2021. február 6. szombat

febr. 6
0:06
Nyugdíjazza mobil- és netbankját az Erste (Azenpenzem)
Új digitális platformot vehetnek igénybe február 8-tól az Erste lakossági ügyfelei. A „George” elnevezésű, felhőben futó alkalmazással leváltják a mobil- és fokozatosan a netbankot is. Új, csomagáras számlát is piacra dobnak.
febr. 6
0:06
A magyar pénzügyi vezetők kevésbé pesszimisták régiós társaikhoz képest (Demokrata)
A jelentés eredményei 17 ország 590 pénzügyi vezetőjének véleményét tükrözik.
febr. 6
0:10
Ezt a válságot kisebb áldozatokkal vészelheti át az ország, mint a 2008-ast (Demokrata)
Magyarország krízisálló képessége ma sokkal kedvezőbb, mint a 2008-as válság idején volt.
febr. 6
0:12
Szépen nőtt a Nemzetközi Beruházási Bank nettó nyeresége (ProfitLine)
A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 7,299 millió euró nettó nyereséget ért el 2020-ban, ami több mint 28 százalékkal haladja meg az előző év azonos mutatóját, és az utóbbi éveket nézve rekordnak számít - közölte a pénzintézet beszámolójának eredményeit az MTI-vel pénteken.
febr. 6
0:14
Szijjártó Péter: rendkívüli helyzetben rendkívüli megoldások kellenek (Demokrata)
Hiba lett volna hagyományos gazdasági eszközökkel válaszolni a válság által kiváltott rendkívüli gazdasági helyzetre.
febr. 6
2:06
Belgiumban valamelyest enyhítik a korlátozásokat (ProfitLine)
A belga kormány pénteken bejelentette, hogy enyhíti a koronavírus-járvány terjedését lassító korlátozásokat, jövő hét szombattól kinyithatnak a fodrászatok, illetve valamivel előbb az állatkertek, a vidámparkok és a kempingek is.
febr. 6
3:06
21 ökotudatos ötlet otthonra, amit a klímaváltozás ellen megtehetünk (ProfitLine)
Az éghajlatváltozás, a környezetszennyezés és az erőforrások túlzott kihasználása napjaink legnagyobb kihívása. A problémák megoldása globális összefogást igényel, de emellett bárki egészen hétköznapi dolgokkal hozzájárulhat a megújuláshoz. A Procter&Gamble 2021-re 21 olyan egyszerű cselekedetet fogalmaz meg, amelyek betartásával könnyedén csökkent
febr. 6
4:06
Mennyi új nyugdíjas van Magyarországon hónapról hónapra? (ProfitLine)
2012. január 1-jén a nyugdíjrendszer gyökeresen átalakult két fő rendezőelv mentén: saját jogon nyugdíjat – két kivételtől eltekintve – csak korbetöltött személyek részére lehet megállapítani, illetve folyósítani. Kivételt képeznek a nőknek 40 év jogosultsági idő alapján járó nyugdíjak, illetve az 1955. előtt született volt fegyvereseknek járó (kor
febr. 6
4:42
Ez hozhat áttörést a napelemek világában (Alternatív Energia)
Noha a foszforeszkáló napkoncentrátorokkal nagyjából 40 éve kísérleteznek a kutatók, a technológia valahogy sosem keltette fel az ipar érdeklődését.
febr. 6
4:42
Árad a Tisza, újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik (Agroinform)
Árad a Tisza, a folyó felső szakaszára újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik, amelynek kiszedése pénteken megkezdődött – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az MTI-vel.
febr. 6
4:42
Egyezségre jutott a Bayer a Roundup ügyben (Agrofórum)
Bejelentette a Bayer, hogy egyezségre jutott a felperesi csoport jogi képviselőjével az úgynevezett Roundup perben. A jogi procedúrát korábban azért nem lehetett lezárni, mert azon emberek ügyében, ahol még nem indult el a peres eljárás, a korábbi egyezséget (ami 1,25 milliárd dollár megfizetéséről szólt) a San Franciscó-i bíró nem hagyta jóvá.
febr. 6
4:42
Future Unicorn lett az Oncompass (New Technology)
Az Oncompass Medicine Hungary Kft. munkáját a Digitaleurope rangos Future Unicorn-díjával ismerték el. A mesterséges intelligenciát is alkalmazó orvosi technológiai startup tavaly már kiérdemelte  az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért Gyurós Tibor-díját a daganatos betegek személyre szabott, precíziós onkológiai ellátásához szükséges
febr. 6
5:12
Európában az olaszok a legnagyobb kivitermesztők (Agrofórum)
Globális szinten Kína a legnagyobb kivitermesztő ország, a gyümölcsről jól ismert Új-Zéland csak a második, a harmadik helyet pedig Olaszország szerezte meg a rangsorban.
