2021. február 1. hétfő

febr. 1
0:03
Szijjártó Péter elmondta, miben vagyunk elsők Európában (Infostart)
Újraindulhat a magyar sertésexport Japánba - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.
febr. 1
0:03
Felújítási támogatás és támogatott lakásfelújítási hitel 2021-ben (Bankmonitor)
2021 egyik nagy durranása kétségtelenül a lakásfelújítási támogatás, ami utólag akár 3 millió forintot  is jelenthet azoknak a családoknak, akik korszerűsítenék, felújítanák otthonukat. Ehhez ráadásul február 1-től kedvezményes hitel igényelhető, így azok is kihasználhatják a lehetéséget, akik egyébként nem tudnák a munkálatokat önerőből megfinansz
febr. 1
0:03
Jövő héten kiderül, mennyire viselte meg a leállás a hazai ipart és kereskedelmet (Növekedés)
Jövő héten kiskereskedelmi és ipari adatokat ismerhetünk meg idehaza.
febr. 1
0:07
Újabb csapás miatt állt le több kulcsfontosságú hazai cég (Infostart)
Az év első hónapjainak ipari teljesítményére is hatással lehet az autógyárak téli szünet utáni újabb, nem tervezett leállása. Németországban a Ford egy hónapra, itthon a kecskeméti Mercedes 10 napra állt le, a győri Audiban pedig átmenetileg egy műszakban dolgoznak.
febr. 1
0:07
Hullámhegy után hullámvölgyben a vidéki turizmus (Növekedés)
Tavasszal leállás, nyáron fellendülés, ősszel újra bezárás – annyi hullámhegyet és hullámvölgyet talán még soha nem éltek át a magyar turisztikai vállalkozások, mint a tavalyi évben, ráadásul sokan a mai napig várják, hogy megérkezzen a számukra megítélt bértámogatás. Míg Budapest nagy mértékben függ a külföldi turistáktól, a vidéknek nyáron mentőö
febr. 1
0:09
Ez lett volna minden idők legnagyobb fúziója: majdnem egybekelt az Exxon és a Chevron (NRGreport)
Az ExxonMobil Corporation és a Chevron Corporation vezetői előzetes tárgyalásokat folytattak még 2020 elején, hogy felmérjék a két legnagyobb amerikai olajvállalat egyesítésének lehetőségét, írta meg a reuters az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva. Ez lett volna minden idők legnagyobb vállalati összeolvadása.
febr. 1
0:11
Így nyomja le a magyar árakat a német sertéspestis és a Covid (Infostart)
Jó évet zárt 2020-ban a húsipar és a sertéságazat. A 2014 ás 2016 közötti zuhanás után 2019-ben elérte a korábbi árszintet, tavaly pedig 14 százalékos növekedést produkált egy év alatt. Januárban azonban újra esnek az árak, a sertéscomb kilója például a tavalyi 1530 forintról 1000 körülre.
febr. 1
0:11
Merkely: Ha két hónap alatt be lehetne oltani a lakosságot, májustól biztonságban lehetnénk (Növekedés)
Egyre nő a bizalom a koronavírus elleni oltásban - mondta a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Merkely Béla elégedettséggel jelentette be, hogy a Semmelweis Egyetemen az orvosok 99,9 százalékát beoltották, a szakdolgozók esetében ez az arány 87 százalékos.
febr. 1
0:15
Kiheverte a lakáspiaci forgalom a koronavírust – tavasszal lendületbe jöhetnek a lakásvásárlók (Növekedés)
Stabilan kezdte az évet a használt lakások piaca tavalyhoz képest, a következő hónapokban pedig jó esély van az élénkülésre - áll az ingatlan.com legfrissebb, több mint 170 ezer eladó ingatlanhirdetést feldolgozó összeállításában, amelyből kiderül, hány darab használt lakóingatlan cserélhetett gazdát az év első hónapjában.
