2021. február 19. péntek

febr. 19
0:00
Tb-tartozás: elkészült az iránytű (Napi)
A tb-jogosultságot az egészségügyi szolgáltatóknak kell ellenőrizniük. Most az is kiderült, hogyan tehetik ezt meg.
febr. 19
0:00
Lecsukták a királyt gyalázó rappert, majd lángba borult Spanyolország (Blikk)
Erőszakba és gyújtogatásokba torkolltak több spanyol városban azok a tiltakozások, amelyek Pablo Hasel katalán rapper bebörtönzése miatt robbantak ki.
febr. 19
0:00
Galvani vita: amire egy új Duna-híd való, abban az albertfalvai a jobb (444.hu)
A számítások azt mutatják, hogy a Galvani híd közgazdaságilag várhatóan nem térül meg. Megépülése ugyanakkor egy előnytelen, korábbi torzulások mentén spirálisan befelé tartó hálózatszerkezetet konzerválna.
febr. 19
0:00
Alig három perc alatt kitölthető az újraindításról szóló konzultáció kérdőíve (Ripost)
Elindult az újraindításról szóló konzultáció, amit igazán egyszerűen ki lehet tölteni az interneten keresztül.
febr. 19
0:04
Megkérdezték a magyar bankok ügyfeleit: íme az eredmény (Napi)
Fontosnak tartják a magyarok a bankok átlátható, etikus, felelős működését, anélkül, hogy pontosan tudnák, mit takar egy hitelintézet társadalmi felelősségvállalása (CSR). A Takarékbank megbízásából készült reprezentatív közvélemény-kutatás megmutatta, hogy a kilenc nagy hazai hitelintézet ügyfeleinek egyöntetűen a legfontosabb bankjuk megbízhatósá
febr. 19
0:04
Gazdára talált a Blikk egymilliós pénznyereménye! Már az is megvan, mire költik szerencsés olvasóink a hatalmas összeget (Blikk)
Ez bizony kereken egymillió!
febr. 19
0:04
Titkos harcikutya-telepet találtunk a budapesti állatkert mögött! (Ripost)
Képzett harci kutyák védenek egy hajléktalantelepet két budapesti kerület találkozásánál, az erdőben. Az egyik illegális területfoglaló finoman megfenyegette munkatársainkat.
febr. 19
0:08
Európa-bajnoki címre tör a NAV (Napi)
A NAV kibírta a válságtesztet a pénzügyminiszter szerint.
febr. 19
0:08
A Gyermekjogi Központ programvezetője: „A kizsákmányolt gyerekek nagy része szegény” (Blikk)
Bárdossy-Sánta Nóra válaszolt a Blikk kérdéseire.
febr. 19
0:08
Ettől kiráz a hideg: így üzent az égből a halva született magyar kisfiú a családjának (Ripost)
Egy igazán borzongató, de egyben szívszorító történetet osztott meg a Facebook-on egy édesanya: olyan dolog történt vele, amiből egyértelműen azt érzi, hogy egy évvel ezelőtt halva született kisfia üzent neki és a családnak.
febr. 19
0:12
Újabb információ derült ki az otthonfelújítási támogatásról - erre érdemes odafigyelni (Napi)
Az OTP Bank és a Groupama Biztosító megbízásából készült országos kutatásból kiderült, hogy a legnépszerűbb felújítási célok a belső terek és a fürdőszoba felújítása, ugyanakkor előkelő helyen áll a nyílászárócsere, a fűtésrendszer korszerűsítése, illetve az ingatlan szigetelése is. A felújításoknak köszönhetően jelentős számú ingatlan értéke nőhet
febr. 19
0:12
Mondja meg őszintén: meg lehet oldani a túlélést havi 21 ezer forintból? (Blikk)
Ha több pénz egyszerűen nincs, csak a spórolás marad a megoldás.
febr. 19
0:12
Dömötör Csaba: A baloldal megakadályozná, hogy a magyarok véleményt mondhassanak a nyitásról (Ripost)
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált a baloldali pártok közleményére, melyben az online konzultációt kritizálták.
