2021. február 7. vasárnap

febr. 7
0:06
2020-ban először használt több megújuló energiát Európa, mint fosszilist (Infostart)
A fosszilis tüzelőanyagok a kontinens energiaigényének 37 százalékát enyhítették, míg a megújuló energiaforrások 38 százalékot elégítettek ki.
febr. 7
0:06
5 buktató, amire figyelni kell az áfa-visszatérítés igénylésekor (Bankmonitor)
2021-től az új építésű lakások vásárlásának és építésének is visszaigényelhető az áfája. Már sok dolgot tudni lehet erről a támogatásról, ám van néhány olyan feltétel, ami sokakat meglephet. Éppen ezért a Bankmonitor szakértői összegyűjtöttek 5 buktatót, amire mindenkinek figyelnie kell, ha áfa-visszatérítést szeretne igényelni. A családok lakáscél
febr. 7
0:06
Ma megérkezett az AstraZeneca első szállítmánya: mit lehet tudni a vakcináról? (Növekedés)
Az első szállítmánnyal 40 800, március végéig összesen több százezer AstraZeneca vakcina érkezik hazánkba.
febr. 7
0:10
Melyek a világ legfontosabb háborús gócpontjai? - Könyvajánló (Növekedés)
A világ jelenleg már sem nem egypólusú, hanem a multipolaritáshoz vezető úton van – többek között erről is volt szó Pascal Boniface geostratégiai szakértő, a francia Nemzetközi és Stratégiai Ügyek Intézete alapító igazgatójának legújabb kötetének, A nemzetközi kapcsolatok atlaszának bemutatóján. könyv 100 térképpel mutatja be a világ konfliktusai
febr. 7
0:14
Egy izraeli gyógyszer pár nap alatt meggyógyítja a koronavírusos betegeket (Növekedés)
Egy új, egyelőre EXO-CD24 nevű izraeli gyógyszer 3-5 nap alatt meggyógyított a tel-avivi Ichilov kórházban 30-ból 29 koronavírusos beteget, akiket a Covid-19 mérsékelt vagy súlyosabb formája miatt kezeltek - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál pénteken.
febr. 7
0:18
Koronavírus: Egyre kevesebben szorulnak kórházi ápolásra, lélegeztetőgépre (Növekedés)
1561 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 375 125 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
febr. 7
0:22
Európában 27 millió muszlim bevándorló él - Üzletileg is nagy bennük a lehetőség (Növekedés)
Európában körülbelül 27 millió arab-muszlim él, s korábban egyetlen nagy piaci szereplő sem célozta meg ezt a célcsoportot. A bevándorló hátterű német startupok most lecsaptak a kínálkozó piaci lehetőségre.
febr. 7
0:26
Aukciós rekord: közel félmilliárd forintért kelt el Michael Jordan játékoskártyája (Növekedés)
A maga nemében rekordot jelentő áron, 1,44 millió dollárért (428,5 millió forintért) kelt el aukción az amerikai kosaras legenda, Michael Jordan egyik játékoskártyája.
febr. 7
0:30
Júniusra már elérhető a nyájimmunitás 3 uniós országban (Növekedés)
Megosztott egy oltási táblázatot Pascal Canfin francia EP-képviselő a közösségi médiában, arról, hogy az egyes tagállamokban - saját közlésük alapján - mennyi adag vakcina várható, és ebből a lakosság hány százalékát tudják majd beoltani - írja az Euronews.
febr. 7
0:34
OTP: Feleannyi készpénzt veszünk ki az automatákból (Növekedés)
Jóval kevesebben intézték bankfiókokban pénzügyeiket a koronavírus-járvány hatására, mint korábban: a fióki pénztárak forgalma visszaesett, miközben egyre inkább a tanácsadást igénylő szolgáltatások miatt keresik fel az OTP Bank fiókjait az ügyfelek.
febr. 7
0:38
Káosz az olasz politikában: Draghinak Berlusconi segíthet (Növekedés)
Még mindig nem tudni, mely pártok vennének részt Mario Draghi új kormányában, a lakosság 60 százaléka támogatná az új kormányfőt. Azt sem biztos, hogy szakmai vagy politikai kormányzás jöhet. A 84 éves Silvio Berlusconi mentheti meg a helyzetet, de Matteo Salvinin is sok múlik, aki bejelentette, hogy nem vétózza meg a kormányt. A kormányválság oka,
febr. 7
0:42
Kiderült, hol állunk az innovációs ranglistán (Növekedés)
Magyarország a fejlettségi szintjének megfelelően innovatív, ebben a tekintetben előzi Szlovákiát és Lengyelországot. A világ leginnovatívabb országa Svájc, a régiós versenyben továbbra is Csehország áll az élen.
