2021. február 11. csütörtök

febr. 11
0:06
Sok ezer embert kirúg a Heineken (Infostart)
A brazil és a mexikói koronavírus-helyzet nagy pofon a világ második legnagyobb sörgyártójának.
febr. 11
0:06
Negyvenmilliós bírságot kapott a CIB Bank (Azenpenzem)
A jegybank 40 millió forint bírságot szabott ki a CIB Bankra hibás ügyfél-tájékoztatási és felügyeleti adatszolgáltatási hiányosságok miatt. A bank mintegy 20 ezer ügyfelét rosszul tájékoztatta a 2018-as befektetési szolgáltatásainak költségeiről.
febr. 11
0:06
Premiersorozatokkal erősít az Izaura TV (MMonline)
Az Izaura TV A szerelem rabságában című vadonatúj sorozat mellett februárban és márciusban is további kiemelt tartalmakkal szórakoztatja a sorozatok rabjait. A telenovellák királynője és a Dancing with the Stars – Mindenki táncol! hazai dobogósa, Gabriela Spanic is újabb történetben bukkan fel, míg két török újdonság, A szerelem csapdájában, valami
febr. 11
0:10
Az MKB is figyelmeztet: tömeges támadás éri a banki ügyfeleket (Azenpenzem)
Az MKB Bank az utóbbi időben tapasztalt új csalási módszerre hívja fel a figyelmet. A csalók telefonon próbálnak banki adatokhoz hozzájutni, azt a látszatot keltve, hogy a bank nevében telefonálnak. Még a hívószám is az ügyfélszolgálatot mutatja.
febr. 11
0:24
Meghosszabbították a korlátozásokat Németországban (ProfitLine)
A javuló járványügyi helyzet ellenére meghosszabbítják az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedésének lassítására bevezetett korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák egy harmadik fertőzéshullám kialakulását - állapodott meg hétfőn a szövetségi kormány a tartományi kormányokkal.
febr. 11
1:36
Felfüggesztették a szlovén rendőrök figyelmeztető sztrájkját (ProfitLine)
A tárgyalások idejére felfüggesztették a szlovén rendőrök egy részének egy hónapja tartó figyelmeztető sztrájkját, miután a szakszervezet megállapodott a kormánnyal arról, hogy az továbbra is bónuszt fizet a schengeni határok védelméért - közölte a helyi sajtó szerdán.
febr. 11
2:06
Törökország is meghódítaná a Holdat (ProfitLine)
Recep Tayyip Erdogan török elnök Ankarában bejelentette, egyben ismertette országa űrprogramját, amelynek keretében 2023-ban, a köztársaság megalapításának 100. évében nemzetközi együttműködés részeként űrjárművet készülnek küldeni a Holdra.
febr. 11
3:06
Májusra talán lehet lazítani a járványügyi korlátozásokon (ProfitLine)
Ha jól halad a koronavírus-járvány elleni védőoltások beadása, májusban remélhetőleg ismét lazítani lehet a járványügyi korlátozásokon Magyarországon, és a nyár ismét meglehetősen sikeres lehet az idegenforgalomban - jelentette ki Áder János köztársasági elnök szerdán, a visegrádi négyek (V4) elnökeinek lengyelországi találkozóját záró közös sajtóé
febr. 11
3:36
Bírságot kapott a Szabad Európa Rádió Moszkvában (ProfitLine)
Tizenegymillió rubeles (mintegy 44 millió forintos) bírsággal sújtotta szerdán Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (Szer/SZR) részvénytársaságot és annak igazgatóját az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor), amiért a cég nem tüntette fel, hogy külföldi ügynöknek számít Oroszországban.
febr. 11
3:42
Ennek a városnak a lakói napelemek által kapják olcsóbban az áramot (Alternatív Energia)
A Tesla egy újabb helyszínen kezdi kiépíteni a virtuális erőművét.
febr. 11
4:06
BitCoin vásárlás hitelből? Itt a világvége! (ProfitLine)
A tőzsde egyik sok száz éves szabálya, hogy amikor a nyáj elindul, akkor nagy baj lesz. Azaz mikor a kozmetikus, a taxisofőr és a takarítónő is arról beszél, hogy 'tuti befektetést' talált, amivel megsokszorozza a pénzét, akkor elkezdhetünk izgulni, mert közeleg a vég. És a vég közeleg. Csúnya lesz.
