg apály sújtja Velencét, ahol a csatornák szinte teljesen kiszáradtak.   Aggasztó képek érkeztek Velencéből. A gondolák szomorúan feneklenek az iszapos talajon. Erős kontraszt ez decemberhez képest, amikor még a Szent Márk teret is elárasztotta a víz, mert
febr. 28
0:18
A Dal 2021: megvannak az első elődöntő nyertesei (Blikk)
Katona Petra Viszlát múlt és BariLaci Féltelek című dala nyerte holtversenyben A Dal 2021 első elődöntőjét szombaton. A Dal 2021 Felfedezettje címet Katona Petrának ítélte a zsűri, a közönség pedig a Mudfield csapatát juttatta tovább.
febr. 28
0:18
A Dal 2021: megvannak az első elődöntő nyertesei (Hírstart)
Katona Petra Viszlát múlt és BariLaci Féltelek című dala nyerte holtversenyben A Dal 2021 első elődöntőjét szombaton. A Dal 2021 Felfedezettje címet Katona Petrának ítélte a zsűri, a közönség pedig a Mudfield csapatát juttatta tovább.
febr. 28
0:18
A fiatal falusi lány hős szeretne lenni, a legkisebb királyfi pedig mesemondó… (Metropol)
Kár lenne kihagyni a Vojtina Bábszínház Óriásölő Margaret című online előadását.
febr. 28
0:24
Ilyen különleges csokoládétortát biztos nem láttál még… (Metropol)
A Virányosi Közösségi Ház és Magyar Gyermekirodalmi Intézet soron következő Irodalmi Konyháján utaznak a résztvevők.
febr. 28
4:30
A 21. század 40 legjobb háborús filmje (Startlap)
A közelmúltban debütált a Netflixen Sam Mendes 3 Oscar-díjas filmje, az 1917, melynek kapcsán legújabb listánkban az elmúlt 20 év legjobb háborús, illetve háborúk idején játszódó filmekből készítettünk összeállítást a Sólyom végveszélyben-től a Valkűrön át egészen a Fegyvertelen katonáig. Nektek melyik a kedvencetek?
febr. 28
6:57
Meghalt Olsavszky Éva (24.hu)
A színésznő 92 éves volt.
febr. 28
7:00
Meghalt Olsavszky Éva (Hírstart)
A színésznő 92 éves volt.
febr. 28
7:42
Jelentősen átformálta a Felvidék etnikai arculatát a magyarok tízezreit kiűző lakosságcsere (Hírstart)
75 éve, 1946. február 27-én írták alá a magyar-csehszlovák lakosságcsere-egyezményt. A lakosságcsere 1947. április 12-én kezdődött és 1949. június 5-én fejeződött be, a vasúti szerelvények az első időszakban naponta szállították a kijelölt családokat Magyarországra.
febr. 28
8:33
Egy gyereken próbálták ki az első vakcinát (24.hu)
Feketehimlő, veszettség, gyermekbénulás – az emberiség számtalan rettegett kórral nézett már szembe, zseniális elméknek köszönhetően pedig a többségükön diadalmaskodni is tudott.
febr. 28
9:06
Klopp 8 hónapot vett el feleségétől a Liverpoolért (24.hu)
Megszegte ígéretét, de nem volt más út.
febr. 28
10:18
Magyarország a kilencvenes években – Egy gyerek szemével (Hírstart)
Boross Martin rendezésében 2021. március 4-én (+24 óra) mutatják be a Stereo Akt és a Füge Produkció közös darabját, az Ex katedrát. Az előadást a Jurányi Házból közvetítik, és a SzínházTV-n lesz látható angol felirattal.
febr. 28
10:36
IGN Fan Fest Zack Snyder elárulta, hogyan végződik majd Az Igazság Ligája rendezői változata (Hírstart)
Zack Snyder az IGN Fan Fest keretében elárulta, hogy Az Igazság Ligája hogyan fog befejeződni. Na, nem spoilerezett, csak azt hintette el, hogy milyen jellegű lesz a befejezése.
febr. 28
11:18
A net a gyerek legjobb barátja a pandémia idején (24.hu)
Jelentősen megnőtt az internetezéssel töltött órák száma a gyerekek körében a járvány alatt. Arra kerestük a választ, mit tehet a szülő, illetve lehetnek-e elvonási tünetei a gyerekeknek a pandémia után a csökkenő netezés miatt.