febr. 7
1:06
Eredményes az elektromobilitási program (ProfitLine)
Valódi tettekre és nem üres jelszavakra van szükség a környezet, a teremtett világ megóvásához, a kormány ezért jelentős támogatásokat biztosít a nagycsaládoknak, a vállalkozásoknak és az intézményeknek környezetbarát járművek vásárlásához - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára
febr. 7
3:06
Másfélszeresére emelkedik a fogászati finanszírozás forrása (ProfitLine)
Másfélszeresére emelkedik a fogászati finanszírozás forrása, több mint 26 milliárd forint többletforráshoz jutnak a fogorvosi ellátást vállalkozói formában végző szakemberek idén - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-t.
febr. 7
4:06
Mennyi órabért keres ma egy fizikai munkás Magyarországon? (ProfitLine)
2020 negyedik negyedévében 1322 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 9,9 %-os növekedést jelent 2019 hasonló időszakában tapasztalt 1 203 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban jóval alacsonyabb ütemben változtak a bérek: a
febr. 7
4:36
A mesterséges intelligencia segítségével nyit új fejezetet a Syngenta és az Insilico Medicine a fenntartható termékek innovációjában (New Technology)
A Syngenta növényvédő szer üzletága együttműködésbe kezd a mesterséges intelligenciával (AI) és mélytanulással foglalkozó Insilico Medicine vállalattal. Ennek célja, hogy felgyorsítsa az új, még hatékonyabb növényvédelmi megoldások fejlesztését, amelyek megvédik a haszonnövényeket a betegségektől, gyomoktól és kártevőktől, valamint egyúttal az ökos
febr. 7
4:42
Árad a Tisza – Képek (Agroinform)
Árad a Tisza, a folyó felső szakaszára újra nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezik.
febr. 7
4:48
A magyar gazdák lehetnek a következő évek nyertesei (Agrofórum)
Rekordösszegű támogatásban részesül az agrárium, amellyel a magyar gazdatársadalom a következő évek nagy nyertesévé válhat - mondta Nagy István agrárminiszter egy videóban, amely a kormány hivatalos Facebook oldalán jelent meg.
febr. 7
5:06
Ingyenes weboldalfejlesztést kap 20, a Covid miatt bajba került cég (ProfitLine)
A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak segít elindulni a digitalizáció útján a FlyBuilt: a magyar startup weboldalt és webshopot tervez 20 cégnek - közölte a Magyar Telekom az MTI-vel.
febr. 7
5:12
Már napfény sem kell az új napelemnek, hogy termeljen! (Alternatív Energia)
A szabad szemmel nem látható UV-sugárzást is hasznosíthatják a most kifejlesztett napelemek.
febr. 7
5:12
Korosztályos bajnokunk tanította játszani a Bon-Bon együttes tagjait (Márkamonitor)
Különleges játék várt a Top Sport fiatal teniszezőjére, Bak-Szabó Norinára. A januárban a fedett pályás országos bajnokságon saját korosztályában egyéniben bronz, párosban aranyérmet nyert sportoló a Bon-Bon zenekar tagjainak, Szolnoki Péternek és Török Tamásnak adott jó hangulatú teniszleckéket. A tenisz egyébként sem áll messze a Bon-Bontól, hisz
febr. 7
5:36
5G: a felhőtől a szerszámgép-gyártásig (New Technology)
Ha az 5G-ről csak a villámgyors letöltés és videóstreamelés jut eszedbe, akkor érdemes újra és mélyebben átgondolni a benne rejlő lehetőségeket, ugyanis az ötödik generációs vezeték nélküli kommunikációs szabványok átírják a folyamatirányítás szabályait a CNC-megmunkálásban, közli kész tényként a Modern Machine Shop. A vezetékes sebesség gyorsaságá
febr. 7
5:42
Bajban van a magyar söripar (Agroinform)
7,5 százalékkal esett az öt legnagyobb sörgyártó forgalma tavaly, csak a szuperprémium és az ízesített alkoholmentes termékek bizonyultak válságállónak.
febr. 7
5:42
Németh Béla a Republic Group új ügyvezető igazgatója (Márkamonitor)
A 27 éves médiaügynökségi, ezen belül pedig 16 éves regionális vezetői tapasztalattal rendelkező Németh Béla a Republic Group ügyvezető igazgatói pozíciójában folytatja karrierjét januártól. A Republic Group nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos törekvéseit a koronavírus-járvány ellenére is sikeresen el tudta indítani a tavalyi évben, melyeknek fo
febr. 7
5:42
Működnek a napelemek a hegycsúcson? (Tiszta Jövő)
Van-e magassági korlátja a napelemek használatának?