febr. 6
5:18
Válság idején is nyereséggel üzemelt a Bosch csoport (okosipar.hu)
A 2020-as üzleti évben a Bosch csoport a koronavírus-válság hatásai és a gépjárműgyártás visszaesése ellenére is pozitív eredményt ért el. Sőt, a vállalatcsoport a technológiák és szolgáltatások vezető szállítójaként még a várakozásoknál is jobban teljesített. Az előzetes adatok szerint a vállalat üzleti eredménye1 mintegy 1,9 milliárd euró, ennek
febr. 6
5:42
Mészáros Lőrinc ügyvédje is megvett egy nagy múltú focicsapatot (Menedzsment Fórum)
A Mészáros Lőrinc közelébe tartozó ügyvéd előbb egykori Simicska-cégeket szerzett meg magának, amik végül a felcsúti milliárdosnál landoltak. Most pedig már a salgótarjáni focit karolta fel Vörös József.
febr. 6
5:42
Te adnál százmillió forintot egy tehénért? Ennyiért árverezték el Posh Spice-t (Agroinform)
Világrekordot jelentő áron, 262 ezer fontért (106,4 millió forintért) árverezték el a Victoria Beckham után Poshspice-nak nevezett tehenet Közép-Angliában – közölte a brit Limousin Cattle Society tenyésztőegyesület.
febr. 6
5:42
Hogyan segíthet a napelem a növénytermesztésben? (Tiszta Jövő)
A narancssárga panelek a napfény speciális hullámhosszait nyelik el, miközben átengedik a növények számára szükséges sugárzást, így hozva létre egy gazdaságilag igen kedvező rendszert.
febr. 6
5:42
Mit tanult az ipar a 2020-as évben? (New Technology)
A helyi 3D nyomtatás mellett autonóm robotok és felhő alapú alkalmazások oldották meg az üzemek működési gondjait. Szó se róla, érdekes év volt az idei: a COVID-19 olyan összetett (és gyakran ellentmondásos) biztonsági és produktivitási korlátokat állított az ipar elé, amilyenre még nem volt példa, summázta az Industry Week. A cikk szerint – és ezz
febr. 6
5:42
A külföld is értékelheti Magyarországot (Növekedés)
Jövő héten a hazai infláció mellett hitelminősítői döntésekre érdemes figyelni
febr. 6
5:42
„Kincsünk a termőföld” (Agrárágazat)
November 24-én került sor a Magyar Talajvédelmi Baktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetségének első konferenciájára.
febr. 6
5:42
180 fokos fordulat a magyar máktermesztésben (Mezőhír)
Hat év alatt megváltozott a hasznosítási cél és a vetésidő is..
febr. 6
5:42
Van, akinek már hét gépe dolgozik a flottánkban (GépMax)
Tovább nőtt az érdeklődés a hosszútávú mezőgazdasági gépbérlet iránt
febr. 6
5:42
Ahogy egy fiatal magyar cég tapossa a személyre szabott csomagolás útját (Transpack)
A személyre szabott csomagolással termékünk kiugrik a tömegből. De honnan szerzünk inspirációt?
febr. 6
5:44
A népi jóslat szerint hiába lesz ma jó idő, még messze a tél vége (Agroinform)
„Ha Dorottya szorítja, Julianna tágítja” – szól a népi megfigyelés. Eszerint: ha Dorottya napján (február 6-án) hideg van, február közepére jó eséllyel megenyhülhet az idő. Nos, Dorottya szinte sehol sem fog szorítani, az ország nagyobb részén az átlagosnál jóval enyhébb idő lesz.
febr. 6
6:06
Lengyelországban megnyílnak a szállodák (ProfitLine)
Február 12-től egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból megnyílhatnak Lengyelországban a koronavírus-járvány miatt bezárt szállodák, színházak, mozik, koncerttermek, valamint szabadtéri sportlétesítmények és fedett uszodák is - jelentette be pénteki sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki miniszterelnök.