febr. 1
0:19
OGYÉI főigazgató: 90 százalék feletti hatékonyságú a Szputnyik V-vakcina (Növekedés)
90 százalék feletti hatékonyságú a koronavírus elleni Szputnyik V-vakcina - mondta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
febr. 1
0:23
Idén Eplény az új Saalbach (Növekedés)
Unalomig ismételt mondás, hogy a koronavírus miatt idén a belföld az új külföld, de kétségkívül igaz. Míg nyáron a rekordokat döntögető belföldi turizmus igazolta, most a hazai sípályákon tűnnek fel azok, akik normál helyzetben a megszokott osztrák síparadicsomok egyikében élveznék a síszünetet, viszont a lezárások miatt idén inkább a hazai pálya m
febr. 1
0:27
Heti makronaptár - Ipari, kiskereskedelmi statisztika jelenik meg a jövő héten (Növekedés)
Több statisztikai jelentés várható a jövő héten, kiemelkedik közülük az ipari termelés tavalyi teljesítményéről szóló, és a 2020-as kiskereskedelmi forgalomról szóló statisztika.
febr. 1
0:31
Újraindulhat a magyar sertésexport Japánba (Növekedés)
Újraindulhat a magyar sertésexport Japánba - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.
febr. 1
0:35
Gazdaságkutató: a járvány gazdasági hatásaiból való kilábalást is megkönnyítheti a fiatalok szja-mentessége (Növekedés)
A 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó (szja) alóli mentességével a koronavírus-járvány gazdasági hatásaiból való kilábalás is rövidebb, könnyebb lehet - mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
febr. 1
0:39
Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv: hétfőtől ismét megnyílik az elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlásának lehetősége (Növekedés)
Február 1-jétől újra lehet jelentkezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző pályázatára, amelynek célja - a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben megfogalmazottaknak megfelelően - a teremtett világunk védelme, a magyarok egészségügyi állapotának javítása, a munkavállalók autóhasználatának csökkentése és a kerékpár
febr. 1
1:03
Brüsszelben is lázadtak a korlátozások ellen (ProfitLine)
A belga rendőrség olyan megmozdulások kiszélesedését akadályozta meg vasárnap délután Brüsszelben, amelyeket több helyszínen szerveztek a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó rendkívüli intézkedések ellen, a nem engedélyezett tüntetésekre érkezők közül legalább 350 embert előállítottak. Az új fertőzöttek száma tovább emelkedett az országban -
febr. 1
2:03
Jól jártak a siófoki zimmer ferik a járvánnyal (ProfitLine)
A szociális távolságtartás műfaja jót tett a magánszálláshelyek bevételeivel.
febr. 1
3:03
Kiheverte a használtlakás-piaci forgalom a koronavírust, tavasszal lendületbe jöhetnek a lakásvásárlók (ProfitLine)
Stabilan kezdte az évet a használt lakások piaca tavalyhoz képest, a következő hónapokban pedig jó esély van az élénkülésre - áll az ingatlan.com legfrissebb, több mint 170 ezer eladó ingatlanhirdetést feldolgozó összeállításában, amelyből kiderül, hány darab használt lakóingatlan cserélhetett gazdát az év első hónapjában.
febr. 1
4:03
Túl sok a készpénz az embereknél - Hogyan lehetne elszippantani? (ProfitLine)
Jelentősen növekedett tavaly is a hazai lakossági készpénzállomány, olyannyira, hogy az év végére átlépte 7330 milliárd forintot, ami több mint 10 %-os növekedésnek felel meg éves összevetésben. Az ATM-es (bankautomatás) készpénzfelvételek összege a múlt év első háromnegyedében 5%-kal esett vissza.
febr. 1
4:09
Háromélű fúróval növelhető a produktivitás (okosipar.hu)
Az Iscar új, cserélhető hegyű fúróival az acélfuratok 50 százalékkal gyorsabban és sokkal pontosabban készülnek el, mint a kétélű fúrók esetében. A nagy kapacitású megmunkálás során olyan apró változtatásokkal lehet igazán sok pénzt keresni, amelyek hosszútávon hajtanak hasznot. Ennek tudatában nem csoda, ha sokan elégedetten csettintenek egy ponto
febr. 1
4:15
Mínusz 20 fokban mennyit termel a napelemes rendszer? (Alternatív Energia)
Alaszkában -16 fokon is termelnek a napelemes rendszerek.