febr. 28
11:30
Kikerült egy videó George Lucas elkaszált Star Wars-sorozatából, és most sajnáljuk igazán! (Hírstart)
Még a legelszántabb rajongóknak is csupán halvány feltételezések is lehettek arról, miként bővítette volna tovább George Lucas a Star Wars univerzumot a mellékvágányra tett Underworld televíziós sorozattal. Nos, ha arra kicsi is az esély, hogy közeljövőben műsorra kerüljön egy ilyen széria, kisebb részlet és néhány felvétel a munkálatokról mindenes
febr. 28
12:24
A Vaskirálynő üldözte a mórokat és a zsidókat (24.hu)
Egy XV. századi királyi pár egyesítette Spanyolországot, és nekik köszönhető, hogy a Nyugat megindult a világuralom felé.
febr. 28
12:54
Páratlan régészeti lelet Olaszországban (Hírstart)
Gyakorlatilag érintetlen, erotikus jelenetekkel is díszített ókori diadalkocsit találtak Pompeji ókori romvárosban Olaszországban.
febr. 28
13:24
Az emberi történetekre fókuszálna a szombathelyi teátrum új vezetője (Hírstart)
A Weöres Sándor Színházat február eleje óta igazgató Szabó Tibor az InfoRádiónak azt mondta: műfaji sokszínűséget biztosító és mindenkihez szóló színházat szeretne.
febr. 28
13:48
Ezt nézd meg! Csodagyerek a Fővárosi Nagycirkuszban (Metropol)
A cirkuszi szakemberek szerint biztosan világsztár lesz a 12 éves Varga Riko Manuel. A fiatal zsonglőr neve már most nem ismeretlen a manézsban.
febr. 28
14:06
Petrik Andrea: a me too néha nagyon túl van tolva (Infostart)
Nagyon nehéz színészként gyermeket vállalni – állítja Petrik Andrea az InfoRádiónak adott interjújában, tavaly áprilisban született meg Benedek nevű kisfia. A vajdasági születésű színésznő január óta újra próbál, Yasmina Reza Bella Figura című komédiájának hétvégi online bemutatóján láthatja őt a közönség. Petrik Andrea szerint fontos, hogy egy szí
febr. 28
14:12
Fejér (Demokrata)
A Dunántúl egyik vármegyéje, melynek egykori területe négyezer-száz négyzetkilométer volt, az átlagos megyeméretnél kissé nagyobb, lakossága 1891-ben kétszázhuszonkétezer lélek.
febr. 28
14:36
Az elnyomottak hangjának indult, lincselés lett (24.hu)
Bár előre mozdított egy csomó időszerű változást, hogy a megnyilvánulásokért és tettekért felelősségre vonhatóvá váltak az emberek és a vállalatok, a cancel culture kétélű fegyver, és messze nem csak a szólásszabadság miatt lenne fontos újragondolni.
febr. 28
14:36
100 éve nem láthatta ezt az 5 millió eurós van Gogh-festményt a nagyközönség (Hírstart)
Először mutatják be a nyilvánosság előtt Vincent van Gogh egyik festményét, miután több mint egy évszázadon át egy francia család magángyűjteményében volt. A művet, amelynek értékét 5-8 millió euróra becsülik a szakértők, március 25-én bocsátják árverésre Párizsban, előtte a Sotheby’s aukciósház Amszterdamban, Hongkongban és Párizsban is bemutatja.
febr. 28
14:42
Lekapták a turulszobrot a Várban (Hírstart)
Leemelték helyéről pénteken a budai Várban a turulszobrot. A leromlott állapotú alkotást a szakemberek egy óriásdaruval mozdították el és a Savoyai-teraszon kialakított szabadtéri restaurátorműhelybe szállították – közölte a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A munkálatokat a Várba látogatók nyomon követhetik a következő hónapokban. Mint írták, csaknem
febr. 28
15:09
Így nem szabad templomot felújítani (24.hu)
A helyi védettséget élvező épület falán kívül vezették az elektromos kábeleket, ez egyik sarkot pedig egy kanyar levágása érdekében még át is fúrták.