febr. 6
6:06
Új napelempark épül Veszprém megyében (okosipar.hu)
Napelempark épül a Veszprém megyei Öskün, a 20 hektáron létrejövő beruházás mintegy 4 milliárd forintba kerül – közölte Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón pénteken Öskün. Az elnök elmondta, hogy a 10 megawatt teljesítményű napelempark április végére készül el, és 5500 csal
febr. 6
6:12
Ez az óra, Barátaim, a demokrácia diadala! (Privátbankár)
Hivatali eskütételét kísérő első beszédében ezzel a gondolattal köszönt be a washingtoni Capitolium nyugati lépcsőjéről Joseph Robinette Biden Jr., az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke. Túlzás nélkül kijelenthető, hogy valóban történelmi pillanatok tanúi lehettek mindazok, akik követték a 2020-as amerikai elnökválasztás győztes párosának pusztán
febr. 6
6:12
Fontos igazolást kapunk kézhez a napokban: 280 ezer forint múlhat rajta (Bank360 blog)
Február közepéig mindenkinek meg kell kapnia a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat.
febr. 6
6:18
A koronavírustól a KATA-változásig: így forgatták fel az értékesítők életét az elmúlt hónapok (Portfolio)
Érzékenyen érintették a biztosításközvetítői szektort az év elején életbe lépett KATA adóváltozások, de a szakma így is vonzó az új belépők számára – mondták a Portfolio-nak az egyik legnagyobb hazai biztosításközvetítő cég, az OVB vezetői, akiket a biztosítások és a hitelek értékesítésének aktualitásairól is kérdeztünk.
febr. 6
6:24
Márciustól indulhat Magyarországon a fizetős koronavírus-oltás (Növekedés)
A Nemzetközi Oltóközpont nevű cég úgy látja, hogy pozitív forgatókönyv esetén akár március végén már el tudják kezdeni a pácienseik oltását.
febr. 6
6:30
Le is foglalták és nem is: a német rendőrök sem tudták feltörni az 1700 bitcoint tartalmazó tárcát (Kripto Akadémia)
A német rendőrség két évvel ezelőtt letartóztatott egy férfit, aki mások számítógépére telepített programokkal bányászott magának BTC-t. A bíróság végül rács mögé küldte az illetőt, aki a napokban szabadult a börtönből. Habár a hatóságok papíron lefoglalták az általa kibányászott 1700…
febr. 6
6:36
Koronavírus: újabb kemény korlátozásról döntött a magyar kormány (Infostart)
Jövő őszre halasztja a kormány az eredetileg az idei évre tervezett népszámlálást a koronavírus-járvány miatt - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányrendeletből.
febr. 6
6:36
meghódítja a világot a magyar egészségügyi startup (KKV Magazin)
Az Oncompass Medicine Hungary Kft. munkáját a DIGITALEUROPE rangos Future Unicorn-díjával ismerték el. A mesterséges intelligenciát is alkalmazó orvosi technológiai startup tavaly már kiérdemelte  az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért Gyurós Tibor-díját a daganatos betegek személyre szabott, precíziós onkológiai ellátásához szükséges
febr. 6
6:36
Mikrotükrökkel lát 3D-ben az autonóm kocsi (New Technology)
A németországi Fraunhofer Társaság kutatói álltak elő azzal az új típusú mikroszkenneres technológiával, amely lézer alapú távérzékelést (LiDAR) alkalmazva lendít nagyot az autonóm járművek térérzékelő képességén, állítja a The Engineer cikke. A MEMS névre keresztelt szkenner mikrokristályos szilíciumból készült, és fényvisszaverő borítása fokozza
febr. 6
6:42
Miért merészkednek be egyre több településre a medvék? (Agroinform)
Tánczos Barna romániai környezetvédelmi miniszter szerint nincs közvetlen ok-okozati összefüggés a törvénytelen erdőirtások és aközött, hogy a medvék olykor a városok iskoláinak az udvarán is megjelennek.
febr. 6
6:42
Egekben a takarmányárak, közben a koronavírus is szorongatja a húspiacot (444.hu)
2020 hosszú és száraz nyara több országban is bedöntötte a takarmánytermesztést, ezért mostanra szinte hiány van bizonyos alapanyagokból. A termelőknek azonban nem lesz könnyű ezt a drágulást átvezetni a késztermékek árába, hiszen a járvány miatt túlkínálati piac van.
febr. 6
6:42
Moszkva új képlet alapján számolja majd az exportadót (Agrofórum)
Oroszország saját árjegyzést indíthat a búza, az árpa és a kukorica képletalapú exportadójának kiszámításához - jelentették hírügynökségek Eduard Zerninre, a gabonaexportőrök orosz szakszervezetének vezetőjére hivatkozva.