febr. 1
4:21
Pontos időjárásjelentéssel az áram is olcsóbb lehet? (Növekedés)
Esősebb időszak, időjárási anomáliák – nem is gondolnánk, de ezeknek is hatása van az áram árára, rövid távon nem is kicsi. Elég egy száraz, hideg tél a Balkánon, vagy éppen a globális La Nina jelenség, máris változnak az energiaárak. Az időjárás árampiaci hatásainak az MVM Partner Zrt. szakértőinek segítségével jártunk utána.
febr. 1
5:03
A vártnál kevesebb Moderna-vakcina érkezett Magyarországra (ProfitLine)
Az M1 aktuális csatorna információi szerint a vártnál kevesebb Moderna-vakcina érkezett vasárnap Magyarországra.
febr. 1
5:09
Mától hitelt is ad az állam napelemes rendszer telepítéséhez (Tiszta Jövő)
Novák Katalin a Facebook oldalán jelentette be, hogy február 1-jétől indul az otthonfelújítási kölcsön.
febr. 1
5:39
Jó hírt közölt Varga Mihály, csak kicsit homályosan fogalmazott (Menedzsment Fórum)
A pénzügyminiszter a Facebookon tett közzé adatokat a nagycsaládos autóvásárlási programról. Az adatok egyértelműen azt tükrözik, hogy sikeres a program és többségében alsókategóriás járművet vásároltak a kedvezményre jogosultak.
febr. 1
5:39
Hárommillió tejesdobozon kampányol a Katasztrófavédelem a szén-monoxid-mérgezések megelőzéséért (Márkamonitor)
A szén-monoxid, ez a színtelen, szagtalan gáz, különösen a fűtési szezonban, sajnos a mai napig szedi áldozatait. A tökéletlen égés következtében keletkező anyag rendkívül mérgező, akár három percen belül halált is okozhat. A szén-monoxid-mérgezés nehezen észrevehető, hiszen tünetei – rosszullét, szédülés, fejfájás, hányinger, fáradtság – könnyen ö
febr. 1
5:39
A járvány örökre megváltoztatta az ipart (New Technology)
A koronavírus okozta pandémia káros gazdasági hatásainak főleg azok a területek voltak kitéve, amelyek elmaradtak a digitalizálással, míg másoknál inkább gyorsította a digitális technológiák előretörését. A COVID-járvány előtt nem okozott gondot az utolsó pillanatban elugrani a boltba valamilyen háztartási cikkért, mert biztosan megtaláltuk a polco
febr. 1
5:39
Lesz-e újra „virágzó” gyümölcstermesztés? (Mezőhír)
A gyümölcstermesztési színvonalunk nagyon alacsony, még a ’80-as évek szintjén sincs.
febr. 1
5:39
Logisztikai kiválóságok 2020-ban (Transpack)
Online rendezték meg a System Alliance Europe díjkiosztóját.
febr. 1
5:41
Új fiúk a telepen: mongol és iráni vevők jöttek a pesti lakáspiacra (Menedzsment Fórum)
A megelőző 5-6 évhez képest 2020-ban jóval kevesebb volt a külföldi vevő a magyarországi lakáspiacon, viszont új nemzetiségek is megjelentek. A nyugat-európaiak a szerintük jobb közbiztonság miatt is keresgélnek, többnyire közép árkategóriájú lakásokat és villákat vennének illetve vesznek is. A keletiek, köztük mongolok és irániak a belvárosban néz
febr. 1
5:45
A fejlesztés az egyre bonyolultabb, sokoldalúbb gépek irányába megy (GépMax)
Az Amazone teljes kínálattal akart jelen lenni Magyarországon.
