2021. február 28. vasárnap

febr. 28
0:06
A vártnál olcsóbban épül újjá a budai libegő (Napi)
A pomázi székhelyű MNT Systems Kft. bonthatja el a régi zugligeti (más néven jánoshegyi) libegőt, majd a helyén építhet egy új drótköteles felvonót, nettó 3 milliárd 595 millió forintét.
febr. 28
0:06
Adómentességet kapnak a bajba jutott ágazatok márciusra is (Növekedés)
Márciusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban, amellyel egyre több vállalkozó él, az adóelengedés 130 ezer dolgozó munkájának megtartását segítette - mondta Izer Norbert.
febr. 28
0:10
Épülhet az új híd Magyarország és Szlovákia között (Napi)
A Colas magyar és szlovák cégei építheti meg az Ipolydamásd és Helemba közötti Ipoly hidat a kétoldali rávezető utakkal együtt, európai uniós támogatásból, nettó 3 millió 838 ezer euróért (mintegy 1,4 milliárd forintért).
febr. 28
0:10
Közel 5000 új fertőzött, 107 elhunyt, eddig 560 ezren kaptak oltást (Növekedés)
4948 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 424 130  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 902 főre emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
febr. 28
0:14
A PÉNZ7 gyakorlatias tanórái nemcsak a pénztárcának tehetnek jót (Növekedés)
A pénzügyi tudatosság akkor kerül elő a leggyakrabban, ha a családok boldogulásához, jólétéhez szükséges gyakorlati ismeretek fejlesztése a cél. A pénzügyi tudatosság kialakításával azonban több képesség is fejleszthető a gyermekekben. A PÉNZ7 rendhagyó foglalkozásai a pénzügyi ismeretek átadásán túl akár kognitív, szociális és önszabályozó képessé
febr. 28
0:18
Csúcsterhelésre készülnek a kórzázak (Portfolio)
Leállították a tervezhető beavatkozásokat a kórházak, mostantól csak a sürgős, életveszélyes eseteket látják el - számol be a Népszava arról, hogyan készülnek a harmadik járványhullám további felfutására az állami intézmények.
febr. 28
0:18
Az Apple vezérigazgatója szerint minden gyereknek meg kellene tanulnia kódolni (Növekedés)
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója pontosan tudja, melyik készséget kell elsajátítanunk, ami nemcsak hasznos, de a munkaerőpiacon is előnyt jelenthet. Cook a TIME 100 Summit rendezvényen mondta el, hogy szerinte a kódolás „a legfontosabb második nyelv, amit megtanulhatunk.”
febr. 28
0:22
Kiderült, milyen célokra spórolnak a magyarok (Növekedés)
A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a váratlan kiadások fedezése a legtöbbek által említett megtakarítási cél. A megkérdezettek 57 százaléka kiemelten fontosnak tartja a rendkívüli helyzetekre való takarékoskodást – derült ki az OTP Bank 2020-ban mért megtakarítási szokásokat vizsgáló kutatása* alapján.
febr. 28
0:26
Nem akárki miatt lett disco a gépzenés, táncos szórakozóhelyek neve (Növekedés)
Ma, amikor már hónapok óta zárva vannak a szórakozóhelyek, érdekes lehet utánajárni, hogy egy hasonló, bár szerencsére a maihoz nem hasonlítható okból bekövetkezett helyzetből hogy alakult ki az elnevezés.
febr. 28
0:30
Hihetetlen összegeket kerestek a válságon leggazdagabbak (Növekedés)
Elon Musk, Jeff Bezos és Mark Zuckerberg számára a COVID-19 kitörése nem várt pénzügyi előnyökkel járt: a három amerikai milliárdos és a világ leggazdagabb emberei a koronavírus megjelenése óta csak még gazdagabbak lettek. A CEOWorld vállalatvezetői magazin megnézte, pontosan mennyit keresett a 20 legvagyonosabb amerikai a járvány idején.