febr. 7
5:42
Talajmintavétel a tábla minden egyes pontjáról – lehetséges? (Agrárágazat)
A kanadai fejlesztésű SoilOptix® talajszkennerrel megnézhetjük, hogy a talaj milyen anyagokból épül fel.
febr. 7
5:42
A vöröshagyma tápanyagellátása (Mezőhír)
Korszerű vöröshagymafajtákkal és technológiával, alkalmas tárolókkal és csomagolókkal az importot ki lehetne váltani.
febr. 7
5:42
A Bednar újdonságai (GépMax)
A Bednar továbbfejlesztette új vetőgép, az Efecta Ce mellett a mélyművelésre használt, bevált gépeit is.
febr. 7
5:42
90 éve a logisztikában (Transpack)
Még mindig egy családi vállalat, fenntartható fejlődési stratégiával, foglalkozik alkalmazott kutatással és több évtizede úttörője a logisztikának.
febr. 7
5:54
Kína és India uralja a rizspiacot (Agrofórum)
A világon a legtöbb rizst Kínában, Indiában és Indonéziában takarították be. A két rizsnagyhatalom, Kína és India több rizzsel büszkélkedhet mint a Top 10-es listán mögöttük álló nyolc ország együttesen.
febr. 7
6:06
Egyedülálló szigetelőanyagot fejlesztett ki a Bodrogi Bau Kft. (ProfitLine)
A magyar piacon egyedülálló, a hagyományos termékekhez képest akár 20 százalékos fűtési energia-megtakarítást lehetővé tevő szigetelőanyagot fejlesztett ki szegedi gyárában a Bodrogi Bau Kft. - tájékoztatta a cég az MTI-t.
febr. 7
6:12
Szájer Józsefet az utolsó kinevezésétől is megfosztották (Menedzsment Fórum)
Már nem szerepel a címzetes egyetemi tanárok között a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
febr. 7
6:12
A gyár több mint egy doboz, érteni kell a lelkét – interjú a legnagyobb magyar gyártervezővel (Privátbankár)
Cudar időket él a szereplők zöme az építési piacon. Kinek kell most új irodaház, pláza vagy hotel? Nem túl sok a jelentkező. Viszont van egy libling, az ipari ingatlan kategóriája, ami szép pályát fut be ezekben a hónapokban. Egymás után jelentik be nálunk, hogy valamelyik cég új üzemet épít – részben közpénzből. De most nem a forrásokat vizsl
febr. 7
6:12
Alapvető tudnivalók metszésről, lemosó permetezésről, fejtrágyázásról (Agroinform)
Indulhat a fejtrágyázás, de vannak kivételek; megjelent az öntözési közösségeket támogató pályázat; mostantól nehezebben lehet műtrágyához jutni; hogyan gyűjthetünk szarvasgombát Magyarországon. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.
febr. 7
6:12
Lexus UX 300e: a dizájn diadala (Márkamonitor)
A várhatóan idén év végén Magyarországon is bemutatkozó UX 300e az Európában és hazánkban 99%-ban környezetbarát, öntöltő hibrid elektromos modelleket értékesítő Lexus első akkumulátoros elektromos hajtású modellje, amely magában hordozza a hibrid UX génjeit, a feltűnő, futurisztikus dizájnt és kézműves ’Takumi’ részleteket. Az akkumulátoros elektr
febr. 7
6:12
Szerezz előnyt a CNC-megmunkálásban! (okosipar.hu)
Az egyedi darabokat gyártó üzemek – köztük a CNC-megmunkálók – újfajta és több irányból érkező nyomást éreznek az üzleti életben. Globális verseny alakult ki, a demográfiai változások miatt ráadásul egyre nehezebb megtartani a tehetséges munkaerőt. A problémák leküzdéséhez elengedhetetlen, hogy először megértsük a CNC-megmunkálás aktuális trendjeit
febr. 7
6:36
Nőhet a depressziósok száma és akár az öngyilkosságoké is – mondja a pszichiátriai társaság elnöke (Növekedés)
Az elhúzódó koronavírus-járvány miatt pszichopandémiára számítanak a szakemberek és arra, hogy ezzel együtt a depressziós betegek száma és akár az öngyilkosságoké is növekedhet – derül ki abból az interjúból, amit Balázs Judit, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke, az ELTE Pszichológiai Intézet tanszékvezető egyetemi tanára adott a Növekedésnek.
