2021. február 26. péntek

febr. 26
0:06
A legjobbkor jött a keresetkiegészítés! Újabb olvasókat tett boldoggá a Blikk (Blikk)
Nagyon időben jött ez a kis keresetkiegészítés – osztotta meg örömét Orsós Anna (53) abaligeti olvasónk, aki a Blikk Bumm – Legyen ön is győző! nyereményjátékon 50 ezer forintos készpénzutalványt nyert.
febr. 26
0:06
Eladósodni már lehet az új magyar átlagbérrel (Napi)
Az országos bruttó átlagbér 2020 decemberében 449 400 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal csütörtök reggeli közlése alapján, ami nettó 298 900 forint átlagos havi jövedelmet jelentett a munkavállalók számára. A Bank360 kiszámolta, mekkora személyi kölcsönre elég ez az összeg a túlzott eladósodást gátló szabályok mellett. Hosszú futamidőre e
febr. 26
0:06
Orbán Viktor: Sós húst sütsz kis szűcs? (Metropol)
Orbán Viktor is reagált a Facebookon Marco Rossi csütörtöki bejelentésére, miszerint a labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya magyarul tanul.
febr. 26
0:06
Elnyerte büntetését a járdán száguldva előző kreatív sofőrzseni (168 Óra Online)
Pénzbírsággal jutalmazták a rendhagyó mutatványt, de azt nem tudni, pontosan mennyivel.
febr. 26
0:06
Rogánné és családja másik földvásárlását is elkaszálta a kormányhivatal (444.hu)
Az 1000 hektár mellett egy másik szerződéssel még 80 hektárnyi földet akartak venni, most ezt a folyamatot is leállították.
febr. 26
0:06
Orbán Viktor: Sós húst sütsz kis szűcs? (BorsOnline)
Orbán Viktor is reagált a Facebookon Marco Rossi csütörtöki bejelentésére, miszerint a labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya magyarul tanul. A kormányfő humoránál volt, az biztos.
febr. 26
0:10
Palkovics László bejelentette: 2022 végén megkezdődik a koronavírus elleni magyar vakcina gyártása (Blikk)
A jövő év végén megkezdődik a koronavírus-elleni hazai vakcina gyártása Debrecenben – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara székházában tartott sajtótájékoztatón.
febr. 26
0:10
Müller Cecília: húsvétra mindenki megkaphatja az oltást, aki regisztrált (Napi)
A jelenlegi ismertek aszerint reális, hogy a húsvét körüli időszakra az oltásra regisztráltak hozzájutnak a vakcinához. Eddig már több mint félmillió embert beoltottak - közölte az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos.
febr. 26
0:10
Az alkotmánybíróság dönt a magyar abortusztörvényről (168 Óra Online)
Egy bírói kezdeményezés miatt az alkotmánybíróságnak kell döntenie arról, hogy alaptörvényellenes-e a magzat súlyos sérülése miatti terhességmegszakítás.
febr. 26
0:10
Stummer János Pintér Sándorral tárgyalt a Puskás Aréna alá tervezett alagútról (444.hu)
Stummer arra kérte a belügyminisztert, hogy halasszák el az alagút építését.
febr. 26
0:14
Fejen áll vagy éppen bukfencezik: így oktat a Facebookon egy kaposvári tesitanár (Blikk)
Hiába az egyre csüggesztőbb korlátozások, Könye Szabolcs kaposvári tesitanár kreatív megoldással tartja frissen a tanulóit, akik testnevelésből készülnek érettségizni.
febr. 26
0:14
Fontos adóügyi határidő jár le ma, ne hogy elmulassza! (Napi)
Február 25-ig kell benyújtani a rehabilitációs hozzájárulás éves kötelezettségének és a tavaly befizetett előlegek különbözetéről szóló éves bevallást, valamint az esetleges fizetési kötelezettségeket is máig kell teljesíteni.
febr. 26
0:18
Stummer János bejelentette: egyelőre nem épül alagút a Puskás Aréna alá (Blikk)
Egyelőre biztosan nem épül alagút a Puskás Aréna alá.
febr. 26
0:18
Komoly fejlesztéseket kezd az adóhatóság (Napi)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 9,3 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósít meg fejlesztéseket 2023. június végéig.
febr. 26
0:22
A közgazdászok szerint idén lelassul a bérek növekedése (Napi)
A gazdaság teljesítményéhez képest különösen dinamikus volt tavaly a bérek emelkedése, de az idén érzékelhetően lassulhat az ütem, amit már a minimálbérre és a garantált bérminimumra vonatkozó megállapodás is jelez.
febr. 26
0:26
Újabb ügyet bukhat a magyar kormány az EU Bíróságán (Napi)
Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka csütörtökön indítványozta az uniós bíráknak, hogy marasztalják el a magyar államot a menedékkérők számára történő segítségnyújtás bűncselekménynek minősítése miatt.