febr. 28
0:34
Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást (Növekedés)
Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.
febr. 28
0:38
Kiderült, melyek a legelőnyösebb országok a nemzetközi diákok számára (Növekedés)
Az Egyesült Államok a legjobb választás, ha valaki külföldön szeretne tanulni. A toplista második helyre Ausztrália, a harmadik helyre az Egyesült Királyság került - derül ki a CEOWorld vállalatvezetői magazin összeállításából. Magyarország bekerült a legjobb húsz közé: a 18. helyet sikerült megszereznünk.
febr. 28
0:42
Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak (Növekedés)
Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.
febr. 28
2:06
Magyarországon újra felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány (ProfitLine)
Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton az MTI-nek.
febr. 28
3:06
Így változtak a magyar átlagkeresetek 15 év alatt! (ProfitLine)
teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó
febr. 28
4:06
Ha 1980-1999 között született hölgy vagy, akkor kaphatsz 10 millió Ft-ot (ProfitLine)
Napjaink egyik legnépszerűbb pénzügyi terméke az un. Babaváró Hitel, nem véletlenül, hiszen az állami támogatott konstrukció révén nagyon kedvezményesen és gyorsan juthatsz akár 10 millió forinthoz, amit szabadon költheszt lakásra, autóra, gyermeked nevelésére stb. És felejtsd el a tévhitet, hogy 3 gyerek kell a hitelhez! Nézzük át röviden, miért i
febr. 28
4:12
Pest megyében él? Napelem pályázat érkezett önnek! (Tiszta Jövő)
Február 15-én látott napvilágot a hír, miszerint a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című és VEKOP-5.2.1-17 kódszámú program újranyitásra kerül.
febr. 28
4:42
Idén is jelentős jogi költségekre készül a Bayer (Agrofórum)
A több mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat, a Bayer, melynek egyik alaptevékenysége a mezőgazdaság, közzétette a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó számait. A vállalat 10 milliárd euró árbevétellel zárta az elmúlt három hónapot, mely 120 millió euróval marad el az elemzői prognózistól, és 7 százalékkal az egy évvel korábbi á
febr. 28
5:12
ValóVilág10 powered by Big Brother – VV Vivi nyerte a ValóVilág 10. évadát! (Márkamonitor)
November 14-én lépték át az első villalakók a megújult luxusbörtön kapuját, majd a nézők és a rajongók 15 héten át írták közösen a Nagy Testvérrel együtt a jubileumi évad történelmét. A fantasztikus izgalmakkal és rekordokkal teli játék szombaton véget ért, és 106 nappal, illetve tíz Párbajjal később a három dobogós ebben a szezonban utoljára helye
febr. 28
5:12
Még erősebb akkumulátor és nagyobb hatótávolság (okosipar.hu)
Megújultak az Audi Q5, A6 és A7 Sportback modellek hálózatról tölthető (plug-in) hibrid változatai: az TFSI e modellek most még nagyobb akkumulátor kapacitással rendelkeznek. A lítium-ion akkumulátorok mostantól nettó 14,4 kWh (bruttó 17,9 kWh) energia tárolására képesek és ezzel együtt megnövekedett a tisztán elektromos üzemmódban elérhető hatótáv
febr. 28
5:18
Ha ma napelemeket telepítek, meddig fognak termelni? (Alternatív Energia)
A 90'-es években Németországban indult "1000 tető" programban résztvevők napelemes rendszere a mai napig termel 90%-on.
febr. 28
5:42
Cápák között – Dupla epizóddal és új időponttal támadnak a Cápák a jövő héten! (Márkamonitor)
A Cápák között két epizódja is látható lesz a jövő héten egymás utáni napokon. Március 4-én, csütörtökön 22:15-kor, míg március 5-én, pénteken 21:05-től kezdődik az ország egyetlen üzleti showműsora. A továbbiakban pedig péntekenként 21:05 órától kerül a képrenyőre.   Az üzleti showműsor rajongóinak még több lehetőségük lesz elmerülni a Cápák és a
febr. 28
5:42
Eördögh András és az ő szívós kunfakó lovai (Agrofórum)
Szívvesztés történt Kalmárföldön, ha nem is teljes, de részleges. Ez már oda tartva is tudható volt, hiszen még az online térben is átjött, mennyire varázslatosak ezek a fakók.