febr. 7
6:42
Már készül a kormány 10 milliós ingyenhitele, ezt lehet sejteni róla (Portfolio)
Egyre több információ kering a piacon arról, hogy fog működni a mikrovállalkozások számára kínált, akár 10 milliós kamatmentes kölcsön, amelyet a lezárások kárvallottjai számára, a gazdaság újraindítása érdekében tervez bevezetni a kormány. A péntek óta Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön nevet viselő, 100 milliárdos keretösszeggel induló konstru
febr. 7
6:42
Highlights of Hungary: Tájfajta paradicsomok Magyarország kiválóságai között (Márkamonitor)
Csaknem 370 ezer virágos növényfaj közül világszerte mindössze 200-at használunk élelmiszerek előállításhoz, miközben a 200 növényfajból pusztán 9 adja a globális növénytermesztés több mint felét. A genetikai erőforrások, vagyis a termesztett növényfajták sokfélesége mindeközben feledésbe merül. Ezen a tendencián kíván változtatni az Ökológiai Mező
febr. 7
6:42
Növekednek az élelmiszerárak emelkedése miatti globális félelmek (Agrofórum)
Januárban a nyolcadik egymást követő hónapban emelkedtek a globális élelmiszerárak, utoljára 2014. júliusában mértek ennél magasabb drágulási ütemet - közölte az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a Fao. Mindeközben számos ország továbbra is harcol a Covid-19 világjárvány következményeivel.
febr. 7
6:42
2022-2023-ra állhatnak vissza az árak az ingatlanpiacon (KKV Magazin)
Az átoltottságnak csak lélektani szerepe lesz abban, hogy milyen hamar rendeződik majd az ingatlanpiac, de a koronavírus-járvány esetleges harmadik hulláma, illetve a hitelmoratórium vége negatív irányba is mozdíthatják az árak alakulását. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, hogy az új otthonteremtési és lakásf
febr. 7
6:42
A Bosch 2020-ban a vártnál jobban teljesített (New Technology)
A 2020-as üzleti évben a Bosch csoport a koronavírus-válság hatásai és a gépjárműgyártás visszaesése ellenére is pozitív eredményt ért el. Sőt, a vállalatcsoport a technológiák és szolgáltatások vezető szállítójaként még a várakozásoknál is jobban teljesített. Az előzetes adatok szerint a vállalat üzleti eredménye mintegy 1,9 milliárd euró, ennek a
febr. 7
6:48
A veszélyhelyzet miatt sokkal kevesebb volt tavaly az árverezés (Növekedés)
Lefoglalt ingatlanok és ingóságok árverezéséből 865 millió forint folyt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) tavaly, míg 2019-ben több mint 2 milliárd forint, a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt ugyanis nem voltak árverések - közölte az adóhatóság.
febr. 7
7:06
Bővítik a nagykanizsai ipari parkot (ProfitLine)
Tíz év alatt csaknem kétezerrel nőtt a nagykanizsai ipari parkban a munkavállalók létszáma, a mára szinte betelt terület bővítése már a múlt évben megkezdődött - közölte a térség országgyűlési képviselője szombaton a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
febr. 7
7:12
Vajon vonzó marad Budapest? – Prognózis a járvány utáni befektetői piacra (Márkamonitor)
Egy 5 éves folyamat ért véget, illetve torpant meg alaposan nem sokkal a koronavírus felbukkanása előtt. 2014 és 2019 között Budapest belvárosában egymást érték a külföldi befektetők, akik ingatlanokat vásároltak fel. A jelenlegi helyzetet és a piaci állapotokat tanulmányozva joggal merül fel a kérdés, hogy a járványhelyzet végével vajon visszaáll-
febr. 7
7:18
Erre a használt autóra gerjed most a magyar ember (Infostart)
Van egy márka, amelyből két kocsi is befér a legjobb ötbe - és nem a Suzuki.
febr. 7
7:18
Négy segítség, amivel könnyebben leküzdhető a halogatás (Növekedés)
A halogatás a munkánk, boldogságunk és egészségünk kárára mehet. Egy PhD-hallgató négykérdéses módszere segíthet ennek a káros szokásnak a leküzdésében.
febr. 7
7:24
Rengeteg volt a kiadó lakás Budapesten a járvány évében (Piac és Profit)
Az ingatlan.com adatai szerint a fővárosban az összes lakás 9 százalékát hirdették kiadásra 2020-ban. Az albérletek aránya az V., a VI. és a VII. kerületben volt a legmagasabb.
febr. 7
7:36
Téli vásár helyett lehúzott redőnyök (Azenpenzem)
Ruha, könyv, játék, bútor most nem kell a magyaroknak. Az iparcikkes boltok piacvesztése 600 milliárd forint volt tavaly, a mélyrepülésük pedig januárban is folytatódott – állítják szakértők.
febr. 7
7:42
Kezdődhet a fejtrágyázás, ideje műtrágyaszórót választani! (Agroinform)
Ha az időjárás is engedi, februárban már bizonyos területeken megkezdődhet a fejtrágyázás, így ezen a hétvégén az eladó műtrágyaszórók közül válogattunk apróhirdetéseinkben.

Keresés