febr. 26
0:30
Még egy nagyszerű hír az MNB-től a lakásbiztosítással rendelkezőknek (Napi)
Az MNB értesítette a Generali Biztosító Zrt.-t minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. A piaci szereplőktől kapott jelzések szerint a közeljövőben további intézmények tervezik pályázatukat benyújtani.
febr. 26
0:34
Orbán Viktor: a legnehezebb két hét áll előttünk (Napi)
Csak rossz hírekről tudott beszámolni a miniszterelnök, miután járványmatematikusokkal találkozott.
febr. 26
0:38
Több cégnek szeretne hitelt a kamara (Napi)
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezi a kormányzatnál, hogy a vendéglátóegységeket érintő korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók is részt vehessenek a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogramban.
febr. 26
0:42
Török vakcinát is vehet a kormány (Napi)
Ha a magyar szakemberek úgy látják, dönthet a kormány török vakcina beszerzéséről is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
febr. 26
0:46
Végéhez közeledik az M6-os építése (Napi)
Megkezdődött a M6-os autópálya Bóly és Ivándárda, azaz az országhatár közötti, mintegy húsz kilométeres befejező szakaszának építése.
febr. 26
0:50
Nyomatott újsággal nem foglalkozik többet a Posta (Napi)
A lapok kézbesítését a jövőben a kiadóknak kell megoldaniuk, csak így juthatnak el az előfizetőkhöz.
febr. 26
0:54
A Telekomnak jól sikerült 2020 (Napi)
A Magyar Telekom adózott eredménye 22,9 százalékkal, 16,0 milliárd forintra nőtt 2020 negyedik negyedévében, a 2020-as éves nyereség 4,1 százalékkal, 46,3 milliárd forintra emelkedett, összes bevétele a negyedévben 3,6 százalékkal, 188,9 milliárd forintra, az év egészében egy százalékkal 673 milliárd forintra bővült.
febr. 26
0:58
Új nemzetközi útvonalat indít Lengyelországba a Dachser (Napi)
A közelmúltban a vállalat tovább bővítette szolgáltatási körét, ezért a Liegl&Dachser közvetlen napi gyűjtőforgalmi járatot indít Lengyelországba pilisvörösvári telephelyéről. Így a térségben Szlovákia és Csehország után Lengyelországgal is napi összeköttetést alakít ki.
febr. 26
1:02
Egyeztetés lesz a Puskás titkos alagútjáról (Napi)
A kormány és az ellenzék szakmai konzultációra készül.
febr. 26
3:24
„A legnehezebb napról napra élni” – Havi 120 ezerből a túlélésért küzd ez a háromfős budapesti család (Blikk)
Egy kis hús, egy falatka sajt – sokkal többre már nem vágyik egy fővárosi, kizárólag rokkantnyugdíjakból tengődő háromtagú család, amelynek nagyjából háromszor 40 ezer forintból kell megélnie. Ez több mint a felével kevesebb, mint az egygyermekes családok létminimuma, azaz 243 ezer forint.
febr. 26
3:54
Pénzeső a Parlamentben! Kiderült, mennyivel nő a képviselők bére – Kövér László járt a legjobban (Blikk)
Hiába a válság, semmi nem tudja megállítani a képviselői fizetésemeléseket! Márciustól 107 ezer forinttal nő az alapilletményük, de az érintettek átlagosan ennél is nagyobb fizetésemelésnek örülhetnek az illetményszorzóknak köszönhetően.
febr. 26
4:06
Vérlázító! Katalin infarktust kapott az autójában, de megbüntették tilos parkolásért (Blikk)
– A legelképesztőbb rémregényekben fordulhat elő, ami Radványi Katalinnal (74) nemrégiben megtörtént.
febr. 26
4:18
Útközben kapott infarktust, mégis fizetnie kell! Vajon hogyan parkoltak volna azok, akik megbüntették Katalint? (Blikk)
Ahogy a Blikk megírta, egy budapesti asszonyt, Katalint azért büntettek meg, mert szabálytalanul állt meg járművével. Bár azt nem tudhatták, hogy épp infarktusa volt, azonban a büntetést még a történtek ellenére sem engedték el. Az esettel kapcsolatban a Blikk munkatársa, Járomi Zsuzsa fejtette ki véleményét, amelyet az alábbiakban olvashat.
febr. 26
4:48
Vastag Tamás nemrég egy szívműtéten esett át (ATV)
Az énekes azóta sokkal jobban érzi magát.
febr. 26
5:36
Tavaszi meleg váltja az éjszakai fagyot (168 Óra Online)
Mínusz két fok után akár húsz fok is lehet.
febr. 26
5:38
Akár 20 fok is lehet pénteken (168 Óra Online)
Derült, napos időnk lesz.