febr. 28
5:42
A fiatal felnőtt magyarok felelősségteljesek, de pénzügyileg nem eléggé tájékozottak (SzakmaPortál)
Egy felelősségteljes, de pénzügyileg nem kellőképpen kiművelt generáció képe rajzolódik ki az Aegon kutatásának magyar adataiból a biztosító szerint. Az Aegon 16 országban végzett felmérésében a megkérdezett magyar 20-29 éves fiatal felnőttek két legfontosabb célnak az életben a családot (58 százalék), illetve – kevéssel lemaradva – a pénzügyi jövő
febr. 28
5:42
Idén először indul önálló magyar First LEGO League verseny (New Technology)
Projektalapú feladatmegoldás, algoritmikus gondolkodás, csapatmunka, programozási alapok: 2021-ben először önálló magyar szervezésben tartják meg a világ egyik legnagyobb robotépítő közössége, a First, valamint a világszerte ismert építőjáték-gyártó LEGO nagy hagyományokkal bíró versenye, a First LEGO League hazai fordulóit. A versenyre jelentkező
febr. 28
5:42
Forradalmasíthatja a közlekedést egy üzemanyag, amely igazán csak most kezdett el terjedni (Növekedés)
A német, a dél-koreai és a japán ipar óriási jövőt lát a hidrogéntechnológiákban. Beszédes adat a közelmúltból, hogy a Német Helyreállítási és Rugalmassági Terv teljes költségvetésének a 20 százalékát fogják elkölteni hidrogénre és hidrogéntechnológiai területekre – mondta el a Növekedésnek Mayer Zoltán, a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyes
febr. 28
5:42
A mogyoró telepítésének lehetőségei (Agrárágazat)
Kettős hasznosítású mogyoróültetvényben mikorrhizált csemetékkel nyári szarvasgombát is termelhetünk.
febr. 28
5:42
Az almafák vírusos és vírusszerű betegségei (Mezőhír)
Az alma a hazai gyümölcstermesztésben és -fogyasztásban is meghatározó jelentőségű.
febr. 28
5:42
Amazone ProfisPro – új intelligens mérlegrendszer (GépMax)
A kijuttatott mennyiségek pontos mérése nagyon fontos; az Amazone intelligens mérlegrendszert fejlesztett.
febr. 28
5:42
Csomagolástechnika a sörüzemben (Transpack)
Nem csak a sör kiváló minőségére figyelnek. Újrahasznosítható és szelektíven gyűjthető csomagolóanyagokat használnak az új Oasis sörfőzdénél.
febr. 28
6:06
Szardínia szigetén feloldják a korlátozások többségét (ProfitLine)
Szardínia szigetén március elsejétől újraindul az élet, megnyitják a vendéglátóhelyeket, kizárólag a maszk viselete és a távolságtartás lesz kötelező, miután a kedvező adatok miatt úgynevezett fehér színű besorolást kapott a terület - közölte szombaton az olasz egészségügyi minisztérium.