febr. 1
5:45
A paradicsom veszélyes vírusos és fitoplazmás betegségei (Agrárágazat)
A veszélyt jelentő paradicsom-vírusbetegségek között két új a pepino-mozaikvírus és a paradicsomtermésbarnulás-vírus.
febr. 1
6:03
A nagy koronavírus számháború – mennyi embert kell mindenképpen beoltani? (Növekedés)
1 millió 942 ezer 65 évnél idősebb ember él Magyarországon, mely a népesség egyötödét jelenti. Lélekszámuk Budapesten eléri a 367 ezer főt. Közel kétmillió embert kellene tehát beoltani a koronavírus elleni vakcinával, hogy ne fusson fel a halálozás. Ehhez jönnek még hozzá a 18-64 éves korosztály krónikus betegei, melyek száma meghaladja a 2 millió
febr. 1
6:09
Sikertörténet a nyomtatott állampapír (Menedzsment Fórum)
Sikertörténetté vált a postákon bő egy éve elérhető, nyomdai úton előállított Magyar Állampapír Plusz, amelyből már több mint 270 milliárd forintnyit vásároltak az ügyfelek - írta a Világgazdaság hétfőn a Magyar Postától kapott tájékoztatás alapján.
febr. 1
6:09
"A következő válság szétroppantja az ezer sebből vérző eurózónát" - Hogy mondtuk ezt, kérem? (Portfolio)
A 2009-es válság után folyamatosan napirenden volt az eurózóna lehetséges széthullása, és a válságból még mindig nem 100%-osan feléledt valutaövezet fokozottan sérülékenynek tűnt egy következő válság esetén. Általános vélekedés volt, hogy egy 2008-hoz hasonló válság súlyos veszélybe sodorja a közös pénzt. Ehhez képest a nyakunkba szakadt durva váls
febr. 1
6:09
Rekordot döntött az e-matrica vásárlás (Márkamonitor)
Nő az igény az e-matricákra, félmilliónál is több autópálya-matricát vásároltak a Simple felhasználók 2020-ban. Ez 26 százalékos növekedést jelent a 2019-es év adataihoz képest. Egyre nagyobb a nyitottság a kontaktusmentes ügyintézésre – az OTP Mobil megbízásából készült reprezentatív kutatás alapján a megkérdezettek 62 százaléka fontólóra venné, h
febr. 1
6:09
Csok és lakásfelújítási támogatás? Nem lehetetlen, milliókat kaphatsz (Bank360 blog)
Több kérdés is érkezett hozzánk az elérhető támogatások kombinálhatóságával kapcsolatban, részletesen foglalkozunk a témával: elsőként azt vizsgáltuk meg, hogy a tetőtér-beépítésre felvehető csok és a lakásfelújítási támogatás hogyan egészítheti ki egymást, illetve van-e még olyan támogatás, amely segíthet az ingatlancélok megvalósításában.
febr. 1
6:09
Holnap kezdődik a Zeiss Online Open Day (okosipar.hu)
Meghívó az idei ZEISS Nyílt Napra, amelyet 2021. február 2-án és 3-án rendeznek meg – online formában. A világ 2020-ban megváltozott, csakúgy, mint mi – ezért szeretnénk most meghívni Önt a megszokottól kicsit eltérő rendezvényünkre. Regisztráljon most a 2021. február 2-3. között megrendezésre kerülő ZEISS Online Nyílt Napra! Ismerje meg a legújabb
febr. 1
6:15
Sikersztori lett a nyomtatott állampapírból (Privátbankár)
Sikertörténetté vált a postákon bő egy éve elérhető, nyomdai úton előállított Magyar Állampapír Plusz, amelyből már több mint 270 milliárd forintnyit vásároltak az ügyfelek - írta a Világgazdaság hétfőn a Magyar Postától kapott tájékoztatás alapján.