febr. 28
15:24
Színészek, akik egy komoly filmszerep után sokáig nem voltak önmaguk (Startlap)
A lelki teher általában mindig nehezebb, mint a fizikai, ezek a sztárok pedig sokáig gyógyultak egy-egy film után!
febr. 28
15:24
Scherer Péter: „A karantén szerintem családcentrikusabbá tette az embereket” (SzMo)
Azt viszont reméli, hogy a színházat nem váltja majd fel a streamelés. Beszélgetés Scherer Péterrel moziról, járványról, családról, Jancsóról .
febr. 28
15:42
Alföldi Róbert: Mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, ez így rendben van? (24.hu)
Problémának látja, hogy mostantól a kormány dönti el, mi a szeretet, és ki alkalmas arra, hogy szeressen.
febr. 28
15:48
Elhunyt Olsavszky Éva (Demokrata)
Férjével, a 2015-ben elhunyt Kun Vilmossal együtt vidéki színházak ünnepelt vezető színészei voltak, együtt szerződtek Kaposvárról a Nemzeti Színházba.
febr. 28
16:00
Színészek, akik egy komoly filmszerep után sokáig nem voltak önmaguk (Hírstart)
A lelki teher általában mindig nehezebb, mint a fizikai, ezek a sztárok pedig sokáig gyógyultak egy-egy film után!
febr. 28
16:15
Így terjedt a fojtogatós pánik Londonban (24.hu)
A XIX. századi londoniak egyfolytában rettegtek valamitől: hol attól, hogy rablás közben megfojtják őket, hol pedig attól, hogy a csatornákban elvadult disznócsordák tanyáznak.
febr. 28
16:24
Elhunyt Olsavszky Éva (Hírstart)
Férjével, a 2015-ben elhunyt Kun Vilmossal együtt vidéki színházak ünnepelt vezető színészei voltak, együtt szerződtek Kaposvárról a Nemzeti Színházba.
febr. 28
16:45
Film készül a titokban megkeresztelt és szüleitől elrabolt zsidó gyermekről (24.hu)
Már Spielberg is fel akarta egyszer dolgozni a történetet.
febr. 28
16:48
A pszeudo maga a valóság – 80 éve született Pauer Gyula (Hírstart)
Ma lenne nyolcvanéves Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrász, díszlet-, jelmez és látványtervező, performer, a magyar neoavantgárd képzőművészet egyik kiemelkedő egyénisége, akinek nevéhez fűződik a „pszeudo” irányzat kidolgozása.
febr. 28
17:06
Film készül a titokban megkeresztelt és szüleitől elrabolt zsidó gyermekről (Hírstart)
Már Spielberg is fel akarta egyszer dolgozni a történetet.
febr. 28
17:18
Ezért tűnt el a kultikus bolt a Rákóczi útról (24.hu)
A kilencvenes évek eleje óta Martens bakancsokat forgalmazó pesti üzlet turistalátványossággá és kultuszhellyé nőtte ki magát – ám pár hete váratlanul bezárt, heveny szívszakadást okozva a rajongóknak. Ezt a boltot nem csupán a covid nyírta ki. Utánajártunk, mi történt.
febr. 28
18:24
Páratlan leletet találtak Pompejiben (Startlap)
Egy külvárosi villa, a Pompejitől északra fekvő Civita Giuliana területén ásták ki a földből.
febr. 28
18:30
Meghalt Olsavszky Éva Kossuth-díjas színész (Infostart)
92 évesen hunyt el, már 44 évesen megkapta Kossuth-díjat, 1982-ben lett a Katona József Színház tagja.
febr. 28
18:30
Lépni se, dőlni se hozzád (Könyves Magazin)
Lépni se, dőlni se hozzád
febr. 28
19:30
A Történelemtanárok Egylete elfogadhatatlannak tartja az érettségi tervezett változtatását (24.hu)
A módosításról velük nem is egyeztettek.
febr. 28
19:32
Apa elítélt bűnöző, de gyönyörű meséket ír (24.hu)
A Mesék a zárkából nem csak a rabok fantáziájáról szól, hanem arról is, milyen kérlelhetetlenül számolódnak fel a kapcsolatok, ha a börtön elválasztja a családokat.
febr. 28
19:42
A Történelemtanárok Egylete elfogadhatatlannak tartja az érettségi tervezett változtatását (Hírstart)
A módosításról velük nem is egyeztettek.

Keresés