febr. 28
6:12
Hogyan sáfárkodtak a rájuk bízott Jeremie-s kockázati tőkével az alapkezelők? (Menedzsment Fórum)
Temérdek vállalkozás jelentkezett kockázati tőkéért a 2010-ben indult európai uniós Jeremie-program keretében, ám az alapkezelők csak a töredéküket tartották alkalmasnak a befektetésre. A legtöbb tőke a szakmai, tudományos és műszaki tevékenységet folytató cégekbe áramlott. Összeállításunk második részében annak jártunk utána, hová közvetítették ki
febr. 28
6:12
Mélypontra kerültek az albérletárak (GazdaságPortál)
Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot. Az ingatlan.com az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy legfrissebb – februári – adataik szerint is éves szinten 20 százalékkal 1
febr. 28
6:12
Megint jobban járnak a gazdagok az állami lakásfelújítási támogatással? (Bank360 blog)
A kedvezményes otthonfelújítási hitel nem csak azok számára bizonyulhat hasznosnak, akik saját önerő híján máshogy nem tudnák igénybe venni az lakásfelújítási támogatást. A hitel felvétele azoknak is jó döntés lehet, akiknek teljes egészében rendelkezésre áll a felújítás megkezdéséhez szükséges hatmillió forint, ha abból állampapírt vesznek belőle.
febr. 28
6:12
Többszörös győzelmet aratott a Scania 540 S tehergépjármű (okosipar.hu)
Tavaly ősszel a Scania két összehasonlító teszten is részt vett, amelyeket Németországban szerveztek európai szaklapok. Mostanra közzétették az 1000 Pontos Teszt (1000 Punkte Test) és az Európai Tehergépkocsi-kihívás (European Truck Challenge, ETC) eredményeit. Az élenjáró versenytársak ellenében a Scania 540 S nyerges vontatója mindkettőt megnyert
febr. 28
6:18
Szabados Ágnes: „A művészeti ágazatok talán egyetlen nyertese ebben a helyzetben: az irodalom” (Privátbankár)
Pandémia idején bármilyen vállalkozásba fogni őrültségnek tűnik. Szabados Ágnes, az RTL Klub híradósa viszont nem félt belevágni álma megvalósításába, sőt mindjárt két szegmensben is érdekelt lett. Megkérdeztük, nem bánta-e meg merészségét.
febr. 28
6:18
Nukleáris apokalipszis elnapolva - Atombunker helyett kártyavár (Portfolio)
Nemzetközi fegyverzetkorlátozási berkekben – enyhe képzavarral élve – nagyot durrant az Új START elnevezésű orosz-amerikai atomegyezmény öt évre szóló meghosszabbításának híre szinte rögtön a Biden-adminisztráció hivatalba lépését követően. A nukleáris apokalipszis rémképe tovatűnt, de legalábbis elnapolódott. A világ fellélegezhet. Vagy mégsem? Va
febr. 28
6:24
Ekkora hitelt lehet felvenni a legújabb átlagbérrel (Piac és Profit)
Az országos bruttó átlagbér 2020 decemberében 449 400 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal csütörtök reggeli közlése alapján, ami nettó 298 900 forint átlagos havi jövedelmet jelentett a munkavállalók számára. A Bank360 kiszámolta, mekkora személyi kölcsönre elég ez az összeg a túlzott eladósodást gátló szabályok mellett.
febr. 28
6:30
Jövő héten fontos hitelminősítés elé nézünk (Növekedés)
Az MNB kamatdöntő ülése mellett a Moody’s értékelése áll a fókuszban jövő héten.
febr. 28
6:42
Mit tegyünk, ha kiskertet szeretnénk; ha elöntött minket a belvíz; vagy ha meg akarjuk óvni fáinkat a fagytól? (Agroinform)
Így juthatsz műtrágyához ezentúl; kiskertet szeretnék, de nincs rá időm; máris elfagyott a kajszi a februári hideg éjszakákon? Újra és újra elönt minket a belvíz – mit tehetünk? Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.