febr. 19
0:16
17 000 000 000 000 forint - a NAV ekkora összeget szeretne beszedni (Napi)
Tavaly 15 ezer 813 milliárd forint folyt be az adó- és vámhivatalhoz, ami mintegy 94 százaléka a kormány által még a járványhelyzet előtt tervezettnek, az idén 17 ezer milliárd forint beszedése a cél.
febr. 19
0:16
Merkely Béla kardiológust az orosz Szputnyik V vakcinával oltották be a koronavírus ellen (Ripost)
Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora négy orvoskollégájával együtt kapta meg az oltást.
febr. 19
0:20
Itt a magyar Tesco legújabb megoldása (Napi)
A "dobozos" kiszállítás - amelyben a Magyar Postával működik együtt a boltlánc - mostantól az egész országban elérhető.
febr. 19
0:20
Ezek a márkák tűnhetnek el idén a kedvenc sétálóutcádból (Ripost)
Nagy a baj! 2021-ben egymást érhetik az üzletbezárások, aminek természetesen a fő oka a koronavírus-járvány. Egyre többen választják az internetes rendelést, aminek következménye, hogy a városokban lévő üzletek kénytelenek lesznek bezárni. Mutatjuk, hogy mely üzletek vannak a legnagyobb veszélyben.
febr. 19
0:24
Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Lidl (Napi)
Online főzőiskolát indít a magyar Lidl. A boltlánc YouTube-csatornáján futó tanfolyamra bárki feliratkozhat és nem csak új recepteket ismerhetnek meg, de különleges konyhai megoldásokat is el lehet sajátítani. Az iskola tanára ugyanis a boltlánccal évek óta együttműködő Michelin-csillagos séf, Széll Tamás.
febr. 19
0:24
Rendőrre támadt egy borsodi férfi, ám arra nem számított, ami utána következett (Ripost)
A 20 éves férfi egy székkel akarta leütni a vele szemben álló rendőrt, azonban a terve nem úgy sült el, ahogy akarta.
febr. 19
0:28
Müller Cecília: ezt tesszük a súlyos oltási reakciók esetén (Napi)
Újra megnövekedett a naponta detektált koronavírus-fertőzött személyek száma, ez tendencia pedig az elmúlt napokban fokozódott. Most már mindenképp a harmadik hullám megérkezéséről beszélhetünk, ami további óvatosságra int - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján.
febr. 19
0:28
Több mint egymilliárd forinttal támogatja a független előadó-művészeti szervezeteket az EMMI (Ripost)
Csaknem 1,3 milliárd forinttal támogatja a szervezetek működését és szakmai programjaik megvalósítását idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
febr. 19
0:32
Hatalmas lépés a jobb élet felé (Napi)
Az idei év közepétől Európában kivonják a forgalomból a műanyag fülpiszkálókat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat, italkeverőket és léggömbpálcikákat. A rendelet célja elsősorban az egyszer használatos műanyag tárgyakból származó hulladék megelőzése és csökkentése. A magyar jogszabály – túlteljesítve az uniós előírást – kiterjed
febr. 19
0:32
Orbán Viktor: Szükség van arra, hogy a magyar reformátusok erőt és összefogást mutassanak (Ripost)
Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelet küldött Balog Zoltánnak, hogy a Dunamelléki Egyházkerület püspökét megválasztották a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökévé.
febr. 19
0:36
A főváros 30 oltóponttal gyorsítaná a tömeges oltást (Napi)
Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Miniszterelnökségen mutatja be a főváros oltási tervét. A fővárosi önkormányzat egyebek mellett 30 oltópont kialakításával segítené a tömeges oltás felgyorsítását, és beoltatná a budapesti cégek és intézmények munkatársait, az idősotthonok és hajléktalanellátók újonnan beköltözőit.
febr. 19
0:36
Lecsapott a titokzatos kakifantom, fotó is készült róla (Ripost)
Egyetlen autótulajdonos sincs biztonságban az Egyesült Államokban!