febr. 6
6:42
Kokainkereskedőket lepleztek le Kecskeméten (Növekedés)
Kokainkereskedőket leplezett le és fogott el a rendőrség Kecskeméten - tette közzé szombat reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a police.hu oldalon.
febr. 6
7:00
Megszólalt Merkel és Macron az oltóanyagról: áprilistól felgyorsulnak a szállítmányok (Növekedés)
A "dolgok felgyorsultak" és az oltási kampány "áprilistól sokkal jobban fog menni" - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök Angela Merkel német kancellárral tartott közös videókonferencián.
febr. 6
7:06
„Nem a 24., hanem már nagyjából a 28. órában vagyunk a természettudományos tanárhiány problémájával" (G7)
A Szabó Szabolcs Alapítvány a természettudományos tanárhiányt látja a magyar oktatási rendszer egyik legnagyobb problémájának. A heti G7 Podcastban erről és a lehetséges megoldásokról beszélgettünk.
febr. 6
7:06
A haditengerészeti iskolában telepítették először a Xerox ElemX 3D nyomtatóját (okosipar.hu)
A Xerox és az NPS (Naval Postgraduate School – Haditengerészeti Posztgraduális Iskola) frissen bejelentett együttműködése keretében elsősorban a 3D nyomtatás terén szeretnék szorosabbra fűzni a kutatást, amelytől azt remélik, hogy alapjaiban változtathatja meg a terepen működő alakulatok ellátását. Az együttműködésen alapuló kutatás-fejlesztési meg
febr. 6
7:36
Jogosulatlanul tárgyaltak az adósok nevében (Azenpenzem)
Sikerdíj fejében az adósok nevében eljárva tárgyalásokat folytattak különböző pénzügyi intézményekkel arról, hogy módosítsák korábban megkötött hitelszerződéseiket. Minderre azonban semmilyen engedélyük nem volt.
febr. 6
7:36
Az exportpiaci várakozások mozgatták a kereskedést (Agrofórum)
Továbbra sincs egyértelmű iránya a kereskedésnek az agrártőzsdéken. Chicagóban a búza 0,9 százalékkal, a repce pedig 0,1 százalékkal drágult, miközben a kukorica 0,1 százalékot, a szójabab pedig 0,3 százalékot vesztett értékéből. Párizsban inkább a vevők voltak fölényben, ugyanis a repce a kukorica és a takarmánybúza is többe került a nap végére, d
febr. 6
7:42
Gépújdonságok, információk a gumiabroncson és a gazdák kedvenc traktorai (Agroinform)
Gépészet rovatunk cikkeiben ezen a héten is számos gépújdonságról számoltunk be, ránéztünk a traktorpiac jelenlegi helyzetére, és rendkívüli akciókra hívtuk fel a figyelmet.
febr. 6
7:48
Csak úgy hullanak Botswanában az elefántok, senki nem tudja, miért (NRGreport)
Rájár a rúd a botswanai elefántokra: néhány hónappal ezelőtt százaval hullottak azért, mert mérgező mikroorganizmusok kerültek a szervezetükbe, most pedig újabb 11 állat pusztult el rejtélyesen.
febr. 6
8:00
Itt vannak az újraindítási kölcsön részletei (Menedzsment Fórum)
A kormány nyilvánosságra hozta, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került cégek milyen feltételekkel vehetnek fel hosszútávra szóló gyorshitelt.
febr. 6
8:18
Nincs határ a kukorica árának. És még bejöhet a búza is (Agrárágazat)
Egekbe szökik a kukorica ára, ami nálunk is hatalmasat drágult január végére.
febr. 6
8:18
Új méretekkel egészül ki a Michelin CrossGrip család (GépMax)
Két új mérettel, összesen 12 tagúra bővül a Michelin CrossGrip gumiköpeny termékcsalád.
febr. 6
8:18
Az új rekord ellenére kevesebb kukorica lép ki Brazíliából (Mezőhír)
Nincs miért örülnünk, ez rosszabb, mintha piacra vinnék.
febr. 6
8:18
Újrahasznosítható csomagolásra vált a Smarties (Transpack)
A Smarties újrahasznosítható csomagolása a fogyasztói tudatosság növelése érdekében információt is tartalmaz a helyes szelektív gyűjtésre vonatkozóan.

Keresés