2021. február 26. péntek

febr. 26
0:06
Éveket kellett várni, végre elindult a grandiózus felújítás a fővárosban (Napi)
Több mint húsz évvel a magánosítása után elkezdődött Budapest egyik ikonikus épületének, az Andrássy úti Drechsler palotának a felújítása. Az egykor a balettintézetnek is otthont adó épület katari befektetővel és magyar kivitelezővel újul meg, 2022-ben luxushotelként nyithat.
febr. 26
0:06
Új vezérigazgató a Cofidis Magyarország élén (Behaviour)
Jean-François Rémy 2020. december 1-étől tölti be a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatói posztját. A nemzetközi és közép-európai régiós tapasztalattal rendelkező szakember 22 éve tölt be vezetői pozíciót a Cofidis cégcsoportban. Az új igazgató Holló Bence helyére lépett, aki 12 éven át vezette a hitelintézetet.   Jean-François Rémy sz
febr. 26
0:06
Brexit: több mint 130 ezer magyar kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt (Hírstart)
A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint eddig több mint 130 ezer magyar állampolgár folyamodott letelepedett státusért a brit hatóságokhoz.
febr. 26
0:06
Július 1-től a Posta nem kézbesít többé napilapokat (444.hu)
A kiadóknak kell valahogy megoldaniuk, hogy a lapok eljussanak az előfizetőkhöz.
febr. 26
0:06
Kimutatták, tavaly 10 százalékkal nőttek a keresetek (Azenpenzem)
Tavaly éves szinten a bruttó átlagkereset közel 404 ezer forint volt – tette közzé a KSH. A decemberi átlagkereset már a 450 ezer forintot ostromolta, de ez még a statisztikusok szerint is eltérített érték.
febr. 26
0:06
Orbán: az egész járvány legnehezebb két hete jön (Növekedés)
Az egész eddigi koronavírus-járvány legnehezebb két hete előtt áll az ország - közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban mindenkit arra kért, regisztráljon a koronavírus elleni oltásra és oltassa be magát.
febr. 26
0:10
Ezt jó, ha tudja a tetőtérbeépítésről, így hozza ki a legtöbbet a támogatásból (Napi)
A január elsejétől életbe lépett új otthonteremtési program keretében a családok akár 10 millió forint támogatást is igényelhetnek a tetőterek beépítéséhez. Egy élhető, funkcionális és esztétikus élettér kialakításához érdemes szakértő segítségét igénybe venni, a tetőtér beépítése ugyanis bonyolultabb feladat, mint ahogyan első pillanatban látszik
febr. 26
0:10
Új főnök vezetheti a CIG-et (Hírstart)
A jegybank jóváhagyta, hogy Polányi Zoltán legyen a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. első számú vezetője, egyben a társaság leánycége, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) első számű vezetőjének helyettese - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
febr. 26
0:10
Minden tizedik háziorvosi praxis betöltetlen (Azenpenzem)
A legfrissebb adatok szerint a háziorvosi praxisok 10 százaléka betöltetlen, közel negyedükbe több mint 5 éve nem találnak orvost. A helyettesítések miatt az eredeti praxisban és a helyettesítettben is romlik a betegek ellátása. A GKI Gazdaságkutató elemzése szerint a praxisközösségek nem oldják meg az orvoshiányt.
febr. 26
0:10
A Moderna kifejlesztett egy oltóanyagot az új vírusvariánsra (Növekedés)
A Moderna leszállította Dél-Afrikában azonosított vírusvariáns, a SARS-CoV-2 ellen kifejlesztett vakcina jelöltjét az Amerikai Nemzeti Egészségvédelmi Intézetbe (NIH) a klinikai vizsgálatok elvégzése céljából. E mellett újabb befektetésekkel növeli oltóanyaggyártó kapacitásait.
febr. 26
0:14
Izmozott csütörtökön a tőzsde (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 816,02 pontos, 1,89 százalékos emelkedéssel, 43 999,47 ponton zárta napi kereskedést.
febr. 26
0:14
Merkel: még nyár előtt bevezethetik az EU-ban a digitális oltásigazolást (Hírstart)
Még a nyár előtt bevezethetik az Európai Unióban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt, amellyel szabadabban lehet majd utazni - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a tagállami kormány-, illetve államfőket összefogó Európai Tanács videokonferenciája után.
febr. 26
0:14
Kinyitnak a horvátországi éttermek, kávézók teraszai, Szlovénia is enyhít (Növekedés)
Március 1-jétől kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai, és a zárttéri edzéseket is engedélyezik - közölte Andrej Plenkovic horvát kormányfő a kabinet csütörtöki ülésén.