febr. 26
5:42
Márki-Zay: a választást a bizonytalan, párton kívüli réteg döntheti el (ATV)
Karácsony Gergelyt látnák a legszívesebben ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek - legalábbis a Medián felmérése szerint. Az ATV megbízásából készült Pulzus kutatás is hasonló következtetésre jutott egy hónapja, azzal a kiegészítéssel, hogy akkor a főpolgármester holtversenyben állt Dobrev Klárával. A Medián ügyvezetője szerint új elem, hogy a Jobbik
febr. 26
5:48
Az EU is kiutasította a venezuelai nagykövetet (168 Óra Online)
Venezuelában kiutasítottak egy EU-s nagykövetet, az EU pedig visszavágott
febr. 26
6:00
Embercsempészettel gyanúsított szervezeten ütött rajta a rendőrség (168 Óra Online)
Egy iraki és egy egyiptomi férfit tartóztattak le, a gyanú szerint évek óta szállítottak illegális bevándorlókat Nyugat-Európába.
febr. 26
6:06
Koronavírus - így fog elterjedni itthon a bamlanivimab-terápia (Infostart)
Napokon belül a Semmelweis Egyetem, a Pécsi, a Debreceni és a Szegedi Tudományegyetem klinikáin, valamint a megyei kórházakban is alkalmazhatják azt a koronavírus elleni gyógyszert, amelyet kiemelkedően jó eredményekkel használtak a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. A bamlanivimab nevű készítmény éppen a le
febr. 26
6:06
Irán-barát milíciára mért csapást az Egyesült Államok Szíriában (168 Óra Online)
Az iraki határ közelében végrehajtott csapásban három, lőszert szállító teherautó semmisült meg, és legkevesebb 17 ember meghalt.
febr. 26
6:06
Orbáni egészségpolitika: Egyre kevesebb a háziorvos (Ez a lényeg)
Az elmúlt tíz évben másfélszeresére növekedett a betöltetlen háziorvosi praxisok száma. Orbánék továbbra sem tesznek semmit. Sokaknak több faluval arrébb kell utazni, hogy egyáltalán orvost lássanak.
febr. 26
6:12
Novák Hunor: kevesebb gyógyszert kellene szedni, és sokkal több védőoltást beadni (ATV)
A csecsemő- és gyermekgyógyász elmondta, hogy a koronavírus mutációja bizonyítottan jelen van és terjed, de gyerekekre és fiatal felnőttekre nem veszélyes ez a válfaj sem.
febr. 26
6:15
Debreceni Egyetem rektora: Az elégedetlenkedők az Mszmp és az MSZP tagjai (24.hu)
Szilvássy Zoltán szerint ezért nekik nem kell velük foglalkozni.
febr. 26
6:36
Mégsem kap ajándék vakcinákat Izraeltől Magyarország (ATV)
A Reuters tudósítása szerint Izrael leállítja a programot, aminek keretében koronavírus elleni vakcinákat terveztek küldeni a Netanjahu-kormánnyal baráti viszonyt fenntartó államoknak a diplomáciai támogatásért cserébe.
febr. 26
6:36
Élvezze ki a kellemes időt, brutális fordulat jön (BorsOnline)
Már jó pár napja élvezhetjük a kellemes, koratavaszi időjárást. Ennek sajnos hamarosan vége.
febr. 26
6:36
Még a tudományos akadémia is kiállt az egyetemeink elfoglalása ellen (Ez a lényeg)
Elsietettnek tartja az egyetemek modellváltását a Magyar Tudományos Akadémia.
febr. 26
6:42
Orbán Viktor: egyedül ez számít (Infostart)
Közös összefogást szorgalmazott.
febr. 26
6:42
Házról házra járva ölték a civileket az eritreai katonák (168 Óra Online)
A november végi vérengzésben több százan halhattak meg. A túlélők és a tanúk válogatás nélküli ágyúzásról, törvénytelen kivégzésekről és fosztogatásról számoltak be.
febr. 26
6:48
Az egészségügy lassan omlik össze, nem úgy, mint a kártyavár (168 Óra Online)
Komplett kórházi osztályok dönthetnek úgy, hogy nem írják alá a március 1-jétől érvényes egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést - véli Soós Adrianna, aki szerint sok helyen fél óra lesz a döntésre.
febr. 26
6:48
Autójában kapott infarktust a nő, megbüntették, mert szabálytalanul parkolt (ATV)
Radványi Katalin a tünetek jelentkezésekor amint tudott, lehúzódott az útról, de míg őt mentő szállította a kórházba, a közterület-felügyelők 15 ezer forintra megbüntették, mert parkolásakor nem tartotta be az ötméteres távolságot a kereszteződés után.
febr. 26
6:48
Orbán Viktor: Csupa rossz hírem van (24.hu)
A miniszterelnök szerint az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk.
febr. 26
6:54
Orbán Viktor: „Egyedül az számít, készen állunk-e a küzdelem folytatására” (Blikk)
Korunk kihívásaival szemben közös összefogásra szólította fel Orbán Viktor az ellenzékbe vonult Olasz Testvéreket (FdI) Giorgia Meloni pártelnöknek címzett levelében, amelyet a jobboldali olasz párt csütörtök este hozott nyilvánosságra.
febr. 26
6:54
Fotók: Orbán Viktor megmutatta, mivel kezdte a napot (BorsOnline)
A miniszterelnök ezzel kezdte a napot.

Keresés