febr. 19
0:40
Brexit: nagyon megdrágult a továbbtanulás a magyar diákoknak is (Napi)
Csütörtökön reggel közzétette a brit egyetemekre jelentkező diákok statisztikáit a UCAS, az Egyesült Királyság felvételi rendszerét üzemeltető szervezet. Idén 58 százalékkal kevesebb magyar diák jelentkezett brit egyetemekre a januári határidőig, csak 430-an a tavalyi 1030-hoz képest - adta hírül a külföldi egyetemi felvételire is felkészítő magyar
febr. 19
0:44
Vallottak a vakcinák hatásáról a koronavírus-mutációk mellett (Napi)
Egy kismintás, laboratóriumi kutatás egyelőre azt igazolja, hogy sem a brit, sem a dél-afrikai variáns nem ront a Pfizer/BioNTech- és Moderna-vakcinák hatékonyságán, azok mind a két mutációval szemben védettséget jelentenek.
febr. 19
0:48
Uniós pénz Magyarországnak: a sumákolásnak következménye lehet (Napi)
Megjelent az EU hivatalos lapjában a Helyreállítási alap forrásainak (RRF) felhasználásáról szóló rendelet, így most már hivatalosan is működik a támogatási eszköz, amelyből Magyarország 17 milliárd eurós forráshoz juthat vissza nem térítendő támogatás és hitel formájában. Az Európai Bizottság szakértői egy háttérbeszélgetésen összefoglalták a legf
febr. 19
0:52
Több ügyben megfenyítette az EU a magyar kormányt (Napi)
Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy hajtsa végre az Európai Bíróság civil törvényt érintő ítéletét, illetve hogy tartsa tiszteletben az uniós menekültügyi jogszabályokat. Emellett kötelezettségszegési eljárást indított a brüsszeli testület a kábítószer elleni politika uniós álláspontjával szembeni, az ENSZ illetékes bizottságába
febr. 19
0:56
Fizetésképtelenné válhat a főváros - jelentette be a főpolgármester-helyettes (Napi)
Budapest finanszírozásához 80 milliárd forintot kellene felhasználni idén a meglévő fővárosi pénzmaradványból. Mivel pont ekkora, azaz 80 milliárd forintos maradvány áll rendelkezésre, minden ezen felüli kiadás finanszírozhatatlan, azaz november végére fizetésképtelenség állhat elő – idézte Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettest a Te
febr. 19
1:00
A végletekig megosztja a magyarokat a vakcinaigazolvány (Napi)
A magyarokat két szélsőségre osztja a vakcinaútlevelek kérdése: szinte ugyanannyian támogatják, hogy legyen ilyen új igazolvány, mint ahányan elutasítják azt. Az oltási iratot a legkevésbé - a vakcinákra még sokáig váró - fiatalok akarják, míg a leginkább az éppen sorra kerülő nyugdíjasok támogatják. De falu és város, diplomás és alacsonyabb iskola
febr. 19
1:04
Szputnyikkal oltották be Merkely Bélát (Napi)
Igazolt Covid-19 fertőzése után három hónappal Szputnyik V vakcinával oltották be Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem (SE) rektorát - közölte az egyetem. Merkely ezzel is az oltások biztonságosságára és hatékonyságára szeretné felhívni a figyelmet és növelni a vakcinák iránti közbizalmat.
febr. 19
1:08
A kormány ismét beveti a szűrőbuszokat (Napi)
A megemelkedett fertőzésszám miatt ismét három, tesztelést végző szűrőbusz üzemel Budapesten - közölte a kormány csütörtökön Facebook-oldalán.
febr. 19
1:12
Palkovics: a kormány újraéleszti a magyar hadiipart (Napi)
Két éve dolgozik a kormány a magyarországi hadiipar újraélesztésén, e szempontból hat területre osztották Magyarországot. A repülőgépipar központja Békéscsaba és Gyula lehet - mondta az MTI szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Békéscsabai Szakképzési Centrumban csütörtökön.
febr. 19
1:16
Karbantartás miatt elérhetetlen lesz a K&H; net- és mobilbankja (Napi)
Csütörtök este tervezett leállás lesz a K&H e-bank, e-posta és mobilbank szolgáltatásaiban.
febr. 19
1:20
Szlávik János: el vagyok keseredve, még nem vennék repjegyet nyárra (Napi)
El vagyok keseredve, aggasztó a tendencia, jelentősen megnőtt a kórházba és az intenzív osztályra kerülők száma, ha ez a trend így folytatódik, jó darabig nem fogunk utazni sehova - mondta egy utazással kapcsolatos webináriumon Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa, aki nyárra még nem venne repülőjegyet. Szlávik szerint kom
febr. 19
1:24
Milliárdos is utalt az SMA-s Zsombor gyógykezelésére (Napi)
A gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő, kazincbarcikai Zsombor gyógykezelésére is összegyűlt több 700 millió forint. A világ egyik legdrágább gyógyszerét jelenleg nem támogatja az állam, de tárgyal arról a gyártó és a magyar egészségbiztosító.