febr. 26
0:18
Estére elrenyhült a forint (Napi)
Gyengült a forint csütörtök kora este a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon a reggeli szintekhez képest.
febr. 26
0:18
Fontos részletek derültek ki a magyar vakcináról (Növekedés)
A jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus-elleni vakcina gyártása Debrecenben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara székházában tartott sajtótájékoztatón.
febr. 26
0:22
Új főnök vezetheti a CIG-et (Napi)
A jegybank jóváhagyta, hogy Polányi Zoltán legyen a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. első számú vezetője, egyben a társaság leánycége, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) első számű vezetőjének helyettese - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
febr. 26
0:22
Rekordösszegek mentek el tavaly katonai kiadásokra (Növekedés)
A koronavírus-világjárvány okozta gazdasági válság ellenére is rekordot döntöttek tavaly a globális védelmi kiadások, az európai NATO-tagországok azonban még mindig nem teljesítik a szövetség által a GDP 2 százalékában meghatározott védelmi költségvetési minimumot - áll a londoni Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének (IISS) éves világjelent
febr. 26
0:30
Kiskertet szeretnék, de nincs rá időm! (Startlap)
Képzeljük el a helyzetet: egy vidékre kiköltöző fiatal úgy gondolja, hogy belevág a kertészkedésbe, mert szeretne saját termesztésű zöldségeket fogyasztani. Majd jön a sok "de" és kérdés! Mikor lesz erre időm, és honnan szerzem meg a tudást hozzá? És mi lesz, ha mégsem sikerül, elgazosodik?
febr. 26
0:42
Leginkább a multik jártak jól a mentőcsomaggal (Startlap)
Rendkívül furcsa logika alapján segített a magyar kormány a koronavírus-járvány miatt bajba kerülő cégeknek. A G7 cikkéből kiderül, hogy a legtöbb támogatást azok a vállalkozások kapták, melyek a legkevésbé szorultak rá. De akkor miért őket támogatja a magyar állam?
febr. 26
1:06
Idén is díjazta a legjobb állampapír-forgalmazó partnereket az ÁKK (ProfitLine)
Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) idén is díjazta a legjobb állampapír-forgalmazó partnereit a nagybani állampapírok elsődleges és másodlagos piaca, valamint a lakossági állampapírok értékesítése alapján - közölte az ÁKK Zrt. az MTI-vel csütörtökön.
febr. 26
1:10
Javul a járványhelyzet Spanyolországban (ProfitLine)
Spanyolországban tovább mérséklődik a koronavírus-járvány terjedése, százezer emberből átlagosan 206-an fertőzöttek, egy hete számuk még 321 volt - közölte Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója madridi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
febr. 26
2:06
Modellt vált a BGE (ProfitLine)
Támogatta a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szenátusa csütörtöki ülésén az egyetem modellváltását, azaz állami intézményből közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé alakítását - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
febr. 26
2:12
Bővítenek a kecsekeméti Mercedesnél – 200 embernek ad munkát az új üzem (Startlap)
Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a termelés. A beruházás mintegy 200 munkavállalónak biztosít majd foglalkoztatást. A tavaly bejelentett kapacitásbővítés több mint 100 millió euróból valósul meg, a kivitelezés a tervek szerint halad, jelenleg már az a
febr. 26
3:18
Sikerült a csúcsdöntés a Richternek - Merre tovább? (Portfolio)
Rekord árbevételt ért el a negyedik negyedévben a Richter és felülmúlta az elemzői várakozásokat is, a negyedéves adózott eredmény azonban elmaradt a Portfolio által készített elemzői konszenzustól - derült ki a péntek hajnalban publikált gyorsjelentésből. A teljes 2020-as évet tekintve viszont profitszinten is rekordot tudott dönteni a cég, amiben
febr. 26
3:36
A válság ellenére is rekordot döntöttek a globális védelmi kiadások (ProfitLine)
A koronavírus-világjárvány okozta gazdasági válság ellenére is rekordot döntöttek tavaly a globális védelmi kiadások, az európai NATO-tagországok azonban még mindig nem teljesítik a szövetség által a hazai össztermék (GDP) 2 százalékában meghatározott védelmi költségvetési minimumot - áll a londoni Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének (Iis
febr. 26
3:54
Brüsszel kegyetlen támadást kezdett a vakcinák miatt (Startlap)
Hiába kérdezték ki az összes olyan vakcinagyártó vezérigazgatóját az Európai Parlament csütörtöki meghallgatásán, akivel szerződést kötött a közös oltóanyagbeszerzés részeként az Európai Bizottság, a közel három órás panel lényegében az AstraZeneca brit-svéd társaság raportjáról szólt. A legtöbb képviselő arra akart egyértelmű választ kapni, hogy a
febr. 26
4:06
Rekordösszegek mentek el tavaly katonai kiadásokra (Hírstart)
A koronavírus-világjárvány okozta gazdasági válság ellenére is rekordot döntöttek tavaly a globális védelmi kiadások, az európai NATO-tagországok azonban még mindig nem teljesítik a szövetség által a GDP 2 százalékában meghatározott védelmi költségvetési minimumot - áll a londoni Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének (IISS) éves világjelent
febr. 26
4:12
Kamatmentes hitel igényelhető napelemes rendszer telepítésére (Alternatív Energia)
Ismét lehet pályázni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramjának forrásaira, hétfőtől magánszemélyek igényelhetnek hitelt a Budapesten és Pest megyében található ingatlanok energetikai korszerűsítéséhez.