febr. 11
4:12
A hazánkban képzést indító kínai egyetemen tanulhatnak majd a magyar fiatalok (okosipar.hu)
A világ legjobbjai közé tartozó Fudan Egyetemen tanulhatnak a magyar fiatalok Budapesten – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel. A közleményben idézték Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, aki szerint a Fudan hazai szerepvállalásával Magyarország regionális tudásközponttá válhat. “A magyar é
febr. 11
4:36
Így változott a nyugdíj összege közel 20 év alatt - ábrán mutatjuk a számokat! (ProfitLine)
Az átlagos havi nyugdíj összege Magyarországon, 2000-2019 egy ellátottra jutó nominál összeg, nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők átlagos létszáma
febr. 11
4:42
Jelentősen csökkenhet az árpa vetésterülete Franciaországban (Agrofórum)
Franciaországban idén jelentősen, akár negyven százalékkal is visszaeshet a tavaszi árpa vetésterülete a tavalyi kivételesen magas szint után - közölte a francia mezőgazdasági minisztérium.
febr. 11
5:06
Tízből kilenc magyar már tervezi az idei nyaralást (ProfitLine)
Tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, ötödük már foglalt is - derül ki a Szállás.hu legfrissebb felméréséből.
febr. 11
5:12
Mennyiből költözhetünk a Balaton-partra? (Privátbankár)
Az igazságügyminiszter egy Balaton környéki faluban újított fel egy családi házat. Vajon jó vásárt csinált? És mennyit kell szánni egy balatoni lakásra, házra, ha a tó közelébe szeretnénk költözni? Árulnak egyáltalán bármit, ami nem nyaraló? Az átlagos luxuslakások a tó partján 1,2 millió forint alatti négyzetméteráron megszerezhetők.
febr. 11
5:12
Bimbózó szerelem van kialakulóban az Exatlon Hungaryben? (Márkamonitor)
Hihetetlen eseményeknek lehettünk szemtanúi az Exatlon Hungaryben, ugyanis a kékek történelmet írtak. A Kihívóknál valóban izzik a levegő két versenyző között?   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Bimbózó szerelem van kialakulóban az Exatlon Hungaryben? https://tv2.hu/exatlon/362060_bimbozo-szerelem-van-kialakuloba.html    EXATLON HUNGARY – ADÁSBÓ
febr. 11
5:12
Macskakőbe szereltek napelemet hazai mérnökök (Tiszta Jövő)
Őrült elképzelésnek hangzik, de néhány hazai mérnök elkészítette a napelemes térburkolatot.
febr. 11
5:12
Szakma vagy diploma? – Mi alapján válasszunk? (SzakmaPortál)
A pályaválasztás során az egyik legelső kérdés, ami felmerül, hogy a szakmatanulás vagy a felsőoktatás irányába érdemes-e elindulni. Mi alapján érdemes választani? A pályaválasztás az ember életének egyik legfontosabb kérdése, így nem csoda, ha fiatalon még fogalma sincs az embernek arról, mi is szeretne lenni, milyen foglalkozást szeretne egy élet
febr. 11
5:12
2,1 milliárd forintos beruházás Veszprémben (okosipar.hu)
A Balluff Elektronika Kft. 2,1 milliárd forint értékű veszprémi kutatás-fejlesztési beruházása is segíti a magyar gazdaság dimenzióváltását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Szijjártó Péter hozzátette, a fejlesztéssel a vállalatnál dolgozó 900 ember munkahelye biztossá válik, és ezen felül még 30 maga
febr. 11
5:30
Az MFB tőkealapja szállt be Rogán Antal feltaláló ismerőse sörös érdekeltségébe (Menedzsment Fórum)
A Sörművek Kft. is megérezte a járványt, de fejleszteni akarnak.
febr. 11
5:36
Jönnek az extrém hidegek, de van-e elég földgázunk? (ProfitLine)
Biztosított a hazai földgázellátás, a következő hideg napok alatt sem valószínűsíthető olyan helyzet, ami az ellátásbiztonságot veszélyeztetné - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (Mekh) szerdán az MTI kérdésére.
febr. 11
5:36
minden ami fontos az otthonfelújítási programról (KKV Magazin)
Otthonfelújítási program tájékoztatót publikált a Mapei Kft. A díjmentesen letölthető kiadvány minden nélkülözhetetlen tudnivalót tartalmaz a január 1-én életbe lépett, új otthonfelújítási program részleteiről.
febr. 11
5:42
Havazással és viharos széllökésekkel támad a tél (Agroinform)
Havazásra főként a keleti megyékben kell számítani, amely a délután folyamán lassacskán ott is megszűnik. A hideg levegő azonban a hét második felében is kitölti majd a Kárpát-medencét, némi enyhülés csak vasárnaptól lehet.