febr. 19
1:28
Gulyás: az EU-ban Magyarország áll legjobban a vakcinákban (Napi)
Kíváncsiak vagyunk az emberek véleményére - mondta az MTI szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki mindenkit arra biztatott, hogy éljen a véleménynyilvánítás lehetőségével, a kormány ugyanis akkor tud jól dönteni - bármilyen nehéz is a helyzet -, ha az emberek támogatása a kormány mögött áll.
febr. 19
1:32
Az újfehértói meggy csak újfehértói lehet (Napi)
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az újfehértói meggy felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára - közölte a brüsszeli testület.
febr. 19
4:42
Jobb fülére teljesen megsüketült a népszerű riporter (ATV)
Hadas Krisztát múlt novemberben kellett műteni, sokáig figyelmen kívül hagyta a tüneteket.
febr. 19
5:12
Több adatot kér a NAV - Változás az áfa bevallásban (Adó1százalék)
2021. január 1-től az áfabevallás részét képező belföldi összesítő jelentésekben (M-lap) történt változás.
febr. 19
5:24
101 évesen kapott oltást: Végre térdemre ültethetem a dédunokákat! (Ripost)
Tatár Imre 101 évesen kapott koronavírus elleni oltást, a Ripost őt és más időseket kérdezett. Egyikük sem számolt be mellékhatásról vagy fájdalomról.
febr. 19
5:27
Mindössze 3 perc kitölteni az újranyitásról szóló konzultációt (BorsOnline)
Elstartolt a nemzeti konzultáció az újranyitásról és a korlátozások feloldásáról. A Metropol lemérte, hogy mennyi idő alatt mondhatjuk véleményünket a hét kérdésre.
febr. 19
5:45
Már 57 egészségügyi dolgozó vesztette életét a járvány miatt (SzMo)
A halottak között vannak főorvosok, ápolók, beteghordók, háziorvosok és asszisztenseik, gyógyszerészek és mentősök, az ország különböző pontjairól.
febr. 19
5:54
Felhős, borult idő várható (168 Óra Online)
A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között alakul.
febr. 19
5:54
Ijesztő látványt nyújt a Szamos vize (ATV)
Négyféle nehézfém került a Szamosba Romániában. A rozsdás színű víz tegnap éjfél után érkezett meg a hazai folyószakaszra. A katasztrófavédelem és a vízügy szakemberei korábban oldott cinket, rezet, alumíniumot és rezet találtak a Szamos vizében. Az eddigi adatok szerint egy bezárt máramarosi bányából kiömlő víz okozta a fémszennyezést. Az ATV Híra
febr. 19
5:57
Anyját, apját elvesztette egy hat éves kislány koronavírusban (SzMo)
A gyerek egyetlen nap alatt lett árva. A vele maradt rokonokban sok a kérdés, és több segítséget várnának az államtól. Szerintük egy év után sem világos, kinek, mit kell tennie ilyenkor.
febr. 19
6:12
Ezekkel a szövegekkel megy neki a NER annak, ami nem az övé (444.hu)
Gazdasági okok, nemzetstratégia, modellváltás, mocsok stb. A vége mindig ugyanaz: a Fidesz nyer, mindenki más veszít.
febr. 19
6:15
Kettészakadt az ország: térképen a különbség (24.hu)
Hejőpapin -2, addig Szombathelyen 13 fokot mértek.
febr. 19
6:24
Megúszták a botrányt és Eb-t rendeznek a Lupa-tónál (Napi)
Kiemelt beruházássá nyilvánította a Lupa-tónál megvalósítandó fejlesztést a kormány. Kiderült: az idei évre halasztott 2020-as úszó Eb nyíltvízi számait Balatonfüred helyett a Lupa-tónál rendezik meg, ehhez szükséges egy kisebb beruházás végrehajtása.

Keresés