febr. 1
6:15
Az utolsó januári hét a kukoricáé volt (Agrofórum)
Chicagóban az elmúlt héten 9,3 százalékkal lőtt ki a kukorica ára. A többi termék sem teljesített rosszul, a búza 4,4 százalékkal, a szójabab 4,2 százalékkal, a repce pedig 6,5 százalékkal került többe. Párizsban a repce 4 százalékkal, a takarmánybúza 1,2 százalékkal, a malmi búza 1,7 százalékkal, a kukorica pedig 3,5 százalékkal drágult.
febr. 1
6:18
Hamarosan kiderül, hogy mennyit ér Elon Musk bitcoin üzenete (Kripto Akadémia)
A bitcoin árfolyama a hétvége során szépen lassan visszacsordogált a pénteki Elon Musk pump kiinduló szintjére. A neves feltaláló a hétvégén a Bitcoin szóra változtatta meg a közösségi oldalas bemutatkozó üzenetét, amire a BTC több ezer dolláros emelkedéssel reagált. A…
febr. 1
6:21
Pályázatok és változások februártól – mi köszöntött be a cégek életébe? (Piac és Profit)
Bár a koronavírus-járvány miatt további egy hónappal meghosszabbította a kormány az érvényben lévő járványügyi korlátozásokat, a hazai cégek számára több újdonságot is hozott február elseje. Összeszedtük a legfontosabbakat.
febr. 1
6:21
Szép lassan összeáll a kép, hogy sikerült az év vége a magyar gazdaságban (Portfolio)
A GDP-adatra még egy kicsit várni kell, de a héten már jönnek fontos részadatok a magyar gazdaság negyedik negyedéves teljesítményéről, a kiskereskedelem és az ipar decemberi statisztikája is érkezik. Közben a brit jegybank kamatdöntő ülést tart, Amerikában pedig a januári munkanélküliségi adatot ismertetik.
febr. 1
6:21
Mészáros Lőrinc lerohanhatná az ásványvízpiacot, de valószínűleg nem fogja (G7)
Mire jó egy olcsón megszerzett ásványvízüzem a rendkívül nyomott magyar piacon? Lehet belőle például üdítőitalgyár.
febr. 1
6:33
Hatalmasat nőtt Áder János megtakarítása, Rogán pedig újranősült (Menedzsment Fórum)
Megjelentek a legfrissebb vagyonnyilatkozatok az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
6:33
Az igények csak nőnek és nőnek (Agrofórum)
Az év 4. hete ismételten a rekordok jegyében telt és az elmúlt hetek áremelkedését kiváltó tényezője megint a hírek elejére került.
febr. 1
6:33
A számviteli törvényt érintő 2021-es jelentős változások (Adó)
A 2021. évi számvitelitörvény-változások esetében érdemes pár újonnan beépült módosításra odafigyelnie a vállalkozásoknak, hiszen egy részük nemcsak számviteli, de adózási szempontból is kedvezőek lehetnek, ráadásul már a 2020-as évre visszamenőlegesen is alkalmazhatóak.
febr. 1
6:39
Rogán Antal újranősült, Orbán Viktornak továbbra sincs megtakarítása (Privátbankár)
Megjelentek a legfrissebb vagyonnyilatkozatok az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
6:39
Még nem rohanhat bármelyik bankhoz lakásfelújítási kölcsönért (Azenpenzem)
Csak néhány pénzintézet kezdi el mától az állam által támogatott otthonfelújítási hitel kérelmeinek befogadását – derül ki az Azénpénzem.hu körképéből. Aki élne a kormányzati segítséggel, annak több dologra sem árt figyelnie.
febr. 1
6:39
Ideje felzárkózni – Több mint 10 milliárd „ingyenpénzzel” száll be az állam a hazai építőipari cégek technológiai fejlesztésébe (Márkamonitor)
Február közepétől startolhatnak rá a hazai építőipari kis- és középvállalkozások, valamint a tervezési, mérnöki munkát végző kisebb irodák az Építő-5 pályázat forrásaira. A 10,4 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett program célja, hogy vissza nem térítendő támogatással segítse az ágazat szereplőit hatékonyságuk, termelékenységük javításában

Keresés