febr. 11
5:42
Koronavírus-oltóanyagok: a EP képviselők uniós és globális szolidaritást várnak (Márkamonitor)
Az Uniónak folytatnia kell a koronavírus-járvány ellen végzett munkáját és sürgősen fel kell pörgetnie az oltóanyaggyártást ahhoz, hogy válaszolhasson a polgárok igényeire, mondja az EP.   A Tanács portugál elnöksége és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke részvételével szerdán lezajlott vitában a képviselők a koronavírus-járvány kezel
febr. 11
5:42
Kína a világ legnagyobb fokhagymatermelője (Agrofórum)
Egyértelműen Kína vezeti a fokhagymatermelő országok ranglistáját, ugyanis a második helyen álló India csak nyolcad annyi termést tud felmutatni. A harmadik helyen álló Banglades éves termése pedig a kínai ötvenede. A legjobban szereplő európai ország Spanyolország, ahol az éllovas termésének nyolcvanhatodát takarították csak be. A Top 10 utolsó he
febr. 11
5:42
Mi mindenre jó az ózongenerátor? (New Technology)
Az ózongenerátor márciusban jelent meg köztudatban, mint a koronavírus egyik legádázabb ellenségének feltüntetett eszköz. Ma már számos iparágban és helyen használják, az élelmiszer tartósítástól kezdve, a víztisztításon át a mentőautók, orvosi rendelők, kórházak fertőtlenítéséig.  De vajon miért tud hatékony lenni az ózongenerátor a vírusokkal és
febr. 11
5:42
Horsch Cruiser (Agrárágazat)
A Cruiserrel olyan eszközt kapunk a kezünkbe, amellyel a sekély intenzív művelést tökéletesen tudjuk elvégezni.
febr. 11
5:42
Hová lett a búza? (Mezőhír)
A búza világpiaci árai 25 évvel ezelőtti szinteken mozognak, de több olyan csúcs is volt, amit még nem értünk el.
febr. 11
5:42
Innovatív házhoz szállítási szolgáltatás (Transpack)
A Raben új, webáruházakból rendelt raklapos házhoz szállítási szolgáltatása igazodik a címzett igényeihez, aki munkaidőn túl is átveheti küldeményét.
febr. 11
5:42
Parcella-technika a növénynemesítés szolgálatában (GépMax)
A mezőgazdasági kutató-technika, a parcella-technika teszi lehetővé az új fajok termesztésbe vonását, a fajtakísérleteket és a folyamatos nemesítési munkát.
febr. 11
5:54
Pápai Hús vezére: "Valóságos háború dúl a magyar sertéshús piacon" (Növekedés)
Tavaly úgy körülbelül 20 százalékkal nőtt a Pápai Hús Kft. forgalma. A készítményeknél a prémium termékek felfutása miatt az árbevétel terén idén is érdemi bővülés várható - mondta el a Növekedésnek a cég ügyvezetője Szappanos Péter.
febr. 11
6:06
Járvány ide vagy oda, nem maradunk magyar filmek nélkül (ProfitLine)
Az Aradi Kamaraszínház és a Mythberg Films együttműködésében, Pozsgai Zsolt rendezésében készül a Magyar Golgota című tévéfilm, de a színházak és filmesek összefogásával országszerte több izgalmas alkotást is forgatnak a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásának köszönhetően- tájékoztatta az NFI kedden az MTI-t.
febr. 11
6:06
Autonóm hirdetőrobot: Kiwibot (okosipar.hu)
Az árukézbesítő Kiwibotokon elhelyezett reklám újraalkotja a kültéri hirdetés fogalmát. Három nagy cég fogott össze, hogy képességeiket ötvözve szuperhatékony hirdetőfelületté változtassák az egyikük kézbesítő robotjait. Az eddig főleg autómatricás hirdetéselhelyezéssel foglalkozó Wrapify példa nélküli megállapodást kötött a kézbesítő robotjaival i
febr. 11
6:12
Megéri hűteni a napelemeket? (Alternatív Energia)
Egyszerű hűtési technológiával is növelhető a napelemes rendszerek teljesítménye és élettartama is.
febr. 11
6:12
Tévúton a klímapolitika, újratervezés nélkül esélytelen a siker (Portfolio)
Az Európai Unió és egyre több ország tűzte ki maga elé azt a célt, hogy 2050-ig nettó nullára - vagyis az erdők és az egyéb karbonmegkötő megoldások által kezelhető szintre - csökkenti az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. Ehhez az EU-nak jelentősen fokoznia kellene ez irányú erőfeszítéseit, azonban még ha sikerül is teljesítenie a kihívást, a
febr. 11
6:12
Mezőgazdasági öntözőkutat szeretnél? Ezeket kell elintézned! (Agroinform)
2021. január 1-től jelentős változások léptek életbe az új és már meglévő mezőgazdasági kutak engedélyezésével, használatával kapcsolatban. Vegyük végig, hogy a különböző kutak esetében mi a teendő!