febr. 28
6:42
Jól teljesített a BASF mezőgazdasági megoldások szegmense (Agrofórum)
Jelentett a Basf. Az árbevétel 2020 negyedik negyedévében 8 százalékkal, 15,9 milliárd euróra nőtt. Az értékesített mennyiség 7 százalékkal emelkedett. Az árak szintén 7 százalékkal emelkedtek, elsősorban a felületi technológiák, a mezőgazdasági megoldások és az anyagok szegmensnek köszönhetően. A devizahatások 7 százalékos negatív befolyással volt
febr. 28
6:42
Hamarosan jön a kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön (KKV Magazin)
A Budapest Bank vállalati üzletága a vírushelyzet ellenére is folytatta évek óta tartó növekedési pályáját, és minden főbb mutatóban terv felett teljesített. A kkv szektor szereplői továbbra is bíznak a bankban, tavaly újabb 680 kis- és középvállalkozás választotta pénzügyi partnerének, amitovábbra is a második legtöbba piacon. A gazdaságvédelmi te
febr. 28
6:42
Az OnRobot piacra dobja a világ legnagyobb teljesítményű elektromos vákuumos gripperét a nagy teherrel járó raklapozó alkalmazásokhoz (New Technology)
Az OnRobot új VGP20 elektromos vákuumos grippere dinamikus és sokoldalú megoldást nyújt a nagy kihívásokkal járó, nehéz, ormótlan vagy lyukacsos felületű tárgyakkal dolgozó raklapozó műveletekhez. Nagyméretű és nehézkes, kutyatáppal teli zsákok, nem légmentesen csomagolt ruházati, vagy fogyasztói cikkek, terjedelmes, lyukakkal megtűzdelt kartondobo
febr. 28
7:06
Pénzt kapnak az oltásért a háziorvosok (Azenpenzem)
Megjelentek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló kormányrendeletek. Ezekből kiderül például, hogy a díjmentes net további egy hónappal meghosszabbodik, a háziorvosoknak pedig a hétvégi oltásokra plusz 6,4 milliárd forint forrást biztosítanak.
febr. 28
7:06
Kiderült, hogyan változtak a vásárlások a járvány miatt (Növekedés)
A koronavírus hatására megváltoztak a vásárlói szokások, illetve módosult a fogyasztói kosár összetétele is - állapította meg egy kutatás, amelyet Garai-Fodor Mónika, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának dékánja és Csiszárik-Kocsir Ágnes, a kar kutatási dékánhelyettese végzett.
febr. 28
7:12
Valamit mondani próbál nekünk a pénzügyi piac a járvány utáni világról (G7)
Gond van a világ pénzügyi rendszerének egyik legfontosabb alapkövével. Nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk a 2010-es évek világának, és ez sokakat elbizonytalanít.
febr. 28
7:18
A fővárosi boltok óriásit buktak (GazdaságPortál)
De az egy főre jutó költekezésben így is maradtak az élen. Decemberben 15%-ot, 2020 egészében 10%-ot zuhant a fővárosi boltokban a költekezés. A boltos világ jókora területi különbségekkel vészelte át a járványhullámokat. Győr, Bács, Zala,  Csongrád is nagyobbat bukott. Szabolcs, Jász-Nagykun és Nógrád viszont növekedést hoztak, a legnagyobbakat. N
febr. 28
7:30
100 százalékban véd a vírus miatti súlyos megbetegedéstől a Johnson&Johnson; most engedélyezett vakcinája (Növekedés)
Engedélyezte az amerikai kormány és a gyógyszerfelügyelet (FDA) a Johnson&Johnson vállalat vakcináját, amit csak egyszer kell beadni. Az oltás 66 százalékos hatékonyságot mutat a vírus miatti kisebb megbetegedéseknél, és 100 százalékban véd a vírus nyomán fellépő súlyosabb megbetegedésektől. Az első kiszállításokra már ma sor kerülhet.
febr. 28
7:36
A koronavírus megváltoztatta a vásárlói szokásokat (Demokrata)
Az egyes generációk vásárlási aktivitása jelentősen különbözik – hívták fel a figyelmet a kutatók.
febr. 28
7:42
Vetőgépek az Agroinform piactérről (Agroinform)
A hamarosan aktuális vetési munkákhoz eladásra kínált eszközök közül válogattunk piacterünkről.

Keresés