febr. 26
4:12
Felbukkantak a végrehajtós csalók - Erre kell figyelni! (ProfitLine)
Az elmúlt időszakban a fővárosban is elterjedtek az unokázós típusú csalásokhoz hasonló, úgynevezett végrehajtós csalások - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.
febr. 26
4:12
Skóciából lőnek fel majd műholdanak (okosipar.hu)
A Lockheed Martin a kaliforniai ABL Space Systems-szel együttműködve indít űrprogramot, amelynek kilövőállomását az Egyesült Királyságban építik fel – ezzel az angolok hatalmas lépést tettek a felé, hogy Európa vezető műholdfelbocsátó nemzetévé váljanak. A UK Pathfinder Launch projekt Skóciában valósul meg, 2022-re, amikorra az ABL új RS1 űrrakétáj
febr. 26
4:24
Miami bitcoin főváros / Navalny bitcoint használt / Ha eladsz, ők megveszik / Warren Buffett (Startlap)
Ma is jelentkezik a LapSzemle! Kereskedj a világ legnagyobb kriptopénztőzsdéjén: https://kriptoakademia.com/Binance20_KriptoPercek/go Használd az FTX megbízható kriptopénztőzsdét: https://kriptoakademia.com/FTX_Kripto_Percek/go Csatlakozz Discord szerverünkhöz, tanulj szakértőinktől: https://kriptoakademia.com/Discord_KriptoPercek/go Kiváló kereske
febr. 26
4:36
Bővülhet a kamatmentes újraindítási kölcsön jogosultsági köre (ProfitLine)
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezi a kormányzatnál, hogy a vendéglátóegységeket érintő korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók is részt vehessenek a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogramban - közölte a NAK csütörtökön az MTI-vel.
febr. 26
4:42
Ekkora hitelt lehet felvenni a legújabb átlagbérrel (GazdaságPortál)
Az országos bruttó átlagbér 2020 decemberében 449 400 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal csütörtök reggeli közlése alapján, ami nettó 298 900 forint átlagos havi jövedelmet jelentett a munkavállalók számára. A Bank360 kiszámolta, mekkora személyi kölcsönre elég ez az összeg a túlzott eladósodást gátló szabályok mellett. Bruttó 449 400 fori
febr. 26
4:42
Exatlon Hungary: vezéráldozattal járt a Bajnokok sikere, vérfagyasztó sérülés a pályán (Márkamonitor)
Szabó Franciska sokkoló sérülése extra motivációt adott a Bajnokoknak, akik remek teljesítményt nyújtva behúzták a Végjátékot. Az is eldőlt, hogy kik párbajoznak!   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Vezéráldozattal járt a Bajnokok sikere, vérfagyasztó sérülés a pályán https://play.tv2.hu/exatlon/vezeraldozattal_jart_a_bajnokok_sikere_verfagyaszto
febr. 26
4:42
Robot segíti a térdprotézis beépítését (New Technology)
Már több mint 30 műtéten van túl Magyarországon a Nyugat-Európában is újdonságnak számító, speciális robot, amivel minden eddiginél pontosabban lehet végrehajtani a térdprotézisek beültetését – tudtuk meg Dr. Domán István Ph.D. csípő- és térdprotézis specialistától, aki jelenleg a technológia egyedüli hazai alkalmazója. A high-tech műtéti eszközök
febr. 26
5:06
Egymilliárdos hiány a teniszszövetségnél (ProfitLine)
A megbízott igazságügyi könyvszakértő szerint a korábban közzétettnél egymilliárd forinttal nagyobb a hiány a Magyar Tenisz Szövetségnél (Mtsz).