febr. 11
6:12
Magyarországra látogat a Boston Dynamics robotkutyája (Márkamonitor)
Az Alza.hu elsőként hozza Magyarországra a Boston Dynamics fejlesztését, Spotot, a robotkutyát. Az Alza elköteleződése az innováció, a robotika, a kibernetika és a mesterséges intelligencia iránt alapítása óta rendületlen: szolgáltatásminőségben és termékkínálatban egyaránt az innovatív megoldások és termékek állnak a középpontban. Az Alza magyaror
febr. 11
6:12
A koronavírus idén teljesen lenullázta az influenzát (G7)
Az adatok alapján úgy néz ki, hogy az északi féltekén is megismétlődik az, amit nyáron a déli féltekén tapasztaltak: gyakorlatilag nincs influenza.
febr. 11
6:12
Miért ne termelhetne még gazdaságosabban (Agrárágazat)
Tavalyi áron érhető el a Dorker kínálatában a kis- és középgazdaságok szezonális munkáira ideális Deutz-Fahr 5D Keyline.
febr. 11
6:18
Teljes kripto támogatás jöhet a Mastercardtól (Kripto Akadémia)
A Mastercard már idén lehetővé teheti, hogy a vele kapcsolatban álló kereskedelmi egységek kriptovaluta fizetéseket fogadhassanak el. Jelenleg ugyan már több kriptopénzeket támogató bankkártya is létezik, de ezek használata során a digitális pénzeket azonnal dollárra, vagy más fiat valutára váltják…
febr. 11
6:18
Állami ingyenmilliók a családoknak: adtak egy nagy pofont a magyarok a koronavírusnak (Portfolio)
A koronavírus-válság ellenére 19 százalékkal nőtt tavaly a CSOK-igénybevételek összege és 16 százalékkal azok száma – mutatják a Portfolio által megszerzett statisztikák. Míg korábban kétharmadrészt új lakásokra költötték a CSOK-összegeket a családok, a falusi CSOK megjelenésének köszönhetően átbillent ez az arány a használt lakások javára. A taval
febr. 11
6:18
2023-ra elkészül a robot üzletviteli tanácsadó - Mesterséges intelligencián alapuló szoftvert fejlesztenek a kkv-knak (Növekedés)
Az IncepTech Üzleti és Technológiai Megoldások Kft. a szolgáltatási szektorban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások üzleti, operációs és üzletvezetési hatékonyságát növelő, mesterséges intelligencián alapuló szoftver kifejlesztésén dolgozik, a projekt összköltségvetése 606 millió forint - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
febr. 11
6:24
A járvánnyal új világ köszönt az irodapiacra is (Piac és Profit)
Az irodapiac nem roggyant meg, de jelentősen átalakult és újra kellett fogalmazni, hogy mi a normális – összegezte az eltelt 12 hónapot a VLK Cresa tanácsadó cég vezetője. Más szakértők pedig azt emelték ki, hogy a fejlesztések nem állnak le, de a kereslet szerkezete erősen átalakulóban van, a befektetők pedig továbbra is élénken érdeklődnek a magy
febr. 11
6:36
Régi-új miniszteri biztos nevezett ki Varga Judit (Menedzsment Fórum)
A korábban az Igazságügyi Minisztérium kötelékében tevékenykedő biztos új feladatot kap.
febr. 11
6:36
Régi-új miniszteri biztosa van Magyarországnak (Privátbankár)
A korábban is az Igazságügyi Minisztérium kötelékében tevékenykedő biztos új feladatot kap.
febr. 11
6:36
Márciustól szigorúbb lesz a jogsi megszerzése - Legalábbis motorra... (ProfitLine)
Március elsejétől megújított tantervi és vizsgakövetelményeket teljesítve szerezhetnek jogosítványt a magyar motorosok - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.
febr. 11
6:36
Kínos kérdések is szóba kerültek Biden és a kínai elnök első beszélgetésén (Portfolio)
Joe Biden új amerikai elnök megválasztása óta először beszélt szerda este telefonon kínai kollégájával, Hszi Csin-pinggel, akinek felvetette aggályait bizonyos emberi jogi visszaélésekkel kapcsolatban is.
febr. 11
6:42
Óriási felfedezés: alma melléktermékből üzemanyag! (Agroinform)
A német Freiburgi Egyetem kutatói felfedezték, hogy a gyümölcsfeldolgozás idáig legfeljebb csak takarmányozási adalékanyagként használt hulladékaiból hidrolízis és fermentáció útján mintegy 6 százalékos alkoholtartalmú bioetanolt lehet előállítani – adta hírül a freshplaza.de.
febr. 11
6:42
Belendültek a kiberbűnözők (Azenpenzem)
A világjárvány, a karantén okozta bezártság megnövelte a kiberbűnözők lehetőségeit. Módszereik gyorsan fejlődnek, és újakkal is lehet találkozni. 2021 sokak szerint a zsarolóvírusok éve lesz. Ezekkel szemben már a rendszeres mentés sem jelent védelmet. De egyre több az adathalász támadás is.

Keresés