febr. 26
5:12
A műanyagmentes drogéria csak egy álom, de közelíthetünk hozzá (Startlap)
Melyik fontosabb, a profit vagy a környezetvédelem, és szappannal mosakodjunk vagy tusfürdővel? Válaszol a Procter&Gamble, a világ egyik legnagyobb fmcg cégének k+f kommunikációs vezetője.
febr. 26
5:12
K&H;: 10-ből 4 fiatal mindössze 1 hónapig bírná jövedelem nélkül (Márkamonitor)
A 19-29 éves korosztály 23 százaléka tudatosan spórol, már a hónap elején félretesz, ugyanakkor a 28 százaléka egyáltalán nem takarékoskodik – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A legtöbben általános tartalék céljából, vagy lakásra, esetleg autóra gyűjtenek, bár az ingatlanra spórolók aránya jelentősen csökkent. A megkérdezettek több mint felének e
febr. 26
5:12
Vállalkozása van? Milliókra pályázhat ha energiahatékonyságra költi (Tiszta Jövő)
A Gazdaság-újraindítási Akcióterv részeként a keretösszeg 20 milliárd forintos emeléséről döntöttek a cégek környezetbarát beruházásait támogató pályázatnál - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán.
febr. 26
5:14
Kamatmentes hitel igényelhető napelemes rendszer telepítésére (Startlap)
Ismét lehet pályázni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramjának forrásaira, hétfőtől magánszemélyek igényelhetnek hitelt a Budapesten és Pest megyében található ingatlanok energetikai korszerűsítéséhez.
febr. 26
5:24
Jó hírt közölt a Moderna (Startlap)
Klinikai vizsgálatra küldte az Amerikai Nemzeti Egészségvédelmi Intézetnek (NIH) a koronavírus új variánsa ellen kifejlesztett vakcinajelöltjét, az mRNA-1273.351-et a Moderna. A vakcinagyártó további befektetéseket eszközöl oltóanyaggyártó kapacitásainak bővítése érdekében - közölte a cég.
febr. 26
5:36
Még sokat kell várni a magyar vakcinára (ProfitLine)
A jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus-elleni vakcina gyártása Debrecenben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara székházában tartott sajtótájékoztatón.
febr. 26
5:42
Százezrekkel többet ér a magyar képviselők munkája hétfőtől (Menedzsment Fórum)
Ha március, akkor az az országgyűlési képviselők esetében bérigazítást és béremelést jelent. Hétfőtől a honatyák és -anyák munkája százezrekkel fog többet érni.
febr. 26
5:42
Egyedülálló üzleti modellek szinergiája a fenntartható mezőgazdaságért (Agroinform)
A Dell’ Agro Plus a biostimulátorok legújabb generációjának tagja, talajon és levélen keresztül egyaránt hatékony, flexibilis kijuttatási lehetőséget biztosítva a gazdáknak.
febr. 26
5:42
Ismét MagentaKraft pályázat: ötletfejlesztés fiatal újítóknak (Márkamonitor)
Az ötlettől a piaci termékig hosszú út vezet, a legtöbb innováció nem jut keresztül ezen az akadálypályán. A tavalyi sikeres bemutatkozás után most új lehetőségekkel jelentkezik a Telekom fiataloknak szóló platformja, a MagentaKraft. Folytatódik az ötletfejlesztési folyamat, melynek során a fiatal tehetségek egy nemzetközi márka szellemi és technol
febr. 26
5:42
Megérkezett a 3D Systems legújabb végtermék gyártásra tervezett alapanyaga (New Technology)
A koronavírus járvány következtében időnként akadozó szállítás egyre több gyártót ösztönöz a házon belüli additív gyártással történő alkatrész pótlásra. Mivel a 3D nyomtatás ipari felhasználása a gyors prototípus készítéstől a direkt gyártás irányába tolódik, ezért az egyik legnagyobb 3D nyomtató gyártóként a 3D Systems is különösen nagy figyelmet
febr. 26
5:42
A szántóföldi talajtól az agyaggolyókig (Agrárágazat)
Szerves anyag felhasználásával speciálisan összeállított közegek állíthatók elő az eltérő igényű növények termesztéséhez.
febr. 26
5:42
Az eszközhordozók múltja, jelene és jövője (Mezőhír)
Az eszközhordozók alkalmazása a mezőgazdasági feladatokra már több mint fél évszázados múltra tekint vissza.
febr. 26
5:42
Új kompakt három- és négyhengeres Deutz-Fahr széria (GépMax)
Az új 5D Ttv széria öt modellből áll, 88 és 113 Le maximális teljesítmény között.
febr. 26
5:42
A járvány felhozta a logisztikai szakmát (Transpack)
A beragadt jövedelmek jelentős része a logisztikai iparban köt ki.

Keresés